2021 > 01

God middag kära följare, ja faktiskt för en gångs skull sitter jag här mitt på dagen men snart är jag upptagen igen för hundarna ska ha sin tur i skogen.

Det är kallt (-15 *) så de små pudeltassarna blir fort kalla, sanktisarna trivs ypperligt i kylan och labbarna likaså.
När jag en dag var ute och isen låg på vattnet (vattenfyllda stora diken) så vem struntar i det, jo Kira, hon spräckte isen och slängde sig i sååå kallt men tack och lov har de sån päls att de inte blir kalla. "Tokhund" ;)

Labbar ja... Jag fixar bara inte att lämna bort Tuva. När det väl kom till skott så fick jag stora skälvan och avstyrde det hela. Hon är ju så mycket lugnare nu och aktiveringen av "fru Gustafsson" har ökat. Mycket sök har det blivit och alltså jag fattar inte, både hon (mest) och Kira har luktsinne så det är helt otroligt. Jag har gömt saker, och ibland godis i snön, och de hittar det. Tuva är som en liten virvelvind och man tydligt ser hur hon jobbar. Hur dum kunde jag vara att tro att jag klarade av att lämna bort henne???

Även pudlisarna har fått jobba med nosen, dock på mindre yta än hela ängen här ute, de är suveräna! Sanktisarna har också varit med och nu har de fattat vad de ska göra så även där vibrerar nosarna i turbofart :) Underbart!

Sussi och Beah håller fortfarande inne med sina löp men...nja säkert så måste de dra igång i februari/mars. Jag väntar och väntar... Tilly däremot är jag nu nästan 100% säker på är dräktig, tycker till och med att hon blivit lite rundare.
Jag har så många härliga människor på intresselistan så detta kommer bli jättebra :)
Kan väl säga att det kommer bli en kull till hösten också - svart och b/t.

Så måste jag ju naturligtvis berätta att Bieber haft besök av en "fästmö" från Lidköping, en mellanpudel, black and tan.
Det va såhär. Meningen var att Rossi skulle få ha lite roligt, han är ju duktig på det, men när "fästmön" kom så såg kraken att han var för liten, han nådde inte upp med snoppisen :( De var så kära så och Rossi gjorde allt till och med ställde sig på "tå". Matten var lite besviken men jag sa att vi testar Bieber men jag visste ju också att han inte var riktigt van detta men se han fixade det!!! Min förvåning när de satt ihop avslöjades nog stort. Gud så glada vi blev både matten och jag :) Nu hoppas vi på små b/t valpar i slutet av mars.

Jag har suttit och knåpat ihop en snuffelmatta (vet inte om det heter så men för mig så får det heta så ;). Den är toppen för ojoj så de jobbar för att finna de små pluttisgodisarna jag stoppar ner i den. Labbarna fick kämpa lite för att få bort alla remsor för att få upp dem, pudlarnas nosar är ju lite mindre så de tryckte sig mellan lite enklare och så har vi ju de stora klunsarna med sin jättenosar. Ina kämpade på och fick upp några men Elsa... ja hon lade sig på mattan så hon i lugn och ro kunde leta, ingen annan fick ju ta dem så hon va faktiskt lite smart där :)

Galleriet är äntligen lite uppladdat med nya bilder dock inte så mycket på pudlarna denna gång.
Fattar inte att jag ska vara så himla trög, det är fina dagar och kameran (mobilen) i fickan men ta mig sjutton att jag ska komma ihåg att ta upp den och plåta, måste ju skärpa mig nu så ni även får kika lite mer på de små "vilddjuren" också.

Långhåriga börjar de små bli men det är ju så kallt så jag har inte haft mage till att bada och trimma ner dem men jag ger mig sjutton på att plussgrader och leran härute snart kommer åter.

Jag hoppas ni alla har det bra därute!
Cyberkramar till er :)



 

Läs hela inlägget »

Så är Tilly parad med Bieber, ja ni läste rätt - han fixade det alldeles själv, Jippiiii !!! Nu inväntar jag Sussi och Beah. De två får black and tan och Tilly svarta (och ev vita.)
Riktigt spännande detta!
Jag har en hel del intressenter på Tillys kull så där verkar det nog redan kört för fler men... inget är omöjligt, kanske någon finner valp på annat ställe, kanske de ångrat sig ja vi får se.

Så till Tuva.
Jag är så ledsen och besviken på mig själv. Jag har sååå ont av artrosen att det helt enkelt inte funkar för mig att gå spår ute i ris, stubbar, grenar, sten och stockar, känner mig helt *jä..la* invalid och den tjejen behöver Mycket mer än jag kan erbjuda. Hon är världens goaste men det räcker inte och det räcker inte för henne att bara springa av sig i skogen hon måste få JOBBA och då helst med nosen för jädrar vilket luktsinne hon har, skulle bli helt perfekt i viltspår, eller kanske nosework. Jag kommer INTE att sälja henne som enbart sällskapshund. För den som ev vill avla på henne framgent så är hon fri på HD/ED, HNPK, EIC och CNM. Som ni nog förstår så är hon ingen "billig" Labrador då hon har så högt avelsvärde. RING för mer information 0761693042.
Det jag söker är MKT seriösa köpare.
Att sälja en egen uppfödning (ja annars också) är skittufft. Jag lovar, det är många tårar och ångest inför detta beslut :( men jag vet att det är ett rätt beslut, för Hennes skull.
Usch nu rinner tårarna igen...

Jag har fått mängder av sms, telefon, mail och på messenger (över 300 st) ang valpar och det är jätteroligt och alla har jag svarat men tyvärr nu börjar det bli trögt att svara och jag vill så gärna ta hand om de som redan hört av sig. Hör ni av er när jag skriver att någon är parad så har ni större chans för att ev få köpa en valp, eller ligga på mig med "terror" ;)

Alla hundarna här hemma mår prima.
Ina och Elsa växer så det knakar. Ina hoppas jag har växt färdigt på höjden för hon är hög... Kanske drygt 10 kg saknas på Ina då hon kommer att "grova på sig"
men Elsa saknar nog minst 20 kg, alltså de blir stora dessa sanktisar och jag Älskar det!
Tyvärr så är de mest med i skogen och springer så detta med koppelträning ligger lite efter men de gånger jag gått med dem i koppel har inte varit några som helst problem, hoppas det fortsätter så! När Tuva ev flyttar så ska jag gå med alla tre (med Kira) men med fyra...nja.

Nej mina vänner nu slutar jag för denna gång.
Livet känns lite skit i coronatider men Mats friska söner var här på Ny År och det va jätteroligt, mina barn är för skraja men det blev ett lugnt och trevligt nyår ändå :)

God fortsättning kära läsare !!!





 

Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)