Brutna ben och, tänt va det här!

Hejåhå så fort allt går - snart är det Julafton, en månad kvar precis idag!

Hoppas det är bra med er alla:)
Här mår vi alla bra ja förutom lilla Beah då som är gipsad på ena bakbenet. Vet faktiskt inte riktigt vad som hänt men vi var ute, alla hundarna och jag och helt plötsligt skrek Beah till och när jag kom fram så hoppade hon på tre ben. Jag försökte känna igenom henne och när jag tog i tassen så gnydde hon.
Ibland med små pudlar så är de så känsliga och kan skrika till för minsta småsaker så jag bestämde att avvakta till nästa dag. Beah var då lika halt så jag ringde djursjukhuset och på röntgen konstaterades det att hon brutit alla TÅR i vänster baktass. Detta var en fredag, hon blev gipsad och skulle opereras veckan därpå. 
De satte stift i alla tår och hon blev återigen gipsad.
I morgon är det sjätte veckan vi är där för koll och visar röntgen att hon är okej nu så åker gipset av och hon framledes (ngn vecka) bara behöver mjukbandage. Som ni alla vet så är kronorna lättfladdrande när det gäller veterinärvård så... det blir en Väldigt stor kostnad i slutänden även efter att försäkringsbolaget lagt till sitt. Tänk på det ni som har, eller funderar på att skaffa djur är det sjukdom eller skada så rinner pengarna genom fingrarna - det Är dyrt :(

För ca 7 veckor sedan så höll jag på att bränna ner hela köket...
Jag skulle smälta fett (skulle baka) och så hör jag hur en av valparna (senare leverans på två och så Kajsa) skriker till ordentligt. Jag stänger av tutschen på spisplattan, ingen fara så ut i köket tillbaka och där brinner det för fullt i skåp och fläkten höll på att smälta (jag hade inte stängt av tutschen nog hårt). Jag han inte tänka utan tog kastrullen och skulle lägga ner den i diskhon så fettet skulle rinna ut men tyvärr så hamnade det mesta av det brinnande fettet på min bara arm. Adrenalinet på topp så jag kände inget. Fick släck på elden men hörde hur det knastrade i fläkten och då beslöt jag att ringa brandkåren, tänk om det tagit eld genom fläkten upp till vinden...
In stormade tre stora brandbilar och två små, efter kom ambulans. jag irrade runt som en höna för att få ut alla hundarna då giftig rök spritt sig i huset. In kommer fyra brandmän i full mundering - snacka om att jag kände mig liten och dum. Det brann inte på vinden - Tack o lov! Ambulanspersonalen ville titta till mig och till slut gick jag med på det (fortfarande full av adrenalin) då säger sköterskan att jag har något som hänger under armen, det va mitt skinn. Polisen kom senare och av åklagare så blir jag åtalad för oaktsamhet så nu väntar böter :(
Nu är allt frid och fröjd, inget mer brann och min arm är nästan färdigläkt men köket ser fortfarande ut som ett spökkök fullt av sot och svarta skåpluckor, fläkten kan vi glömma för den brann upp.
Nu sent om sider har de lovat att de nog ska hinna fixa köket innan jul, hoppas det!

Nu kommer jag få en "härlig" tid framöver för nu har Elsa börjat löpa, syns på killarna kan jag lova, så nu kommer alla tikarna dra igång framöver, ja utom Ina som löpte i somras. Detta är det värsta när man har både hanar och tikar för det är ett jädrans pyssel vem som ska dit eller dit för att skilja på dem. Mats har lovat ta hanarna så jag kan vara med tikarna i Tallhem (Nysäter) men nu kommer julen och jag vill vara hemma... pust!!!

Nu är jag hemma och stakarna och julstjärnorna pryder fönstren men i morgon efter Beahs veterinärbesök drar jag och gänget till Tallhem för att fixa lite mys i fönstren där också, säkert ingen som ser därute på bygden men för Mig känns det bra :)

Jag kommer nog inte hinna skriva mer innan jul så jag vill önska er alla en 
riktigt...  GOD JUL  ! :-)

Kram till er!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-