Min älskade Daisy finns inte mer ibland oss :(
Åldern tog ut sin rätt. Hon har ju varit stel i bakänden en tid och när hon lade sig ensam på tomten och vi fick lyfta upp henne så hon kunde stå upp då var det inte snack om saken, hon orkade inte mer. Min lilla gumma somnade in fredag den 13. Det är tomt nu!!!

Så har Beah nu precis slutat löpa. Bieber var ju tänkt till henne men nej, han finner inte rätt. testade med Tino men den fräste hon på totalt ursinnig när han kom nära, nej se den killen var inte i hennes smak. När löpet var över och inte en hane intresserad så fick hon gå ihop med de andra men så har vi ju en supersäker avelshane - Rossi! Som avslutning ville han ta för sig, naturligtvis... tyvärr så tror jag det var för sent så det blir säkerligen inget. 
Detta var ju synd om alla er som önskat en valp efter henne men tyvärr så kan man inte styra över det.
Det är ändå lite spännande att se hur kärleken florerar även hos hundar. man tycker att de ska ta emot vilken hane som helst bara de är i höglöp men nu är min teori besannad, det måste vara rätt hane annars kvittar det. Jag har varit med om detta tidigare då det var en tik som skulle paras med Charlie men se det gick inte och bara för att testa så släppte jag ut Zicco (han var då unghund och inte hälsotestad så han fick inte) och då minsann visste inte tiken till sig, upp med rumpan, här är jag. Pga denna erfarenhet så låter jag alltid hundarna sköta sig själva vid parning.

Valpisarna växer så det knakar. Nu busar de med varandra och vill hela tiden vara ute på golvet och springa. Både Tillys och Tanjas valpar är tillsammans där. Så fort jag kommer in i rummet, även om jag smyger, så reser de sig upp och ska ut och springa. 
Tandkötten är så svällda så snart exploderar det i munnen, några tänder har de fått men fler kommer.

I galleriet kan ni se lite bilder på dem. Det är så synd att jag inte kan lägga in filmer för där har jag hur härliga som helst. Glöm inte trycka på bilderna så de blir stora så hela hundarna kommer med.

Vet ni, jag har en vildhund här - Tuva!
Hon hoppar över staketet till tomten för ut ska hon om jag, Mats eller pudlarna är på gårdsplan. Naturligtvis så blev hon halt. Jag såg med fasa ut armbågen skadats, jaha det var den ED:n det nu är hon skadad så hon inte kan paras pga det. Orolig som jag var så åkte jag till veterinären, inget fel på armbågen men på röntgen visade det sig att hon fått lös en liten pyttig benbit på 1x2 mm på femte tån. Nu höjde jag staketet till 1,60 m med en stege framför så hon inte skulle lockas att testa ens en gång. Så kommer jag ut med pudlarna och vem sjutton är det inte som hoppar över - jag blir knäckt !!! Nu vet jag inte vad jag ska göra...

Nu vankas det lite hundmat till alla fyrfotingar. Det är kvällen så lite kulor ska de ju ha ;)
På återseende gott folk :)
 

Läs hela inlägget »

Hej igen :)

För att inte göra er läsare och potentiella valpköpare besvikna så får jag delge att alla valpar nu är tingade. Vad man nu kan se fram emot är att Beah ska gå in i löp och då paras med Bieber så de valparna blir då Black and Tan (ev svart eller aprikos också). 

Lille "Tarzan" är nu avlivad. Vi var till veterinären och som hon sa, det är näst intill omöjligt att höra separata hjärt- och lungljud men allt låter okej.
Jag va helt knäckt, han lät okej men hade inte ökat ett enda gram på tre dygn, varför? Veterinären trodde att han hade inre skador på organen som gjorde hans tillstånd och han skulle nog inte överleva så många dagar till. Svaret var enkelt, killen fick somna in. Då kom tårarna, som vi hade kämpat och vilken kämpe Han hade varit, detta kändes inte rättvist men det är tyvärr så det är!

