Välkommen Elsa! Valparna.

Hejåhopp här är jag äntligen, och då menar jag Äntligen !!!

Vart tar tiden vägen? Alltså att ha två valpkullar, jag ska ut två gånger i skogen med alla doggarna, laga mat, ev städa, handla... ja det låter kanske inte så mycket men bara morgon görat med valparna tar en och en halv timme, minst! Under dagen ska de har mat, vara ute och springa sen ska de ut på altanen så de är ute i friska luften en stund innan vi börjar gå ut på gräsmattan och lära "rumsrenhet". 
De är ju världens goaste nu (5 veckor) så jag bara måste ju vara i valprummet med dem några gånger om dagen och gosa med dem - och det tar det tid :)
Alla har fått fantastiska hem! 2 st till Stockholm, 2 st till Malmö, en till Trosa, en till Karlstad och en till Gävle. Snart har jag träffat alla nya mattar och hussar, har ju krav att de måste komma hit och hälsa på en gång innan hämtning så jag känner den där bra magkänslan och att de ska känna sig nöjda med mig, och valpen!

Som ni sett i galleriet så har det flyttat in en liten Elsa här, en till Sankt Bernhard - och nej just nu finns inga planer på valpar från dem men okej jag ska inte säga aldrig för som uppfödare är man ju nyfiken men jag har mycket att lära mig om rasen som helhet... vi får se men inget planerat nu, så ni vet (många är så nyfikna ;)
Hon heter Baggemålas Paradis Viola och kommer från Vimmerby.
Lite intressant... det finns alltså två typer av bernhard, en skandinavisk och en amerikansk, nu har jag en av varje :) Den amerikanska är lite lägre och kraftigare, har kortare nos och mycket mer päls, vi får väl se vad som utvecklas.

Alltså Ina, vilken Hund!!! Jag har aldrig stött på snällare och mer tålmodig ras. Valparna älskar henne, de klättrar, biter i svansen, pussar och försöker tutta på henne och hon bara ligger där!!!Faktiskt även Elsa som bara är 9 veckor är superförsiktig med dem. 
Min goa Ina är nu nästan precis 5 månader och väger drygt 30 kg (vägde 8 kg vid 8 v.) så ni kan förstå, alltså helt obegripligt att hon ska ytterliggare gå upp 30-40 kg innan hon är färdigväxt. Allt är på hennes vilkor vad gäller motion. När jag ska gå "kortisar" med pudlarna så är hon med i skogen, hon älskar det!

Jaaa... så har jag Tuva. Just nu är hon helt Gratis, vilken vilde!!! 
Om ni tänker allt otroligt en hund kan göra, ja så är hon...Hjälp!!!!
Hur mycket än jag älskar denna hund så har jag bestämt, går hon inte igenom röntgen för avel så ska hon säljas. Ja nu tycker ni att jag är grym men hon borde få komma till någon som kan aktivera henne mer, speciellt med nosen typ spår, sök, nosework ja vad som helst bara hon blir aktiverad med huvudet. Jag älskar ju att spåra men min artros i knäna har blivit sämre för nu har jag fått det i båda två, jävla skit rent ut sagt! Sen har jag ju min rygg som är full av artros pga min ryggskada. Vad jag menar med det är att hon är ingen hund som kan springa av sig energin.
Hon har nu fyllt 1 år och röntgen på hd/ed ska göras inom det närmaste.
Min lilla skrutta, älskar henne verkligen och vill göra rättvisa åt henne.

Så har Zicco flyttat. En helt fantastisk kvinna från Karlstad var här och Zicco blev helt förälskad i henne så hon fick honom. Hon är här ofta och ska hon bort så är han här och busar av sig men så fort hon kommer så är han som ett klister på henne, WOW vad bra det känns!
Inte nog med det, Rossi är utlånad till ett fantastiskt par. Killen som alltid ska para så fort någon tik löper har det nu lugn och ro. Han kommer hit när han "behövs" ;) Nejdå han är här och hälsar på lite titt som tätt. Allt funkar perfekt! Bara att inse att här är inte bäst (även om man själv vill tro det).
Jag har alltid haft den synpunkten att man ska inte flytta en hund bara sådär, de ska bo kvar i familjen sin men med facit i hand så ser jag att det går alldeles utmärkt bara det är rätt hem - tänk vad man kan ändra sig ;)

Käre värld vad jag skriver... tittar på klockan och ser att det är dax för nattpinken men hundarna ligger ändå lugnt omkring mig men reser jag på mig så drar drevet igång!

Vill bara säga till alla som är intresserade av labrador, Kira ska paras vid löpet nu i september (om hon vill som jag vill) så valparna kommer inte vara leveransklara förrän i jan/feb.. Ni är jättemånga som hört av er och jag ber er kolla denna sida framgent för jag kommer att skriva när det är dax, hör av er direkt!!!
Likaså alla som vill tinga pudelvalp till våren, ta det lugnt jag skriver här :)

Ha en fortsatt trevlig kväll alla ni som orkat plöja igenom denna långa text!
Kram till er :) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-