Ja nu skrev jag ju i förra inlägget att det händer grejer - ännu mer denna gång!
Jag måste ju börja med att säga Hej till er alla följare :)

Överraskningen... Lilla Ina har flyttat till oss! En härlig, nu 10 v., valp av rasen Sankt Bernhard!
Jaja jag vet vad ni tänker, "nu har hon fått värmeslag". Nej faktiskt så är det inte jag som kom med förslaget för det var min käre make, ja ni läste rätt.
Dennis har nu blivit så ensam sen mamma Daisy försvann, visst han har labbarna men det är ju stort temperaments skillnad mellan de raserna, han hänger ju inte med i deras spring och bus. En kompis måste ju Han ha också. Vi grunnade, eller Jag grunnade på vad för ras som passade honom bäst, en berner till var uteslutet och då sa Mats, ska vi ha en så stor hund till så ska vi ha en bernhard. Jag trodde jag satte kaffet i vrångstrupen, ville han ha en sån, han som tyckte min New Foundland dregglade mycket... ok nu hade han bestämt (ingen var ju gladare än jag). Nu drog mitt maniska igång klart vi skulle ha valp och det Nu. Kollade runt och fann en fantastisk uppfödare nere i Mörrun, längst ner i Blekinge. Kenneln heter Kiibumbies och innehas av Anita Åkesson.
Lilla Ina var då bara 4 veckor så väntan har känts lång.
Nu bor hon alltså här och kommer förgylla allas vardag, det gör hon redan kan jag säga med den klumpigheten hon har, tex snubblar på sina egna fötter :) Nu ska det också bli spännande att se henne växa för det går Fort... som vuxen kommer hon väga mellan 65-80 kg och runt 70-80 cm hög.

Beahs små valpar växer så det knakar ena riktiga tjockisar är det men Beah har som vanligt grädde i tuttarna ;) Nu är de 3 v. och står på vingliga ben. De är så enormt vackra, fina b/t teckningar och den aprikosa har en ljuvlig färg. Två flyttar till Stockholm och en till Jönköping.

På tal om valpar. Tanja är dräktig med Rossi det tror jag absolut för är det nån som kan bli dräktig så är det Tanja. Hon har nu fyllt 5 år så det blir hennes sista kull sen ska hon kastreras. Valpningen blir i slutet av juli och leverans i slutet av september.

Dräktig ja, hm. Det här med Santza och Bieber blir intressant uppföljning.
Bieber han försökte och försökte men se den killen är absolut inte pricksäker. Jag vill ha valpar efter dem för vid förra löpet så kunde han inte fixa det heller. Jag bestämde att nu får det bli insemination. Sagt och gjort. Vi åkte till Evidensia och de gjorde ett progprov för är det nån som är säker här så är det Rossi och han ville definitivt ha henne så det borde visa runt 40 men det visade bara 17 alltså två dagar tidigare till höglöp. Detta var en fredag så naturligtvis så körde det ihop sig. Då vet på Evidensia som gör insemination inte jobbade så åkte vi till Ulvsby smådjursklinik. 
De försökte på igång Bieber men han visade knappt intresse för Santza i detta kliniska undersökningsrum så vi gick ut och då kom det Liiite spermier. Det va pigga små rackare men skulle det kunna bli något av detta lilla? Jag tog risken och hon inseminirades. 
Det är konstigt för igår söndag så skulle hon ju vara i höglöp men ingen hane brydde sig om henne så jag undrar allt om prog provet visade rätt, har jag nu tur att hon var i hölöp ändå på fredagen så kan det ju ha lyckats. Den som väntar får se... ;)

Rossi då, ska han flytta? Jo Ziccos nya matte hade en väninna som pratat om Pudel i flera år men aldrig kommit till skott. Jag tittade på Rossi, hm det vore ju gott för både honom, mig och tikarna om den lille hingsten kunde flytta en stund (fler löptikar inväntas). Han är nu på prov och går det bra för både honom och barnbarnet som är allergisk mot hundar så blir han utlämnad på foder för jag vill ha honom till Sussi sen.
Ja det blev lite mycket på samma gång här men det är ju typiskt Törne ;) Bara alla har det bra så är jag nöjd.

Nu är det så varmt ute att både jag och hundarna mår pyton. De tycker det är jätteskönt att ligga här inne i svalkan. De ligger, i skrivandets stund på golvet och utspridda i Deras dubbelsäng och njuter, Ina har tryckt sig under sängen, kanske svalast där.

Gå nu in i galleriet så ser ni lite nya bilder, speciellt på valparna och Ina :)

Hoppas ni njuter av värmen, ni som gillar det ni andra likt mig, drick vatten med is i och sätt er vid nån fläkt som blåser lite "kyliga" vindar.

Kram kram till er alla :)

Läs hela inlägget »

Hejsan på er alla :)

Först och främst vill jag tacka alla er som messat, ringt och mailat om att ni önskar köpa valp. Ni är säkert över 50 stycken och jag önskar jag kunde gjort er alla lyckliga men tyvärr så är nu alla valpar tingade.

Ja nu har Beah nedkommit med tre fina valpar, två b/t och en aprikos, alla tikar.
Det fanns även en hane men fosterblåsan sprack innan han kom ut så han var för medtagen för att orka vidare. Det är tragiskt men så kan det gå tyvärr.
Beah mår bra och som vanligt så har hon grädde i tuttarna för oj vad de går upp i vikt, riktiga små "tjockisar" redan ;) Idag är de 5 dygn.

Igår den 16/5 så åkte min lille prins härifrån, lille Frasse (Mevas Tairon). Han har gjort ett stort avtryck i både oss tvåbenta och i gänget. Vilken otroligt härlig valp! En liten kille som aldrig såg motgångar utan bara möjligheter. Han har gett oss många skratt men nu har han flyttat till Halmstad till sin nya familj och jag hoppas och tror att han fortsätter ge den familjen lika mycket glädje och kärlek.
Det är lite "jobbigt" när man har dem kvar längre för man fäster sig ju så mycket vid dem trots att man vet innerst inne att de ska flytta.

Den som mer flyttat är Zicco, ja ni läste rätt - Zicco!
En helt underbar kvinna var här och hälsade på (hon bor i Karlstad) för att träffa mina pudlar. Hon var så sugen på att köpa just Pudel och då helst en omplacering, jag hade ju ingen...
Så satt vi här ute och direkt så hoppar Zicco upp i hennes famn och där låg han. Då det var några år sedan hon haft hund så sa jag att du kan få låna honom över natten så får vi se om jag inte kunde övertala henne att köpa en valp ist.
Att låna ut Zicco var definitivt inga problem för var det någon i det här gänget som skulle vilja det så var det just Zicco.
Dagen efter kommer de tillbaka och jag frågar då om hon nu var beredd på en valp. "Neej jag vill ha Zicco!" Det hade gått jättebra, han den lille skrutten hade levt lyxliv kan jag lova!
Jag trimmade och gjorde honom fin tills dagen därpå, och så flyttade han!
Idag har de varit på besök så han skulle få träffa och härja omkring med sina forna kompisar och jag såg hur han tydde sig till henne, helt underbart !!!
Ibland blir allt bara så rätt. Snart kommer han igen för då ska vi lära nya matten att trimma, och vad passar inte bättre än på sin egen hund :)

Att det i år varit så stor efterfrågan på valpar tror jag handlar mycket om denna corona krisen, många är hemma och jobbar, är kanske permiterade eller uppsagda och då ser man att man får så mycket tid att lägga på en liten valp och det är ju onekligen helt perfekt.
Jag vet inte om just jag haft turen att stöta på så många intressenter som faktiskt har planerat tiden även efter allt detta. 
Vad händer sen? ja det är en fråga som många uppfödare fått tampas med denna vår. Jag har dock turen att finna bra köpare till mina valpar. Den aprikos tiken och den ena b/t ska till Stockholm och en b/t tik ska ner till Jönköping. Allt som det verkar just nu men de är tingade dit iaf.

Jag hoppas allt går bra för er i denna corona kris. Det här är inte roligt. Personligen har jag väl ingen panik för här är ju smittspridningen inte så stor men det är klart att man undviker affärer med många människor och nära kontakt med alla valpköpare osv. för jag vill Inte bli sjuk, hur skulle det då gå med alla hundarna, och framförallt valparna för Mats kan inget om hur jag sköter dem. Nej nej nej nu håller vi alla avstånd så vi får väck den här skiten!

Till nästa gång jag sitter här så har jag en överraskning, vänta och se... ;)
Cyberkram till er alla !!!





 

Läs hela inlägget »

Hejåhopp :)
I Törne händer det grejer må ni tro.

Jag har tyckt att Beah har blivit tjock men då inga rosa tuttar framhävts så inte tror man, eller...
Jodå enligt ultraljudet igår så kunde det konstateras att hon var dräktig, två stycken små varelser fanns därinne kanske någon mer gömt sig men de var så stora så det borde vi sett.
Nu är då frågan, fick Bieber till det eller är det Rossi som fick till det trots att löpet var över (?). Kommer valparna i början på maj ja då är det Bieber, i mitten av maj ja då är det Rossi. Herre gud säger jag bara!!!
Bieber fick ju inte till det med Santza och vad jag sett heller inte med Beah (klart han kan ju fått in den utan nått häng), är det Rossi ja då vette sjutton hur Beah är skapad för helt klart var hon ur löp, ingen hane hade brytt sig om henne på flera dagar så de fick vara tillsammans. En dag när jag i godan ro satt och drack kaffe så blev det misstänkt tyst i vardagsrummet, jag gick dit och kollade och då satt Rossi och hon ihop - med stor publik kan jag säga ;) Efter detta så brydde sig inte Rossi mer. Vad tror man om detta?
Nu får jag alltså gå här och vänta med 10 dagars spännvidd när hon ska valpa, sicken skit...
Är det någon som är intresserad av b/t valp så är det bara ni hör av er :)

Nu har alla valparna utom Mevas Tairon "Frasse" flyttat. Det är tomt...
Tre flyttade till Karlstad, en till Arvika och så lille Frasse som sen flyttar till Halmstad.
Det är tur jag har lille Frasse kvar så jag får snosa "valp". Han är så fantastikt underbar den här lille skrutten, Alltid glad, totalt orädd, hänger med på allt och så är han ju väldigt "mammig" mot mig. Älskar att sitta i famnen likväl som han biter tag i örat eller drar mig i håret :)

Måste erkänna att det är lite kaos att leva i kartonger. Bara längtar tills köket blir färdigt. 
Den där jäkla Tuva längtar nog inte för hon håller fortfarande på med sina hyss. Inatt gick mobilfodralet igen (ska banne mig köpa ett av gummi och kleta in i ättika) så va det lite viktiga papper som låg i partiklar, likaså min kalender där jag skrivit upp allt som ska hända framöver (blir en spännande tid detta).
Tycker jag lägger undan allt så hon inte ska finna... undrar vad jag nu ska hitta på för gömställe???

Så har vi träffat Tuvas brorsa Stiftis. De är helt kopior av varandra hade inte Stiftis haft ett halsband på sig så hade vi inte sett skillnad på dem. På nära håll kunde man se att han var Lite bredare längst fram i nosen.
Vi va till tjärnen och badade och tjohooo så roligt de hade det :) Så fort vi slängde ut pinnar så slängde sig Tuva i efter dem, tog den och skulle sen tillbaka men se då var Stiftis där och snodde den för henne så han kom lycklig tillbaka till stranden för att visa upp sitt objekt, hm ;)

Nej nu har jag suttit här en stund och lille Frasse vill nog ut och springa en stund så jag säger... På Återseende gott folk :)

 

Läs hela inlägget »

Hallå där ute, nu är jag tillbaka :)

Det har varit Påsk dock ej i roliga tider för ingen har väl missat corona :(  Vad är det här för skit som har drabbat världens befolkning? Jag hoppas verkligen att ni därute klarat er, som tur är har jag det för att få detta med feber och elände med 13 hundar och därtill valpar det funkar bara inte...
Som tur är har valpköparna också klarat sig så vi träffas och trivs :)

Nu har lilla Mevas Tara "Stella" flyttat. Det känns faktiskt konstigt för hon var en valp som märktes - och hördes :)
Nu är alla besiktigade och väntar på sina nya hem, en del flyttar andra stannar kvar längre (bara mysigt att ha någon liten valpis kvar).

Som ni nog förstått så är det fullt ös i detta hus med hundar och valpar så tiden att sitta här har varit begränsad. Nu är klockan sena kvällen och ögonen går i kors av trötthet men jag kan inte svika er längre.

Jag har fått för mina synder kan jag lova - Tuva!!!
Hon är som en Berner Sennen valp hur påhittig som helst.
Vi håller på att riva köket för att förnya det bruna tråkiga 70-tals eländet och det är kartonger och skräp överallt, och säckar med skräp lite överallt, och så har jag en Tuva... Jisses varje gång man vaknar så är det nåt som hänt trots att man ställer allt på bänkar (de som är kvar) så nog sjutton vaknar man till ett kaos med utrivna saker överallt i huset :( Vad göra, jo man ränner häcken av sig i skogen och hoppas den fyrfota ska bli trött, men icke !!! Nån som vill ha en trotsig tonåring ;) hon är gratis just nu :o

Valparna är för härliga, jag älskar den här tiden. Det är fullt röj av dansande små ben som far runt överallt. Jag har en speciellt, killen som är b/t, hans svans viftar hela tiden och den lille skrutten är hur tuff som helst. Han drar iväg på egna vägar och bara "försvinner", oups där var han vissst i bädden med de stora pudlarna eller så kommer han inte in när jag ropar på honom, han har visst funnit en rolig pinne som är ack så mer intressant. Mossa drar smågänget in så "pyntat" hus har jag :)

I galleriet har jag många valpbilder - jag vet men jag vill gärna visa er så fantastiskt underbara de är!

Så har vi stackars Dennis. Han hade så mycket tovor trots att jag borstat honom så nu har jag klippt ner honom i fanerna bak och på benen så han ser faktiskt ut som en unghund utan päls bakifrån, lilla gubben... Han är så bedrövlig att jag vägrar gå i Vålberg med honom, det är Bara skogen som gäller nu, glada är de men samhällsträningen går åt fanders, Tuva behöver det.
Kira gick så lätt att träna "gå fint" men Tuva hon tycker att man faktiskt kan gå hur som helst, ingen som helst respekt för vad Jag tycker. Ska nog börja träna henne mer  stenhårt vad gäller att gå i koppel. Dennis och Kira går så fint bredvid mig men Tuva har knäck i öronen :/

Jag har varit vid badplatsen med de stora, Dennis blev badsugen och drog iväg bortöver i vattnet, Kira kallade att hon var fin i kanten och tittade bara på Dennis, hennes favorit just nu är geggiga diken men Tuva slängde sig i efter Dennis och var överlycklig - vatten!!!
Det blir nog en rolig sommar...bad, bad,bad :)

Alla stora pudlarna mår prima, inte ett moln på himlen och jag njuter.

Är så otroligt glad att allt flyter på i plustecknet men jag måste erkänna att jag saknar min Daisy otroligt mycket, min gammeltant...

Så, det var lite uppdateringar :)

Hoppas ni har det bra alla fina! Ska försöka uppdatera snart igen men det är som det är just nu så håll ut, jag finns här :)

Kram till er!




 

Läs hela inlägget »

Min älskade Daisy finns inte mer ibland oss :(
Åldern tog ut sin rätt. Hon har ju varit stel i bakänden en tid och när hon lade sig ensam på tomten och vi fick lyfta upp henne så hon kunde stå upp då var det inte snack om saken, hon orkade inte mer. Min lilla gumma somnade in fredag den 13. Det är tomt nu!!!

Så har Beah nu precis slutat löpa. Bieber var ju tänkt till henne men nej, han finner inte rätt. testade med Tino men den fräste hon på totalt ursinnig när han kom nära, nej se den killen var inte i hennes smak. När löpet var över och inte en hane intresserad så fick hon gå ihop med de andra men så har vi ju en supersäker avelshane - Rossi! Som avslutning ville han ta för sig, naturligtvis... tyvärr så tror jag det var för sent så det blir säkerligen inget. 
Detta var ju synd om alla er som önskat en valp efter henne men tyvärr så kan man inte styra över det.
Det är ändå lite spännande att se hur kärleken florerar även hos hundar. man tycker att de ska ta emot vilken hane som helst bara de är i höglöp men nu är min teori besannad, det måste vara rätt hane annars kvittar det. Jag har varit med om detta tidigare då det var en tik som skulle paras med Charlie men se det gick inte och bara för att testa så släppte jag ut Zicco (han var då unghund och inte hälsotestad så han fick inte) och då minsann visste inte tiken till sig, upp med rumpan, här är jag. Pga denna erfarenhet så låter jag alltid hundarna sköta sig själva vid parning.

Valpisarna växer så det knakar. Nu busar de med varandra och vill hela tiden vara ute på golvet och springa. Både Tillys och Tanjas valpar är tillsammans där. Så fort jag kommer in i rummet, även om jag smyger, så reser de sig upp och ska ut och springa. 
Tandkötten är så svällda så snart exploderar det i munnen, några tänder har de fått men fler kommer.

I galleriet kan ni se lite bilder på dem. Det är så synd att jag inte kan lägga in filmer för där har jag hur härliga som helst. Glöm inte trycka på bilderna så de blir stora så hela hundarna kommer med.

Vet ni, jag har en vildhund här - Tuva!
Hon hoppar över staketet till tomten för ut ska hon om jag, Mats eller pudlarna är på gårdsplan. Naturligtvis så blev hon halt. Jag såg med fasa ut armbågen skadats, jaha det var den ED:n det nu är hon skadad så hon inte kan paras pga det. Orolig som jag var så åkte jag till veterinären, inget fel på armbågen men på röntgen visade det sig att hon fått lös en liten pyttig benbit på 1x2 mm på femte tån. Nu höjde jag staketet till 1,60 m med en stege framför så hon inte skulle lockas att testa ens en gång. Så kommer jag ut med pudlarna och vem sjutton är det inte som hoppar över - jag blir knäckt !!! Nu vet jag inte vad jag ska göra...

Nu vankas det lite hundmat till alla fyrfotingar. Det är kvällen så lite kulor ska de ju ha ;)
På återseende gott folk :)
 

Läs hela inlägget »

Hej igen :)

För att inte göra er läsare och potentiella valpköpare besvikna så får jag delge att alla valpar nu är tingade. Vad man nu kan se fram emot är att Beah ska gå in i löp och då paras med Bieber så de valparna blir då Black and Tan (ev svart eller aprikos också). 

Lille "Tarzan" är nu avlivad. Vi var till veterinären och som hon sa, det är näst intill omöjligt att höra separata hjärt- och lungljud men allt låter okej.
Jag va helt knäckt, han lät okej men hade inte ökat ett enda gram på tre dygn, varför? Veterinären trodde att han hade inre skador på organen som gjorde hans tillstånd och han skulle nog inte överleva så många dagar till. Svaret var enkelt, killen fick somna in. Då kom tårarna, som vi hade kämpat och vilken kämpe Han hade varit, detta kändes inte rättvist men det är tyvärr så det är!

Många har hört av sig både om det ena och det andra så jag ville delge det här också.
Cyberkram till er alla :)

 

Läs hela inlägget »

Nu mina vänner är det fullt i valplådorna - Tilly har också fått små valpar :)
Det blev tre stycken svarta tikar.
Jag trodde ju fler då hon var så tjock men nu vet jag vad det beror på, vilka tjockis valpar !!! Den största tiken vägde 253 gr.!!! sen kom de andra strax därunder. Har aldrig fått så stor pudel valp tidigare, jag fick en chock för Tanjas största valp på 5 dgr vägde 264 gr. snacka om skillnad!
Två av tikarna är tingade så en finns kvar för den som är intresserad.

