Hundarnas namn och registreringsnummer (äldsta först)


Pudel:

Maylines Easy To Love  SE10948/2015  "Tanja"
Mevas Lilli  SE15028/2016  "Tilly"
Limpans Beautiful Beah  SE28432/2016  "Beah"
O Boy Lily's Legacy  SE59187/2016  "Rossi"
Mevas Tiami SE27904/2018  "Santza"
Greenhill Sensation Bieber  SE58028/2018  "Bieber"
Mevas Tino  SE53669/2018 "Tino"
Farytale Breeding's Cinderella SE36991/2019  "Sussi"


Labrador Retriever:
Chamytas Georgiablack  SE44369/2016  "Kira"
Mevas Kindra  SE51768/2019 "Tuva"

Sankt Bernhard:
Kiibumbies Ina  SE26773/2020 "Ina"
Baggemålas Paradis Viola  SE44288/2020  "Elsa"Dessa härliga hundar bor i kenneln idag!

Ziva, Charlie, Daisy och Dennis har 2020 lämnat oss då hundhimlen öppnat sig.
Vila i frid mina älsklingar!

Lisa är en grå Liten dvärg. Hon har fått tre kullar. Först med Zicco och sedan Charlie. Hon är tunnare i typen, mycket graciös och vacker. Hon vill gärna ligga i min eller Mats famn, kura ihop sig och njuta till 100%. Första gången hon valpade så fick hon två små tjejer, båda ville ut samtidigt då de täppte till utgången så tyvärr så blev det kejsarsnitt. Lisa klarade det finfint. Hon är en Perfekt avelstik då hon är så mån .och duktig med sina valpar. Hon kommer att paras med Zicco igen. I den senaste kullen, med Charlie så sparade jag Tilly. I tredje kullen med Zicco så fick hon tre tikar och en hane. Då hon gick över tiden till dygn 67 (63 normalt) så var jag rädd att valparna skulle bli för stora så jag åkte in till djursjukhuset för att sätta igång henne men tyvärr så svarade hon inte på medicinen så det fick bli snitt igen och denna gång kastrerades hon, två snitt räcker så nu är även hon pensionär.
Har flyttat till ny ägare.

Tilly är en vacker vit tjej som faktiskt är mycket lik sin pappa. Hon är grov och 33 cm hög, en "riktig" dvärg. Jättefina propotioner så Kanske vi vågar oss ut på någon utställning (det är ju det där med nervositeten, uh). Hon fick två systrar och hur det nu än är i arvsanlagen så är det ett fenomen för systrarna blev små toyar. Tilly är dubbelt så stor ändå ligger det nästan bara toy i linjerna men så är det ju med Charlie också, allt i linjerna toy hur långt bak som helst men så blev han så stor. Långt bak i Lisas linjer ligger det någon mellan så...
Tilly har fått sin pappas psyke - fantastiskt!
Hon klarade hälsotesterna och nu har hon blivit mamma till 5 st svarta valpar. Wow vilka valpar! En tik ska sparas "Santza".
Det är så roligt för alla valpar stannar här i Värmland, det är bekanta, arbetskamrater och släkt som köpt dem, ja inte till mig men ryktet går att jag har bra hundar och det Tackar man ju för :)
Tilly har nu två kullar och även denna gång är Rossi pappa. Det blev nu två svarta valpar och tre vita!
Tilly har nu 4 kullar efter sig.

Black and Tan har jag alltid älskat och när jag fick tillfället så köpte jag lilla Tanja. Hon har idag nästan inga tan färger kvar men generna sitter där så en passande hane vore inte fel :) Jag trodde länge att hon skulle hålla toymåttet men hon är svår att mäta den här tjejen så sist jag mätte henne var hon 28 cm och toy gränsen är 28 cm. Hon är verkligen en älskvärd Pudel, ett litet ögongodis! När jag köpte henne så missade jag nog att få med en ljuddämpare men vid 1,5 års åldern så avtog det - tack och lov! I skrivadets stund har hon fått två fantastiskt fina kullar, alla b/t. Tanja har nu fått fyra kullar och ska nu kastreras.

