HD/ED och ögon ua :)

Käre värld så mycket snö vi har!!! Det var flera år sedan vi hade mer än typ 5-10 cm nu är det nästan bortåt 40 cm. Dennis, Daisy och Kira hänger med mig till skogen (eller rättare sagt, jag hänger med dem) och pulsar i snön och jag lovar, det är skitjobbigt! Vad gäller pudlarna så har det mest varit att jag busat med dem på gårdsplanen där det är plogat. Ja vintern har både för- och nackdelar, det är ju så fräscht med allt det vita :)

Jag har ju glömt att tala om Kiras röntgen- och ögonresultat. Hon är ua både på höfter (hd) och armbågar (ed) och även på ögonen, jippiii !!! Så nu ska vi börja kika lite efter hane till i sommar/höst löpet.
Först är tanken att vi ska kämpa oss till viltspår championatet och Eventuellt få exellent på utställning. Har ju fått kritiken förut att hon har bra propotioner osv men att hon är "för liten" runt om men vi får väl se hur det går fram i vår för nu har jag gett henne mer mat så hon Ser större ut. Det är ju attans att de ska se "tjocka" ut på utställning men det blir lite bantning efter det.

Dennis levervärden är bra nu och ingen har en aning om varför de rusade i höjden. Vi ska testa honom igen sen fram i vår bara för att hålla koll.
Han har ont bak ibland. När han nu sprungit i snön eller vi gått långpromenader så får han ont och jag gissar ju på att det sitter i ryggen. Jag begärde ju röntgen sist vi var inne för koll av levern och det visade sig att han har början till spondylos - ve och fasa! Ja ni som följt mig genom åren vet hur det blivit med mina Chow Chows, tre har fått avlivats på grund av det. Nu har han bara början så det kan ju gå långsamt och att han svarar på medicin vid skoven, men det kan också gå fort, så det ska jag verkligen hålla koll på.

Jag sitter ju nu vid datorn och pudlisarna ligger i sängen och sover men det är En som hörs - Charlie! Jisses vad den hunden kan snarka! Ibland när vi sitter i soffan och kollar teven så snarkar han så högt att vi måste höja ljudet för att höra något, eller väcka honom men det vill man ju inte när han sussar så sött :)

Så börjar snart löptiden, hejåhå... Faktum är att jag parar om Tanja nu igen. Ja jag vet det är heeelt emot mina principer men hon är ju så pigg och fräsch så det fixar hon galant (vore skillnad om det vore en äldre tik). Man får ju para två gånger på ett år men sen ska de vila ett år. Jag har alltid tagit en kull om året och bara tre kullar på samma tik. Nu är jag nästan dumförklarad för att jag gör så. Jag har nu i alla fall beslutat att det får bli så EN gång så att Tanja framledes bara får vårvalpar. Det är många som vill ha b/t så en kull på våren och en (Beah) på hösten, det räcker.
Tilly ska ju paras nu för första gången så vi får väl se hur det går. Jag ser att hon snart drar igång för hon fjäskar och fjantar sig så med Rossi och han nosar och känner av läget varje dag ;)

Nu kör jag även laget runt vad gäller tandsten. Tanja och Zicco har varit iväg, det var inte så mycket men jag vill ta det innan det Blir mycket. Till veckan ska Ziva dit men där tror jag nog att nån tand måste dras för hon har slagit bort en tand och jag gissar att det kan vara någon mer som är lös. Hon har nästan inge tandsten men hon bör kollas igenom, sen är det Lisas och Beahs tur. Det är konstigt detta för Varje gång tikarna fått valpar så får de tandsten. Frågade veterinären om det och hon sa att hon hört det tidigare men rätt ovanligt. Ziva har aldrig haft tandsten fast hon nu blir 8 år, inte Charlie heller.  Attans vad det kostar men här får det bli så för att borsta på alla det blir knepigt det. När jag gjorde ett års kontrollen på Kira så tyckte veterinären att hon borde vara med i reklam för vita tänder, de är kritvita! Jaja nog tjatat om tänder.

Alltså hur kan jag sova i detta rum, det är ju svinkallt här! Har varit och satt på mig en extra tröja för att klara detta skrivande men det är klart jag sover ju gott när jag kryper ner under ett varmt täcke, borde kanske ha alla pudlar hos mig för DE ger värme kan jag lova. När jag sitter i soffan så ska Alla pudlar sitta hos mig och det blir sååå varmt men så är de ju som Får i pälsen ;)

Jag hoppas ni alla har haft en god början på 2018! 2017 var ett bra år med hundarna så jag hoppas det blir detsamma i år :)

Ha det gott alla där ute !!!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar