I morgon är gänget 5 v.

På bilden är det lilla Tindra (som hon heter i stamtavlan). Hon är 4 v. där och nytrimmad - så söt så!

I morgon är gänget 5 v. käre värld vart tar tiden vägen???
Som ni förstår så har det ju hänt mycket sen jag skrev sist.

Nu har jag öppnat upp från valpbädden så de senaste dagarna har de hela rummet att busa i. Först gjorde jag en liten hage som de kunde vara i så de lärde sig att orientera lite men nu minsann så är det fullt ös på dem, de näst intill börjar springa lite nu, biter i leksaker och bär runt dem och för att inte tala om vilka gaddar det kommit så nu "jagar" de mina händer för att bita. Jag brukar ligga på golvet med dem och vadå att de anfaller, håret och näsan ligger då risigt till och naturligtvis så kravlar de på mig och över mig - jag älskar den här tiden!
Så har de fått börja äta färskfoder. Tilly blev skitsur på mig och ville knappt dia dem längre (bara en dutt då och då) men nu är det illa med henne för så fort som jag går in i rummet och har mat med till dem så springer hon före och alla valparna tuttar sig mätta så ingen vill ha mer mat, Tilly må ha grädde därinne för gänget är runda :) Tror dock att viktkurvan snart lugnar ner sig eftersom de rör sig så mycket nu så det ska bli spännande att se i morgon på 5 v. dagen vad vågen visar.

Tino (med aprikosa öronen) blev ju tingad av familjen i Trosa men när de var här så tyckte jag, och de att Tior (tjockisen) skulle passa dem bättre för han är mycket lugnare. Numer heter han "Tasse" så nu blir det slut kallat "Tjockisen" av mig ;)
Härom dagen så var det en mor och dotter här från Kristinehamn och tittade på valparna och de föll för Tino men vi avvaktar lite så de verkligen får tänka igenom sitt beslut om att skaffa valp just nu.
Igår var Tiras husse och matte från Varberg här och snosade på sin lilla goding :)
Det är så roligt när man träffar köparna och allt bara känns Rätt! Jag har ju det kravet att köparna måste komma och hälsa på sin lilla valp så De tycker allt känns rätt med valpen, och mig + att jag får den rätta känslan för dem. Alla mina valpar jag sålt genom åren har fått så bra hem, de hör av sig och skickar bilder vilket jag uppskattar jättemycket :)

Tänk att det inte är någon som hört av sig ang en vit vacker tik eller för den delen också hane då de vita är så otroligt vackra. Grejen verkar vara att alla tror att all smuts syns direkt men det är ju bra och lätt att bara skölja av de små tassarna/benen en svart blir ju lika smutsig men det syns inte så väl men då drar de istället in allt på golvet, i soffor osv, nu är ju pudlar en ras som är väldigt rensliga av sig över lag (omjag jämför med mina stora hundar som hela tiden drar in leriga tassar så golvet ständigt är grått av torkad lera :(

Så lite personligt men som i slutänden berör hundarna.
Har väl alltid haft en lite orolig mage men det sista året har varit för jäkligt. Gick till slut till läkare och han trodde att jag nog fått tumörer i tjocktarmen, in till centralsjukhuset där de körde upp en kamera i tarmen (spännande att se faktiskt för inne i sig själv vet man ju inte hur det ser ut) tur som var ingen cancer, fler prov togs och det visar sig att jag har svår IBS, vilket i sin tur påverkar hundarna då jag har svårt att ta långpromenader efter lunch.
Jaha det var det.
Så har jag av och till haft ont i ett knä men smärttålig som jag är så har jag bitit ihop och gått med hundarna på en-mila promenader varje dag ändå men så svällde knät upp så mycket att jag inte fick på mig byxorna, åter till läkaren som tömde ur ca en halv liter ledvätska. "Du måste till röntgen och reumatologen". Jaha sagt och gjort där de konstaterade att jag har en förslitnings artros och en början även i andra knät fast mindre. Och vet ni.... Jag får Inte gå i skogen eller i kuperad teräng, inte i upp och nerförs backar, slut på mina långa promenader och till råga på allt så säger han att jag ska gå med krycka !!! VA, JAG ??? Hallå det kan de glömma vad skulle det vara för liv för mig och hundarna? Skogen är ju mitt "andningshål" och hundarnas frihet! Skulle Jag gå på slätt underlag, det är ju på vägar nää vet ni vad då har jag hellre ont och de får tömma knät flera gånger och jag har ju fått en massa piller för lederna och smärtstillande, det blir  bra det!
Lugn lugn det är inte slut där.
När jag varit till läkaren och till reumatologen så såg de mina händer, ja de är svullna och röda med fullt av sprickor och ömsning av skinn hela tiden men så har jag haft det i perioder men nu har det varat så länge trots att jag har mjukgörande och cortison - då säger de att det ser ut som psoriasis och att jag måste till hudläkare. Nej nej nej nu får det va bra med elände detta tar vi längre fram, jag har mina handskar när jag tar i de stora hundarna, pudlarna går bättre, så detta löser sig.
Njaaa ibland blir det lite mycket!
Så nu fick jag klaga lite.
Hundarna och jag kom hem från skogen för en stund sen, går på traktorväg och bara 5-6 km så jag har bättrat mig lite huvudsaken att mina älsklingar får sitt :)

Nu är klockan över 15-tiden och de stora doggarna går snart igenom ytterdörren för de bara SKA ha mat vid 14.30-15.00 såå det är väl bäst jag ger mig!

Nyklippta valpisar ligger nu i galleriet, se vilka sötnosar de fick :)
Kram på er!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-