Nu är det tomt...

Nu är det tomt i Törne :( Alla underbara härliga valpar har flyttat till nya hem... Måste ju faktiskt säga att liiite skönt är det dock för nu ägnar jag mig åt hundgänget här hemma till 100% igen.
Till våren blir det fler då ska Rossi och Tilly få lite "fria händer" och till hösten blir det två b/t kullar om allt går som planerat :)

Att ha valpar är ju så otroligt härligt, just det där att få snosa och busa med dem och se vilka personligheter de utvecklas till. Måste säga att det varit extrem skillnad på kullarna. Beah och Ziccos gäng har varit kolugna medans Tanja och Rossis valpar har varit de busigaste jag någonsin haft, de har visat humör kan jag lova.
Tansia som numer heter Zagha har varit grym på att hitta på rackartyg och när hon blivit arg ja då har det hörts i hela huset. Tango, numer Zorro har hela tiden varit den där stöddiga, självsäkra killen inte rädd för Någonting och lille plutten Tazzio, numer Svante som var så lugn till att börja med han hängde på så fort det skulle hittas på något.
Benise, nu Luna, fick väl flytta ändå för när äkta kärlek uppstår då finns inga gränser men det gjorde/gör lite ont i hjärteroten att släppa henne för det hade varit härligt att ha tredje generationen här. Jaja kanske går det fler tåg, men jag får väl säga kanske, då Zicco nu är kemkastrerad. Oftast så får de tillbaka sin fortplantningsförmåga men det Kan hända att han blir steril också.
Jag gjorde en kemkastrering (satte in ett hormonchip i nacken) då han är en sån viril liten kille och i januari/februari när tikarna löper så får han inte va med.

Pudlarna ser ut som skrutt här nu, långhåriga. Jag har ju varken haft tid eller möjlighet att trimma dem när valparna varit här, och så tänkte jag i förra veckan att nu är det dags. Tog Rossi och "slängde honom i badet", fönade och gjorde honom iordning. Maskinen laddad och jag sätter ner skäret, tvärstopp, jag byter skär, tvärstopp, byter skär igen till ett som tar lite kortare, Stopp! Nu va jag måttligt förb...ad kan jag säga, tog saxen och klippte och klippte, nudå må det väl funka! Glöm det! Blir så arg för så fort jag skickar iväg skären på slipning så får man ju andra tillbaka. Det fick bli saxklippning vilket tog dubbelt så lång tid. Nu har jag alltså sju pudlar kvar som också ska klippas... Det går inte att få ordning på skären, det går inte. Ja bara för att jag nu sitter här och retar upp mig så ska jag skicka tillbaka vartenda skär med ett argt brev i morgon!

Dennis har fått lite problem.
Han blev helt stel bak och kunde inte resa sig upp själv och jag fick ju panik som vanligt med tanke på att det var så spondylosen visade sig på chowarna.
In till djursjukhuset men hur mycket de klämde och kände så visade han ingenting, och det misstänkte jag för Dennis är så gudasnäll och har så enormt hög smärttröskel. De tog blodprover och det visade sig att både sänkan och levervärdena var skyhöga.
Vi hade ju åkt in akut så tid för ultraljud fick vi dagen därpå. Det var den värsta väntan på länge. Jag var säker på att de skulle finna tumörer i levern och att han skulle dö ifrån mig. Det fanns inga tumörer - Tack o Lov !!! Nytt leverprov togs men det var lika högt. Så nu äter han specialfoder, smärtstillande och penicillin. Han haltar lite av och till på frambenen också men han är bättre i bakkärran men lite stel ibland. Då inget visade sig på fästingburen sjukdom så trodde veterinären att han sträckt sig (???) och att han har en inflamation i levern. Vi ska tillbaka den 13/12 och ta nya prover. Hoppas hoppas att värdet har återgått till det normala.

"Tjocka Charlie" blir bara tjockare och tjockare Trots att jag bantar honom. Han borde säkert gå ner tre-fyra kilo iaf. Ja det är sant han är jättetjock! Jag som är så noga med att hålla hundarna i bra hull men det här har då gått helt över styr. Bara nu inte han har fått en sån där hormonsjukdom, kommer inte ihåg just nu vad den heter men inte helt ovanlig på äldre pudlar.
Vi kör bantning några veckor till och händer det nu inget på svälkost så får vi väl ta en tur till "farbror doktorn".

Nu ligger alla hundarna runtom mig och tycker att jag är skittråkig som sitter här men det var hög tid att skriva några rader nu. Sista valpbilderna ligger i galleriet så gå in och beundra underverken :)

Måste bara säga att jag är så stolt och glad att jag fått så fina köpare som hör av sig hela tiden och berättar vilka fantastiska små valpar de fått. Alla är lika förvånade att de var rumsrena när de flyttade vid 9 veckor och det går fortfarande bra i sina nya hem, bra gjort av dem eller hur? :)

Allt gott till er kära läsare! Nu ska jag gå ut i kylan och snön med de små rackarna runt om mig!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar