2018 > 03

Alltså Hallååå....

Tilly är rolig hon. Här har hon inte visat den minsta antydan på dräktighet, inte heller har hon och Rossi suttit ihop men - HON ÄR DRÄKTIG !!! Alltså räkte det med att han körde ett litet "juck" så small det till!
Tilly är ju lite "övergödd" och på sista tiden har hon varit helt manisk på mat. Jag bestämde att nu jädrans får Charlie och hon bantas, ingen inverkan då magen började hänga lite. Nu blev jag liiite misstänksam. Tid beställdes för ultraljud i måndags och Mats bara skrattade åt mig och sa att hon var fet och att jag skulle få skämmas, hm... Så fram till idag (fredag) så växte hon rejält om magen och nu var jag säker. Veterinären skrattade lite åt mig och frågade om jag verkligen var osäker på dräktighet när han såg henne, "skämskudden" kom fram kan jag säga :o
Jodå där inne såg vi tre valpar men han trodde nog att det var fler och undrade om jag ville ta en röntgen (hon är runt dygn 40). Nej det ville jag inte för det är ju det som är spänningen med valpningen!
Så nu har jag en liten rulta här - som faktiskt ska få äta :)
Gud så spännande det här blir !!!

Tanjas mage däremot är inte speciellt stor, gissar på max två valpar men det är ju typiskt då jag har "utsett" tre köpare.
Tilly har två intresenter på sina valpar, än så länge. Jag har ju tagit bort från hemsidan att hon skulle vara dräktig men nu står det rätt så kanske någon hör av sig :)

Eftersom det bara är en och en halv vecka kvar tills Tanja ska valpa så har jag idag gjort iordning valprummet. Tilly och Tanja får därmed sova hos mig därinne, medan de andra pudlarna är superlyckliga som får ha hela dubbelsängen och gotta sig i. Förra gången det var valpar så sov de ju här och var supersura för att de skulle flytta tillbaka in i "hundrummet". Japp så är det.

Ville bara tala om detta för er! Lycklig är jag !!!

Trevlig helg :)


 
Läs hela inlägget »

Hejåhå... Mycket snö i vinter och dessa Underbara dagar får man njuta av solen och friheten i skogen, Dennis får med det representera dagens bild :)

Jaa ni det har faktiskt inte hänt så mycket här i Törne sedan sist, förutom då att - Tanja Är dräktig! Utsatt datum är 29/3, ja jag vet, det är SNART !!!
Det blev aldrig någon hängning med Tilli, inte för att de inte ville men ibland vill det sig inte, så kan det vara. Vi får se hur det blir i höst, då ska Beah paras iaf. och den bruden är het på gröten minsann så då kan jag i stort sett garantera att det blir B/T valpar igen.
Ska bli intressant att se hur många Tanja får. Jag har känt två fosterblåsor men det gjorde jag förra gången också och det blev tre så nu stiger spänningen :) En tik är tingad till Finland, en hane till Karlstad och förhoppningsvis så dyker en liten tik till upp som då också ska till Karlstad.
Det har varit ett enormt tryck av köpare. En uppfödarkollega i norra Sverige fick sju B/T valpar igår, det är Vitterklippens Kennel, troligtvis blir det stora dvärgar eller mellan pudlar. Ja vi får hjälpas åt helt enkelt.
Tanjas syster Jamma är dräktig också och hon beräknas valpa den 1/4 så det Kan ju faktiskt bli på samma dag, lite häftigt :)

Usch det är dax att trimma de små liven till pudlar igen men då det nu är minusgrader och nordanvindar så fryser de väl ihjäl (jaja jag har täcken men... ah lat som jag är (?) så är det skönt att bara släppa ut dem). Hoppas det mojnar så rycker åtminstodne Ziccos päls, han ser ut som ett får faktiskt men det ser "busigt" ut :)

Kira och jag har varit ute och åkt tåg för andra gången. Alltså jag älskar den där hunden, sååå cool bara låg där bredvid mig. Vi åkte ner till Vänersborg till mitt barnbarn (och hund) som vi skulle passa ett par dagar. Naturligtvis så blev jag sjuk andra dagen så tågresan hem var iiiinte rolig kan jag säga men Kira hon bara låg vid mina fötter trots att små ungar trampade henne på svansen och tågvagnen var Full med folk.
En sak som blivit tråkig med henne är att hon börjar avsky småhundar, ja möjligtvis så har mina egna haft en del med i spelet för de verkligen älskar att reta upp henne.
Igår tog jag henne ensam på "samhällsträning" och vi mötte en kvinna med helt rabiata småhundar och för första gången såg jag hela hennes ragg på ryggen stå rakt upp och hon försökte gå ur "gå fint" greppet (kallar Fot så) jag morrade åt henne och hon ställde sig genast rätt igen men någon km. bort så störtade det två småhundar mot ett stacket även de rabiata och raggen kom, hm detta är Inte bra !!! Nu blir det mer "samhällsträning" framöver för någon ragg vill jag inte se mer!

Bernisarna, dessa lugna härliga vännerna "hjärta". 
När vi är i skogen så är de alltid lösa och det spelar ingen roll för Daisy hon går bakom mig hela tiden och Dennis gör en liten lov på typ 10-20 meter sen kommer han tillbaka, Kira bruden den damen har mer spring i benen men hon drar aldrig iväg utom synhåll och så fort jag ropar så kommer hon (likaså pudlarna). Känner mig lyckligt lottad med så härliga hundar.
Numer så tar jag alltid de stora för sig och pudlarna för sig (jäkla spring i skogen kan jag lova, inte konstigt att gammeltanten Eva är stel både här och där när kvällen kommer ;)
Daisy får ju känning av sin högerhöft när vi gått för långt men jag Kan ju bara INTE låta henne vara ensam hemma när jag går med de andra för då skulle hon nog deppa ihop tror jag, tur att det finns smärtlindring hemma.
Nej hundarna ska ha ett värdigt liv, leva fritt som en hund ska få göra. Den dagen det inte finns mer att göra så får de somna in i stillhet. Vi har några år kvar dit (får jag innerligt hoppas).

Kira och jag börjar lägga in en högre växel nu för i april är en mycket avgörande utställning för henne, hon bara Måste få ett Exellent. Det är hemskt men jag matar upp henne så hon ska se lite tyngre ut än vad hon är för domarna gillar ju bara dessa tunga labbar :( Får hon inte exellent så är det ju omöjligt att till sommaren finna en hane till henne (hanhundsägarna kräver det). Tycker att det, rent ut sagt är för jäv..igt att hundarna måste se feta ut, varför inte premiera en smäcker och välbyggd kropp full av muskler i stället? Ja vi får väl se men vi håller tummarna att det ska gå vägen.

Jaha som ni ni läste i början så jag hade ju inte så mycket att skriva om men se de där tangenterna studsar upp och ner hela tiden...

Lite nya bilder i galleriet att kika på kanske?

Kram till er alla !!!

Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)