Många har hört av sig både om det ena och det andra så jag ville delge det här också.
Cyberkram till er alla :)

 

Läs hela inlägget »

Nu mina vänner är det fullt i valplådorna - Tilly har också fått små valpar :)
Det blev tre stycken svarta tikar.
Jag trodde ju fler då hon var så tjock men nu vet jag vad det beror på, vilka tjockis valpar !!! Den största tiken vägde 253 gr.!!! sen kom de andra strax därunder. Har aldrig fått så stor pudel valp tidigare, jag fick en chock för Tanjas största valp på 5 dgr vägde 264 gr. snacka om skillnad!
Två av tikarna är tingade så en finns kvar för den som är intresserad.

Så har vi då en av Tanjas små hanar. Han har på 6 dgr bara gått upp 17 gr. (vägde 83 gr som nyfödd) Han är på tok för liten och jag är Väääldigt orolig att han inte ökar trots att han tuttar bra på Tanja och får tillägg av mig. Jag kan inte se att han har gomspalt heller, vilket är den vanligaste orsaken till att det blir såhär. Att han är en prematur valp, det ser jag men i morgon ska vi till veterinären så får vi se vad de säger, nått måste vara fel!

Tillys valpar har fått "halsband", stora "tjockan" har fått rött, mellan tjejen har fått orange och minsta tjejen rosa. 
Den minsta ska till Karlstad och bli lillasyster till sin helbror (stått i "kö" ett år för en hane men nu blev det ju inte så så det blir en syster ist.) och en ska till Grums så de blir värmlänningar :)
Tanjas stora hane flyttar sen till Halmstad och tiken till Arvika, minstingen ett stort frågetecken hur allt blir.

Ja mitt i allt detta så har en muskel gått av i vaden på högra benet och artrosen gör sig påmind i det vänstra knät, jamen alltså...jag är för tjock !!! och inte sjutton är det lätt att gå ner i vikt när man inte kan röra sig, sååå stackars hundarna har bara sprungit på gärdet här utanför och i skogsdungen, hur kul är det :/ Jag blir så trött... Men en glad nyhet är att det inte är rävskabb på hundarna iaf. så nu har jag hur mycket fästingmedel som helst att ta ut för veterinären skrev ut till alla 14 hundarna. Detta är ett medel som de flesta hundar får för fästingar och just det här medlet är det enda som tar rävskabb = svindyrt :o(

Det piper i valprummet, det är så mysigt! Kanske dax för lillen (gubben har döpt honom till Tarzan) att få lite mat igen och så måste mammorna ut en sväng i regnvädret.

Ha det så gott där ute :)
Kram Kram
 

Läs hela inlägget »

Hejsvejs alla fina!

Nu har Tanjas valpar kommit precis på Alla Hjärtans Dag :)
Igår eftermiddag så kikade två b/t hanar och en svart tik fram! Vilken lycka !!!

Hon visade mig att hon ville gå in i valprummet så jag släppte allt och skyndade mig med in och 20 minuter senare var en valp född sen tog det inte lång stund förrän nästa kom... på tre timmar var allt klart och hon låg i sin rena bädd och njöt av sina små, de var små... Den minsta lille hanen vägde bara 84 gr, tiken 121 gr och den stora hanen vägde 150 gr. Den lilla lilla killen är sååå pytteliten, aldrig haft en så liten valp men idag har de gått upp litegrann, inte mycket men några gram iaf.
Tiken och en hane är tingade så en fin hane finns kvar.
Många är ni som vill ha valpar och jag lovade skriva här så hör nu av er ni som är intresserade.

På fredag väntas Tilly föda. Hon är tjock så vi får se om det blir fyra eller fem. Det här är så spännande och vilken kick det ger att få vara med när de föder, helt fantastiskt!

