2018 > 08

Daisy i havreåkern!
Ja i vanliga fall när säden ska slås så syns inte hundarna, bara ett litet huvud.
Jag har följt böndernas kamp i och med att vi bor med åkern nästan bakom huset.
När vi gått där så ser man hur jorden bildat stora sprickor av torkan. Jaja havren och säden kom in, dock jordig men halmen är det sämre med - det blev nästan ingen. Det brukar väl ligga runt 100 rullar men i år knappt hälften.
Att jag tölar så om säden är för att jag lider med djuren, hur mycket mat får de i vinter, hur många hästar och kor kommer inte att gå till slakt denna vinter. För guds skull mina vänner, köp Svenskt kött!!!

Ja detta handlade ju inte om hundarna förstås men mitt hjärta ligger hos alla djur, utom fästingarna. I början av sommaren så fanns de små jäklarna i massor sen torkade de förhoppningsvis ut - trodde jag, för nu har det regnat en dag å se på sjutton de överlevde så nu plockar vi för "fullt" igen. Pudlarna har inget skydd, inte bernisarna heller (men de får bara på huvudet) men Kira har bärnstenshalsband, vilket jag glömt sätta på i två dagar så idag plockade jag två små rackare, pudlarna får nästan aldrig fästingar ändå trots att de är oskyddade.

Så har jag haft selibert besök av Zagha, Mevas Tanzia. Hon är nu snart året och ojojoj så roligt det var att se henne i "vuxen" ålder, wow vilken skönhet (ni kan se henne i galleriet), det är Tanja och Rossis valp. Tänk att de gjorde mig den äran att åka ända från Edsbyn och hit till Karlstad över en dag, underbara köpare :)

Det är så fantastiskt att jag får så mycket beröm av alla köpare att "valparna" har så fantastiskt psyke och det är ju det som är mitt mål, stabila trygga valpar! Jag har ju själv bevis för det då mina två småskruttar härjar runt överallt utan rädslor och ett enormt självförtroende :)

Idag fick Santza och MYsan följa med till skogen för första gången och wow vilken fart och lycka det var! De har ju varit med och badat, kan säga att MYsan är en riktig badkruka medan Santza är precis tvärtom, ut i vattnet tjohoo! De är ju även med på åkrarna och springer och där går det undan :) MYsan är ju så liten men hon har då energi för två.
Vägde brudarna, håll i er för de är tjocka, vikten på Santza 3,9 kg och lille pluttan 2,8 kg. Santza är nu lika stor som de vuxna pudlarna, vad ska det bli av henne....

Daisy har ju varit seg och stel, Hallååå nu minsann har hon bevisat motsatsen för herre min je vad hon springer, ja det är säkert det är hon som drar iväg över åkrarna så de andra hinner knappt med och hon visar knappt stelhet överhuvudtaget efteråt, jag gissar på att det är värmen som gjort hennes leder mjuka och följsamma.
Kan ju bara lite hastigast säga att vad man kallar tomt existerar inte här för här har vi stora hålor överallt som de grävt upp för att skydda sig mot värmen, tro inte att jag är djurplågare för de vill Själva hellre vara ute.
Gissa om både hundarna och jag älskar att luften är svalare nu!

Tilly är parad med Rossi och valpar väntas i början av oktober. Tro inte jag är knäpp nu men jag lovar er Aldrig mer vill jag ha tre tikar med valpar samtidigt något mer. Beah och Tanja får valpar på vår/sommaren och Tilly på hösten framledes. Ärligheten ska fram... det var skitjobbigt med tre kullar samtidigt, aldrig mer! Så nu får Santza småsyskon framöver :) Får se om de också blir svarta men det tror jag för oj vilken fin svärta Santza har.

Runt den 20 de augusti föds valparna i Danmark och det är jättespännande om där finns en liten hane till oss (b/t), om inte så kanske det blir uppe i Narvik, Norge.

Jag blir tokigt ni ser fortfarande "valpprat"...

Nu ger jag mig för denna gång och på återseende! (obs. glöm inte kolla galleriet)
Kram alla!

Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)