God middag kära följare, ja faktiskt för en gångs skull sitter jag här mitt på dagen men snart är jag upptagen igen för hundarna ska ha sin tur i skogen.

Det är kallt (-15 *) så de små pudeltassarna blir fort kalla, sanktisarna trivs ypperligt i kylan och labbarna likaså.
När jag en dag var ute och isen låg på vattnet (vattenfyllda stora diken) så vem struntar i det, jo Kira, hon spräckte isen och slängde sig i sååå kallt men tack och lov har de sån päls att de inte blir kalla. "Tokhund" ;)

Labbar ja... Jag fixar bara inte att lämna bort Tuva. När det väl kom till skott så fick jag stora skälvan och avstyrde det hela. Hon är ju så mycket lugnare nu och aktiveringen av "fru Gustafsson" har ökat. Mycket sök har det blivit och alltså jag fattar inte, både hon (mest) och Kira har luktsinne så det är helt otroligt. Jag har gömt saker, och ibland godis i snön, och de hittar det. Tuva är som en liten virvelvind och man tydligt ser hur hon jobbar. Hur dum kunde jag vara att tro att jag klarade av att lämna bort henne???

Även pudlisarna har fått jobba med nosen, dock på mindre yta än hela ängen här ute, de är suveräna! Sanktisarna har också varit med och nu har de fattat vad de ska göra så även där vibrerar nosarna i turbofart :) Underbart!

Sussi och Beah håller fortfarande inne med sina löp men...nja säkert så måste de dra igång i februari/mars. Jag väntar och väntar... Tilly däremot är jag nu nästan 100% säker på är dräktig, tycker till och med att hon blivit lite rundare.
Jag har så många härliga människor på intresselistan så detta kommer bli jättebra :)
Kan väl säga att det kommer bli en kull till hösten också - svart och b/t.

Så måste jag ju naturligtvis berätta att Bieber haft besök av en "fästmö" från Lidköping, en mellanpudel, black and tan.
Det va såhär. Meningen var att Rossi skulle få ha lite roligt, han är ju duktig på det, men när "fästmön" kom så såg kraken att han var för liten, han nådde inte upp med snoppisen :( De var så kära så och Rossi gjorde allt till och med ställde sig på "tå". Matten var lite besviken men jag sa att vi testar Bieber men jag visste ju också att han inte var riktigt van detta men se han fixade det!!! Min förvåning när de satt ihop avslöjades nog stort. Gud så glada vi blev både matten och jag :) Nu hoppas vi på små b/t valpar i slutet av mars.

Jag har suttit och knåpat ihop en snuffelmatta (vet inte om det heter så men för mig så får det heta så ;). Den är toppen för ojoj så de jobbar för att finna de små pluttisgodisarna jag stoppar ner i den. Labbarna fick kämpa lite för att få bort alla remsor för att få upp dem, pudlarnas nosar är ju lite mindre så de tryckte sig mellan lite enklare och så har vi ju de stora klunsarna med sin jättenosar. Ina kämpade på och fick upp några men Elsa... ja hon lade sig på mattan så hon i lugn och ro kunde leta, ingen annan fick ju ta dem så hon va faktiskt lite smart där :)

Galleriet är äntligen lite uppladdat med nya bilder dock inte så mycket på pudlarna denna gång.
Fattar inte att jag ska vara så himla trög, det är fina dagar och kameran (mobilen) i fickan men ta mig sjutton att jag ska komma ihåg att ta upp den och plåta, måste ju skärpa mig nu så ni även får kika lite mer på de små "vilddjuren" också.

Långhåriga börjar de små bli men det är ju så kallt så jag har inte haft mage till att bada och trimma ner dem men jag ger mig sjutton på att plussgrader och leran härute snart kommer åter.

Jag hoppas ni alla har det bra därute!
Cyberkramar till er :) 

Läs hela inlägget »

Så är Tilly parad med Bieber, ja ni läste rätt - han fixade det alldeles själv, Jippiiii !!! Nu inväntar jag Sussi och Beah. De två får black and tan och Tilly svarta (och ev vita.)
Riktigt spännande detta!
Jag har en hel del intressenter på Tillys kull så där verkar det nog redan kört för fler men... inget är omöjligt, kanske någon finner valp på annat ställe, kanske de ångrat sig ja vi får se.

Så till Tuva.
Jag är så ledsen och besviken på mig själv. Jag har sååå ont av artrosen att det helt enkelt inte funkar för mig att gå spår ute i ris, stubbar, grenar, sten och stockar, känner mig helt *jä..la* invalid och den tjejen behöver Mycket mer än jag kan erbjuda. Hon är världens goaste men det räcker inte och det räcker inte för henne att bara springa av sig i skogen hon måste få JOBBA och då helst med nosen för jädrar vilket luktsinne hon har, skulle bli helt perfekt i viltspår, eller kanske nosework. Jag kommer INTE att sälja henne som enbart sällskapshund. För den som ev vill avla på henne framgent så är hon fri på HD/ED, HNPK, EIC och CNM. Som ni nog förstår så är hon ingen "billig" Labrador då hon har så högt avelsvärde. RING för mer information 0761693042.
Det jag söker är MKT seriösa köpare.
Att sälja en egen uppfödning (ja annars också) är skittufft. Jag lovar, det är många tårar och ångest inför detta beslut :( men jag vet att det är ett rätt beslut, för Hennes skull.
Usch nu rinner tårarna igen...

Jag har fått mängder av sms, telefon, mail och på messenger (över 300 st) ang valpar och det är jätteroligt och alla har jag svarat men tyvärr nu börjar det bli trögt att svara och jag vill så gärna ta hand om de som redan hört av sig. Hör ni av er när jag skriver att någon är parad så har ni större chans för att ev få köpa en valp, eller ligga på mig med "terror" ;)

Alla hundarna här hemma mår prima.
Ina och Elsa växer så det knakar. Ina hoppas jag har växt färdigt på höjden för hon är hög... Kanske drygt 10 kg saknas på Ina då hon kommer att "grova på sig"
men Elsa saknar nog minst 20 kg, alltså de blir stora dessa sanktisar och jag Älskar det!
Tyvärr så är de mest med i skogen och springer så detta med koppelträning ligger lite efter men de gånger jag gått med dem i koppel har inte varit några som helst problem, hoppas det fortsätter så! När Tuva ev flyttar så ska jag gå med alla tre (med Kira) men med fyra...nja.

Nej mina vänner nu slutar jag för denna gång.
Livet känns lite skit i coronatider men Mats friska söner var här på Ny År och det va jätteroligt, mina barn är för skraja men det blev ett lugnt och trevligt nyår ändå :)

God fortsättning kära läsare !!!

 

Läs hela inlägget »

Hejsan gott folk :)
Nu är det snart Jul - och det bara regnar och regnar... 
Julen blir nog konstig för många i år men det är bara att gilla läget och göra det bästa vi kan av situationen. Jag tror även att julruschen i affärerna blir mycket mindre, de flesta handlar klappar på nätet som sen ska skickas ut när och fjärran så Postnord har häcken full. Hos mig har 3 paket kommit bort så aldrig mer att jag skickar utan sändningsnummer.

Nu är det definitivt att Lisa flyttar. Lilla pluttan har fått det så bra, fantastiskt skönt! Fick ett kort på henne härom dagen så hon stod där så vacker i sin nya sele :)

Gänget här hemma då, jo de mår så bra så men Dennis saknas enormt mycket, bara en sån här liten grej som när jag va ute och gick med labbarna och honom så kom han med sitt stora huvud och tryckte det mot mitt ben för då ville han att jag skulle smeka hans ansikte och klappa om honom. Nu finns han inte där :(

Nämen nu blev det ju negativt allting...

Jag väntar på att damerna ska komma i löp så det blir små valpisar snart. Förra året så började de i dec/jan och i juli i sommar så nu i januari så bör det dra igång iaf. Ska bli så mysigt med små valpar igen, man saknar det men det är skönt att få ta en liten paus imellanåt.
Har ju väldigt gärna viljat ta labbevalpar nu i vår också och hon ska inte löpa förrän i maj så det Kanske funkar.
Det är så roligt för nu är det 5 st valpköpare till som vill köpa sin andra valp härifrån och de flesta vill ha redan i vår och såklart så går de före andra intressenter men det blir ju fler kullar än en så det ska nog räcka till en del.
Jag har nu haft över 260 förfrågningar på valpar (och de blir fler och fler) och tyvärr så kan jag ju inte hjälpa alla. Jag har sagt att de får hålla koll här för här skriver jag ju vad som sker och När någon är parad/konstaterat dräktig så får de höra av sig igen.
Jag har ingen kölista för då skulle intressent nr 267 aldrig ha en chans utan jag hänvisar hit så tar vi det därifrån,

Alltså jag har ju 2 berharder men ja må ju säga att de är olika, Väldigt olika i sättet. Ina är den lugna typen men har fullt av spring i benen. Elsa är tuff och "på", hon dänger faktiskt ner Ina redan, eller... ja hon hänger i nacken på Ina tills Ina lägger sig ner och Då kommer pudlarna och ska va med men Ina hon bara ligger där helt lugnt. "Domaren" över Ina och Elsa är den minsta i flocken, toyen Tanja. När damerna racar så är Tanja med och skäller spelar ingen roll hur fort det går eller vart de springer hon är med, snacka om att hon får motion :)
Jag har ju på baksidan huset och runt altanen satt upp kompostgaller som inhägnad och Ina hon stannar så fint därinne men se Elsa hon har kommit på att man faktiskt kan hoppa över dem, hundskrutt! Vet inte hur många gånger jag hämtat in henne på gårdsplanen (tur hon inte går någonstans.) Öppnar jag dörren till groventre'n så kommer hon viftande på svansen och är jättelycklig.
Idag har jag köpt mer staket så nu ska det höjas, ja iaf där hon kommit på att hon kan gå ut.

Har precis druckit kaffe och ätit tårta då käre maken fyller 65 år idag men pension för honom, glöm det nej han kommer att köra på som vanligt och just köra är vad han gör, skolbarn. Han har ju ledigt hela sommarlovet men då har firman hans högsäsong så lungt blir det aldrig med honom och det skulle han inte fixa ändå så det va bra med det. Det är som med mig jag skulle aldrig kunna vara utan mina hundar.

Jag vill nu önska alla härliga läsare en riktigt...

                                                              GOD JUL !!!

Ha det gött alla fina och ta hand om er :)

 

Läs hela inlägget »

Min Dennis är borta!
Nu har hundhimlen öppnat sig för den absolut snällaste och gosigaste hund som fanns, helt Underbar! Han lämnar ett Så stort tomrum efter sig att det går inte att beskriva.
Han dog här hemma av plötsligt hjärtstopp.
Vi saknar dig fina Dennis! 2012-09-11 - 2020-11-15.

Nu är Tanja kastrerad så nu blir inga fler valpar efter henne. Lite ånger är jag att jag inte sparade en valp efter henne men när Beah och Bieber paras till våren så blir det en liten tikvalp till mig (om hon nu behagar trycka ut en liten sån ;)

Så har Lisa flyttat, ja bara på prov. 
En äldre, pigg och "hurtig" dam hade mist sin hund för en månad sedan och Lisa var lite mobbad här av dotter och dotterdotter så jag kände att hon nog skulle få det bättre hos någon där hon fick 100% uppmärksamhet med mycket kärlek. Det är fruktansvärt att släppa en äldre hund som man haft sedan valp men jag får ju inte vara egoistisk, får hon det bättre är jag nöjd, ja mer än nöjd.
Hon har bara varit borta i 5 dagar och hittills har det gått bra men jag väntar innan jag "ropar hej".

En av valparna (4 mån) jag sålde ur Santzas kull har skadat sig.
De skulle hälsa på en lite större hund för första gången och den blev så glad att hälsa på Ziggy så den klev på Ziggys ben. Han skrek i högan sky och matten åkte till djursjukhuset direkt där det konstaterades att hela hälkotan var krossad :( Veterinären ville operera direkt men lillplutten var så chockad så han fick vila med smärtstillande och dropp till nästa dag (morgon). Nu är han åter hemma med en stor ställning och spik i benet med total burvila i 6 v. förrutom i mattes knä och på "nödighetspass". Stackars matten är heeelt förtvivlad över vad som hänt! Sådana här olyckor händer och det händer fort så ni som har valpar tänk er för innan de möter en okänd stor hund hur snäll den än är.
Sänder styrkekramar till både matte och Ziggy - hjärtan i massor!

Vilket grått, kallt och blåsigt väder det är, typiskt höstväder men idag sken solen tidigt i morse ett par timmar och då drog jag iväg med hundarna, bilder på gänget nr 2 syns i galleriet där bernharderna och pudlarna härjar i leråker - vatten, gissa om de blev smutsiga men vad gör det när man ser all glädje.
På tal om lera... vid vårt trädäck och ut till "gräsmattan" är det LERA. Ina och Elsa hade tydligen jätteroligt en dag för in kommer de med gejja från topp till tå alltså jädrar hur de såg ut! Först tänkte jag duschen nää det va nog ingen ide´ för leran är kvar och busar det gör de så mina golv blev inte fina om jag säger så...pust! Tror baske mig inte att jag gör annat än städar, nej nu ljög jag lite för förra veckan dammsög jag bara och hjälp så svart allt var så i fredags (söndag nu) fick skurmoppen en omgång och nu... nästan likadant igen :(

Varje gång jag sitter här i hundrummet och skriver så är klockan mellan kvällsmat och nattpinken, hinner inte på dagarna för det är fullt upp. Den stackars maken har knappt en chans att umgås men lite roligt är det för sitter han framför teven och jag kikar in så sover han så gott i soffan, hihi ;)
Sitter jag där så har jag alltid ett gäng pudlar, och Elsa i knät. Hon växer bruden hur ska detta bli :0

Ha det gött alla vänner så syns vi snart igen :)


 

Läs hela inlägget »

 Hejsan Alla nu är jag tillbaka :)

Det har hänt så mycket så jag vet inte riktigt var jag ska börja... Jo jag börjar med Tuva!
Den stora glada nyheten är att Tuva är röntgad i höfter och armbågar och hon är helt fri runt om, inget "skräp" någonstans så om ett år är hon klar för avel :) Skulle bara önska att jag kunde meritera henne i något, spår, utställning men va fasen denna koronan hittar allt på mycket skit, alla utställningar har varit inställda i år och jag ger mig tusan på att det blir så nästa sommar också för den skiten verkar inte försvinna :( De har börjat med exteriörbedömningar på en del ställen i Sverige men de är ännu få så vi får väl se vad Skk hittar på.

Rossi har parat en tik, Lucy, utanför Jönköping och det blev 6 st valpar - Jättefina! Bäst att säga att alla är tingade. Alltså det är sånt tryck på valpar så det är galet, har nog 30-40 stycken som Redan hört av sig och vill ställa sig i kö men jag har ingen kö utan när tikarna är konstaterat dräktiga så får man lämna in en intresseanmälan (sen kan jag välja och vraka hahaha ;). Alla ska ha en ärlig chans så håll koll på hemsidan och hör av er direkt när ni ser att jag skriver om dräktighet :)

Jaa detta var de positiva nyheterna. så till alla er som skrivit mail, messat och ringt så är inte Kira dräktig.
Alltså jag har nog alldrig skrattat så mycket under en parning. Bamse förgyllde dag efter dag... Han var inte ett smack intresserad av bruden som pressade upp baken framför nosen på honom och sa "kom igen nu då jag vill ju ha dig ;)" men se Bamsen han tyckte att gyttjebad, lukter och de andra av mina hundar var mer roliga. Ja gud va vi har skrattat :))) Hahaha helt klart fattade han inte ett skit. Bamses ägare skämdes över hans uppträdande men va tusan det va ju inte hon som skulle para hahaha sånt här händer. Till våren får Enzo komma på besök igen för de valpar som de gjort tidigare är fyllda av lovord. Varför bryta konceptet... Jo jag älskar Bamsen och ville så gärna ha valpar efter dessa två men men så är det.

För att återgå till den totalt rabiata labben Tuva så måste jag nu säga att hon lugnat sig liiite. Nu hoppar hon inte upp på fönterbänkarna längre och river ner - och äter upp, mina krukväxter, hon biter inte sönder allt som kommer i hennes väg och framför allt hon gräver inte gropar i trädgården så man tror att man snart möter kineser Men hon äter upp allt hon ser omkring sig på natten, ligger det ett papper någonstans (ex en kallelse jag hade till läkaren som låg 1,5 meter högt och jag glömde naturligtvis bort tiden) så tar hon det. Jisses jag glömde att stänga toadörren en kväll och på morgonen låg 4 toarullar i partiklar, toaborsten hade inte längre någon borst kvar och handtaget var uppätet till hälften till det så hade hon lyckats få tag på en tandborste vid handfatet och hundschampot va det slut på de hade hon käkat upp korken på... jaa listan kan bli lång när man väl börjar men hon har lugnat sig :) När vi är i skogen så springer hon Hela tiden, hon kan inte gå det är säkert - vilken energi hon har! Kan väl säga att jag ser fram mot att hon blir äldre och lugnare :)

Nej fy sjutton nu är klockan sent igen, Jag har inte tid på dagen att sitta här, det ska sorteras bilder som ska in i Galleriet, det ska uppdateras lite här och där... Jamen käre värld få inte krupp på bilden av Kira som jag la in på startsidan hon ser ut som världens fetlabbe men det är hon inte (bara lite mullig ;) nej hon ser ut sån för hon har ju sååå stora hängtuttar efter hon fick valparna så underlinjen syns inte, Nej bruden är vackrast i hela världen - egentligen!

Nu ska jag slänga mig i fotöljen en liten stund innan gänget ska ut på nattpinken.
Ha det gott alla så syns vi snart igen!
Cyberkram :)

 

Läs hela inlägget »

Valpar valpar valpar... Bilderna i galleriet är de sista bilderna på valpar för nu har alla flyttat, och det känns tomt :( Man är ju van nu att ha de där små tussarna springandes utmed golvet och sällskap i valprummet...
Alla valparna har fått superbra hem och jag kan inte göra annat än önska dem Lycka Till !!! :)

Hej förresten det har jag ju glömt att säga men som ni kanske förstår så har hjärnan nästan kokat senaste veckan då alla nya valpägare varit här och hämtat sina godingar och innan dess så måste ju valparna vara nybadade och trimmade. 
Mina egna hundar ser ut som... ja lurvtroll så nu ska de få sig en rejäl genomgång så även de blir fina igen.

Kira har börjat löpa !!! Nu hoppas vi att Bamse och hon fixar detta. Små svarta lakritsbitar är inte fel :) Nu kan det ju blir bruna chokladpraliner också för Bamse är brun och Kira har en brun mamma så detta blir spännande!

Förfrågningarna haglar in både vad gäller pudlar och labbevalpar.
Pudelvalpar blir först till våren, då ska Sussi, Beah och Tilly paras. Sussi och Beah får b/t och Tilly svarta och  ev vita.
Som jag sagt i tidigare inlägg så har jag ingen kölista, känns det "rätt" mellan mig och intressenten ja då är det bara att börja terra mig för annars glöms ni bort i mängden av intressenter. När jag skriver här att någon är dräktig då är det bara att "köra igång" med terrorn innan dess är det ingen ide'.

Nu har jag beställt tid för borttagning av tandsten på Tanja och Beah, fattar inte att de får så enormt mycket när de är dräktiga det är samma sak varje gång Santza har klarat sig än så länge men jag funderar på att köra hela gänget, ja de som har något. Det är dyrt, jäkligt dyrt ca 4000 per hund men då ingår sövning och röntgen. Skulle faktiskt inte våga ta tandsten utan sövning då jag hört att hundar avlidigt pga att tandsten hamnat i lungorna vid enbart lugnande. Jaja vad gör man inte för sina djur!

Tuva ska röntgas h/d, e/d och Tanja ska kastreras, gissa om Evidensia tjänar pengar på mig...Uhhhh !!!
Kan inte ha Tanja gående här under löptid då hon inte ska paras mer (fått 4 kullar) för hon är en riktig luring, vänder gärna upp rumpan och säger "varsågod" ;)

Jag glömmer helt bort tiden när jag sitter här för nu är klockan 21.30 och det är dax att natta pudlarna (de tassar runt om mig - de vet).

Njut av valpbilderna i galleriet och var rädda om varandra!
Jag uppdaterar om Kira blev dräktig, lovar!!!

kram till er!

Läs hela inlägget »

Hejåhopp här är jag äntligen, och då menar jag Äntligen !!!

Vart tar tiden vägen? Alltså att ha två valpkullar, jag ska ut två gånger i skogen med alla doggarna, laga mat, ev städa, handla... ja det låter kanske inte så mycket men bara morgon görat med valparna tar en och en halv timme, minst! Under dagen ska de har mat, vara ute och springa sen ska de ut på altanen så de är ute i friska luften en stund innan vi börjar gå ut på gräsmattan och lära "rumsrenhet". 
De är ju världens goaste nu (5 veckor) så jag bara måste ju vara i valprummet med dem några gånger om dagen och gosa med dem - och det tar det tid :)
Alla har fått fantastiska hem! 2 st till Stockholm, 2 st till Malmö, en till Trosa, en till Karlstad och en till Gävle. Snart har jag träffat alla nya mattar och hussar, har ju krav att de måste komma hit och hälsa på en gång innan hämtning så jag känner den där bra magkänslan och att de ska känna sig nöjda med mig, och valpen!

Som ni sett i galleriet så har det flyttat in en liten Elsa här, en till Sankt Bernhard - och nej just nu finns inga planer på valpar från dem men okej jag ska inte säga aldrig för som uppfödare är man ju nyfiken men jag har mycket att lära mig om rasen som helhet... vi får se men inget planerat nu, så ni vet (många är så nyfikna ;)
Hon heter Baggemålas Paradis Viola och kommer från Vimmerby.
Lite intressant... det finns alltså två typer av bernhard, en skandinavisk och en amerikansk, nu har jag en av varje :) Den amerikanska är lite lägre och kraftigare, har kortare nos och mycket mer päls, vi får väl se vad som utvecklas.

Alltså Ina, vilken Hund!!! Jag har aldrig stött på snällare och mer tålmodig ras. Valparna älskar henne, de klättrar, biter i svansen, pussar och försöker tutta på henne och hon bara ligger där!!!Faktiskt även Elsa som bara är 9 veckor är superförsiktig med dem. 
Min goa Ina är nu nästan precis 5 månader och väger drygt 30 kg (vägde 8 kg vid 8 v.) så ni kan förstå, alltså helt obegripligt att hon ska ytterliggare gå upp 30-40 kg innan hon är färdigväxt. Allt är på hennes vilkor vad gäller motion. När jag ska gå "kortisar" med pudlarna så är hon med i skogen, hon älskar det!

Jaaa... så har jag Tuva. Just nu är hon helt Gratis, vilken vilde!!! 
Om ni tänker allt otroligt en hund kan göra, ja så är hon...Hjälp!!!!
Hur mycket än jag älskar denna hund så har jag bestämt, går hon inte igenom röntgen för avel så ska hon säljas. Ja nu tycker ni att jag är grym men hon borde få komma till någon som kan aktivera henne mer, speciellt med nosen typ spår, sök, nosework ja vad som helst bara hon blir aktiverad med huvudet. Jag älskar ju att spåra men min artros i knäna har blivit sämre för nu har jag fått det i båda två, jävla skit rent ut sagt! Sen har jag ju min rygg som är full av artros pga min ryggskada. Vad jag menar med det är att hon är ingen hund som kan springa av sig energin.
Hon har nu fyllt 1 år och röntgen på hd/ed ska göras inom det närmaste.
Min lilla skrutta, älskar henne verkligen och vill göra rättvisa åt henne.

Så har Zicco flyttat. En helt fantastisk kvinna från Karlstad var här och Zicco blev helt förälskad i henne så hon fick honom. Hon är här ofta och ska hon bort så är han här och busar av sig men så fort hon kommer så är han som ett klister på henne, WOW vad bra det känns!
Inte nog med det, Rossi är utlånad till ett fantastiskt par. Killen som alltid ska para så fort någon tik löper har det nu lugn och ro. Han kommer hit när han "behövs" ;) Nejdå han är här och hälsar på lite titt som tätt. Allt funkar perfekt! Bara att inse att här är inte bäst (även om man själv vill tro det).
Jag har alltid haft den synpunkten att man ska inte flytta en hund bara sådär, de ska bo kvar i familjen sin men med facit i hand så ser jag att det går alldeles utmärkt bara det är rätt hem - tänk vad man kan ändra sig ;)

Käre värld vad jag skriver... tittar på klockan och ser att det är dax för nattpinken men hundarna ligger ändå lugnt omkring mig men reser jag på mig så drar drevet igång!

Vill bara säga till alla som är intresserade av labrador, Kira ska paras vid löpet nu i september (om hon vill som jag vill) så valparna kommer inte vara leveransklara förrän i jan/feb.. Ni är jättemånga som hört av er och jag ber er kolla denna sida framgent för jag kommer att skriva när det är dax, hör av er direkt!!!
Likaså alla som vill tinga pudelvalp till våren, ta det lugnt jag skriver här :)

Ha en fortsatt trevlig kväll alla ni som orkat plöja igenom denna långa text!
Kram till er :) 

Läs hela inlägget »

Så var de födda!
Tanja fick fredagen den 25 juli 3 st b/t hanar och Santza fick den 27 juli 2 b/t (tik och hane) och 2 st svarta (tik och hane).

Tanjas förlossning löpte väl men hon var extremt trött mot slutet men som den kanon mamma hon är så skötte hon valparna med glans. Det blev en normal stor en lite mindre och så en liten liten plutt.
Med tanke på vad som hände förra gången med hennes lilla (som avled) så var jag superorolig att inte denna lille kille skulle klara sig heller men det är en tuff liten valp så han kämpar på, men han är väääldigt liten.

Santza fick egentligen 5 st men en föddes död tyvärr men de andra fyra är tuffa till tusen :) Santza har så otroligt med mjölk så dessa små parvlar har haft jätteont i magen så jag har masserat och masserat dem, hållt Santza utanför rummet lite och gett henne bara små mängder mat så nu äntligen är allt lugn och ro.
Santza hade en jättefin förlossning, allt löpte enligt "regelboken", en timme mellan varje valp och hon pysslade och donade med sina små som om hon aldrig gjort annat ändå var detta hennes första kull :)

Jag har fått avbokning på en hane från Santza så är någon sugen på en liten dvärgpudelvalp så kan ni kontakta mig.
Den hanen är Black and Tan men har endast svaga tecken så antingen blir han ljusare eller så mörknar färgen till svart, jag har varit med om både och.
Som jag tidigare skrivit så är jag "petig" på köpare, allt måste vara ordnat med hundpassning om man jobbar, jag vill inte att någon arbetar heltid och ska hunden på nåt dagis på dagarna.
Som jag även sagt tidigare så ska inte detta bli någon "coronahund" utan ett väl genomtänkt val. Mmm jag är noga och jag hoppas ni respekterar det!

Blir så frustrerad, har nu hört av flera att de kan läsa på google när man söker dvärgpudel och det står att de kan väga 12-15 kg...??? Detta gäller mellanpudel tom storpudel, dvärg ligger runt 4-5 kg. Min gammelhund (nu avliden) "Tjocka Charlie", som vi kallade honom för att han var så rund, vägde hela 8,5 kg men det berodde på att han hade ett sköldkörtel fel och dessutom var kastrerad - och älskade mat, tyvärr! Han var den tyngsta dvärgpudel jag stött på så läs nu inte all skit på google för allt stämmer inte.

Övriga gänget mår bra! Vi kämpar på i skogen. Min artros är inne i ett skov nu så jag har jäkligt ont så hundarna får härja fritt, eller härja och härja, de springer runt mig hela tiden och nosar. Skulle aldrig våga ha dem lösa om jag så en enda gång miste kontrollen över dem men de lyder minsta vink så jag är lugn.

Någon ny liten bild är inlagd i galleriet men som ni förstår så kommer det fler, jag har ju valpar!!!

Var nu rädda om er alla och ge både två- som fyrbenta en extra kram, kärlek är Gratis!

Läs hela inlägget »

Hej igen alla goa läsare!
Först måste jag säga att alla kommande valpar är tingade. Ni är sååå många som hört av er och jag har tacksamt tagit emot era förfrågningar.

Tjejerna växer runt magen. Tanja har nu 5 dagar kvar till valpning och Tilly 10 dagar så nu närmar det sig.
Fattar inte, genom alla år har jag nu haft 32 kullar men det är lika nervöst varje gång men sen är det ju olika för varje gång också, allt kan hända. Jag lovar uppdatera så fort de fått sina kullar.
Om jag ska gissa så får Tanja 3 stycken och Santza 4 stycken, detta är jättesvårt... Vad tror ni? Gissa nu ;)

Ina hon växer så det knakar. Har inte vägt henne men gissar runt 25-27 kilo och vid 6 månader så ska hon väga runt 40 kilo (4,5 mån nu) så då förstår ni att hon har det tufft i sin kropp.
Hon är så skön, loj till tusen och lyder inte det minsta hur mycket godis jag än lockar med. Jisses vart ska detta sluta? Hon går fint i kopplet iaf - än!

Det har varit en skön vecka, bara tagit det lugnt och försökt hinna med lite här hemma. Ni som hängt med i svängarna vet att vi renoverat köket. Har tagit bort skåp på en hel vägg och idag har jag försökt knö ihop allt så det får plats.
Tyvärr så har jag en Tuva som tycker att Hon vill renovera själv så på kvällen åker allt som står framme in i skåp och på hyllor. I förrgår så käkade hon upp bordstabletterna (underlägg) och i natt så hade hon hoppat upp på köksbänken och tagit hushållsrullen så den låg i bitar och papper överallt, alltså...
Vi har varit i skogen varje dag så de fått rasa av sig men vad hjälper det då damen har energi till tusen, att ge "tankenötter" hjälper inte heller. Hoppas hon växer till sig snart!

Pudelgänget. Ja vad säger man om dem! Lika härliga och glada som vanligt. 
Det har ju varit mycket folk här ett tag vilket har gjort dem uppspelta till tusen så det märks att de inte är vana. När en Pudel är glad så ska det hoppas och skällas inte för att de behöver det för de blir så gosade av alla som är här men det är ju så när man har en flock, börjar en så hänger alla andra på. Som tur är så har de en av- och påknapp för när vi sätter oss ner så lägger sig alla och sover, eller sover de kikar väl under lugg ifall nåt händer ;)

Måste bara få klargöra för alla. Jag föder upp Toy och Dvärg pudlar, till våren kanske det blir små Mellan då Sussi ska paras. Då hennes pappa är Mellan och mamma stor Dvärg så är hon nu själv en Liten Mellan. Om hon paras med Bieber eller Rossi vet jag inte än.

Rossi har haft kärleksmöte med en b/t tik från Småland så nu får vi hoppas att det blir små valpar fram i september/oktober. Obs, Jag kommer inte att förmedla potentiella köpare än till tikägaren hon vill veta om hon är dräktig först.

Nu står hela gänget och kallar på uppmärksamhet - Vi vill ut och kissa natten nu! Tänk Varje kväll när klockan blivit 21.00 så reser sig alla upp och vill ut, ibland försöker jag dröja lite på tiden men då ligger eller står de och psykar mig tills vi går, de är roliga de där små rackarna :)

Jag önskar er en fin kväll och var rädda om varandra!
(lite nya bilder i galleriet)

 

Läs hela inlägget »

Alltså mina vänner - Både Tanja OCH Santza är dräktiga !!!!
Har precis kommit från ultraljudet och jag hade inga större förhoppningar ang Santza då de sa att inseminationen var för tidig 2 dgr. Man ska lyssna på sina hanar! Attans så glad jag är nu ska Tanja och Rossi få valpar och Santza och Bieber, shit va glad jag är :) :) De såg två på bägge men sannorlikt var det fler sa de :)
Båda beräknas valpa i slutet av juli och leverans i slutet av september. Många har redan hört av sig så nu kan jag ge några ett gott besked.

Valpisarna växer så det knakar. Nu avskyr de att vara i rummet, nej ut i huset är mer spännande och det får de vara men ibland måste de sova, och ha lite lugn och ro med Beah så de får tutta. Jo de tuttar än men de äter även fast föda, alltså rackarns vilka tjockisar de är ;)
Det är så tråkigt att det är så här varmt, 30 grader och mer... pust och det är dumt att ta ut dem för de blir slöa med en gång i värmen så de får härja inomhus tills kvällen kommer Då kan de vara ute och leka en stund.
Torsdag idag och i tisdags var de 6 veckor så det är dax att träna rumsrenhet men men det blir förhoppningsvis svalare snart.
Så har de nya mattarna och hussarna varit på besök, helt otroligt att jag finner så bra köpare, superglad för det :)

Ina. Den damen växer kan jag säga. På en vecka har hon dragit iväg någon centimeter så det går sååå fort men så är hon lite småstel ibland när hon ska resa sig upp. Det blir inga promenader med henne utan hon springer (läs lunkar) på tomten och så har vi en tur i skogen bakom huset som hon får gå, bäst att vara rädd om tjejen!

För labbarna och Dennis är det bad som gäller, liksom för pudlarna eller en liten skogssväng på förmiddagen innan det blir för varmt.
På tal om pudlarna så trivs Zicco och Rossi finfint i sina nya hem. Zicco och hans matte var här och firade midsommar hos oss och ja må då säga att det tydligt syns att han trivs med sin nya matte. Han springer först till henne sen till mig för att bli klappad men när de skulle hem ja då blev han lite orolig att matten skulle lämna honom. Det är heeelt fantastiskt att se!
Jag har alltid varit den shåpiga typen och tycker (naturligtvis) att de har det bäst hos mig men nu är jag överbevisad, även äldre hundar kan flytta och få det bra :)

Jag hoppas ni alla haft en fin midsommar! Här har vi tagit det lugnt, varit hemma och myst. Jag och en vän som var här gjorde små midsommarkransar till valparna och Ina, de blev så otroligt söta (ni får kika i galleriet).
Alltså finns det något vackrare än Pudel valpar? Nej. Labbevalpar är fina men...nja de slår inte pudelvalpisarna.

Det tar tid med valpar (man vill ju snosa och sådär ni vet men sen har jag ju övriga gänget som ska ha sitt, sen kanske man behöver städa lite, åka och handla, fixa käk... alltså dagarna går så fort och jag stressar runt som en iller för att hinna med allt, om jag säger såhär... Den som funderar på att ta valpar fundera en gång till för även om det är gulligt med valpar så tar det både tid och pengar.

Kanske har ni märkt att det är stor valpbrist i Sverige nu. Corona har nog lite med detta att göra, folk jobbar hemifrån och sen är det semester och möjligtvis blir det hemmajobb till hösten också, folk har nu Tid med en valp men sen då när livet går tillbaka till det normala, vem kan passa valpen (för de är valpar länge)? Hunddagisarna blir fulla och man kan inte ha med hunden/valpen till jobbet. Tänk nu på alla att en valp kan Inte vara ensamen hemma i timmar.
Jag har nästan ont i magen av vad som kan ske på Blocket efter allt detta, kommer det att vimla av hundar som ska säljas i panik? Hoppas verkligen inte det, och en sak kan jag säga om ni funderar på att köpa valp av mig, ALLT sånt ska vara planerat redan nu! Som jag sa tidigare, jag har haft enorm tur med superbra köpare och jag hoppas innerligt att det fortsätter.

Nej nu må jag sluta, tror nog att jag kunde töla på hur mycket som helst men nu kallar hundarna på uppmärksamhet.
Kika in i Galleriet och se alla mina underverk!

Cyberkram till er!

Läs hela inlägget »

 Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)