2020

Hejsan gott folk :)
Nu är det snart Jul - och det bara regnar och regnar... 
Julen blir nog konstig för många i år men det är bara att gilla läget och göra det bästa vi kan av situationen. Jag tror även att julruschen i affärerna blir mycket mindre, de flesta handlar klappar på nätet som sen ska skickas ut när och fjärran så Postnord har häcken full. Hos mig har 3 paket kommit bort så aldrig mer att jag skickar utan sändningsnummer.

Nu är det definitivt att Lisa flyttar. Lilla pluttan har fått det så bra, fantastiskt skönt! Fick ett kort på henne härom dagen så hon stod där så vacker i sin nya sele :)

Gänget här hemma då, jo de mår så bra så men Dennis saknas enormt mycket, bara en sån här liten grej som när jag va ute och gick med labbarna och honom så kom han med sitt stora huvud och tryckte det mot mitt ben för då ville han att jag skulle smeka hans ansikte och klappa om honom. Nu finns han inte där :(

Nämen nu blev det ju negativt allting...

Jag väntar på att damerna ska komma i löp så det blir små valpisar snart. Förra året så började de i dec/jan och i juli i sommar så nu i januari så bör det dra igång iaf. Ska bli så mysigt med små valpar igen, man saknar det men det är skönt att få ta en liten paus imellanåt.
Har ju väldigt gärna viljat ta labbevalpar nu i vår också och hon ska inte löpa förrän i maj så det Kanske funkar.
Det är så roligt för nu är det 5 st valpköpare till som vill köpa sin andra valp härifrån och de flesta vill ha redan i vår och såklart så går de före andra intressenter men det blir ju fler kullar än en så det ska nog räcka till en del.
Jag har nu haft över 260 förfrågningar på valpar (och de blir fler och fler) och tyvärr så kan jag ju inte hjälpa alla. Jag har sagt att de får hålla koll här för här skriver jag ju vad som sker och När någon är parad/konstaterat dräktig så får de höra av sig igen.
Jag har ingen kölista för då skulle intressent nr 267 aldrig ha en chans utan jag hänvisar hit så tar vi det därifrån,

Alltså jag har ju 2 berharder men ja må ju säga att de är olika, Väldigt olika i sättet. Ina är den lugna typen men har fullt av spring i benen. Elsa är tuff och "på", hon dänger faktiskt ner Ina redan, eller... ja hon hänger i nacken på Ina tills Ina lägger sig ner och Då kommer pudlarna och ska va med men Ina hon bara ligger där helt lugnt. "Domaren" över Ina och Elsa är den minsta i flocken, toyen Tanja. När damerna racar så är Tanja med och skäller spelar ingen roll hur fort det går eller vart de springer hon är med, snacka om att hon får motion :)
Jag har ju på baksidan huset och runt altanen satt upp kompostgaller som inhägnad och Ina hon stannar så fint därinne men se Elsa hon har kommit på att man faktiskt kan hoppa över dem, hundskrutt! Vet inte hur många gånger jag hämtat in henne på gårdsplanen (tur hon inte går någonstans.) Öppnar jag dörren till groventre'n så kommer hon viftande på svansen och är jättelycklig.
Idag har jag köpt mer staket så nu ska det höjas, ja iaf där hon kommit på att hon kan gå ut.

Har precis druckit kaffe och ätit tårta då käre maken fyller 65 år idag men pension för honom, glöm det nej han kommer att köra på som vanligt och just köra är vad han gör, skolbarn. Han har ju ledigt hela sommarlovet men då har firman hans högsäsong så lungt blir det aldrig med honom och det skulle han inte fixa ändå så det va bra med det. Det är som med mig jag skulle aldrig kunna vara utan mina hundar.

Jag vill nu önska alla härliga läsare en riktigt...

                                                              GOD JUL !!!

Ha det gött alla fina och ta hand om er :)

 

Läs hela inlägget »

Min Dennis är borta!
Nu har hundhimlen öppnat sig för den absolut snällaste och gosigaste hund som fanns, helt Underbar! Han lämnar ett Så stort tomrum efter sig att det går inte att beskriva.
Han dog här hemma av plötsligt hjärtstopp.
Vi saknar dig fina Dennis! 2012-09-11 - 2020-11-15.

Nu är Tanja kastrerad så nu blir inga fler valpar efter henne. Lite ånger är jag att jag inte sparade en valp efter henne men när Beah och Bieber paras till våren så blir det en liten tikvalp till mig (om hon nu behagar trycka ut en liten sån ;)

Så har Lisa flyttat, ja bara på prov. 
En äldre, pigg och "hurtig" dam hade mist sin hund för en månad sedan och Lisa var lite mobbad här av dotter och dotterdotter så jag kände att hon nog skulle få det bättre hos någon där hon fick 100% uppmärksamhet med mycket kärlek. Det är fruktansvärt att släppa en äldre hund som man haft sedan valp men jag får ju inte vara egoistisk, får hon det bättre är jag nöjd, ja mer än nöjd.
Hon har bara varit borta i 5 dagar och hittills har det gått bra men jag väntar innan jag "ropar hej".

En av valparna (4 mån) jag sålde ur Santzas kull har skadat sig.
De skulle hälsa på en lite större hund för första gången och den blev så glad att hälsa på Ziggy så den klev på Ziggys ben. Han skrek i högan sky och matten åkte till djursjukhuset direkt där det konstaterades att hela hälkotan var krossad :( Veterinären ville operera direkt men lillplutten var så chockad så han fick vila med smärtstillande och dropp till nästa dag (morgon). Nu är han åter hemma med en stor ställning och spik i benet med total burvila i 6 v. förrutom i mattes knä och på "nödighetspass". Stackars matten är heeelt förtvivlad över vad som hänt! Sådana här olyckor händer och det händer fort så ni som har valpar tänk er för innan de möter en okänd stor hund hur snäll den än är.
Sänder styrkekramar till både matte och Ziggy - hjärtan i massor!

Vilket grått, kallt och blåsigt väder det är, typiskt höstväder men idag sken solen tidigt i morse ett par timmar och då drog jag iväg med hundarna, bilder på gänget nr 2 syns i galleriet där bernharderna och pudlarna härjar i leråker - vatten, gissa om de blev smutsiga men vad gör det när man ser all glädje.
På tal om lera... vid vårt trädäck och ut till "gräsmattan" är det LERA. Ina och Elsa hade tydligen jätteroligt en dag för in kommer de med gejja från topp till tå alltså jädrar hur de såg ut! Först tänkte jag duschen nää det va nog ingen ide´ för leran är kvar och busar det gör de så mina golv blev inte fina om jag säger så...pust! Tror baske mig inte att jag gör annat än städar, nej nu ljög jag lite för förra veckan dammsög jag bara och hjälp så svart allt var så i fredags (söndag nu) fick skurmoppen en omgång och nu... nästan likadant igen :(

Varje gång jag sitter här i hundrummet och skriver så är klockan mellan kvällsmat och nattpinken, hinner inte på dagarna för det är fullt upp. Den stackars maken har knappt en chans att umgås men lite roligt är det för sitter han framför teven och jag kikar in så sover han så gott i soffan, hihi ;)
Sitter jag där så har jag alltid ett gäng pudlar, och Elsa i knät. Hon växer bruden hur ska detta bli :0

Ha det gött alla vänner så syns vi snart igen :)






 

Läs hela inlägget »

 Hejsan Alla nu är jag tillbaka :)

Det har hänt så mycket så jag vet inte riktigt var jag ska börja... Jo jag börjar med Tuva!
Den stora glada nyheten är att Tuva är röntgad i höfter och armbågar och hon är helt fri runt om, inget "skräp" någonstans så om ett år är hon klar för avel :) Skulle bara önska att jag kunde meritera henne i något, spår, utställning men va fasen denna koronan hittar allt på mycket skit, alla utställningar har varit inställda i år och jag ger mig tusan på att det blir så nästa sommar också för den skiten verkar inte försvinna :( De har börjat med exteriörbedömningar på en del ställen i Sverige men de är ännu få så vi får väl se vad Skk hittar på.

Rossi har parat en tik, Lucy, utanför Jönköping och det blev 6 st valpar - Jättefina! Bäst att säga att alla är tingade. Alltså det är sånt tryck på valpar så det är galet, har nog 30-40 stycken som Redan hört av sig och vill ställa sig i kö men jag har ingen kö utan när tikarna är konstaterat dräktiga så får man lämna in en intresseanmälan (sen kan jag välja och vraka hahaha ;). Alla ska ha en ärlig chans så håll koll på hemsidan och hör av er direkt när ni ser att jag skriver om dräktighet :)

Jaa detta var de positiva nyheterna. så till alla er som skrivit mail, messat och ringt så är inte Kira dräktig.
Alltså jag har nog alldrig skrattat så mycket under en parning. Bamse förgyllde dag efter dag... Han var inte ett smack intresserad av bruden som pressade upp baken framför nosen på honom och sa "kom igen nu då jag vill ju ha dig ;)" men se Bamsen han tyckte att gyttjebad, lukter och de andra av mina hundar var mer roliga. Ja gud va vi har skrattat :))) Hahaha helt klart fattade han inte ett skit. Bamses ägare skämdes över hans uppträdande men va tusan det va ju inte hon som skulle para hahaha sånt här händer. Till våren får Enzo komma på besök igen för de valpar som de gjort tidigare är fyllda av lovord. Varför bryta konceptet... Jo jag älskar Bamsen och ville så gärna ha valpar efter dessa två men men så är det.

För att återgå till den totalt rabiata labben Tuva så måste jag nu säga att hon lugnat sig liiite. Nu hoppar hon inte upp på fönterbänkarna längre och river ner - och äter upp, mina krukväxter, hon biter inte sönder allt som kommer i hennes väg och framför allt hon gräver inte gropar i trädgården så man tror att man snart möter kineser Men hon äter upp allt hon ser omkring sig på natten, ligger det ett papper någonstans (ex en kallelse jag hade till läkaren som låg 1,5 meter högt och jag glömde naturligtvis bort tiden) så tar hon det. Jisses jag glömde att stänga toadörren en kväll och på morgonen låg 4 toarullar i partiklar, toaborsten hade inte längre någon borst kvar och handtaget var uppätet till hälften till det så hade hon lyckats få tag på en tandborste vid handfatet och hundschampot va det slut på de hade hon käkat upp korken på... jaa listan kan bli lång när man väl börjar men hon har lugnat sig :) När vi är i skogen så springer hon Hela tiden, hon kan inte gå det är säkert - vilken energi hon har! Kan väl säga att jag ser fram mot att hon blir äldre och lugnare :)

Nej fy sjutton nu är klockan sent igen, Jag har inte tid på dagen att sitta här, det ska sorteras bilder som ska in i Galleriet, det ska uppdateras lite här och där... Jamen käre värld få inte krupp på bilden av Kira som jag la in på startsidan hon ser ut som världens fetlabbe men det är hon inte (bara lite mullig ;) nej hon ser ut sån för hon har ju sååå stora hängtuttar efter hon fick valparna så underlinjen syns inte, Nej bruden är vackrast i hela världen - egentligen!

Nu ska jag slänga mig i fotöljen en liten stund innan gänget ska ut på nattpinken.
Ha det gott alla så syns vi snart igen!
Cyberkram :)

 

Läs hela inlägget »

Valpar valpar valpar... Bilderna i galleriet är de sista bilderna på valpar för nu har alla flyttat, och det känns tomt :( Man är ju van nu att ha de där små tussarna springandes utmed golvet och sällskap i valprummet...
Alla valparna har fått superbra hem och jag kan inte göra annat än önska dem Lycka Till !!! :)

Hej förresten det har jag ju glömt att säga men som ni kanske förstår så har hjärnan nästan kokat senaste veckan då alla nya valpägare varit här och hämtat sina godingar och innan dess så måste ju valparna vara nybadade och trimmade. 
Mina egna hundar ser ut som... ja lurvtroll så nu ska de få sig en rejäl genomgång så även de blir fina igen.

Kira har börjat löpa !!! Nu hoppas vi att Bamse och hon fixar detta. Små svarta lakritsbitar är inte fel :) Nu kan det ju blir bruna chokladpraliner också för Bamse är brun och Kira har en brun mamma så detta blir spännande!

Förfrågningarna haglar in både vad gäller pudlar och labbevalpar.
Pudelvalpar blir först till våren, då ska Sussi, Beah och Tilly paras. Sussi och Beah får b/t och Tilly svarta och  ev vita.
Som jag sagt i tidigare inlägg så har jag ingen kölista, känns det "rätt" mellan mig och intressenten ja då är det bara att börja terra mig för annars glöms ni bort i mängden av intressenter. När jag skriver här att någon är dräktig då är det bara att "köra igång" med terrorn innan dess är det ingen ide'.

Nu har jag beställt tid för borttagning av tandsten på Tanja och Beah, fattar inte att de får så enormt mycket när de är dräktiga det är samma sak varje gång Santza har klarat sig än så länge men jag funderar på att köra hela gänget, ja de som har något. Det är dyrt, jäkligt dyrt ca 4000 per hund men då ingår sövning och röntgen. Skulle faktiskt inte våga ta tandsten utan sövning då jag hört att hundar avlidigt pga att tandsten hamnat i lungorna vid enbart lugnande. Jaja vad gör man inte för sina djur!

Tuva ska röntgas h/d, e/d och Tanja ska kastreras, gissa om Evidensia tjänar pengar på mig...Uhhhh !!!
Kan inte ha Tanja gående här under löptid då hon inte ska paras mer (fått 4 kullar) för hon är en riktig luring, vänder gärna upp rumpan och säger "varsågod" ;)

Jag glömmer helt bort tiden när jag sitter här för nu är klockan 21.30 och det är dax att natta pudlarna (de tassar runt om mig - de vet).

Njut av valpbilderna i galleriet och var rädda om varandra!
Jag uppdaterar om Kira blev dräktig, lovar!!!

kram till er!

Läs hela inlägget »

Hejåhopp här är jag äntligen, och då menar jag Äntligen !!!

Vart tar tiden vägen? Alltså att ha två valpkullar, jag ska ut två gånger i skogen med alla doggarna, laga mat, ev städa, handla... ja det låter kanske inte så mycket men bara morgon görat med valparna tar en och en halv timme, minst! Under dagen ska de har mat, vara ute och springa sen ska de ut på altanen så de är ute i friska luften en stund innan vi börjar gå ut på gräsmattan och lära "rumsrenhet". 
De är ju världens goaste nu (5 veckor) så jag bara måste ju vara i valprummet med dem några gånger om dagen och gosa med dem - och det tar det tid :)
Alla har fått fantastiska hem! 2 st till Stockholm, 2 st till Malmö, en till Trosa, en till Karlstad och en till Gävle. Snart har jag träffat alla nya mattar och hussar, har ju krav att de måste komma hit och hälsa på en gång innan hämtning så jag känner den där bra magkänslan och att de ska känna sig nöjda med mig, och valpen!

Som ni sett i galleriet så har det flyttat in en liten Elsa här, en till Sankt Bernhard - och nej just nu finns inga planer på valpar från dem men okej jag ska inte säga aldrig för som uppfödare är man ju nyfiken men jag har mycket att lära mig om rasen som helhet... vi får se men inget planerat nu, så ni vet (många är så nyfikna ;)
Hon heter Baggemålas Paradis Viola och kommer från Vimmerby.
Lite intressant... det finns alltså två typer av bernhard, en skandinavisk och en amerikansk, nu har jag en av varje :) Den amerikanska är lite lägre och kraftigare, har kortare nos och mycket mer päls, vi får väl se vad som utvecklas.

Alltså Ina, vilken Hund!!! Jag har aldrig stött på snällare och mer tålmodig ras. Valparna älskar henne, de klättrar, biter i svansen, pussar och försöker tutta på henne och hon bara ligger där!!!Faktiskt även Elsa som bara är 9 veckor är superförsiktig med dem. 
Min goa Ina är nu nästan precis 5 månader och väger drygt 30 kg (vägde 8 kg vid 8 v.) så ni kan förstå, alltså helt obegripligt att hon ska ytterliggare gå upp 30-40 kg innan hon är färdigväxt. Allt är på hennes vilkor vad gäller motion. När jag ska gå "kortisar" med pudlarna så är hon med i skogen, hon älskar det!

Jaaa... så har jag Tuva. Just nu är hon helt Gratis, vilken vilde!!! 
Om ni tänker allt otroligt en hund kan göra, ja så är hon...Hjälp!!!!
Hur mycket än jag älskar denna hund så har jag bestämt, går hon inte igenom röntgen för avel så ska hon säljas. Ja nu tycker ni att jag är grym men hon borde få komma till någon som kan aktivera henne mer, speciellt med nosen typ spår, sök, nosework ja vad som helst bara hon blir aktiverad med huvudet. Jag älskar ju att spåra men min artros i knäna har blivit sämre för nu har jag fått det i båda två, jävla skit rent ut sagt! Sen har jag ju min rygg som är full av artros pga min ryggskada. Vad jag menar med det är att hon är ingen hund som kan springa av sig energin.
Hon har nu fyllt 1 år och röntgen på hd/ed ska göras inom det närmaste.
Min lilla skrutta, älskar henne verkligen och vill göra rättvisa åt henne.

Så har Zicco flyttat. En helt fantastisk kvinna från Karlstad var här och Zicco blev helt förälskad i henne så hon fick honom. Hon är här ofta och ska hon bort så är han här och busar av sig men så fort hon kommer så är han som ett klister på henne, WOW vad bra det känns!
Inte nog med det, Rossi är utlånad till ett fantastiskt par. Killen som alltid ska para så fort någon tik löper har det nu lugn och ro. Han kommer hit när han "behövs" ;) Nejdå han är här och hälsar på lite titt som tätt. Allt funkar perfekt! Bara att inse att här är inte bäst (även om man själv vill tro det).
Jag har alltid haft den synpunkten att man ska inte flytta en hund bara sådär, de ska bo kvar i familjen sin men med facit i hand så ser jag att det går alldeles utmärkt bara det är rätt hem - tänk vad man kan ändra sig ;)

Käre värld vad jag skriver... tittar på klockan och ser att det är dax för nattpinken men hundarna ligger ändå lugnt omkring mig men reser jag på mig så drar drevet igång!

Vill bara säga till alla som är intresserade av labrador, Kira ska paras vid löpet nu i september (om hon vill som jag vill) så valparna kommer inte vara leveransklara förrän i jan/feb.. Ni är jättemånga som hört av er och jag ber er kolla denna sida framgent för jag kommer att skriva när det är dax, hör av er direkt!!!
Likaså alla som vill tinga pudelvalp till våren, ta det lugnt jag skriver här :)

Ha en fortsatt trevlig kväll alla ni som orkat plöja igenom denna långa text!
Kram till er :) 

Läs hela inlägget »

Så var de födda!
Tanja fick fredagen den 25 juli 3 st b/t hanar och Santza fick den 27 juli 2 b/t (tik och hane) och 2 st svarta (tik och hane).

Tanjas förlossning löpte väl men hon var extremt trött mot slutet men som den kanon mamma hon är så skötte hon valparna med glans. Det blev en normal stor en lite mindre och så en liten liten plutt.
Med tanke på vad som hände förra gången med hennes lilla (som avled) så var jag superorolig att inte denna lille kille skulle klara sig heller men det är en tuff liten valp så han kämpar på, men han är väääldigt liten.

Santza fick egentligen 5 st men en föddes död tyvärr men de andra fyra är tuffa till tusen :) Santza har så otroligt med mjölk så dessa små parvlar har haft jätteont i magen så jag har masserat och masserat dem, hållt Santza utanför rummet lite och gett henne bara små mängder mat så nu äntligen är allt lugn och ro.
Santza hade en jättefin förlossning, allt löpte enligt "regelboken", en timme mellan varje valp och hon pysslade och donade med sina små som om hon aldrig gjort annat ändå var detta hennes första kull :)

Jag har fått avbokning på en hane från Santza så är någon sugen på en liten dvärgpudelvalp så kan ni kontakta mig.
Den hanen är Black and Tan men har endast svaga tecken så antingen blir han ljusare eller så mörknar färgen till svart, jag har varit med om både och.
Som jag tidigare skrivit så är jag "petig" på köpare, allt måste vara ordnat med hundpassning om man jobbar, jag vill inte att någon arbetar heltid och ska hunden på nåt dagis på dagarna.
Som jag även sagt tidigare så ska inte detta bli någon "coronahund" utan ett väl genomtänkt val. Mmm jag är noga och jag hoppas ni respekterar det!

Blir så frustrerad, har nu hört av flera att de kan läsa på google när man söker dvärgpudel och det står att de kan väga 12-15 kg...??? Detta gäller mellanpudel tom storpudel, dvärg ligger runt 4-5 kg. Min gammelhund (nu avliden) "Tjocka Charlie", som vi kallade honom för att han var så rund, vägde hela 8,5 kg men det berodde på att han hade ett sköldkörtel fel och dessutom var kastrerad - och älskade mat, tyvärr! Han var den tyngsta dvärgpudel jag stött på så läs nu inte all skit på google för allt stämmer inte.

Övriga gänget mår bra! Vi kämpar på i skogen. Min artros är inne i ett skov nu så jag har jäkligt ont så hundarna får härja fritt, eller härja och härja, de springer runt mig hela tiden och nosar. Skulle aldrig våga ha dem lösa om jag så en enda gång miste kontrollen över dem men de lyder minsta vink så jag är lugn.

Någon ny liten bild är inlagd i galleriet men som ni förstår så kommer det fler, jag har ju valpar!!!

Var nu rädda om er alla och ge både två- som fyrbenta en extra kram, kärlek är Gratis!

