Tillys valpisar födda!

Nu mina vänner är det fullt i valplådorna - Tilly har också fått små valpar :)
Det blev tre stycken svarta tikar.
Jag trodde ju fler då hon var så tjock men nu vet jag vad det beror på, vilka tjockis valpar !!! Den största tiken vägde 253 gr.!!! sen kom de andra strax därunder. Har aldrig fått så stor pudel valp tidigare, jag fick en chock för Tanjas största valp på 5 dgr vägde 264 gr. snacka om skillnad!
Två av tikarna är tingade så en finns kvar för den som är intresserad.

Så har vi då en av Tanjas små hanar. Han har på 6 dgr bara gått upp 17 gr. (vägde 83 gr som nyfödd) Han är på tok för liten och jag är Väääldigt orolig att han inte ökar trots att han tuttar bra på Tanja och får tillägg av mig. Jag kan inte se att han har gomspalt heller, vilket är den vanligaste orsaken till att det blir såhär. Att han är en prematur valp, det ser jag men i morgon ska vi till veterinären så får vi se vad de säger, nått måste vara fel!

Tillys valpar har fått "halsband", stora "tjockan" har fått rött, mellan tjejen har fått orange och minsta tjejen rosa. 
Den minsta ska till Karlstad och bli lillasyster till sin helbror (stått i "kö" ett år för en hane men nu blev det ju inte så så det blir en syster ist.) och en ska till Grums så de blir värmlänningar :)
Tanjas stora hane flyttar sen till Halmstad och tiken till Arvika, minstingen ett stort frågetecken hur allt blir.

Ja mitt i allt detta så har en muskel gått av i vaden på högra benet och artrosen gör sig påmind i det vänstra knät, jamen alltså...jag är för tjock !!! och inte sjutton är det lätt att gå ner i vikt när man inte kan röra sig, sååå stackars hundarna har bara sprungit på gärdet här utanför och i skogsdungen, hur kul är det :/ Jag blir så trött... Men en glad nyhet är att det inte är rävskabb på hundarna iaf. så nu har jag hur mycket fästingmedel som helst att ta ut för veterinären skrev ut till alla 14 hundarna. Detta är ett medel som de flesta hundar får för fästingar och just det här medlet är det enda som tar rävskabb = svindyrt :o(

Det piper i valprummet, det är så mysigt! Kanske dax för lillen (gubben har döpt honom till Tarzan) att få lite mat igen och så måste mammorna ut en sväng i regnvädret.

Ha det så gott där ute :)
Kram Kram
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-