Sällan är den önskan långvarig  vad gäller skällandet...för så kom Beah in i kenneln. Den bruden kan Verkligen skälla. Även hon är Black and Tan så kanske att färgen gör dem skälliga. Nej jag skojar bara men Två ljuddämpare hade inte varit fel på henne. Hon är rejält b/t, gudomliga färger! Jag är dock kanske inte riktigt nöjd med hennes svans då den nästan "ligger" ner på ryggen men det får vi parera med en bra hane. Som ni märker så är det ju lite skönhet med i spelet, i alla fall för oss uppfödare och för att nå vårt mål som vi önskar så Kan det ta generationer. Det viktigaste är att se helheten och det gör jag verkligen i Beah. Hon är nu bara en ranglig unghund än så mognadsprocessen tar ett tag till. Hon är hur härlig som helst, glad pigg och framåt, sånt gillas!
Nu har Beah blivit äldre och har lämnat tre kullar. Första kullen med Zicco blev det fyra svarta valpar och i en kull med Rossi så blev det två b/t och en aprikos. Kull nummer tre, två b/t och en aprikos. Säger bara det - vilken fantastisk mamma hon är!!!

Rossi är en underbar Black and Tan kille som flyttade in hos oss i Januari 2017. Han är som Charlie - lugn som en filbunke! Han bara flyter med i gänget och tycker att livet är fantastiskt. Håller tummarna att han ska hålla avelsmåtten för Den killen är Snygg! Han kommer nog att bli en normaldvärg skulle jag tro men det är svårt att säga för hans pappa är toy men han var betydligt större än systrarna som säkerligen stannar på toy. I skrivandets stund bara 4 månader :)
Nu är han äldre och alla hälsotester visade ua även på honom så nu är han en fantastisk avelshane.
Han är lika lugn och samarbetsvillig än - Underbart psyke!
Hans mankhöjd är 32 cm.

Santza, den svarta lilla "maran" föddes av Tilly och pappa Rossi.
Vilken helt Fantastisk hund !!! Underbart psyke. Hela hon är helt otrolig, behöver egentligen inte skriva mer för hon är Allt som jag vill ha i en Pudel. Hennes mankhöjd är 34 cm.
Har fått en kull med Bieber, 2 svarta, 2 b/t.

Tino är lillebror till Santza. Han är både aprikos och creamfärgad. Jag kunde bara inte låta bli att spara honom för han är exakt som sin storasyster (samma föräldrar men Santza föddes i första kullen och Tino i andra.) Han är 31 cm. Både han och Santza är av den kraftigare typen. Både Tino och Santza är gen testade för b/t och är bärare så tanken är väl att båda ska gå i avel. Hoppas det inte finns något fel på hälsotesterna för deras psyke vill jag verkligen föra vidare. Alla hälsokoller ua. Än så länge är han pappa till en kull, alla b/t.

Så flyttade vår danske import till oss, Bieber. En b/t som är gudomlig! Han har inte så tydliga tecken men de syns allt om man tittar noga ;)
Han är två månader äldre än Tino och de har så roligt av varandra, ständigt nya upptåg. Håller han hälsotesterna så är han en tilltänkt avelshane. Han mäter 32 cm. / Hälsotesterna ua. :) Har fått en kull, perfekta valpar med Santza både b/t och svarta.

Labrador! En retriever stod på önskelistan och har gjort länge. Jag har ju haft Golden och Flat tidigare. Mats har varit helt insnöad på en Golden men nja det var inte riktigt vad Jag tänkt så eftersom det är jag som alltid håller på med hundarna så blev mitt val övertygande och så flyttade den svarta vackra labben Kira in till oss. Ingen päls att jobba med, härligt! Alla de andra har ju pälsar som ständigt måste hållas i trim så detta blir himmelriket :) Kira ska jag jobba med, kanske inte vattenapportör men vi ska köra lydnad och eventuellt någon bruksgren där hon får använda nosen. Alla älskar när jag gömmer små godbitar överallt på gärdena och i skogen som de får leta upp och med matglada Kira blir det inga som helst problem.
Det är ju så att labben har en speciell gen som gör dem ständigt hungriga så hela dess liv får man vara på sin vakt. Kira är nu tre månader och hur busig som helst. Tilly och hon busar jämt och har jätteroligt men de andra pudlarna tar helst lite avstånd när vi är ute för Kira fattar inte att hon blir större och tyngre och att valptänderna är sylvassa. Inne är det inga problem där struntar hon i dem men när det rusar av adrenalin i den lilla kroppen då Kan det gå hårdhänt till. Hon har dock lärt sig att lyssna på mig när jag säger "nej" och då lämnar hon den hon anfallit. Jätteduktig och lättlärd, jag är mäkta inponerad :)
Nu är Kira snart 2 år och mycket har hänt.
Hon har tagit anlagsprovet i viltspår så nu siktar vi på öppenspår och med championatet i sikte. Förra sommaren ställdes hon ut (på dagen 1 år) på Labradorklubben 10-årsjubileum för en engelsk domare och han tyckte att hon var "för liten runt om". Jo hon är av nättare typ (gillar inte kraftiga labbar) och så är hon lite liten i mankhöjd, 53 cm och tikar "ska" vara runt 54 cm. Tänkte ställa henne nu men oups så kom ett gäng Pudelvalpar... Ny utställning och hon fick Exellent i öppen klass.
Har sett ut en hane åt henne till hösten/vintern vid nästa löp så får vi se.
Jag har även gjort DNA prover på henne för ärftliga sjukdommar och hon är ua, även på Hd/Ed och ögonlysning - hon är perfekt mitt lilla hjärtegull :)