Läs hela inlägget »

Hej igen alla goa läsare!
Först måste jag säga att alla kommande valpar är tingade. Ni är sååå många som hört av er och jag har tacksamt tagit emot era förfrågningar.

Tjejerna växer runt magen. Tanja har nu 5 dagar kvar till valpning och Tilly 10 dagar så nu närmar det sig.
Fattar inte, genom alla år har jag nu haft 32 kullar men det är lika nervöst varje gång men sen är det ju olika för varje gång också, allt kan hända. Jag lovar uppdatera så fort de fått sina kullar.
Om jag ska gissa så får Tanja 3 stycken och Santza 4 stycken, detta är jättesvårt... Vad tror ni? Gissa nu ;)

Ina hon växer så det knakar. Har inte vägt henne men gissar runt 25-27 kilo och vid 6 månader så ska hon väga runt 40 kilo (4,5 mån nu) så då förstår ni att hon har det tufft i sin kropp.
Hon är så skön, loj till tusen och lyder inte det minsta hur mycket godis jag än lockar med. Jisses vart ska detta sluta? Hon går fint i kopplet iaf - än!

Det har varit en skön vecka, bara tagit det lugnt och försökt hinna med lite här hemma. Ni som hängt med i svängarna vet att vi renoverat köket. Har tagit bort skåp på en hel vägg och idag har jag försökt knö ihop allt så det får plats.
Tyvärr så har jag en Tuva som tycker att Hon vill renovera själv så på kvällen åker allt som står framme in i skåp och på hyllor. I förrgår så käkade hon upp bordstabletterna (underlägg) och i natt så hade hon hoppat upp på köksbänken och tagit hushållsrullen så den låg i bitar och papper överallt, alltså...
Vi har varit i skogen varje dag så de fått rasa av sig men vad hjälper det då damen har energi till tusen, att ge "tankenötter" hjälper inte heller. Hoppas hon växer till sig snart!

Pudelgänget. Ja vad säger man om dem! Lika härliga och glada som vanligt. 
Det har ju varit mycket folk här ett tag vilket har gjort dem uppspelta till tusen så det märks att de inte är vana. När en Pudel är glad så ska det hoppas och skällas inte för att de behöver det för de blir så gosade av alla som är här men det är ju så när man har en flock, börjar en så hänger alla andra på. Som tur är så har de en av- och påknapp för när vi sätter oss ner så lägger sig alla och sover, eller sover de kikar väl under lugg ifall nåt händer ;)

Måste bara få klargöra för alla. Jag föder upp Toy och Dvärg pudlar, till våren kanske det blir små Mellan då Sussi ska paras. Då hennes pappa är Mellan och mamma stor Dvärg så är hon nu själv en Liten Mellan. Om hon paras med Bieber eller Rossi vet jag inte än.

Rossi har haft kärleksmöte med en b/t tik från Småland så nu får vi hoppas att det blir små valpar fram i september/oktober. Obs, Jag kommer inte att förmedla potentiella köpare än till tikägaren hon vill veta om hon är dräktig först.

Nu står hela gänget och kallar på uppmärksamhet - Vi vill ut och kissa natten nu! Tänk Varje kväll när klockan blivit 21.00 så reser sig alla upp och vill ut, ibland försöker jag dröja lite på tiden men då ligger eller står de och psykar mig tills vi går, de är roliga de där små rackarna :)

Jag önskar er en fin kväll och var rädda om varandra!
(lite nya bilder i galleriet)

 

Läs hela inlägget »

Alltså mina vänner - Både Tanja OCH Santza är dräktiga !!!!
Har precis kommit från ultraljudet och jag hade inga större förhoppningar ang Santza då de sa att inseminationen var för tidig 2 dgr. Man ska lyssna på sina hanar! Attans så glad jag är nu ska Tanja och Rossi få valpar och Santza och Bieber, shit va glad jag är :) :) De såg två på bägge men sannorlikt var det fler sa de :)
Båda beräknas valpa i slutet av juli och leverans i slutet av september. Många har redan hört av sig så nu kan jag ge några ett gott besked.

Valpisarna växer så det knakar. Nu avskyr de att vara i rummet, nej ut i huset är mer spännande och det får de vara men ibland måste de sova, och ha lite lugn och ro med Beah så de får tutta. Jo de tuttar än men de äter även fast föda, alltså rackarns vilka tjockisar de är ;)
Det är så tråkigt att det är så här varmt, 30 grader och mer... pust och det är dumt att ta ut dem för de blir slöa med en gång i värmen så de får härja inomhus tills kvällen kommer Då kan de vara ute och leka en stund.
Torsdag idag och i tisdags var de 6 veckor så det är dax att träna rumsrenhet men men det blir förhoppningsvis svalare snart.
Så har de nya mattarna och hussarna varit på besök, helt otroligt att jag finner så bra köpare, superglad för det :)

Ina. Den damen växer kan jag säga. På en vecka har hon dragit iväg någon centimeter så det går sååå fort men så är hon lite småstel ibland när hon ska resa sig upp. Det blir inga promenader med henne utan hon springer (läs lunkar) på tomten och så har vi en tur i skogen bakom huset som hon får gå, bäst att vara rädd om tjejen!

För labbarna och Dennis är det bad som gäller, liksom för pudlarna eller en liten skogssväng på förmiddagen innan det blir för varmt.
På tal om pudlarna så trivs Zicco och Rossi finfint i sina nya hem. Zicco och hans matte var här och firade midsommar hos oss och ja må då säga att det tydligt syns att han trivs med sin nya matte. Han springer först till henne sen till mig för att bli klappad men när de skulle hem ja då blev han lite orolig att matten skulle lämna honom. Det är heeelt fantastiskt att se!
Jag har alltid varit den shåpiga typen och tycker (naturligtvis) att de har det bäst hos mig men nu är jag överbevisad, även äldre hundar kan flytta och få det bra :)

Jag hoppas ni alla haft en fin midsommar! Här har vi tagit det lugnt, varit hemma och myst. Jag och en vän som var här gjorde små midsommarkransar till valparna och Ina, de blev så otroligt söta (ni får kika i galleriet).
Alltså finns det något vackrare än Pudel valpar? Nej. Labbevalpar är fina men...nja de slår inte pudelvalpisarna.

Det tar tid med valpar (man vill ju snosa och sådär ni vet men sen har jag ju övriga gänget som ska ha sitt, sen kanske man behöver städa lite, åka och handla, fixa käk... alltså dagarna går så fort och jag stressar runt som en iller för att hinna med allt, om jag säger såhär... Den som funderar på att ta valpar fundera en gång till för även om det är gulligt med valpar så tar det både tid och pengar.

Kanske har ni märkt att det är stor valpbrist i Sverige nu. Corona har nog lite med detta att göra, folk jobbar hemifrån och sen är det semester och möjligtvis blir det hemmajobb till hösten också, folk har nu Tid med en valp men sen då när livet går tillbaka till det normala, vem kan passa valpen (för de är valpar länge)? Hunddagisarna blir fulla och man kan inte ha med hunden/valpen till jobbet. Tänk nu på alla att en valp kan Inte vara ensamen hemma i timmar.
Jag har nästan ont i magen av vad som kan ske på Blocket efter allt detta, kommer det att vimla av hundar som ska säljas i panik? Hoppas verkligen inte det, och en sak kan jag säga om ni funderar på att köpa valp av mig, ALLT sånt ska vara planerat redan nu! Som jag sa tidigare, jag har haft enorm tur med superbra köpare och jag hoppas innerligt att det fortsätter.

Nej nu må jag sluta, tror nog att jag kunde töla på hur mycket som helst men nu kallar hundarna på uppmärksamhet.
Kika in i Galleriet och se alla mina underverk!

Cyberkram till er!

Läs hela inlägget »

Ja nu skrev jag ju i förra inlägget att det händer grejer - ännu mer denna gång!
Jag måste ju börja med att säga Hej till er alla följare :)

Överraskningen... Lilla Ina har flyttat till oss! En härlig, nu 10 v., valp av rasen Sankt Bernhard!
Jaja jag vet vad ni tänker, "nu har hon fått värmeslag". Nej faktiskt så är det inte jag som kom med förslaget för det var min käre make, ja ni läste rätt.
Dennis har nu blivit så ensam sen mamma Daisy försvann, visst han har labbarna men det är ju stort temperaments skillnad mellan de raserna, han hänger ju inte med i deras spring och bus. En kompis måste ju Han ha också. Vi grunnade, eller Jag grunnade på vad för ras som passade honom bäst, en berner till var uteslutet och då sa Mats, ska vi ha en så stor hund till så ska vi ha en bernhard. Jag trodde jag satte kaffet i vrångstrupen, ville han ha en sån, han som tyckte min New Foundland dregglade mycket... ok nu hade han bestämt (ingen var ju gladare än jag). Nu drog mitt maniska igång klart vi skulle ha valp och det Nu. Kollade runt och fann en fantastisk uppfödare nere i Mörrun, längst ner i Blekinge. Kenneln heter Kiibumbies och innehas av Anita Åkesson.
Lilla Ina var då bara 4 veckor så väntan har känts lång.
Nu bor hon alltså här och kommer förgylla allas vardag, det gör hon redan kan jag säga med den klumpigheten hon har, tex snubblar på sina egna fötter :) Nu ska det också bli spännande att se henne växa för det går Fort... som vuxen kommer hon väga mellan 65-80 kg och runt 70-80 cm hög.

Beahs små valpar växer så det knakar ena riktiga tjockisar är det men Beah har som vanligt grädde i tuttarna ;) Nu är de 3 v. och står på vingliga ben. De är så enormt vackra, fina b/t teckningar och den aprikosa har en ljuvlig färg. Två flyttar till Stockholm och en till Jönköping.

På tal om valpar. Tanja är dräktig med Rossi det tror jag absolut för är det nån som kan bli dräktig så är det Tanja. Hon har nu fyllt 5 år så det blir hennes sista kull sen ska hon kastreras. Valpningen blir i slutet av juli och leverans i slutet av september.

Dräktig ja, hm. Det här med Santza och Bieber blir intressant uppföljning.
Bieber han försökte och försökte men se den killen är absolut inte pricksäker. Jag vill ha valpar efter dem för vid förra löpet så kunde han inte fixa det heller. Jag bestämde att nu får det bli insemination. Sagt och gjort. Vi åkte till Evidensia och de gjorde ett progprov för är det nån som är säker här så är det Rossi och han ville definitivt ha henne så det borde visa runt 40 men det visade bara 17 alltså två dagar tidigare till höglöp. Detta var en fredag så naturligtvis så körde det ihop sig. Då vet på Evidensia som gör insemination inte jobbade så åkte vi till Ulvsby smådjursklinik. 
De försökte på igång Bieber men han visade knappt intresse för Santza i detta kliniska undersökningsrum så vi gick ut och då kom det Liiite spermier. Det va pigga små rackare men skulle det kunna bli något av detta lilla? Jag tog risken och hon inseminirades. 
Det är konstigt för igår söndag så skulle hon ju vara i höglöp men ingen hane brydde sig om henne så jag undrar allt om prog provet visade rätt, har jag nu tur att hon var i hölöp ändå på fredagen så kan det ju ha lyckats. Den som väntar får se... ;)

Rossi då, ska han flytta? Jo Ziccos nya matte hade en väninna som pratat om Pudel i flera år men aldrig kommit till skott. Jag tittade på Rossi, hm det vore ju gott för både honom, mig och tikarna om den lille hingsten kunde flytta en stund (fler löptikar inväntas). Han är nu på prov och går det bra för både honom och barnbarnet som är allergisk mot hundar så blir han utlämnad på foder för jag vill ha honom till Sussi sen.
Ja det blev lite mycket på samma gång här men det är ju typiskt Törne ;) Bara alla har det bra så är jag nöjd.

Nu är det så varmt ute att både jag och hundarna mår pyton. De tycker det är jätteskönt att ligga här inne i svalkan. De ligger, i skrivandets stund på golvet och utspridda i Deras dubbelsäng och njuter, Ina har tryckt sig under sängen, kanske svalast där.

Gå nu in i galleriet så ser ni lite nya bilder, speciellt på valparna och Ina :)

Hoppas ni njuter av värmen, ni som gillar det ni andra likt mig, drick vatten med is i och sätt er vid nån fläkt som blåser lite "kyliga" vindar.

Kram kram till er alla :)

Läs hela inlägget »

Hejsan på er alla :)

Först och främst vill jag tacka alla er som messat, ringt och mailat om att ni önskar köpa valp. Ni är säkert över 50 stycken och jag önskar jag kunde gjort er alla lyckliga men tyvärr så är nu alla valpar tingade.

Ja nu har Beah nedkommit med tre fina valpar, två b/t och en aprikos, alla tikar.
Det fanns även en hane men fosterblåsan sprack innan han kom ut så han var för medtagen för att orka vidare. Det är tragiskt men så kan det gå tyvärr.
Beah mår bra och som vanligt så har hon grädde i tuttarna för oj vad de går upp i vikt, riktiga små "tjockisar" redan ;) Idag är de 5 dygn.

Igår den 16/5 så åkte min lille prins härifrån, lille Frasse (Mevas Tairon). Han har gjort ett stort avtryck i både oss tvåbenta och i gänget. Vilken otroligt härlig valp! En liten kille som aldrig såg motgångar utan bara möjligheter. Han har gett oss många skratt men nu har han flyttat till Halmstad till sin nya familj och jag hoppas och tror att han fortsätter ge den familjen lika mycket glädje och kärlek.
Det är lite "jobbigt" när man har dem kvar längre för man fäster sig ju så mycket vid dem trots att man vet innerst inne att de ska flytta.

Den som mer flyttat är Zicco, ja ni läste rätt - Zicco!
En helt underbar kvinna var här och hälsade på (hon bor i Karlstad) för att träffa mina pudlar. Hon var så sugen på att köpa just Pudel och då helst en omplacering, jag hade ju ingen...
Så satt vi här ute och direkt så hoppar Zicco upp i hennes famn och där låg han. Då det var några år sedan hon haft hund så sa jag att du kan få låna honom över natten så får vi se om jag inte kunde övertala henne att köpa en valp ist.
Att låna ut Zicco var definitivt inga problem för var det någon i det här gänget som skulle vilja det så var det just Zicco.
Dagen efter kommer de tillbaka och jag frågar då om hon nu var beredd på en valp. "Neej jag vill ha Zicco!" Det hade gått jättebra, han den lille skrutten hade levt lyxliv kan jag lova!
Jag trimmade och gjorde honom fin tills dagen därpå, och så flyttade han!
Idag har de varit på besök så han skulle få träffa och härja omkring med sina forna kompisar och jag såg hur han tydde sig till henne, helt underbart !!!
Ibland blir allt bara så rätt. Snart kommer han igen för då ska vi lära nya matten att trimma, och vad passar inte bättre än på sin egen hund :)

Att det i år varit så stor efterfrågan på valpar tror jag handlar mycket om denna corona krisen, många är hemma och jobbar, är kanske permiterade eller uppsagda och då ser man att man får så mycket tid att lägga på en liten valp och det är ju onekligen helt perfekt.
Jag vet inte om just jag haft turen att stöta på så många intressenter som faktiskt har planerat tiden även efter allt detta. 
Vad händer sen? ja det är en fråga som många uppfödare fått tampas med denna vår. Jag har dock turen att finna bra köpare till mina valpar. Den aprikos tiken och den ena b/t ska till Stockholm och en b/t tik ska ner till Jönköping. Allt som det verkar just nu men de är tingade dit iaf.

Jag hoppas allt går bra för er i denna corona kris. Det här är inte roligt. Personligen har jag väl ingen panik för här är ju smittspridningen inte så stor men det är klart att man undviker affärer med många människor och nära kontakt med alla valpköpare osv. för jag vill Inte bli sjuk, hur skulle det då gå med alla hundarna, och framförallt valparna för Mats kan inget om hur jag sköter dem. Nej nej nej nu håller vi alla avstånd så vi får väck den här skiten!

Till nästa gång jag sitter här så har jag en överraskning, vänta och se... ;)
Cyberkram till er alla !!!





 

Läs hela inlägget »

Hejåhopp :)
I Törne händer det grejer må ni tro.

Jag har tyckt att Beah har blivit tjock men då inga rosa tuttar framhävts så inte tror man, eller...
Jodå enligt ultraljudet igår så kunde det konstateras att hon var dräktig, två stycken små varelser fanns därinne kanske någon mer gömt sig men de var så stora så det borde vi sett.
Nu är då frågan, fick Bieber till det eller är det Rossi som fick till det trots att löpet var över (?). Kommer valparna i början på maj ja då är det Bieber, i mitten av maj ja då är det Rossi. Herre gud säger jag bara!!!
Bieber fick ju inte till det med Santza och vad jag sett heller inte med Beah (klart han kan ju fått in den utan nått häng), är det Rossi ja då vette sjutton hur Beah är skapad för helt klart var hon ur löp, ingen hane hade brytt sig om henne på flera dagar så de fick vara tillsammans. En dag när jag i godan ro satt och drack kaffe så blev det misstänkt tyst i vardagsrummet, jag gick dit och kollade och då satt Rossi och hon ihop - med stor publik kan jag säga ;) Efter detta så brydde sig inte Rossi mer. Vad tror man om detta?
Nu får jag alltså gå här och vänta med 10 dagars spännvidd när hon ska valpa, sicken skit...
Är det någon som är intresserad av b/t valp så är det bara ni hör av er :)

Nu har alla valparna utom Mevas Tairon "Frasse" flyttat. Det är tomt...
Tre flyttade till Karlstad, en till Arvika och så lille Frasse som sen flyttar till Halmstad.
Det är tur jag har lille Frasse kvar så jag får snosa "valp". Han är så fantastikt underbar den här lille skrutten, Alltid glad, totalt orädd, hänger med på allt och så är han ju väldigt "mammig" mot mig. Älskar att sitta i famnen likväl som han biter tag i örat eller drar mig i håret :)

Måste erkänna att det är lite kaos att leva i kartonger. Bara längtar tills köket blir färdigt. 
Den där jäkla Tuva längtar nog inte för hon håller fortfarande på med sina hyss. Inatt gick mobilfodralet igen (ska banne mig köpa ett av gummi och kleta in i ättika) så va det lite viktiga papper som låg i partiklar, likaså min kalender där jag skrivit upp allt som ska hända framöver (blir en spännande tid detta).
Tycker jag lägger undan allt så hon inte ska finna... undrar vad jag nu ska hitta på för gömställe???

Så har vi träffat Tuvas brorsa Stiftis. De är helt kopior av varandra hade inte Stiftis haft ett halsband på sig så hade vi inte sett skillnad på dem. På nära håll kunde man se att han var Lite bredare längst fram i nosen.
Vi va till tjärnen och badade och tjohooo så roligt de hade det :) Så fort vi slängde ut pinnar så slängde sig Tuva i efter dem, tog den och skulle sen tillbaka men se då var Stiftis där och snodde den för henne så han kom lycklig tillbaka till stranden för att visa upp sitt objekt, hm ;)

Nej nu har jag suttit här en stund och lille Frasse vill nog ut och springa en stund så jag säger... På Återseende gott folk :)

 

Läs hela inlägget »

Hallå där ute, nu är jag tillbaka :)

Det har varit Påsk dock ej i roliga tider för ingen har väl missat corona :(  Vad är det här för skit som har drabbat världens befolkning? Jag hoppas verkligen att ni därute klarat er, som tur är har jag det för att få detta med feber och elände med 13 hundar och därtill valpar det funkar bara inte...
Som tur är har valpköparna också klarat sig så vi träffas och trivs :)

Nu har lilla Mevas Tara "Stella" flyttat. Det känns faktiskt konstigt för hon var en valp som märktes - och hördes :)
Nu är alla besiktigade och väntar på sina nya hem, en del flyttar andra stannar kvar längre (bara mysigt att ha någon liten valpis kvar).

Som ni nog förstått så är det fullt ös i detta hus med hundar och valpar så tiden att sitta här har varit begränsad. Nu är klockan sena kvällen och ögonen går i kors av trötthet men jag kan inte svika er längre.

Jag har fått för mina synder kan jag lova - Tuva!!!
Hon är som en Berner Sennen valp hur påhittig som helst.
Vi håller på att riva köket för att förnya det bruna tråkiga 70-tals eländet och det är kartonger och skräp överallt, och säckar med skräp lite överallt, och så har jag en Tuva... Jisses varje gång man vaknar så är det nåt som hänt trots att man ställer allt på bänkar (de som är kvar) så nog sjutton vaknar man till ett kaos med utrivna saker överallt i huset :( Vad göra, jo man ränner häcken av sig i skogen och hoppas den fyrfota ska bli trött, men icke !!! Nån som vill ha en trotsig tonåring ;) hon är gratis just nu :o

Valparna är för härliga, jag älskar den här tiden. Det är fullt röj av dansande små ben som far runt överallt. Jag har en speciellt, killen som är b/t, hans svans viftar hela tiden och den lille skrutten är hur tuff som helst. Han drar iväg på egna vägar och bara "försvinner", oups där var han vissst i bädden med de stora pudlarna eller så kommer han inte in när jag ropar på honom, han har visst funnit en rolig pinne som är ack så mer intressant. Mossa drar smågänget in så "pyntat" hus har jag :)

I galleriet har jag många valpbilder - jag vet men jag vill gärna visa er så fantastiskt underbara de är!