Nu har Daisy varit till veterinären och hon fick jättemycket beröm för att hon är så pigg och fräsch, enda är ju hennes leder men nu har vi fått smärtstillande och det ska hon äta i resten av hennes liv. Min underbara goa Daisy!

Vet ni, Santza började klia sig och när jag badat alla så gick jag igenom dem allihop och fick syn på att Santza hade nått vitt, som mjäll, runt öronkanten. Jag googlade hejvilt vad detta kunde vara och det som stämde bäst in var RÄVSKABB! Ve och fasa nu skulle ju alla hundar få det då det är så smittsamt. Jag tryckte på Frontline i hopp om att det skulle ta den men ringde veterinären så hon fick ta prov. Inget syntes på skrapprovet, kanske Frontlinen tagit bort skiten? Nja sa veterinären det funkar inte på rävskabb!Hur som haver vi fick tabletter att ta ut och att jag skulle ha stenkoll på de andra, alltså jag va helt knäckt 14 hundar... jag såg hur tusenlappar drog iväg.
Ingen började klia sig mer än normalt och alla hundarna har gått under min lupp men ingen skabb. Vi klarar oss nog :) Vad jag inte kan förstå är varför just hon  fått det isf, är ju jättekonstigt då alla hundarna är på samma ställen.
Har jag nu riktig tur så är kapitlet rävskabb avslutat.

Nu ska jag ta ut Tanja en sväng så hon får göra sina behov (och så måste jag ju sitta och beundra juvelerna en stund).

Det är lite uppdatering i galleriet. Än är det ju inte så mycket att fota på de små men en bild ligger där iaf.

Trevlig fortsatt helg :)

Läs hela inlägget »

Hejsan go vänner :)

Fölk frågar..Varför skriver du aldrig mer på hemsidan? Nja har väl tyckt att jag inte har så mycket spänning att ge er denna gång men.. här är jag!
Först av allt vill jag berätta att Tanja blivit mormor :)
Det är lilla valpen som flyttade till Finland som blivit mamma till tre små gryn. De är sååå små, den minsta vägde bara 70 gr och de andra runt 90 - 100 gr. små små pyttisar :) Vikten går uppåt så jag hoppas den lille plutten klarar sig :)

Nu är Tuva så stor att jag knappt ser skillnad på henne och Kira när jag tittar hastigt. Den 2/2 blir hon 5 månader och jag undrar hur stor hon kommer att bli??? Större än Kira iaf. Tänk dessa två "bråkar" hela tiden. Tuva har ju blivit så stor så nu ger hon igen på Kira för jag känner också sårskorpor i Kiras nacke, Kira biter inte men hon låter som ett Lejon när de drar igång.

På tal om Kira, hon har skadat sitt bakben. Först när hon haltade utan att sätta ner benet så tänkte jag direkt, attans har korsbandet gått av? Jag har känt och klämt men inget verkar onormalt så nu har hjärtat slutat dunka för jag tror hon fått en rejäl sträckning för nu sätter hon ner benet och går litegrann. 
Det är så jobbigt tycker jag när något händer för de kan ju inte prata.

Skador ja, Daisy har blivit lite sämre med sin höft så nu får hon gå på jämt underlag och kortare promenader. När hon ska vända sig om snabbt så ramlar hon med bakdelen.  Hon verkar inte ha speciellt ont men jag ska nog fixa en röntgen på henne, kanske höftleden är dålig och då är det ju bra om hon får smärtstillande resten av sitt liv.
Gammeltanten blir ju 12 år i år och aldrig varit sjuk, det är högaktningsvärt. Medel åldern är ju bara 6-7 år på en bernis så jag är jätteglad att hon hänger med än, min lilla skrutta!

Så har vi de dräktiga pudlarna, Tanja och Tilly. Man kan se att magarna blivit stora på dem redan och halva tiden har gått. Runt den 20 sitter jag nog i valplådan, först Tanja sen Tilly fyra dagar senare.
Jag är sååå spänd på vad som kommer ut ur Tanja, vilken färg och storlek. Har ju aldrig tidigare gjort den här kombinationen så det är spännande.

Tre valpar är tingade och sen har jag några som jag lovat höra av mig till. Är någon intresserade av valpar så får ni höra av er för här går det fort...

Alltså detta väder vi haft har inte varit roligt, ingen snö bara blask, jag blir så trött. När jag skurat golvet så får jag max njuta en timme sen kommer gänget in med leriga tassar igen och inte sjutton syns det då att jag gått runt med skursvabben så svetten sprutat. Jaja de bor ju här inne också så det är bara att svälja och se "glad" ut...hm.

Jag försöker lägga in lite bilder men se datorn är trög och bara tuggar, en ny vore inte fel men det kostar.
Kostar gör allt hundarna också. 2019 gick jag back så det visslar efter. Folk tror man gör sig pengar på valpar men det gör man INTE, jo kanske om man bara hade två hundar men här är de 14 stycken. Ja jag vet att jag valt det själv men attans jag orkar inte lämna bort hundarna bara för att de inte avlas på längre, de är mina bästa kompisar och de är man rädd om :) Men nu har jag bestämt att fler blir det inte (tror jag;) vore iaf roligt att få en generation till efter Tino, då blir Lisa gammelfarmor. Nej jag måste hålla mig, fasen man blir ju inte yngre direkt.

Jag är så glad över Kiras valpar, alla köparna säger att de aldrig haft så fina valpar tidigare, både psykiskt och fysiskt. En riktigt bra kombination med Enzo.

Gud vad jag skriver, jag hade ju inget att skriva om...
Nu ska jag testa igen om jag får in lite bilder så ni kan kika på.

Hoppas vi alla får ett bra (hund) år 2020 :)
Syns snart igen!

Läs hela inlägget »

Dagarna bara springer iväg och helt plötsligt är det Jul !!!

Är väl egentligen ingen sån där "Julmänniska" men lite stämmning måste man ju ändå ha, till slut...
Här har de varit och bytt fönster och så har vi målat om och tapetserat i vardagsrummet så hejåhå så rörigt det har varit men i tisdags var de klara - en vecka innan Jul!

Nu är Tanja parad med Tino! Tänkte ju att Santza och Bieber skulle "få till det" men den killen körde bara med luftskott ;) Ja det är väl inte så lätt för dem när det är första gången för båda och jag vill ju inte vara med och lägga mig i så...vi får se hur det går vid nästa löp.
Biber ska få en chans till och det är med Beah. Den bruden är ju van och gillar verkligen att "ställa upp sig" så kanske får de till det annars får Tino rycka in för han va en hejjare på detta :) Lilla Sussi löper nu också så jag har ögon i nacken för killarna ylar hejvilt efter henne, lilla gumman hon fattar ingenting.
Så har vi ju radarparet - Rossi och Tilly, ja det blir ju inga b/t men Vilka Valpar -de är heeelt outstanding när det gäller psyket och utseende. Både Santza och Tino är ju efter dem och jag lovar, bättre får man inte tag på! Där kan det bli både svart, och vitt.

All denna gegga och skit som är ute nu drar hundarna med sig in, jordstampat golv är vad vi har :( Jag blir så trött på detta skitväder för det var bara två dagar i november som solen tittade fram annars har det bara regnat. Vad gör man? Ja faktiskt ingenting. Pudlarna vill inte vara ute speciellt länge i slasket men bernisarna bryr sig inte de vill vara ute ändå, de ligger på farstukvisten under taket. Ibland tycker jag att det är synd om dem att vara ute så jag försöker locka in dem men se det går max fem minuter sen ska de ut igen. Kira brukar hålla dem sällskap på förmiddagarna men efter lunch då vill hon vara inne och busa med Tuva.
Alltså det är hårda tag mellan tjejerna, ibland skriker Tuva till, Kira släpper men i raketfart kastar sig Tuva över Kira igen och sådär håller de på.
Idag var faktiskt första gången som Tuva var med på en promenad, Kira var med som en "beskyddare", inte för att Tuva behövde det men bilarna va läskiga.
Det är ju så lätt hänt att man glömmer bort det där med koppelträning när man bor som vi gör, och sen har jag ju faktiskt också tyckt att Tuva kan "få vara valp" ett tag till men snart blir hon stor och kan hänga med på lite längre promenader det ser jag fram emot :)

Håller på för fullt att bada alla pudlisarna, det tar sin tid sen ska de trimmas också, alltså pälsen växer.... fort! Det blir skönt när det är klart och man ser hur det spritter i dem när pälsen åker av, det gillar de.

Jag hoppas ni alla har det bra där ute!
Nu vet ni att det blir valpar här om ca två månader så till våren är de leveransklara!

Galleriet är lite uppdaterat, inga "häftiga" bilder bara en liten glimt om hur livet på landet är ;)

Kram till er alla goa och ha en riktigt...

                             GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !!!
 

Läs hela inlägget »

Hejsan alla!
Som ni förstår så har det varit "häcken full" för valparna har ju tagit sin tid och sen alla underbara köpare som varit här och hälsat på och sen hämtat sina små guldklimpar :) 
Besiktningen gick helt klockrent igenom med kommentaren "Tänk om alla valpar vore så här lugna och trygga", lite att vara stolt över tycker jag :)
Lena som äger pappan till valparna var med på besiktningen- tack o lov för det för det var liksom valpar överallt först, jag menar stället måste ju kontrolleras och speciellt alla sladdar och kablar...
Lena tog med lille Kiron hem (ska heta så också). Detta var onsdagen. På torsdagen var det Kings "Stiftis" (som flyttade ut till Hammarö strax utanför Karlstad) och Kejli "Elsas" tur. Usch nu började de minska i antal... På fredagen flyttade Kelvin "Rambo" och på lördagen Kelly "Luna".
Kira började få fnatt när de flyttat, hon busar hejvilt med  Tuva (ja det namnet fick hon) och jag tror hon är glad, både att slippa de andra och ändå ha Tuva kvar.
Tuva hänger med pudlarna överallt, än så länge för snart blir hon större och lite mer odräglig mot de små för jag minns hur Kira var, hon lekte "hårt" så pudlarna skrek ibland men det var ju för att hon inte förstod att hon blivit stor. Dennis och Daisy tycker dock att hon är lite läskig för hon springer efter dem och hänger i pälsen ;)

Jippiii Tino gick igenom patella och ögonlysning utan anmärkning! Nu funderar jag på att para honom med Tanja. Han är ju hälften b/t och Tanja helt b/t så det kan ju bli b/t valpar...kanske.
Beah ska paras med Bieber, blir b/t, och Santsa likaså men hon likt Tino är hälften b/t (syskon men ur olika kullar) så det blir spännande vad som tittar fram skulle dock tro att Bieber och Santza får svarta valpar. Spännande!

Så har vi lille Charlie som flyttade tillbaka till mig, han har nu fått ett Perfekt hem bara ett par kilometer från mig. Tänk så härligt att allt blir bra i slutänden :)

Nu är pudlisarna badade och trimmade, herregud så skönt nu kan vi invänta vintern i en perfekt päls som håller sig ett tag.

På tal om vintern fy sjutton så gråkallt det är och med nordliga vindar så nu har vinterjackan och kängorna åkt fram men jag måste ändå säga att det är konstigt för solen värmer än och det vette sjutton om jag varit med om tidigare åren.

Jättemånga hör av sig om Pudel valpar nu och det är jätteroligt! Många har frågat om jag har något "kösystem" och det har jag inte så vill ni ha en valp så terra mig till tusen så jag inte "glömmer bort" er. Jag har bett alla hålla koll på hemsidan då jag kommer skriva här när tikarna paras. Om de vill som jag vill så ska de börja löpa i slutet av december och i januari.

Nej nu är det bäst jag sticker ut med de små inkl Tuva för annars... ja då blir det små kissepölar och det vill jag ju inte när lillpluttan äntligen, nästan är rumsren.

Allt gott till er därute och var rädda om er :)

Obs, Galleriet är uppdaterat med - labbevalpar (såklart)!
 

Läs hela inlägget »

Hm, det här fattar jag inte, varför kan jag inte lägga upp en bild längre? Nytt på sidan förstås och jag trög, ja se då kan det inte bli annat än konstigt :(
Vi kör på ändå...

Hej igen alla underbara läsare :) Här hinner jag inte mycket kan jag lova, valpar i hela huset och så får jag springa efter i högsta hugg med "torka-kiss-och-bajs- rullen" ;)
De är stora nu gänget! De börjar vara ute en stund varje dag trots att det regnar och är kyligt nu, äh de bryr sig inte det är bara fullt ös som gäller.
De är ju så himla roliga för de har verkligen en av- och påknapp, fullt röj härinne sen blir de trötta och poff så bara lägger de sig och sover spelar ingen roll vart det är :)
Äter gör de och även av Kira ibland så de är sååå runda och goa, men det märks redan att det är små labbar för de äter ur sin skål och när det är slut då försöker de knycka syskonens för att kolla om de har nåt kvar - de kan äta konstant!

Nu finns det bara en hane kvar att tinga vem vet jag inte än för då Lena ska ha en hane och jag en tik så har vi haft världens ångest att bestämma Vilka vi väljer, alla har sina extra fördelar och jag tycker de är så jämna och fina i kroppen allihop men på söndag Ska vi bestämma oss, de blir 6 veckor på måndagen.
En av tikarna ska till Örebro, den andra utanför Årjäng och en hane, förutom Lenas ska till Avesta.
Ursäkta att det blir mycket labbeprat men det blir ju så när man får valpar :)

Övriga gänget.
Kira börjar nu få hänga med på promenaderna när jag går med bernisarna, inte jättelångt runt 3 km och bara hon slutat dia så drar vi igång igen och ökar och ökar. Jag fattar bara inte hur hon ska bli av med de där tuttarna...

Bernisarna mår prima förrutom att de är lite stela, de äter Glycosamin men vette sjutton om det hjälper men de har fått det nu i flera år så vi fortsätter väl.

Pudlarna, ja herregud de är ett kapitel för sig! 
Jag bara Måste bada och klippa dem, de är inte extremt långhåriga men nog för att det ska störa mig. Jag har så många och stora sprickor i händerna så det gör extremt ont så fort jag är i vatten, jag har handskar men tycker att jag inte "känner" dem ordentligt men av två onda ting så får jag nog offra mig - bara jag hinner mellan valpröjen.
Den 23/10 så ska Tino patella och ögonkollas, hoppas verkligen han går igenom men det tror jag han gör då både föräldrarna och syrran Santza är fria.
Jag vill verkligen använda honom i avel till vintern för wow vilket fint psyke han har och så är han otroligt snygg också :)
Charlie. Han är tack o lov lika pigg och framåt som vanligt, kem kastreringen har inte påverkat det vilket jag är enormt tacksam över. Börjar nu förbereda mig själv att han nog snart behöver finna ett nytt eget hem för som han är nu så kan han nog finna sig i allt bara han får mycket aktivitet och Hundkompis/ar.

Nu har jag satt in lite bilder i galleriet, som ni förstår så blir det ju mycket på valparna men jag tar bort bilder efterhand de växer.
Njut av dem och tänk er så gott det är att snosa in den där goa valpdoften, mmmm...

Allt gott till er kära läsare!

Läs hela inlägget »

Hej igen mina kära läsare :)
Får jag denna gång presentera en av valparna som idag är 16 dgr och fått upp ögonen, ser ni blicken?
Nu har de fått en egen liten själ, inte bara "en av dem", jag tycker det är så mäktigt!

Till att börja med så vill jag gratta Bieber och Santza som klarat hälsoprovet av patella och ögonlysning så nu är de redo att gå i avel :) Santza, den lugna trygga tiken som inte lyfter ett öga för något, så lik sin morfar Charlie. Bieber den ständigt glade, spralliga och påhittiga killen men glimten i ögat.
Nu ska jag boka tid för Tino också då han blir ett år den 2/10 och där kommer det heller inte att bli några problem, fria föräldrar och syrran Santza fri, perfekt!

Charlie (killen som kom tillbaka) är nu kemkastrerad men lugn - nej :) Han är jättebra nu, inga problem att "våldta" tikarna, ja eller alla om jag säger så då han även var kär i den kastrerade Zicco och Lisa.
Alltså den killen är för rolig, jag trimmade ner Sussis valppäls och direkt så trodde Charlie att det kommit en ny hund hit (alltså innan han fattade...;)
Han skulle verkligen passa hos någon som ville hålla på med agility eller något annat fartfyllt för han har energi till tusen och ett super psyke. Han ska vara kvar här ett tag till först för det är först nu som han har lärt sig att "läsa av" andra hundar. Tänk hur de kan bli när de aldrig växt upp, eller haft någon hundkompis att komunisera med. Vi får se vad som händer med killen!

Tänk så konstigt det blir i en flock när den ändras. Bernisarna fattade inte först att Kira inte längre fick följa med till skogen, de satt där utanför bilen och väntade på henne, eller när vi traskade iväg ifrån gården... Nu minsann är det inga problem men de är mycket lugnare och gör inga tokryck i skogen längre (Kira va ju den som drog igång dem) nej nu går de bredvid och runtom mig fasten att de är lösa. Kira hon är damen som följer mig överallt, när hon inte är hos valparna. På natten så sover jag i valprummet och efter att Kira gett "nattmaten" så hoppar hon upp i sängen och ligger tesked med mig och när jag vaknar på morgonen så ligger hon med huvudet vid min hals, sååå mysigt :)

På tal om att sova, och i valprummet... Vi får väl se hur länge jag fixar det för nu händer det grejer med valparna. De små skruttarna gnäller och "skäller" hejvilt trots att de borde sova när magen står rätt ut av all mjölk de får av Kira.
Alltså jag är jätteförvånad för när de bara var 14 dgr så reste de sig upp på stapplande ben och Gick, helt otroligt det har jag aldrig varit med om tidigare, pudelvalparna brukar ju inte gå ordentligt före 3-4 v. ålder. Så olika på raser!

Jag känner mig nöjd med tillvaron just nu, går och kikar i valplådan om någon är vaken så man kan få snosa lite, snart kommer kalabaliken när vildarna springer runt, skäller och biter på allt och alla... Bernisarna och jag tar lugna härliga promenader (då mår Daisy som bäst), pudlarna och jag har härjat i skogen i hopp om att hitta kantareller - ingen storvinst där kan jag säga :( och Kira och jag går små promenader i koppel, så att hon får röra på sig. Alltså dessa tuttar hon har, tror nog hon skulle behöva BH resten av livet, snacka om hängisar ;)

Jag har haft jättemånga förfrågningar om Pudel valpar men jag kan säga att det blir först till våren och då blir det förhoppningsvis 2-3 kullar. två kullar blir b/t och den ev tredje kullen b/t eller enfärgade svarta eller vita.
Den som väntar får se....:)

Kram till er alla fina och på återseende!

(Några nya bilder i galleriet)
 

Läs hela inlägget »

 Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)