Valparna flyttar - och Kira och jag ska...

Ja det är kanske lite konstigt att jag sätter in en bild på Kira som valp men just nu så handlar ju allt om de små valparna - och Kira!

Jag har kameran Full av fina bilder på valparna så kanske jag byter ut bilden men en sak är säker, så fort jag får tid så ska mobilen rensas på bilder och då blir det uppdatering i galleriet. Vart tar tiden vägen???

Nu har två valpar lämnat Törne, lilla Litzy och Lion "Nisse". Litzys matte var här och hämtade henne dagen efter besiktningen då hon var eld och lågor att få hem henne och Litzy var en tuff tjej som hela tiden tog för sig så jag tyckte att det var okey. Det har gått jättebra i sitt nya hem och hon har funnit sig väl tillrätta :)
Lion som numer kallas Nisse hämtades igår och fick åka hela vägen ner till Falkenberg men det hade han klarat galant och till och med ätit vid varje stopp, Ja äta det kan han, jag lovar! Alltså de här valparna var/är så tjocka och runda och har hela tiden varit hur matglada som helst :) Fick en liten video av "Nisse" idag och han har det så gott så men jag måste erkänna att som vanligt så sticker det lite i hjärtat när jag ser dem för jag saknar dem. Som tur är så har jag Lixi och Lila kvar. Lixi flyttar till sin nya matte på söndag 7/5 och lilla LILA får jag ha kvar ända tills midsommar - jippiii :) Lilas matte var här och hälsade på och mer kär i sin valp finns nog inte. Jag skickar bilder varje dag och berättar vad som händer så hon får hänga med i utvecklingen men hon kommer på besök snart igen. Hon vill ägna hela semestern åt henne och kan inte ta ledigt tidigare sååå... stackarn får vänta.
Ja och så besiktigade jag ju gänget. Herregud stackars veterinär!!! Jag krävde både det ena och det andra minst två gånger och hon höll på med varje valp i minst 20 minuter. Ja ni vet mina tidigare erfarenheter så varenda liten led och ben, hjärta och lungor är nu VÄL kollade så någon ombesiktning behövdes inte, jo jag ska göra det på Lixi eftersom det går över 7 dgr. Lixis matte har varit här och snosat och längtar så mycket efter henne men pga av tråkiga omständigheter så kan hon inte hämta sin lilla goding tidigare.
Valparna är ju helt underbara nu, de är med ute på ängen och springer och rullar sig så de är alldeles rufsiga när vi ska gå in. Alltså Lion var ju för härlig, ojojoj så mycket spring och nyfikenhet i den killen. En dag hade han så bråttom när vi gick en liten stig som jag har genom "skogen" att han såg inte vattenpölen/diket med vatten utan plumsade i, där stod han sen och var hur förvånad som helst men tro inte att han skyndade sig upp näärå han var ju tvungen att utforska också :) Vissa valpar glömmer man aldrig, och han är helt klart en av dem!
Jag tycker alla valpar i den här kullen har så stora personligheter vilket faktiskt inte är Så vanligt. De ska bli så fantastiskt roligt att få följa dem :)

Så ska jag väl kanske sluta prata valp även om jag skulle kunna göra det hur länge som helst.
Nu börjar nerverna sätta in inför utställningen på Lördag med Kira. Hur ska jag fatta allt, när ska vi in, står hon rätt....???? Åh vad jag avskyr detta men nu ska det göras. Det är en inofficiell utställning så egentligen gör det inget om det inte blir "perfekt" för med en sån utställning är det ju egentligen att man ska "träna" inför en officiell men med mina nerver är det som hela Sverige ska titta på oss. Gud va fjantig jag är!!! Jag vet att Kira är för liten, standardmått för tikar är 54-56 cm. men hon är väl runt 49-50 någonstans. Hon är dock bara 9 månader (snart 10) men hon kommer aldrig att bli så hög. Jag vet att det blir avdrag men i övrigt är hon propertionerlig, fin och i bra kondition. Måste bara skryta... en uppfödare av Labrador kom fram till mig på ringträningen och gav så mycket beröm om henne att jag höll på att spricka, likväl en annan kvinna som var på utställningar runt om i Sverige med sin labbe berömde henne jättemycket och frågade vart hon kom ifrån osv och det kändes också lyftande så hur det än går på utställningen så är hon bara BÄST!!!
Vi har varit på en del labbeträffar och tränat apportering, inget som faller mig på läppen men Kira älskar det så vi fortsätter träna och ha roligt :)

Bernisarna. Ja de gudomliga hundarna skriver jag inte mycket om men de gör inte så stort sken om sig, jag menar specifikt, det enda som märks tydligt är att de är så mycket gladare och piggare sedan Kira kom och rörde om i grytan ja till och med gamla Daisy beter sig som en unghund ibland när hon rasar runt här på gården. Måste väl (tyvärr) också erkänna att det blev lite lättare stämning för dem när Ascha gick bort. Hon var sååå dominant och skulle alltid bestämma hur de andra skulle bete sig, ja så kan det faktiskt vara men vi tvåbenta saknar henne!

Pudelgänget. Hahaha ja de är sommarklippta kan jag lova. Skickade iväg skär på slipning men när jag fick dem tillbaka var de odugliga men det visste jag ju inte när jag badat alla och skulle trimma. Jag fick ta ett skär som gjorde dem Väldigt korthåriga men jag tröstar mig med att det växer ut snart och att De inte bryr sig. Det värsta är att på torsdag ska Beah vaccineras och hon borde ha täcke för fy vad jag skäms!

Ojojoj vad jag skriver...
Jag återkommer efter utställningen!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-