Så har vi stackars Dennis. Han hade så mycket tovor trots att jag borstat honom så nu har jag klippt ner honom i fanerna bak och på benen så han ser faktiskt ut som en unghund utan päls bakifrån, lilla gubben... Han är så bedrövlig att jag vägrar gå i Vålberg med honom, det är Bara skogen som gäller nu, glada är de men samhällsträningen går åt fanders, Tuva behöver det.
Kira gick så lätt att träna "gå fint" men Tuva hon tycker att man faktiskt kan gå hur som helst, ingen som helst respekt för vad Jag tycker. Ska nog börja träna henne mer  stenhårt vad gäller att gå i koppel. Dennis och Kira går så fint bredvid mig men Tuva har knäck i öronen :/

Jag har varit vid badplatsen med de stora, Dennis blev badsugen och drog iväg bortöver i vattnet, Kira kallade att hon var fin i kanten och tittade bara på Dennis, hennes favorit just nu är geggiga diken men Tuva slängde sig i efter Dennis och var överlycklig - vatten!!!
Det blir nog en rolig sommar...bad, bad,bad :)

Alla stora pudlarna mår prima, inte ett moln på himlen och jag njuter.

Är så otroligt glad att allt flyter på i plustecknet men jag måste erkänna att jag saknar min Daisy otroligt mycket, min gammeltant...

Så, det var lite uppdateringar :)

Hoppas ni har det bra alla fina! Ska försöka uppdatera snart igen men det är som det är just nu så håll ut, jag finns här :)

Kram till er!




 

Läs hela inlägget »

Min älskade Daisy finns inte mer ibland oss :(
Åldern tog ut sin rätt. Hon har ju varit stel i bakänden en tid och när hon lade sig ensam på tomten och vi fick lyfta upp henne så hon kunde stå upp då var det inte snack om saken, hon orkade inte mer. Min lilla gumma somnade in fredag den 13. Det är tomt nu!!!

Så har Beah nu precis slutat löpa. Bieber var ju tänkt till henne men nej, han finner inte rätt. testade med Tino men den fräste hon på totalt ursinnig när han kom nära, nej se den killen var inte i hennes smak. När löpet var över och inte en hane intresserad så fick hon gå ihop med de andra men så har vi ju en supersäker avelshane - Rossi! Som avslutning ville han ta för sig, naturligtvis... tyvärr så tror jag det var för sent så det blir säkerligen inget. 
Detta var ju synd om alla er som önskat en valp efter henne men tyvärr så kan man inte styra över det.
Det är ändå lite spännande att se hur kärleken florerar även hos hundar. man tycker att de ska ta emot vilken hane som helst bara de är i höglöp men nu är min teori besannad, det måste vara rätt hane annars kvittar det. Jag har varit med om detta tidigare då det var en tik som skulle paras med Charlie men se det gick inte och bara för att testa så släppte jag ut Zicco (han var då unghund och inte hälsotestad så han fick inte) och då minsann visste inte tiken till sig, upp med rumpan, här är jag. Pga denna erfarenhet så låter jag alltid hundarna sköta sig själva vid parning.

Valpisarna växer så det knakar. Nu busar de med varandra och vill hela tiden vara ute på golvet och springa. Både Tillys och Tanjas valpar är tillsammans där. Så fort jag kommer in i rummet, även om jag smyger, så reser de sig upp och ska ut och springa. 
Tandkötten är så svällda så snart exploderar det i munnen, några tänder har de fått men fler kommer.

I galleriet kan ni se lite bilder på dem. Det är så synd att jag inte kan lägga in filmer för där har jag hur härliga som helst. Glöm inte trycka på bilderna så de blir stora så hela hundarna kommer med.

Vet ni, jag har en vildhund här - Tuva!
Hon hoppar över staketet till tomten för ut ska hon om jag, Mats eller pudlarna är på gårdsplan. Naturligtvis så blev hon halt. Jag såg med fasa ut armbågen skadats, jaha det var den ED:n det nu är hon skadad så hon inte kan paras pga det. Orolig som jag var så åkte jag till veterinären, inget fel på armbågen men på röntgen visade det sig att hon fått lös en liten pyttig benbit på 1x2 mm på femte tån. Nu höjde jag staketet till 1,60 m med en stege framför så hon inte skulle lockas att testa ens en gång. Så kommer jag ut med pudlarna och vem sjutton är det inte som hoppar över - jag blir knäckt !!! Nu vet jag inte vad jag ska göra...

Nu vankas det lite hundmat till alla fyrfotingar. Det är kvällen så lite kulor ska de ju ha ;)
På återseende gott folk :)
 

Läs hela inlägget »

Hej igen :)

För att inte göra er läsare och potentiella valpköpare besvikna så får jag delge att alla valpar nu är tingade. Vad man nu kan se fram emot är att Beah ska gå in i löp och då paras med Bieber så de valparna blir då Black and Tan (ev svart eller aprikos också). 

Lille "Tarzan" är nu avlivad. Vi var till veterinären och som hon sa, det är näst intill omöjligt att höra separata hjärt- och lungljud men allt låter okej.
Jag va helt knäckt, han lät okej men hade inte ökat ett enda gram på tre dygn, varför? Veterinären trodde att han hade inre skador på organen som gjorde hans tillstånd och han skulle nog inte överleva så många dagar till. Svaret var enkelt, killen fick somna in. Då kom tårarna, som vi hade kämpat och vilken kämpe Han hade varit, detta kändes inte rättvist men det är tyvärr så det är!

Många har hört av sig både om det ena och det andra så jag ville delge det här också.
Cyberkram till er alla :)

 

Läs hela inlägget »

Nu mina vänner är det fullt i valplådorna - Tilly har också fått små valpar :)
Det blev tre stycken svarta tikar.
Jag trodde ju fler då hon var så tjock men nu vet jag vad det beror på, vilka tjockis valpar !!! Den största tiken vägde 253 gr.!!! sen kom de andra strax därunder. Har aldrig fått så stor pudel valp tidigare, jag fick en chock för Tanjas största valp på 5 dgr vägde 264 gr. snacka om skillnad!
Två av tikarna är tingade så en finns kvar för den som är intresserad.

Så har vi då en av Tanjas små hanar. Han har på 6 dgr bara gått upp 17 gr. (vägde 83 gr som nyfödd) Han är på tok för liten och jag är Väääldigt orolig att han inte ökar trots att han tuttar bra på Tanja och får tillägg av mig. Jag kan inte se att han har gomspalt heller, vilket är den vanligaste orsaken till att det blir såhär. Att han är en prematur valp, det ser jag men i morgon ska vi till veterinären så får vi se vad de säger, nått måste vara fel!

Tillys valpar har fått "halsband", stora "tjockan" har fått rött, mellan tjejen har fått orange och minsta tjejen rosa. 
Den minsta ska till Karlstad och bli lillasyster till sin helbror (stått i "kö" ett år för en hane men nu blev det ju inte så så det blir en syster ist.) och en ska till Grums så de blir värmlänningar :)
Tanjas stora hane flyttar sen till Halmstad och tiken till Arvika, minstingen ett stort frågetecken hur allt blir.

Ja mitt i allt detta så har en muskel gått av i vaden på högra benet och artrosen gör sig påmind i det vänstra knät, jamen alltså...jag är för tjock !!! och inte sjutton är det lätt att gå ner i vikt när man inte kan röra sig, sååå stackars hundarna har bara sprungit på gärdet här utanför och i skogsdungen, hur kul är det :/ Jag blir så trött... Men en glad nyhet är att det inte är rävskabb på hundarna iaf. så nu har jag hur mycket fästingmedel som helst att ta ut för veterinären skrev ut till alla 14 hundarna. Detta är ett medel som de flesta hundar får för fästingar och just det här medlet är det enda som tar rävskabb = svindyrt :o(

Det piper i valprummet, det är så mysigt! Kanske dax för lillen (gubben har döpt honom till Tarzan) att få lite mat igen och så måste mammorna ut en sväng i regnvädret.

Ha det så gott där ute :)
Kram Kram
 

Läs hela inlägget »

Hejsvejs alla fina!

Nu har Tanjas valpar kommit precis på Alla Hjärtans Dag :)
Igår eftermiddag så kikade två b/t hanar och en svart tik fram! Vilken lycka !!!

Hon visade mig att hon ville gå in i valprummet så jag släppte allt och skyndade mig med in och 20 minuter senare var en valp född sen tog det inte lång stund förrän nästa kom... på tre timmar var allt klart och hon låg i sin rena bädd och njöt av sina små, de var små... Den minsta lille hanen vägde bara 84 gr, tiken 121 gr och den stora hanen vägde 150 gr. Den lilla lilla killen är sååå pytteliten, aldrig haft en så liten valp men idag har de gått upp litegrann, inte mycket men några gram iaf.
Tiken och en hane är tingade så en fin hane finns kvar.
Många är ni som vill ha valpar och jag lovade skriva här så hör nu av er ni som är intresserade.

På fredag väntas Tilly föda. Hon är tjock så vi får se om det blir fyra eller fem. Det här är så spännande och vilken kick det ger att få vara med när de föder, helt fantastiskt!

Nu har Daisy varit till veterinären och hon fick jättemycket beröm för att hon är så pigg och fräsch, enda är ju hennes leder men nu har vi fått smärtstillande och det ska hon äta i resten av hennes liv. Min underbara goa Daisy!

Vet ni, Santza började klia sig och när jag badat alla så gick jag igenom dem allihop och fick syn på att Santza hade nått vitt, som mjäll, runt öronkanten. Jag googlade hejvilt vad detta kunde vara och det som stämde bäst in var RÄVSKABB! Ve och fasa nu skulle ju alla hundar få det då det är så smittsamt. Jag tryckte på Frontline i hopp om att det skulle ta den men ringde veterinären så hon fick ta prov. Inget syntes på skrapprovet, kanske Frontlinen tagit bort skiten? Nja sa veterinären det funkar inte på rävskabb!Hur som haver vi fick tabletter att ta ut och att jag skulle ha stenkoll på de andra, alltså jag va helt knäckt 14 hundar... jag såg hur tusenlappar drog iväg.
Ingen började klia sig mer än normalt och alla hundarna har gått under min lupp men ingen skabb. Vi klarar oss nog :) Vad jag inte kan förstå är varför just hon  fått det isf, är ju jättekonstigt då alla hundarna är på samma ställen.
Har jag nu riktig tur så är kapitlet rävskabb avslutat.

Nu ska jag ta ut Tanja en sväng så hon får göra sina behov (och så måste jag ju sitta och beundra juvelerna en stund).

Det är lite uppdatering i galleriet. Än är det ju inte så mycket att fota på de små men en bild ligger där iaf.

Trevlig fortsatt helg :)

Läs hela inlägget »

Hejsan go vänner :)

Fölk frågar..Varför skriver du aldrig mer på hemsidan? Nja har väl tyckt att jag inte har så mycket spänning att ge er denna gång men.. här är jag!
Först av allt vill jag berätta att Tanja blivit mormor :)
Det är lilla valpen som flyttade till Finland som blivit mamma till tre små gryn. De är sååå små, den minsta vägde bara 70 gr och de andra runt 90 - 100 gr. små små pyttisar :) Vikten går uppåt så jag hoppas den lille plutten klarar sig :)

Nu är Tuva så stor att jag knappt ser skillnad på henne och Kira när jag tittar hastigt. Den 2/2 blir hon 5 månader och jag undrar hur stor hon kommer att bli??? Större än Kira iaf. Tänk dessa två "bråkar" hela tiden. Tuva har ju blivit så stor så nu ger hon igen på Kira för jag känner också sårskorpor i Kiras nacke, Kira biter inte men hon låter som ett Lejon när de drar igång.

På tal om Kira, hon har skadat sitt bakben. Först när hon haltade utan att sätta ner benet så tänkte jag direkt, attans har korsbandet gått av? Jag har känt och klämt men inget verkar onormalt så nu har hjärtat slutat dunka för jag tror hon fått en rejäl sträckning för nu sätter hon ner benet och går litegrann. 
Det är så jobbigt tycker jag när något händer för de kan ju inte prata.

Skador ja, Daisy har blivit lite sämre med sin höft så nu får hon gå på jämt underlag och kortare promenader. När hon ska vända sig om snabbt så ramlar hon med bakdelen.  Hon verkar inte ha speciellt ont men jag ska nog fixa en röntgen på henne, kanske höftleden är dålig och då är det ju bra om hon får smärtstillande resten av sitt liv.
Gammeltanten blir ju 12 år i år och aldrig varit sjuk, det är högaktningsvärt. Medel åldern är ju bara 6-7 år på en bernis så jag är jätteglad att hon hänger med än, min lilla skrutta!

Så har vi de dräktiga pudlarna, Tanja och Tilly. Man kan se att magarna blivit stora på dem redan och halva tiden har gått. Runt den 20 sitter jag nog i valplådan, först Tanja sen Tilly fyra dagar senare.
Jag är sååå spänd på vad som kommer ut ur Tanja, vilken färg och storlek. Har ju aldrig tidigare gjort den här kombinationen så det är spännande.

Tre valpar är tingade och sen har jag några som jag lovat höra av mig till. Är någon intresserade av valpar så får ni höra av er för här går det fort...

Alltså detta väder vi haft har inte varit roligt, ingen snö bara blask, jag blir så trött. När jag skurat golvet så får jag max njuta en timme sen kommer gänget in med leriga tassar igen och inte sjutton syns det då att jag gått runt med skursvabben så svetten sprutat. Jaja de bor ju här inne också så det är bara att svälja och se "glad" ut...hm.

Jag försöker lägga in lite bilder men se datorn är trög och bara tuggar, en ny vore inte fel men det kostar.
Kostar gör allt hundarna också. 2019 gick jag back så det visslar efter. Folk tror man gör sig pengar på valpar men det gör man INTE, jo kanske om man bara hade två hundar men här är de 14 stycken. Ja jag vet att jag valt det själv men attans jag orkar inte lämna bort hundarna bara för att de inte avlas på längre, de är mina bästa kompisar och de är man rädd om :) Men nu har jag bestämt att fler blir det inte (tror jag;) vore iaf roligt att få en generation till efter Tino, då blir Lisa gammelfarmor. Nej jag måste hålla mig, fasen man blir ju inte yngre direkt.

Jag är så glad över Kiras valpar, alla köparna säger att de aldrig haft så fina valpar tidigare, både psykiskt och fysiskt. En riktigt bra kombination med Enzo.

Gud vad jag skriver, jag hade ju inget att skriva om...
Nu ska jag testa igen om jag får in lite bilder så ni kan kika på.

Hoppas vi alla får ett bra (hund) år 2020 :)
Syns snart igen!

Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)