Parning, tonåring och Jackie

Hejsan på er alla, nu är vi här igen :)

Bilden för detta inlägg får representera den flygande, skällande - och gosigaste Beah för varje gång vi kommer ut så ska hon upp i famnen och gosa lite innan hon kan gå ner och härja omkring. Hon har en enorm personlighet den här lilla damen, fantastisk!

Vintern? Vart är den, har jag missat något?
Förra året vid den här tiden så hade vi snö, i vinter har vi bara (än så länge) haft typ 2-3 cm snö. Så galet tråkigt för hundarna älskar att busa i snön, och jaga snöbollar. Det kom lite snö nu när jag var ute med gänget men vi får väl se om det fortsätter, hoppas hoppas...

Lite har hänt här i Törne.
Tanken var att para Lisa och Jackie men se det blir inget med lilla Jackie för de underbara fodervärdarna, Conny och Gudrun klarar inte av att lämna ifrån sig henne dessa, minst 10 veckor inför, under och efter valpning så, lite småknasig som jag är så fick de köpa henne. Jag skulle aldrig vilja att hon kom till någon annan än dem för hon stortrivs där, och där ska hon få bo :)

Lisa är parad två gånger men jag är lite fundersam om det verkligen var "rätt" tid. Den här lilla fröken ställer ju bara helt upp sig utan minsta förvarning på löp men jag misstänkte att hon skulle dra igång för fyra andra tikar löpte/hade löpt. Grejen är ju den att Zicco var som en galning på de unga läckerbitarna så den fulisen "satte på"  Lisa i ren desperation tror jag ;) Hon blev parad första gången dagen innan julafton, den 23/12 och sen andra gången fyra dagar senare. Alltså kan den eventuella valpningen ske med lite spännrum, runt februari/mars skiftet någon gång. Lisa har dock alltid haft långt höglöp så det här ska bli spännande!

Kira växer så det knakar OCH är verkligen i trotsåldern nu. All lydnad som vi tränat in och klarat galant är nu som bortblåst. Gud så tröstlöst det känns! Jag vet att hon vet vad som gäller och att det kommer tillbaka men just nu är det ingen ide' att träna in nya moment, och vi som ska börja på kurs om en och en halv vecka, jag får ju skämmas :/ 
Det är en valp/unghundskurs för bara Labradorer och det ska bli superroligt att träffa fler labbar och ägare i några veckor framöver :)

Såg föresten att labbarna toppar listan igen vad gäller populäraste hundrasen i Sverige, pudlarna var inte ens med bland topp 10, hm... De skulle bara veta vad som döljer sig hos dem då skulle de direkt komma tvåa ;)

Sen Kira nu vuxit upp lite mer så har bernisarna vaknat till liv, ja till och med gammeltanten Daisy. Tänk de springer och busar på tomten och när jag går ut med alla så drar Kira och Dennis järnet. Det är så roligt för det var ju det som var andemeningen med Kira att Dennis skulle få en framtida kompis om "morsan" inte orkade längre. Jag älskar det!

Allt har gått bra med lilla Tanja och jag må ju säga att så busig och matglad som hon har blivit har aldrig inträffat tidigare. 
Ett litet orosmoln på himlen har jag och det är att Kira en gång "sprang ner" Beah så hon gjorde sig illa på vänster bakben. Ibland har hon faktiskt hoppat på tre ben, det har blivit bättre men inte helt bra. Jag ska avvakta någon vecka till och försvinner det inte så åker jag in till djursjukhuset så hon får röntgas. Vore ju jäkligt tråkigt om hon skulle fått en smäll i knäleden så hon fått patella men det är bara när hon stöter till något som hon haltar lite annars syns inget. Ja vi får se.

Nu har jag uppdaterat galleriet litegrann. Är lite försiktig med att lägga in bilder för på den andra hemsidan så blev det ju så mycket att jag fick köpa till mer och mer utrymme men håll till godo :)

Hundarna tassar omkring mig och jag vet vad de vill - det är kväll och då ska vi mysa i soffan, likadant varje kväll. Bäst att göra dem tillviljes!

Nospussar till er ;)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv