Hejsan go vänner :)

Mycket har hänt som ni nog förstår då det känns som det var evigheter jag var här inne.
Först måste jag berätta att även Elsa nu är friröntgad Hd/Ed, jippiiii :)

Så har vi ju fått tillökning , ett gäng små Pudelvalpar.
Sussi fick 6 stycken, två tikar och 4 hanar som alla är b/t. Idag är de 3 veckor.
Beah fick 4 hanar en var dock dödfödd och en annan fick syrebrist och dog några dagar senare. De två som är kvar är hanar och är b/t. De blir tre veckor på lördag (onsdag idag).

Sussis valpar är nu så stora att de är uppe och knatar runt och så har de fått hörsel för så fort jag kommer till dem så piper de och letar runt efter mig (sitter ofta hos dem). De diar för fullt och har så runda goa magar så jag ids inte att börja ge dem smakportioner än.
Beahs valpar skulle jag vilja säga är tjocka, helt runda men så är de ju bara två och har tillgång till 6 st tuttar.  
Sussi äter och äter och det behöver hon då det är så många valpar så även hon har börjat bli lite rund. Beah är lite kinkigare med maten men den bruden är så rund ändå och har ju bara två valpar så det skulle inte göra ett dugg om hon lättade på vikten litegrann.

Eventuellt är två hanar otingade.

Jag förstår inte, som jag säger varje sommar, vart har tiden tagit vägen det går ju så fort, redan augusti!
Jag har varit mycket i stugan i sommar då jag och mitt ena  fantastiska barnbarn varit där och målat den. Hundarna har såklart varit med men då det varit så varmt så har det inte sträckt sig till några längre promenader, sanktisarna lider verkligen i värmen och då speciellt Ina, hon har mest legat framför ac:n.
Det har varit mycket fästingar som satt sig fast på Elsa och hon fick stora utslag som sen varade så henne fick jag raka ner under halsen och ge Bravecto. Nu är den pälsen på väg tillbaka men så började hon fälla sin päls så hon ser ut som en korthårig Sankt Bernhard alltså inte nog med det,,, jag har ju en svarting som heter Rocky den lille spjuvern älskar Elsas svans så den tar han tag i och drar, Elsa bryr sig inte, så nu är hon nästan hårlös på den också, alltså... hon ser Hemsk ut finns nog ingen som skulle tro att hon var en riktigt långhårig sanktis :( Problemet är ju också att jag tänkt para henne i höst nu när hon löper men det vette sjutton om jag vågar åka med henne till en fästman som hon ser ut, dels skulle jag skämmas för hanhundsägaren och hanen då, attans han skulle nog verkligen undra vad som kommer och "ormar" upp sig för honom. Ja vi får se om jag vågar :0

Rocky hur har han utvecklats? Jodå killen är full av liv men tack godegud att han inte är så vild som Kira och Tuva var, nej han är - än så länge - supercool kille trots att han snart börjar komma in i "slyngelåldern" (nu 6 mån). Han lyssnar direkt på vad jag säger men det märks att han har labbens energi för springa kan han :)
Hans framtår pekar väldigt mycket inåt nu så hoppas hoppas han inte får några men av det men det ser lurigt ut. Hans vänstra bakben som absolut inte ville hänga med när han var liten är något ostabilare än det högra, som han lägger mest tyngd på, Ja vi får se hur det går med min lille "maskot" men vi hoppas på många fina år tillsammans.

Pudelgänget då ja de bara njuter av tillvaron, de är ju så superenkla att ha, de följer med på allt, är superlydiga och ständigt glada :) 
Tino Tror att han leder flocken för han vaktar mest men se rang herren är Bieber till och med över Elsa och Rocky, Ina är den där coola hunden som bara lyfter lite på överläppen så försvinner alla, ingen rör henne.

Det har varit mycket "gå i koppel" men då vi badar så får de vara lösa och gissa om de älskar det,,, ja inte pudlarna då förstås för man Kan ju bli blöt om tassarna, Tino är väl den som försiktigt kan gå ut en liten bit om jag slänger en pinne, skillnad var det när jag hade Ziva och Lisa för de bara kastade sig ut för att simma.

Gud var jag kan sakna alla hundar som lämnat kenneln. Ibland plågar jag mig själv med att titta på bilder på dem och tårarna rinner :( Fasen alltså det är tufft att ha kennel och många hundar för det händer alltid något, negativt som positivt.
Jag har ibland varit "nere" och tänkt att jag slutar med detta men så får man njuta av kärleken från alla och för att inte prata om den underbara valptiden - mammakänslorna rusar!!!

Idag hinner jag inte lägga in några bilder men ska göra det så fort som möjligt, jag kände idag bara att jag Måste skriva till er för det är så många som hör av sig och undrar varför jag inte skrivit - men nu har jag varit här :)

Tusen miljoner kramar till er därute och var rädda om er :)


 

Läs hela inlägget »

Ja ni kära läsare, trasig dator... skittöligt! Nu är den igång men bara en liten stund så jag hoppas hinna skriva färdigt först. Hade jag råd så skulle jag köpa en ny men nu ligger annat på prio ett listan så jag får stå ut med detta strul ett tag till.

Nu i dagarna är både Sussi och Beah parade med Bieber som pappa.
Kan säga direkt att jag INTE tar emot intresseanmälningar än för jag måste veta hur många valpar det blir för jag har sedan länge några som måste få gå först men jag kommer att skriva här så fort jag vet/de är födda (mitten på juli). Alla kommer att bli b/t.

Inas höfter och armbågar var helt fria - Jippiiii :) Snart ska Elsa få röntgas också (närmar sig sin 2-årsdag), hoppas att även hon är fri!
Ina löper nu så denna gång blir det ingen parning då de andra två brudarna är parade men vid nästa löp så vore det roligt att få fram små nallebjörnar :)

Då jag och pudlarna och sanktisarna är mycket i Nysäter och håller på så har även det blivit deras andra hem, de älskar att åka dit och de älskar att åka hem. Vi har funnit en del vägar att gå på men som det är på landet så har man inte så mycket att välja på utan man traskar ut i skogen (och hoppas man finner hem igen;). Ska faktiskt köpa plast/pappersband så jag kan snitsla där jag går för tänk om hundarna "fryser till is" och det finns varg i närheten då vill jag veta åt vilket håll jag ska gå.
Det där med gräsmatta kan man glömma där för det heter mossmatta på den tomten. Det är naturtomt med tallar osv men sen är det mossa, gissa hur hundarna ser ut, för att inte tala om golven i huset... tur att jag har en bra dammsugare ;)

Det är så mycket jag tänkte berätta för er men nu står det helt still.

Rocky har växt till sig rejält, börjar bli stora killen, 4 månader och han är ett riktigt bustroll men så är ju labbar de första två åren - "tokiga"! En morgon när jag kom upp så hade han varit inne i badrummet och sett mattan som låg där likväl toarullspåsen med 24 rullar ALLT hade han bitit sönder i partiklar, det var papper i hela nedervåningen och mattan saknade både hörn och gummi som sitter under så jag slog mig mot pannan - Neeeejjj :0 Ja ja bara att städa och han va ju såklart lika glad för det och nu i efterhand så kan jag skratta åt eländet :)
Jag brukar alltid dra ur alla sladdar ur kontakterna när jag går och lägger mig, så även denna gång men se en sladd till den nya golvlampan hade jag missat att gömma undan så den där spjuvern hade under en natt gnagt på hela sladden och bitit av den längst in där den sitter fast i lampan, skarva? ja det vette sjutton om det går men en sak är säker jag va Väldigt glad att jag inte glömt att dra ur den från kontakten!

Måste ju tyvärr också berätta att Tanja flyttat så nu är gänget bara 5 st (hade ju för några år sedan hela 11 st pudlar). Det var ett Mycket svårt beslut men det kom en familj som ville hälsa på pudlarna för att se om deras dotter var allergisk (vilket ju är svårt att kolla här med de andra raserna också). Hon reagerade dock inte nämnvärt mycket men de fick ta hem den lilla skällande prinsessan på prov för att se hur det gick och där blev hon kvar, ja vem blir inte kär i en Pudel? Nu skäller hon minsann inte så mycket men här var det alltid hon som drog igång flocken, tänk hur det kan vara. 
Hon är en sån personlighet att man älskar henne ända in i själen så detta har varit tufft men nu lever hon verkligen som en prinsessa och det är hon värd :)

Jag hannnnn !!!
Bäst att ge sig nu så inte datorn slockar i sista sekunden.

Ha det gott alla, och nu ikväll så är det ju fredag så jag önskar alla en
Trevlig Kväll :)
 

Läs hela inlägget »

Nu har Kitty aka Stella och Kimmi aka Duncan flyttat.
Så otroligt bra hem jag funnit åt dem, jag är så glad :) Stella hamnade hos en jättehärlig familj i Äppelbo där hon får kompis av en äldre labradordam (bra för henne så hon lär sig lite vett och etikett för ojojoj så självständig och busig tjej), Duncan lever nu vilding i Norge hos ett yngre par där han på somrarna ska vara med och vandra i fjällen och på vintern hänga med när de går "på tur" med skidor, toppen!!!

Så har de besiktats. Wow så nervös jag var för hur skulle det gå för Rocky? Alla fick en tummen upp - jippiii, enda negativa med Rocky var att framtassarnas trampdynor slits mer på insidan (de är plattare där) och att han har spretigare tår men vad gör det för tänk er... Inget hjärt och lungproblem, tassarna är en baggis med tanke på hans tidigare rörelsemönster. Detta var en stooor lättnad! Nu ska han få leva här med oss som en liten maskot :)

Santza har flyttat till sin son Ziggy i Eskilstuna och Tilly får nu all uppmärksamhet i Kristinehamn. Varför nu detta?
Båda är, eller Var ska jag väl säga, två tjejer som inte tagit för sig av livet riktigt om man nu jämför hur de har det nu. Här har de alltid knatat och gått bakom mig när vi varit ute och gått nu minsann så härjar de, och myser till 100% så nu slipper de trängas med alla andra hundar för uppmärksamhet - Nu trivs de!!!
Det är svårt att skiljas från hundar man haft i flera år och det jag nu gör är helt ifrån mina värderingar men då jag nu tidigare sett hur bra de får det så gör det inte så ont och de får det så bra. Mitt ego har fått sig en törn kan man säga , allt är inte "bäst hos mig"....

Om ni minns så har Kira en knöl under halsen. Det var ett lymfom (cysta) men helt godartad . Den har inte växt mer så den behöver inte tas bort.
Fy sjutton så nervös man blir för allt när det gäller ens hundar/djur.

Den 6/4 så ska Ina röntga höfter och armbågar (Hd/Ed). jag är liiite orolig på höger fram då hon var så halt där när hon var unghund och det satt i armbågen/bogen. Nu måste ni hjälpa mig och hålla tummarna för går nu detta bra så Kanske hon paras vid nästa löp.

På tal om paras. Om Beah och Sussi kan vänta med sitt löp till mitten/slutet av april så ska de två paras och då blir det b/t valpar.
Detta blir Beahs sista kull sen nästa år så får Molly ta över stafettpinnen om hon går igenom hälsotesterna.
När Sussi och Molly sen "gjort sitt" så blir det nog inte fler pudelvalpar tror jag, vi får se men just nu känns det så.

Lite nya bilder finns i galleriet, dock mest valpbilder såklart ;)
Titta och njut så syns vi snart igen!
Allt gott till er!!! (i dessa tragiska "krigstider")

 

Läs hela inlägget »

Usch det här året har inte börjat bra :(

Mevas Kitty, Kimmi "Duncan"och Kinzo "Rocky". De tre godingarna!
När lille Rocky var 1 1/2 vecka fick jag se att Rocky var helt platt över bröstkorgen och att bakbenen inte tog spjärn för att komma framåt.
Vid två veckor så såg jag hur hans "armar" stod rätt ut från sidorna, likaså benen när jag lyfte upp honom. Genast tänkte jag, Swimmer må han bara inte har swimmer... Jag googlade och visst var det så, han hade swimmer puppy syndrom. Jag satte genast på honom en "tröja" och som jag lade fullt av bomull under bröstkorgen. Då Rocky var så platt så trycktes bröstkorgen ihop och det var mycket stor risk att hjärta och lungor skulle tryckas ihop.
Jag beställde tid hos veterinären, där de i sin tur aldrig sett detta tidigare bara på bilder. Prognosen var långt ifrån bra men då han ändå hade lite lite reaktion under baktassarna så sa det att det kanske går att hjälpa honom med mycket träning men vad gäller lungor och hjärta så kunde de inte garantera något då de kunde kollapsa när som helst.
Jag åkte hem och funderade, var det värt risken att jag skulle fästa mig ännu mer vid honom och han sen avlider men tanken försvann, klart att jag måste prova för tänk om det går bra!
Jag kontaktade andra uppfödare via fb och det visade sig att det var några som hade haft samma på någon av sina valpar, en del hade det gått bra för andra inte. Jag fick massor av tips och råd (som jag är oerhört tacksam över).
Nu började den riktiga träningen, det var massage och styrketräning flera gånger om dagen, han fick simma i en stor balja och gåträna i en ränna (ihopbyggd av min dotter Malin), jag fick hjälpa honom att röra tassarna framåt men det var svårt med bakbenen för de var helt skruvade.
Vid fyra veckor stod han upp själv, dock mycket vingligt och jag såg hur han försökte röra sina små ben framåt. Idag är han 4 1/2 vecka och går mer än kravlar, jag har slutat mata honom för nu ska han minsann Stå bredvid syskonen och äta ur sin skål. Jag är den som lärt honom att busa så nu försöker han ibland resa det ena benet och slå mot syskonen med det och han försöker även bita dem men då rasar han ihop.
Jag är så förvånad för jag ser hur försiktiga Duncan och Kitty är mot honom trots att de är så små men å andra sidan Duncan är en riktigt vild valp så han kan ibland lägga hela sin tyngd på honom.
Allt ser lovande ut nu :) Kanske kommer han bli helt återställd som vuxen kanske inte därför har jag bestämt att han får stanna här hos mig!

Hahaha jag skrev om vikt, aldrig någonsin har jag (eller andra vad jag vet) haft så tunga valpar. Duncan vägde drygt 3 kg vid 4 veckor, otroligt! Kitty vägde 1 kg mindre och Rocky 2 kg mindre än honom. Duncan är så välutvecklad och grov att man kunde tro att han skulle vara 5-6 veckor gammal. Han och Kitty gallopperar över golven här i huset det är sånt ös på dem att jag aldrig sett dess like :)

Duncan ska flytta till Norge, Rocky ska bli kvar hos mig så det är bara mysiga Kitty som inte fått något hem än. Är någon intresserad eller vet någon så får ni gärna höra av er (vill helst inte annonsera).

Santza och Tilly har flyttat (på prov än så länge) och de har fått underbara hem och är sååå bortskämda :) Santza flyttade till sin son i Eskilstuna och Tilly till Kristinehamn. De är värda att få lugna kärleksfulla hem då jag ändå inte ska avla på dem mer. Det här är svårt att göra men av erfarenhet så vet jag att vi glöms bort efter ett tag, klart att de känner igen allt när de kommer hit men annars finner de sig fort i sina nya hem så jag vet ändå att jag gör rätt, trots mina tårar...

Kira ska till veterinären i morgon. Innan jul så upptäckte Mats en ärtstor kula under hennes hals och i slutet av dräktigheten så hade den växt till en pingisbolls storlek, idag är den nästan en tennisboll så nu måste den undersökas snabbt. Jag ville inte störa henne och valparna tidigare men nu diar hon inte längre så då kan de ev skära ut den och sy (valparna hade lätt krafsat upp stygnen). Jag hoppas det bara är en fettknöl men man vet ju aldrig.

Så är beslutet fattat för sista gången, Tuva måste flytta för jag hinner inte med henne. Jag lämnar nog ut henne på foder eller EV säljer henne. Vore synd att inte ta valpar på en så fin hund och så är hon ju så arbetsglad + att hon ju är DNA testad för HNPK,CNM, EIC, PRA-prcd och röntgad ua.

Pudlarna mår som vanligt bra, håller på att trimma dem för hejåhå så långhåriga de är nu, likaså mår sanktisarna toppen. Problemet är bara tiden då Rocky fortfarande kräver en hel del men det blir bättre :)

Kram till er alla :)
obs. det finns en bild på Kitty i galleriet.

Läs hela inlägget »

Den 27/1 föddes tre små underverk! En stor svart tik, en svart hane och en brun hane.

Det var lite dramatik...
Kira började flåsa ordentligt några dagar innan förlossningen, hon var inte orolig men det märktes att hon hade det jobbigt så efter två dagar åkte jag till djursjukhuset för jag var orolig att valparna blev stressade av detta och att Kira verkligen mådde bra.
Väl där och prover togs så såg allt bra ut och på röntgen syntes det nu tydligt att det var tre små liv därinne. "Allt ser bra ut så du får väl åka hem och vänta". Jag ville göra ett ultraljud för att se att allt såg bra ut med de små - det gjorde det inte! Hjärtljuden var alldeles för sakta och de sa att de hoppades på att de skulle klara sig. Akut in på operation för ett kjejsarsnitt och det var länge sedan jag var så nervös, skulle den uppstressade Kira klara detta, skulle valparna överleva???
Två timmar senare kom de ut och sa att allt gått bra och att alla valparna levde. Jisses så glad jag blev!!!
De rullade in kuvösen på rummet och där i låg de. Tiken var enormt stor så även de andra men hon utmärkte sig rejält. Alla var runda och fina och tacka sjutton för det när de bara var tre stycken så de hade verkligen gottat sig därinne.
Kira kom in, hon halvsov än. Vi la till en valp i tagen så de skulle få dia, smack sa det så satt alla tre fast i tuttarna för de visste exakt vad de skulle göra :)
Väl hemma så var Kira lugn och tillfreds, förutom att hon hade ont och ville inte så gärna ta till sig valparna först men jag gjorde så att valparna skulle kissa och så fick hon tvätta rent dem Det satte skruv på henne för efter det så var hon samma supermamma som hon var förra gången.
När de ändå snittade henne så bad jag dem ta bort livmoderna också, skönt för henne att slippa löp + att jag inte behöver vara rädd för livmodersinflamation framgent.
Det blev som sagt lite drama där en sväng men nu ligger de inne i valprummet (med mig på nätterna) och myser, sover och äter. Alltså idag är de 6 dagar och tiken har redan passerat 1 kilosgränsen vad ska detta bli... Killarna är inte Så långt efter men det skiljer ett par 100 gram.

Den svarta hanen ska flytta till Norge men tiken och den bruna hanen är otingade men de är ju inte ens en vecka än.

Nu hoppas jag att "tjockisarna" fortsätter att må bra men jag måste ju säga, de är inte speciellt vackra de små skrynglisarna men söta som tusan är de och som ni nog förstår så tillbringar jag redan en stund i valplådan tillsammans med Kira, hon älskar det och jag älskar det! Det är just det här som gör uppfödarlivet så fantastiskt underbart! :)

Lite nya bilder i galleriet (ni måste ju få se de små :)
Kram och hej alla därute!

Läs hela inlägget »

Hej alla glada och god fortsättning till er :)

Jag är superglad idag för vi har varit på dräktighets röntgen och det visade tydligt 3 stycken valpar inne i Kiras mage. Jag gissade mig till att hon skulle få fyra, eller ingen alls... ja det är sant, jag funderade lite på om hon lurade oss och bara var skendräktig, själva valpismagen är inte så stor (men hon har fått Enorma hängtuttar det hade hon iof efter förra gången men nu är de gigantiskt hängande) och jag har inte känt några sparkar så jag var faktiskt till 90% säker på att hon skulle vara tom men se jag hade fel så nu om 9 dgr från idag så är det 63 dygn, lika spännande som alltid :)
Naturligtvis så ska hon valpa en fredag så jag får verkligen hoppas att det går bra så det inte det blir nåt dumt under helgen och allt kör ihop sig. Håll tummarna är ni snälla!

Jag har inte varit hemma så mycket i Törne under januari och i Tallhem (Nysäter) så har jag inget internet därav har jag inte skrivit något tidigare och när jag nu kom hem så ville jag vänta tills Kira skulle röntgas så jag hade nått riktigt härligt att berätta för er :) Hoppas ni har överseende.

Jag hoppas ni haft det bra under jul och nyårshelgerna. Här åkte dottern med familj på corona så de dök aldrig upp men Mats killar va här på jul och på Nyår så hade Mats, jag och hundarna en mysig kväll med god mat, köttben och så Bingolotto (hur tråkigt är inte det, speciellt när man inte vinner nåt :( Jag har faktiskt aldrig vunnit något, jo på "vinst varje gång" när jag var liten men min stora vinst är ju att jag är så previligerad att jag kan ha alla mina härliga, underbara hundar (...jaja mina barn och älskade Mats också förstås ;)
Jag är nog rätt knasig för baske mig så går hundarna först, jag skulle inte ha ett liv utan dem, jag kan se mig gammal och skröpplig men hund Ska jag ha, säkerligen blir det nog en liten Pudel hahaha...

Nu har ju jag och hundarna (labbarna har varit hemma hos Mats) varit i Tallhem alltså stället heter så och mycket av de vinterbilder som jag lagt in i galleriet kommer därifrån. 
Hundarna går lösa men tomten är inhägnad. Vi har en liten byväg strax nedanför tomten men det kommer kanske 3-4 bilar per dag så vi traskar rätt över och ut på ängarna och hundarna har så roligt där för det går en del rådjur där (som jag ser från köksfönstret) och jisses så gott det är med deras avföring. Ina har faktiskt en riktigt bra nos för hon spårar fint i deras spår och det får hon göra för att träna nosen men då jag ropar så kommer hon direkt, ja kanske inte precis direkt för det är väääldigt svårt att släppa spåret men kommer det gör hon. Elsa hon är mer..ja vad ska jag säga "här och nu" hon busar hela tiden och då menar jag hela tiden, fram och tillbaka, springer med pudlarna och lämnar mig inte många meter tänk de är så olika de där två. Sussi är den som drar för hon Älskar att springa ja jag undrar ibland om det inte ligger vinthund i henne långt bak som hon fått igen, crousing vore nått för henne. Sen har vi då dottern Molly som är som klister på sanktisarna för gud vad hon älskar dem, är vi ute så följer hon dem och inne så sover hon gärna hos Ina om hon ligger på golvet. sen har vi då det "tråkiga" gänget Beah, Tilly och Tanja som hela tiden ligger mig i hälarna. Tanja får iof fnatt när sanktisarna busar för då ska hon vara med och skälla som en domare. Alla har så härliga personligheter!!!

Jaha nu blev det sådär långt igen, pust, ja det är svårt att få still på hjärnan när man sitter här bakom tangenterna ;)

Men nu vet ni tre valpar kommer från Kira (en tik är tingad och ev en hane, om det nu blir som de önskar).
Till sommaren blir det pudelvalpar igen och ev en labbekull på Tuva.
Ni som är intresserade hör av er lite längre fram i vår för nu kommer jag att glömma alla som frågar för nu är det bara labbevalparna som gäller :)

Kram till er alla och kolla gäna in galleriet :)

Läs hela inlägget »

Hej allihop :)
Tänk idag är det första advent! Minns i somras när man sa "om 6 månader kommer jultomten" inte sjutton kunde man ana att tiden skulle gå så fort...

Kira är nu parad med en vacker svart hane som kallas Bobby! Nu håller vi tummarna att det ploppar ut några små labbevalpar om två månader :)
Då det ligger både brunt och gult i linjerna på bådas sida så kan Kira få även de färgerna, detta är spännande.

Här har 6 stycken tikar löpt samtidigt så gissa om jag haft två helt rabiata hanar! Det har faktiskt varit synd om dem då hela luften luktat "godsaker" för dem men nu är det slut för Kira var sist på tur.

Idag har vi gjort "leta" ute i skogen och på gärdena. Först springer jag runt och slänger pyttesmå bitar av falukorv (va det just idag) sen släpper jag ut alla hundarna och säger "leta", wow säger jag bara så duktiga de är med sina nosar. De där benen går som trummpinnar och nosarna arbetar förbrilt men nu är de helt slut, jag hör bara snarkningar... Själv sitter jag här med en filt runt fötterna för det är iskallt ute (borde nog skaffa mig sockor eller kanske till och med investera i nya kängor ;)

Alla hundarna mår bra, ja jag måste ju bara få säga det för här brukar det hända både det ena och det andra men nu är det lugnt och fridfullt.

Mats och jag har köpt ett hus till, ett renoveringsobjekt som ligger 7 mil bort, lååångt ute på landet. Ja och varför har vi det undrar ni nog nu för vi bor ju redan på landet. Jag och hundarna älskar att vara där, labbarna är kvar hemma hos Mats när jag är där för annars blir det för trångt för det är ett "pyttehus". Under hösten har Mats och hans son varit där och fixat staket för hundarna så nu kan vi vara där, med vi menar jag jag och hundarna för Mats vill vara här hemma för han är inte den där skogsmullen som jag är.
Det är Ett problem och det är att vargarna har sitt revir där, nu är det tack o lov så att reviren är stora så de kan ju vara nån/några mil bort men det drar lite i nackhåren när vi traskar där i skogen. Innan de sköt av några förra året så var de 10 stycken som strök omkring men nu är de lite färre. De tillhör ju faunan men hoppas de gillar älg och rådjur (finns det massor av) mer än mina hundar.

Alltså Mats och jag är lite knäppa för jag har ju tänkt tanken några gånger att jag skulle sälja Tuva men nu sist när jag fick en förfrågan så var det Mats som drog i nödbromsen "hon ska inte säljas till nån för då köper jag henne" sagt och gjort, nu är hon hans hund. Nu får Han träna henne och jag slipper mitt dåliga samvete (gör man ju inte men jag kan säga till honom att, nu behöver hon det eller det ... ;)

Jag har inte lagt in några nya bilder i galleriet denna gång jag skriver för det hinner jag inte men nästa gång lovar jag.

Ha en fortsatt trevlig advent alla fina! 

Läs hela inlägget »

Hej alla :)
Nu är det ingen ide' att ursäkta sig längre att jag inte skrivit på en hel månad för sånt här händer :( men nu är jag här :)

Nu har alla valpar flyttat! Charlie som flyttade till Norrland flyttade nu i slutet av september för ägarna kunde inte hämta honom tidigare och det har varit toppen att ha honom kvar, speciellt för Molly för hejåhå vad de haft roligt med varandra.
Tänk vilka fantastiska valpköpare jag haft, sååå helt underbara!!! Jag har verkligen haft tur både nu och genom alla åren och tänk er vad det värmer en uppfödares hjärta :)

Vi, pudlarna och jag, har precis kommit hem från skogen och idag för första gången har Molly fått följa med. Tänk hon är så otroligt lik mamma Sussi, det är bara spring i benen - hela tiden! Jag önskar sååå att man kunde lägga upp filmer här så ni kunde få se hur hon rusar fram och härjar :) Hon har ju varit med ute på gärdena men se skogen det va häftigt det.
På fm så fick sanktisarna en långtur, både promenad och i skogen och de älskar det! Kira och Tuva fick en promenad i samhället och det var som vanligt kaos på Tuva för den hunden skäller nästan hela tiden av spänning och upphetsning, det är så tråkigt att hon är sån och jag fattar inte riktigt vad som hänt men jag skäms så in i bomben, skrutthund!
Men se den där "skrutthunden" och jag har börjat på nosework träning, det är roligt och Tuva sköter sig exemplariskt förutom att hon älskar belöningsgodiset mer är att sniffa på "tussen" som hon ska leta efter, får nog hitta på någon annan belöning. Vi har bara varit där en gång än men i möra ska jag be om råd hur jag ska träna bort näsan från godiset, både hon och jag är ju nybörjare.

Så något tråkigt. Bamse, Kiras bästa kompis och "fästman" har gått bort i sjukdom. Det är så hemskt när man mister sin vän för de är ju en del av familjen och det är tufft när det blir tomt :( All kärlek till matte och hussen!

Innan jag satte mig här så la jag in alla bilder jag hade i kameran på datorn för att sortera ut lite "bra" bilder, gissa... Det var 206 bilder jag tagit och 90% av dem är valpbilder!!! Det som nu ligger i galleriet är ett litet hopplock, dock ej så mycket valpbilder men väl på alla goa köpare och sina nya små familjemedlemmar :) Kika in vettja men glöm inte att klicka på första bilden så den blir större sen är det bara att trycka på pilen så fortsätter bilderna.
Har rensat så många bilder på datorn också så nu kom några gamla bilder upp också - repris ;)

Alltså vad är det för skitväder vi har? Jovisst det är höst och då faller regnet men det här är inte "faller" det Vräker ner. Idag var första gången på en vecka som det var lite uppehåll men ikväll börjar det igen och ska fortsätta ytterliggare en vecka... Det är så tråkigt Men löven som faller är underbart vackra och speciellt när de är blöta då kommer alla fantastiska färger fram med skärpa. Ja ni ser lite positivt är det iaf :)

Jag har en liten Molly som har stått och hoppat på mig en stund och tycker nog att jag är jättetråkig som sitter här visst hon har de andra också som hon terroriserar men se inget är som matte tycker hon, en riktig "mammagris är vad hon är :) Så nu får jag väl sätta mig ner med gänget och vi har en liten "gosestund", den är viktig!

Kram på er alla och hoppas ni har storstövlar och paraply ;)

 

Läs hela inlägget »

Hallå allihop jag har inte glömt er!!!
Alla som haft valpar och hundar vet hur det är med tiden...

Jag är så glad, vilket fantastiskt gäng med valpar jag har :) och vilka härliga köpare :) Alltså det känns nästan som jag lever i en dröm :)

Gängen, ja jag måste ju säga gängen då de iaf är två gäng - Beah och Sussis, är så fantastiskt framåt och lille Benzo aka Ragnar som jag knappt trodde skulle klara sig är baske mig den tuffaste av dem alla. Han är så kaxig när han går där och helt plötsligt ger sig på Enzo som är nästan ett kilo tyngre än honom, tuff liten rackare, om han vinner "kampen" är en annan femma ;)
Alla visar framfötterna på sitt sätt. Molly och Cindy är framåt som tusan sååå nyfikna på allt och inte rädda för nåt, även om jag kör dammsugaren mitt framför nosen på dem :) Charlie och Lucky är mer den tänkande typen, ska jag eller ska jag inte, hm...jag funderar en stund. Sen har vi så de största killarna i båda kullarna (även om Milo är pytteliten jämfört med klumpisen Enzo i Sussis gäng) de två är så otroligt keliga och vill gärna ha all uppmärksamhet. Så har vi då stjärnan Kahlo som är "allt" ja jag behöver nog inte säga mer för hon är faktiskt allt, orädd dock en funderare ibland, busig till tusen och är gärna den som är på mig för uppmärksamhet. Wow vilka gäng!!!
Jag kallar dem vita gänget och bruna gänget för alla Beahs (och Biebers) valpar har bruna teckningar medan Sussis (och Tinos) gäng har vita teckningar, enda sättet att se skillnad på dem faktiskt.

Molly, Mevas Suzett, ska stanna hos mig. Hade Beah fått en tik så hade den tjejen också fått stanna. Nu kommer jag göra en sista parning på Beah med Bieber i vinter och hoppas på att det blir fler än en tik.
Varför?
Lilla Sunna i Sussis gäng har gått bort förra helgen :(
Jag såg att hon blev lite slö på lördags kväll men tänkte inte så mycket på det Då för de hade busat runt överallt på nedervåningen + att de varit ute en sväng - hon var väl trött. På söndag morgon ville hon inte komma fram och äta så jag undersökte henne. Hon var svullen under anus och ner under buken och ville varken äta eller dricka. Jag vätskade upp henne med "startpulver" för nyfödda valpar och fullt med vatten genom en spruta genom munnen. Hon blev lite piggare och jag förstod att hon var uttorkad. så gick en timme och hon ville fortfarande inte äta och dricka och var enormt slö. Som ni nu säkert vet så finns inga jourhavande veterinärer någonstans förutom i Stockholm, Göteborg och Malmö... och Mjönäs här i Värmland som jag hade så dåliga erfarenheter vad gällde Tilly, men vad gör man... Jag ringde dit tidigt på förmiddagen och ville komma in akut, NU men vet sa att jag skulle vänta tills kvällen och testa ge henne mer vatten. Jag sa att hon inte klarade av att gå för hon bara vinglade, "nej vänta du det reder nog upp sig". Va faan när klockan var 15.30 va jag så extremt orolig för lilltjejen bara ramlade när hon skulle resa sig och när jag försökte ge henne vätska så rann det bara utanför så jag ringde igen och sa, hon dör för mig ni MÅSTE ta emot oss nu annars kommer jag upp och tvingar er öppna dörren. Jag grät och var helt förtvivlad. "Jaja kom då." Det var drygt en timmes resa dit och jag satt med henne i min famn och sa att det ordnar sig gumman du blir frisk snart och hon tittade hela tiden på mig med sina underbara pudelögon, och jag grät.
Hon klarade det inte. På natten vid 02 la hennes lungor av.
Hon hade fått en kraftig infektion, uttorkad och 41 gr feber.
 OM de tagit emot mig då jag ringde på förmiddagen kanske hon överlevt. Hon blev ju lite piggare på natten när hon fått penicillin och vätska intravinöst men det var för sent det hade nått lungorna.
Jag var helt förtvivlad. Denna lilla goa Sunna var borta :(
Jag hörde av mig till köparen direkt och naturligtvis blev hon förtvivlad. Vad gör man i detta läget? Jag erbjöd henne Molly i all hast men kände Neeeej!!!
Så fin människa som hon är (köpt valp av mig tidigare) så tyckte hon inte att det var okej då hon visste att jag väntat så länge på Molly. 
Nu hoppas vi att Beah som sagt får två tikar, skulle hon bara få en, så är det hennes även att detta skulle skulle bli Beahs sista kull.
Att jag absolut önskade ha kvar Molly beror på...

Sussi fick livmodersinflamation 4 dgr innan detta hände med Sunna.
Alltid så... en olycka kommer sällan ensam (inte i Törne det vet ni som följt mig genom åren).
Sussi sover ju i mitt rum tillsammans med valparna. Jag märkte på natten att hon blev lite orolig och ville ligga vid mitt huvud. Jag smekte henne över magen och sa att valparna tuttar snart ska du se (de ville inte trots att juvren var fyllda).
På morgonen jag vaknade var hon än mer orolig. Va sjutton va detta???
Jag kände igenom henne och visst juvren var svullna men varför är det så?
Jag klämde henne på magen och förstod direkt när hon stönade - Livmodersinflamation!
Tack och lov så var Evidensia öppet  (en vardag). Vi fick komma direkt då jag sa vad jag misstänkte. Efter ultraljud var saken klar, det var livmodersinflamation. Som tur var så kom vi dit så tidigt så hon fick penicillin + att hon var uttorkad, tror sjutton det i denna värmen! Hon fick stanna några timmar med dropp sen fick jag hämta henne. Inget är säkert trots penicillinen, hon kan få det tillbaka... Nu har hon precis avslutat sin kur och jag hoppas att hon är frisk nu men jag lovar, hon står under min lupp. OM hon skulle få det tillbaka kanske det slutar med att de får operera bort livmodern och då blir det inga fler valpar därav min rädsla att förlora Molly. Håll nu tummarna!

Ja det va det om detta, usch :( Jag lovar att mardrömmarna förföljer mig, lilla Sunna och Sussi Hjärta!!!

Så tränar jag bernharderna och labbarna att gå tillsammans på promenader. Mats han varit kanonsnäll som hjälp mig och snart ska det gå, attans det måste gå för jag går ihjäl mig på dagarna. Igår blev det nästan 1,5 mil, jag har banne mig ont överallt men som tur är så håller knäna än (nästan). De får inte dra, de måste lyssna på mig, och vara sams. Labbarna har än lite onda ögat på dem och Tuva är under träning för att inte dra när vi går fler. Jaja det löser sig nog.

Herregud så långt detta blev men jag kände att jag vill delge er vad som händer här - kennelliv!

Pudlarna är helt konfunderade för här har de börjat "sova natten" och här sitter jag och pillrar med tangenterna.
Så...
God natt alla fina läsare!

obs. Galleriet är uppdaterat men där är enbart valpar valpar valpar :)

 

Läs hela inlägget »

Tjohooo valpisarna har kommit :)
Sussi fick 5 stycken, fyra tikar och en hane (alla tingade) och Beah fick fyra hanar (varav en svart är otingad). De är så otroligt fina allihop!
Beah fick dock en pytteliten hane som jag näst intill inte trodde skulle klara sig men med dygnetrunt matning varannan timme så blev han starkare och starkare - tack och lov att det finns ersättning och små nappflaskor!
Han är fortfarande (en vecka gammal igår) en liten plutt men nu äter han själv och går fint upp i vikt :) Han har redan fått ett namn av sin kommande familj, en liten Ragnar.
En tik och hane ur de olika kullarna flyttar till Finland sen. De köpte lilla Mimmi för 3 år sedan och vill nu alltså ha två till, jätteroligt!
En annan valp flyttar ner till Skåne, till Anne som köpte Salsa, fantastiskt härligt detta.
En flyttar till Karlstad och en tik till Degerfors så två blir värmlänningar :)
Den lilla "gröna" killen flyttar till Norrland (skriver färgera de har på halsbandet) och själv ska jag spara en tik så nu är bara lille "bruna" hanen kvar som inte fått en familj.
Vet att det är många intressenter som jag sagt till att "ni får kolla in hemsidan för där skriver jag om valparna" så ni nu som gör det är välkomna åter!

Måste ju säga att jag är djupt imponerad av Sussi, vilken tik att föda, inte en tillstymmelse till att visa att hon hade ont men precis när valpen/arna föddes så kröp hon tätt intill mig i bädden och ville ha "hjälp". Helt fantastisk!
Beah "har ju vanan inne" men var som vanligt med att bädda och stå i, lilla gumman ja man vet ju själv hur det känns efter tre barn vilket ju också gör att man plågas lite med dem, usch...

Nu är det varmt ute, jag ska väl inte klaga men lite för varmt för min del och efter en jobbig maj med bara regn så är jag ju glad att min leriga "gräsmatta" nu torkat upp. De som lider är sanktisarna ja speciellt Ina hon avskyr verkligen värmen så har satt aircondition på kalluft och där ligger hon och njuter.
Av denna värme så gör det också att de fäller päls, jäklar va hår säger jag bara, dammsugaren går på högvarv och ute när jag borstar så är det så enormt med hår så jag måste kratta efter oss, jaja... sånt man får ta ;)

Labbarna mår inte så dåligt av värmen, förutom när vi är ute och går på morgonen eller kvällen för då har Kira det jobbigt, Tuva bryr sig inte det minsta för där är det myror i benen vilket väder det än är. Ja faktiskt är pudlarna som Tuva för även där är det fullt ös men jag märket också att de blir rejält varma efter att ha sprungit en stund och vill då helst vara inne i svalkan.

Hoppas ni alla nu har njutit av midsommar och att ni sluppit regnet. Här har vi haft det ljuvligt, gjort lite kransar till hundarna (som de inte ville ha på sig....hm). Två av mina valpköpare har varit här på besök med sina hundar (den ena har köpt två) så det har varit hundar överallt :) Härligt!

Jag har lagt in lite nya bilder i galleriet men som vanligt så är det inga proffsbilder utan allt är hämtat ur vardagen.

Idag är det midsommardagen (om man nu kan säga så) och jag önskar er alla en skön fortsättning på helgen - och till vi ses här nästa gång :)
Kram till er alla!

Läs hela inlägget »

 Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)