Så har vi då en av Tanjas små hanar. Han har på 6 dgr bara gått upp 17 gr. (vägde 83 gr som nyfödd) Han är på tok för liten och jag är Väääldigt orolig att han inte ökar trots att han tuttar bra på Tanja och får tillägg av mig. Jag kan inte se att han har gomspalt heller, vilket är den vanligaste orsaken till att det blir såhär. Att han är en prematur valp, det ser jag men i morgon ska vi till veterinären så får vi se vad de säger, nått måste vara fel!

Tillys valpar har fått "halsband", stora "tjockan" har fått rött, mellan tjejen har fått orange och minsta tjejen rosa. 
Den minsta ska till Karlstad och bli lillasyster till sin helbror (stått i "kö" ett år för en hane men nu blev det ju inte så så det blir en syster ist.) och en ska till Grums så de blir värmlänningar :)
Tanjas stora hane flyttar sen till Halmstad och tiken till Arvika, minstingen ett stort frågetecken hur allt blir.

Ja mitt i allt detta så har en muskel gått av i vaden på högra benet och artrosen gör sig påmind i det vänstra knät, jamen alltså...jag är för tjock !!! och inte sjutton är det lätt att gå ner i vikt när man inte kan röra sig, sååå stackars hundarna har bara sprungit på gärdet här utanför och i skogsdungen, hur kul är det :/ Jag blir så trött... Men en glad nyhet är att det inte är rävskabb på hundarna iaf. så nu har jag hur mycket fästingmedel som helst att ta ut för veterinären skrev ut till alla 14 hundarna. Detta är ett medel som de flesta hundar får för fästingar och just det här medlet är det enda som tar rävskabb = svindyrt :o(

Det piper i valprummet, det är så mysigt! Kanske dax för lillen (gubben har döpt honom till Tarzan) att få lite mat igen och så måste mammorna ut en sväng i regnvädret.

Ha det så gott där ute :)
Kram Kram
 

Läs hela inlägget »

Hejsvejs alla fina!

Nu har Tanjas valpar kommit precis på Alla Hjärtans Dag :)
Igår eftermiddag så kikade två b/t hanar och en svart tik fram! Vilken lycka !!!

Hon visade mig att hon ville gå in i valprummet så jag släppte allt och skyndade mig med in och 20 minuter senare var en valp född sen tog det inte lång stund förrän nästa kom... på tre timmar var allt klart och hon låg i sin rena bädd och njöt av sina små, de var små... Den minsta lille hanen vägde bara 84 gr, tiken 121 gr och den stora hanen vägde 150 gr. Den lilla lilla killen är sååå pytteliten, aldrig haft en så liten valp men idag har de gått upp litegrann, inte mycket men några gram iaf.
Tiken och en hane är tingade så en fin hane finns kvar.
Många är ni som vill ha valpar och jag lovade skriva här så hör nu av er ni som är intresserade.

På fredag väntas Tilly föda. Hon är tjock så vi får se om det blir fyra eller fem. Det här är så spännande och vilken kick det ger att få vara med när de föder, helt fantastiskt!

Nu har Daisy varit till veterinären och hon fick jättemycket beröm för att hon är så pigg och fräsch, enda är ju hennes leder men nu har vi fått smärtstillande och det ska hon äta i resten av hennes liv. Min underbara goa Daisy!

Vet ni, Santza började klia sig och när jag badat alla så gick jag igenom dem allihop och fick syn på att Santza hade nått vitt, som mjäll, runt öronkanten. Jag googlade hejvilt vad detta kunde vara och det som stämde bäst in var RÄVSKABB! Ve och fasa nu skulle ju alla hundar få det då det är så smittsamt. Jag tryckte på Frontline i hopp om att det skulle ta den men ringde veterinären så hon fick ta prov. Inget syntes på skrapprovet, kanske Frontlinen tagit bort skiten? Nja sa veterinären det funkar inte på rävskabb!Hur som haver vi fick tabletter att ta ut och att jag skulle ha stenkoll på de andra, alltså jag va helt knäckt 14 hundar... jag såg hur tusenlappar drog iväg.
Ingen började klia sig mer än normalt och alla hundarna har gått under min lupp men ingen skabb. Vi klarar oss nog :) Vad jag inte kan förstå är varför just hon  fått det isf, är ju jättekonstigt då alla hundarna är på samma ställen.
Har jag nu riktig tur så är kapitlet rävskabb avslutat.

Nu ska jag ta ut Tanja en sväng så hon får göra sina behov (och så måste jag ju sitta och beundra juvelerna en stund).

Det är lite uppdatering i galleriet. Än är det ju inte så mycket att fota på de små men en bild ligger där iaf.

Trevlig fortsatt helg :)

Läs hela inlägget »

Hejsan go vänner :)

Fölk frågar..Varför skriver du aldrig mer på hemsidan? Nja har väl tyckt att jag inte har så mycket spänning att ge er denna gång men.. här är jag!
Först av allt vill jag berätta att Tanja blivit mormor :)
Det är lilla valpen som flyttade till Finland som blivit mamma till tre små gryn. De är sååå små, den minsta vägde bara 70 gr och de andra runt 90 - 100 gr. små små pyttisar :) Vikten går uppåt så jag hoppas den lille plutten klarar sig :)

Nu är Tuva så stor att jag knappt ser skillnad på henne och Kira när jag tittar hastigt. Den 2/2 blir hon 5 månader och jag undrar hur stor hon kommer att bli??? Större än Kira iaf. Tänk dessa två "bråkar" hela tiden. Tuva har ju blivit så stor så nu ger hon igen på Kira för jag känner också sårskorpor i Kiras nacke, Kira biter inte men hon låter som ett Lejon när de drar igång.

På tal om Kira, hon har skadat sitt bakben. Först när hon haltade utan att sätta ner benet så tänkte jag direkt, attans har korsbandet gått av? Jag har känt och klämt men inget verkar onormalt så nu har hjärtat slutat dunka för jag tror hon fått en rejäl sträckning för nu sätter hon ner benet och går litegrann. 
Det är så jobbigt tycker jag när något händer för de kan ju inte prata.

Skador ja, Daisy har blivit lite sämre med sin höft så nu får hon gå på jämt underlag och kortare promenader. När hon ska vända sig om snabbt så ramlar hon med bakdelen.  Hon verkar inte ha speciellt ont men jag ska nog fixa en röntgen på henne, kanske höftleden är dålig och då är det ju bra om hon får smärtstillande resten av sitt liv.
Gammeltanten blir ju 12 år i år och aldrig varit sjuk, det är högaktningsvärt. Medel åldern är ju bara 6-7 år på en bernis så jag är jätteglad att hon hänger med än, min lilla skrutta!

Så har vi de dräktiga pudlarna, Tanja och Tilly. Man kan se att magarna blivit stora på dem redan och halva tiden har gått. Runt den 20 sitter jag nog i valplådan, först Tanja sen Tilly fyra dagar senare.
Jag är sååå spänd på vad som kommer ut ur Tanja, vilken färg och storlek. Har ju aldrig tidigare gjort den här kombinationen så det är spännande.

Tre valpar är tingade och sen har jag några som jag lovat höra av mig till. Är någon intresserade av valpar så får ni höra av er för här går det fort...

Alltså detta väder vi haft har inte varit roligt, ingen snö bara blask, jag blir så trött. När jag skurat golvet så får jag max njuta en timme sen kommer gänget in med leriga tassar igen och inte sjutton syns det då att jag gått runt med skursvabben så svetten sprutat. Jaja de bor ju här inne också så det är bara att svälja och se "glad" ut...hm.

Jag försöker lägga in lite bilder men se datorn är trög och bara tuggar, en ny vore inte fel men det kostar.
Kostar gör allt hundarna också. 2019 gick jag back så det visslar efter. Folk tror man gör sig pengar på valpar men det gör man INTE, jo kanske om man bara hade två hundar men här är de 14 stycken. Ja jag vet att jag valt det själv men attans jag orkar inte lämna bort hundarna bara för att de inte avlas på längre, de är mina bästa kompisar och de är man rädd om :) Men nu har jag bestämt att fler blir det inte (tror jag;) vore iaf roligt att få en generation till efter Tino, då blir Lisa gammelfarmor. Nej jag måste hålla mig, fasen man blir ju inte yngre direkt.

Jag är så glad över Kiras valpar, alla köparna säger att de aldrig haft så fina valpar tidigare, både psykiskt och fysiskt. En riktigt bra kombination med Enzo.

Gud vad jag skriver, jag hade ju inget att skriva om...
Nu ska jag testa igen om jag får in lite bilder så ni kan kika på.

Hoppas vi alla får ett bra (hund) år 2020 :)
Syns snart igen!

Läs hela inlägget »

Dagarna bara springer iväg och helt plötsligt är det Jul !!!

Är väl egentligen ingen sån där "Julmänniska" men lite stämmning måste man ju ändå ha, till slut...
Här har de varit och bytt fönster och så har vi målat om och tapetserat i vardagsrummet så hejåhå så rörigt det har varit men i tisdags var de klara - en vecka innan Jul!

Nu är Tanja parad med Tino! Tänkte ju att Santza och Bieber skulle "få till det" men den killen körde bara med luftskott ;) Ja det är väl inte så lätt för dem när det är första gången för båda och jag vill ju inte vara med och lägga mig i så...vi får se hur det går vid nästa löp.
Biber ska få en chans till och det är med Beah. Den bruden är ju van och gillar verkligen att "ställa upp sig" så kanske får de till det annars får Tino rycka in för han va en hejjare på detta :) Lilla Sussi löper nu också så jag har ögon i nacken för killarna ylar hejvilt efter henne, lilla gumman hon fattar ingenting.
Så har vi ju radarparet - Rossi och Tilly, ja det blir ju inga b/t men Vilka Valpar -de är heeelt outstanding när det gäller psyket och utseende. Både Santza och Tino är ju efter dem och jag lovar, bättre får man inte tag på! Där kan det bli både svart, och vitt.

All denna gegga och skit som är ute nu drar hundarna med sig in, jordstampat golv är vad vi har :( Jag blir så trött på detta skitväder för det var bara två dagar i november som solen tittade fram annars har det bara regnat. Vad gör man? Ja faktiskt ingenting. Pudlarna vill inte vara ute speciellt länge i slasket men bernisarna bryr sig inte de vill vara ute ändå, de ligger på farstukvisten under taket. Ibland tycker jag att det är synd om dem att vara ute så jag försöker locka in dem men se det går max fem minuter sen ska de ut igen. Kira brukar hålla dem sällskap på förmiddagarna men efter lunch då vill hon vara inne och busa med Tuva.
Alltså det är hårda tag mellan tjejerna, ibland skriker Tuva till, Kira släpper men i raketfart kastar sig Tuva över Kira igen och sådär håller de på.
Idag var faktiskt första gången som Tuva var med på en promenad, Kira var med som en "beskyddare", inte för att Tuva behövde det men bilarna va läskiga.
Det är ju så lätt hänt att man glömmer bort det där med koppelträning när man bor som vi gör, och sen har jag ju faktiskt också tyckt att Tuva kan "få vara valp" ett tag till men snart blir hon stor och kan hänga med på lite längre promenader det ser jag fram emot :)

Håller på för fullt att bada alla pudlisarna, det tar sin tid sen ska de trimmas också, alltså pälsen växer.... fort! Det blir skönt när det är klart och man ser hur det spritter i dem när pälsen åker av, det gillar de.

Jag hoppas ni alla har det bra där ute!
Nu vet ni att det blir valpar här om ca två månader så till våren är de leveransklara!

Galleriet är lite uppdaterat, inga "häftiga" bilder bara en liten glimt om hur livet på landet är ;)

Kram till er alla goa och ha en riktigt...

                             GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !!!
 

Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)