2020 > 08

Så var de födda!
Tanja fick fredagen den 25 juli 3 st b/t hanar och Santza fick den 27 juli 2 b/t (tik och hane) och 2 st svarta (tik och hane).

Tanjas förlossning löpte väl men hon var extremt trött mot slutet men som den kanon mamma hon är så skötte hon valparna med glans. Det blev en normal stor en lite mindre och så en liten liten plutt.
Med tanke på vad som hände förra gången med hennes lilla (som avled) så var jag superorolig att inte denna lille kille skulle klara sig heller men det är en tuff liten valp så han kämpar på, men han är väääldigt liten.

Santza fick egentligen 5 st men en föddes död tyvärr men de andra fyra är tuffa till tusen :) Santza har så otroligt med mjölk så dessa små parvlar har haft jätteont i magen så jag har masserat och masserat dem, hållt Santza utanför rummet lite och gett henne bara små mängder mat så nu äntligen är allt lugn och ro.
Santza hade en jättefin förlossning, allt löpte enligt "regelboken", en timme mellan varje valp och hon pysslade och donade med sina små som om hon aldrig gjort annat ändå var detta hennes första kull :)

Jag har fått avbokning på en hane från Santza så är någon sugen på en liten dvärgpudelvalp så kan ni kontakta mig.
Den hanen är Black and Tan men har endast svaga tecken så antingen blir han ljusare eller så mörknar färgen till svart, jag har varit med om både och.
Som jag tidigare skrivit så är jag "petig" på köpare, allt måste vara ordnat med hundpassning om man jobbar, jag vill inte att någon arbetar heltid och ska hunden på nåt dagis på dagarna.
Som jag även sagt tidigare så ska inte detta bli någon "coronahund" utan ett väl genomtänkt val. Mmm jag är noga och jag hoppas ni respekterar det!

Blir så frustrerad, har nu hört av flera att de kan läsa på google när man söker dvärgpudel och det står att de kan väga 12-15 kg...??? Detta gäller mellanpudel tom storpudel, dvärg ligger runt 4-5 kg. Min gammelhund (nu avliden) "Tjocka Charlie", som vi kallade honom för att han var så rund, vägde hela 8,5 kg men det berodde på att han hade ett sköldkörtel fel och dessutom var kastrerad - och älskade mat, tyvärr! Han var den tyngsta dvärgpudel jag stött på så läs nu inte all skit på google för allt stämmer inte.

Övriga gänget mår bra! Vi kämpar på i skogen. Min artros är inne i ett skov nu så jag har jäkligt ont så hundarna får härja fritt, eller härja och härja, de springer runt mig hela tiden och nosar. Skulle aldrig våga ha dem lösa om jag så en enda gång miste kontrollen över dem men de lyder minsta vink så jag är lugn.

Någon ny liten bild är inlagd i galleriet men som ni förstår så kommer det fler, jag har ju valpar!!!

Var nu rädda om er alla och ge både två- som fyrbenta en extra kram, kärlek är Gratis!

Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)