Min älskade Daisy har somnat in :(

Min älskade Daisy finns inte mer ibland oss :(
Åldern tog ut sin rätt. Hon har ju varit stel i bakänden en tid och när hon lade sig ensam på tomten och vi fick lyfta upp henne så hon kunde stå upp då var det inte snack om saken, hon orkade inte mer. Min lilla gumma somnade in fredag den 13. Det är tomt nu!!!

Så har Beah nu precis slutat löpa. Bieber var ju tänkt till henne men nej, han finner inte rätt. testade med Tino men den fräste hon på totalt ursinnig när han kom nära, nej se den killen var inte i hennes smak. När löpet var över och inte en hane intresserad så fick hon gå ihop med de andra men så har vi ju en supersäker avelshane - Rossi! Som avslutning ville han ta för sig, naturligtvis... tyvärr så tror jag det var för sent så det blir säkerligen inget. 
Detta var ju synd om alla er som önskat en valp efter henne men tyvärr så kan man inte styra över det.
Det är ändå lite spännande att se hur kärleken florerar även hos hundar. man tycker att de ska ta emot vilken hane som helst bara de är i höglöp men nu är min teori besannad, det måste vara rätt hane annars kvittar det. Jag har varit med om detta tidigare då det var en tik som skulle paras med Charlie men se det gick inte och bara för att testa så släppte jag ut Zicco (han var då unghund och inte hälsotestad så han fick inte) och då minsann visste inte tiken till sig, upp med rumpan, här är jag. Pga denna erfarenhet så låter jag alltid hundarna sköta sig själva vid parning.

Valpisarna växer så det knakar. Nu busar de med varandra och vill hela tiden vara ute på golvet och springa. Både Tillys och Tanjas valpar är tillsammans där. Så fort jag kommer in i rummet, även om jag smyger, så reser de sig upp och ska ut och springa. 
Tandkötten är så svällda så snart exploderar det i munnen, några tänder har de fått men fler kommer.

I galleriet kan ni se lite bilder på dem. Det är så synd att jag inte kan lägga in filmer för där har jag hur härliga som helst. Glöm inte trycka på bilderna så de blir stora så hela hundarna kommer med.

Vet ni, jag har en vildhund här - Tuva!
Hon hoppar över staketet till tomten för ut ska hon om jag, Mats eller pudlarna är på gårdsplan. Naturligtvis så blev hon halt. Jag såg med fasa ut armbågen skadats, jaha det var den ED:n det nu är hon skadad så hon inte kan paras pga det. Orolig som jag var så åkte jag till veterinären, inget fel på armbågen men på röntgen visade det sig att hon fått lös en liten pyttig benbit på 1x2 mm på femte tån. Nu höjde jag staketet till 1,60 m med en stege framför så hon inte skulle lockas att testa ens en gång. Så kommer jag ut med pudlarna och vem sjutton är det inte som hoppar över - jag blir knäckt !!! Nu vet jag inte vad jag ska göra...

Nu vankas det lite hundmat till alla fyrfotingar. Det är kvällen så lite kulor ska de ju ha ;)
På återseende gott folk :)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-