2019 > 03

Nu har hundhimlen fått en ny stjärna - min älskade goa Charlie!
Det gör så ont i mitt hjärta att jag tror det brister snart, och tårarna verkar aldrig ta slut. Det har gått två dagar sedan han somnade in och jag tittar fortfarande efter honom om han är med i flocken.

Charlie var en riktigt, riktigt snäll hund alltid kolugn, Skulle det slå ner en bomb så skulle han bara lyft blicken och tänkt "Jaha.." 
När vi haft "leta" (letat små korvbitar eller nåt som jag lagt ut i skogen bakom huset) så ville han Inte komma in, det kunde ju ligga en liten bit kvar, så han fick gå här ute i sin ensamhet och lukta, ja rätt beskrivning på honom vore nog att han var oerhört lik tjuren Ferdinand som satt där och luktade på blommorna.
Charlie gjorde inte många knyck i sekunden, han tog dagen för det den gav.

Charlies ena korsband gick av. Prognosen på just honom var mycket dålig. Han hade även skadat sitt andra bakben så belastningen skulle bli för stor.
Han kallades inte "Tjocka Charlie" utan innehåll, han var tjock och det pga sköldkörteln, det spelade ingen roll hur lite mat han än fick så fortsatte han öka i vikt.
Fy faan rent ut sagt så svårt det är att ta ett sånt här besalut :(

Älskade lille Charlie jag hoppas du nu kan "springa på de gröna ängarna".
Tack för alla fina år du gett oss tillsammans och Tack för alla underbara valpar du givit, du kommer alltid att finnas hos oss genom dina barn, barnbarn... det är en tröst!

Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!
Älskar dig!
 

Läs hela inlägget »
Nu har min lilla prinsessa flyttat till Susanne "Sussi" och Peter i Kil. Så härliga människor och jag är så glad att allt slutade bra och att MYsan finner sig mer och mer tillrätta.

Jag hade beställt tid för att ta bort hennes navelbråck och även göra en besiktning innan flytt men veterinären tyckte det var helt onödigt att ta bort bråcket då det var så litet. Personligen så har jag aldrig haft någon vuxen hund med bråck så jag tyckte att det såg lite konstigt ut med en liten bula, jaja alltid lär man sig något nytt. Skulle det vara så att det blir akut framledes så finns jag ju här.
Jag saknar henne Väääldigt mycket för så kelig och gosesjuk som henne får man leta efter (förutom Zicco då förstås och Beah och....) Sanningen är den att hon tidigare haft en väldigt integritet men så löpte hon och vips så blev hon som en annan hund.
Jag önskar dem all välgång med MYsan (som nu ska heta Leia) :)

Livet i Törne har sin gilla gång...
Äntligen har jag återigen fått kortison insprutat i mitt knä så nu är det full rulle på kärringa :) Tack och lov så har snön nästan smält bort helt och hållet så nu kan vi traska i skogen igen :)
1 mil om dagen är mitt mål men jäsiken vilken träningsvärk jag haft, alltså konditionen och musklerna förtvinar ju i stort sett bort men den 12/3 ska jag börja på artrosskola och det säger de är jättebra så nu håller jag tummarna för det!

Så är det löptider. Ziva och Beah håller på och nu inväntar jag Tilly snart. Inga valpar förrän till sensommaren och ska jag va riktigt ärlig så är det otroligt skönt att få ett andrum en stund :)

Jag ska anmäla Kira till utställningen snart och tänk jag blir nervös bara vid tanken på att springa runt där huuuu... Nu gäller det bara att jag blir smärtfri också så jag Kan strutta runt...

I morgon bitti ska jag lägga viltspår till Kira som får ligga under dagen. Skulle tro att hon är lite ringrostig för nu var det länge sen vi spårade, vilket hon Älskar! Jag ger mig sjutton på att hon växt ur selen kom jag på Nu, den var ju redan lite trång i höstas och nu är hon ju ändå grövre hmm!

Ha ja på tal om grövre..
En eftermiddag när jag hade Dennis, Daisy och Kira med till skogen så stod det några skogshuggare som röjde, men hade kafferast när vi kom.
Bernisarna blev ju som vanligt överösta med komplimanger "Åh så fina, så vackra och de är väl den bästa hundrasen. sååå lugna" Och så vänder sig den ena karln till Kira och frågar om hon är en labrador? Ääähhh,, ja det är hon (va fasen ser inte människan det???). " Det är ingen jaktlabbe väl, för sonen har två sådana och de ser inte alls ut som den där...hon är lite tjock va?" Fasen att jag inte skönk ner i kvicksand eller nåt, harklade mig lätt och tittade i marken,, Jo lite hull har hon men inte så värst mycket.
Nu tog jag hundarna och gick.
Jag var arg som ett bi på Mats (stackarn) när jag kom hem. "Va faan fattar du nu då att du måste sluta ge henne nån extra kula då och då, nu säger till och med andra att hon är fet!!!" Säger bara det att det va tur att han inte va med till skogen...
Bara för att påpeka skillnaden på jaktlabbe och vanlig labbe är att jaktlabbarna är av smäckrare typ, enligt vad jag förstått så är det för att de kommer snabbare fram till fågeln de ska apportera (bara jag nu inte säger fel :o) Jaja det är skillnad i utseende iaf. Jovisst Kira är lite rund, revbenen syns inte.. men jag lovar de finns därinne ;)

Ett par nya kort i galleriet.

Nu ska jag ut en sväng med pudlisarna sen blir det soffmys till Melodifestivalen!
Trevlig Kväll!
 
Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)