Tuva, den busiga lilla valpen efter Kira (och Enzo). 
Själklart var jag ju tvungen att spara en valp efter Kira. Både Kira och Enzo har fantastiska psyken och det har lilla Tuva ärvt. 
Just nu så är hon drygt 4 månader men jag får uppdatera efter hand.
När hon var 5 veckor så skickade jag DNA prover till USA för att kolla ärftliga sjukdomar och hon är fri från dem (EIC, Prcd/PRA, HNPK och CNM) Kira är fri men Enzo var carrier på några så jag testade alla valparna.

Så flyttade lilla Ina in, en Sankt Bernhard vem trodde det! Dennis måste ju ha en kompis då mamma Daisy nu är i hundhimlen. 
Hon är helt ljuvlig och nu är hon precis 10 veckor och ser ut som en liten nallebjörn. Jag har inga som helst avelsplaner på henne men.... nja det här är ju jag och då kan allt hända men för dagen - Nej!

Så kom lilla yrvädret Elsa in :) Hon är en bernhard och superkompis med Ina. Klart det måste finnas två ;)
 

Ja jag har mycket att se fram emot med alla mina härliga fyrfotingar!


Jag startade min kennel med Shih Tzu uppfödning. Att jag halkade in på just Shitzar är en lång historia men lätt avkortat kan jag säga att jag köpte dem, dels av en uppfödare som hade svåra alkoholproblem och inte tog hand om sina hundar och även av privata med missbruk och sociala problem. Alla 5 st hade konstigt nog otroligt bra stamtavlor. Tikarna (4 st) var trots det de gått igenom mycket sociala och trevliga, bra temperament. Tanken slog mig att jag kanske skulle ta någon valp på dem. Ingen hade fått valpar tidigare och det var bra åldrar men jag ville ju ha en egen hane. Letade och letade och till slut fann jag vad jag ville ha. När vi skulle hämta honom fick jag en chock! Han gick i en hage med nio andra småhundar som han hade fått para hur som helst. Han var full av lus, maskangripen och mycket mager. Hade jag inte haft det hjärta jag har så hade jag åkt därifrån utan hund men självklart följde han med hem. Det första jag gjorde var att göra en anmälan på paret som hade alla hundarna, det var inget liv för någon levande varelse. Happy blev otroligt vacker till slut och det var ju inte så konstigt med tanke på att hans far var europeisk champion. Han efterlämnade några kullar med fina resultat. De åldrades och när mina Chow Chow kom in i bilden ville de inte längre bo hos oss, det gjorde de helt klart för oss. Alla fick fina bra hem och jag har följt dem ända fram tills de gick över regnbågsbron.
Chowar var en ras som totalt tog mitt hjärta då jag var på en utställning och träffade dem. Det började med en och till slut så hade antalet ökat till 6 stycken. Den ena efter den andra fick obotliga sjukdomar. Cancer, Sebakös Adenit (svår hudsjukdom), kraftiga pålagringar i lederna med kronisk smärta, och så den fruktade sjukdommen Spondylos som är pålagringar i ryggraden. De var så kraftiga att hundarna skrek av smärta trots smärtmedicin. Allt var en enda mardröm. Jag var så ledsen. Jag fick en liten hanvalp under alla år. Hans mor fick spondylos, något jag inte visste om då hon parades. Det är nedärvande men lillkillen har det inte, vad vi vet och han är 6 år idag, sååå lik sin mor!
Bernisarna kom in i bilden under tiden jag hade chowarna och så har det fortsatt så nu sitter vi här -  Gänget och jag :)
: