Usch mycket har hänt! Valpar .... :)

Hallå allihop jag har inte glömt er!!!
Alla som haft valpar och hundar vet hur det är med tiden...

Jag är så glad, vilket fantastiskt gäng med valpar jag har :) och vilka härliga köpare :) Alltså det känns nästan som jag lever i en dröm :)

Gängen, ja jag måste ju säga gängen då de iaf är två gäng - Beah och Sussis, är så fantastiskt framåt och lille Benzo aka Ragnar som jag knappt trodde skulle klara sig är baske mig den tuffaste av dem alla. Han är så kaxig när han går där och helt plötsligt ger sig på Enzo som är nästan ett kilo tyngre än honom, tuff liten rackare, om han vinner "kampen" är en annan femma ;)
Alla visar framfötterna på sitt sätt. Molly och Cindy är framåt som tusan sååå nyfikna på allt och inte rädda för nåt, även om jag kör dammsugaren mitt framför nosen på dem :) Charlie och Lucky är mer den tänkande typen, ska jag eller ska jag inte, hm...jag funderar en stund. Sen har vi så de största killarna i båda kullarna (även om Milo är pytteliten jämfört med klumpisen Enzo i Sussis gäng) de två är så otroligt keliga och vill gärna ha all uppmärksamhet. Så har vi då stjärnan Kahlo som är "allt" ja jag behöver nog inte säga mer för hon är faktiskt allt, orädd dock en funderare ibland, busig till tusen och är gärna den som är på mig för uppmärksamhet. Wow vilka gäng!!!
Jag kallar dem vita gänget och bruna gänget för alla Beahs (och Biebers) valpar har bruna teckningar medan Sussis (och Tinos) gäng har vita teckningar, enda sättet att se skillnad på dem faktiskt.

Molly, Mevas Suzett, ska stanna hos mig. Hade Beah fått en tik så hade den tjejen också fått stanna. Nu kommer jag göra en sista parning på Beah med Bieber i vinter och hoppas på att det blir fler än en tik.
Varför?
Lilla Sunna i Sussis gäng har gått bort förra helgen :(
Jag såg att hon blev lite slö på lördags kväll men tänkte inte så mycket på det Då för de hade busat runt överallt på nedervåningen + att de varit ute en sväng - hon var väl trött. På söndag morgon ville hon inte komma fram och äta så jag undersökte henne. Hon var svullen under anus och ner under buken och ville varken äta eller dricka. Jag vätskade upp henne med "startpulver" för nyfödda valpar och fullt med vatten genom en spruta genom munnen. Hon blev lite piggare och jag förstod att hon var uttorkad. så gick en timme och hon ville fortfarande inte äta och dricka och var enormt slö. Som ni nu säkert vet så finns inga jourhavande veterinärer någonstans förutom i Stockholm, Göteborg och Malmö... och Mjönäs här i Värmland som jag hade så dåliga erfarenheter vad gällde Tilly, men vad gör man... Jag ringde dit tidigt på förmiddagen och ville komma in akut, NU men vet sa att jag skulle vänta tills kvällen och testa ge henne mer vatten. Jag sa att hon inte klarade av att gå för hon bara vinglade, "nej vänta du det reder nog upp sig". Va faan när klockan var 15.30 va jag så extremt orolig för lilltjejen bara ramlade när hon skulle resa sig och när jag försökte ge henne vätska så rann det bara utanför så jag ringde igen och sa, hon dör för mig ni MÅSTE ta emot oss nu annars kommer jag upp och tvingar er öppna dörren. Jag grät och var helt förtvivlad. "Jaja kom då." Det var drygt en timmes resa dit och jag satt med henne i min famn och sa att det ordnar sig gumman du blir frisk snart och hon tittade hela tiden på mig med sina underbara pudelögon, och jag grät.
Hon klarade det inte. På natten vid 02 la hennes lungor av.
Hon hade fått en kraftig infektion, uttorkad och 41 gr feber.
 OM de tagit emot mig då jag ringde på förmiddagen kanske hon överlevt. Hon blev ju lite piggare på natten när hon fått penicillin och vätska intravinöst men det var för sent det hade nått lungorna.
Jag var helt förtvivlad. Denna lilla goa Sunna var borta :(
Jag hörde av mig till köparen direkt och naturligtvis blev hon förtvivlad. Vad gör man i detta läget? Jag erbjöd henne Molly i all hast men kände Neeeej!!!
Så fin människa som hon är (köpt valp av mig tidigare) så tyckte hon inte att det var okej då hon visste att jag väntat så länge på Molly. 
Nu hoppas vi att Beah som sagt får två tikar, skulle hon bara få en, så är det hennes även att detta skulle skulle bli Beahs sista kull.
Att jag absolut önskade ha kvar Molly beror på...

Sussi fick livmodersinflamation 4 dgr innan detta hände med Sunna.
Alltid så... en olycka kommer sällan ensam (inte i Törne det vet ni som följt mig genom åren).
Sussi sover ju i mitt rum tillsammans med valparna. Jag märkte på natten att hon blev lite orolig och ville ligga vid mitt huvud. Jag smekte henne över magen och sa att valparna tuttar snart ska du se (de ville inte trots att juvren var fyllda).
På morgonen jag vaknade var hon än mer orolig. Va sjutton va detta???
Jag kände igenom henne och visst juvren var svullna men varför är det så?
Jag klämde henne på magen och förstod direkt när hon stönade - Livmodersinflamation!
Tack och lov så var Evidensia öppet  (en vardag). Vi fick komma direkt då jag sa vad jag misstänkte. Efter ultraljud var saken klar, det var livmodersinflamation. Som tur var så kom vi dit så tidigt så hon fick penicillin + att hon var uttorkad, tror sjutton det i denna värmen! Hon fick stanna några timmar med dropp sen fick jag hämta henne. Inget är säkert trots penicillinen, hon kan få det tillbaka... Nu har hon precis avslutat sin kur och jag hoppas att hon är frisk nu men jag lovar, hon står under min lupp. OM hon skulle få det tillbaka kanske det slutar med att de får operera bort livmodern och då blir det inga fler valpar därav min rädsla att förlora Molly. Håll nu tummarna!

Ja det va det om detta, usch :( Jag lovar att mardrömmarna förföljer mig, lilla Sunna och Sussi Hjärta!!!

Så tränar jag bernharderna och labbarna att gå tillsammans på promenader. Mats han varit kanonsnäll som hjälp mig och snart ska det gå, attans det måste gå för jag går ihjäl mig på dagarna. Igår blev det nästan 1,5 mil, jag har banne mig ont överallt men som tur är så håller knäna än (nästan). De får inte dra, de måste lyssna på mig, och vara sams. Labbarna har än lite onda ögat på dem och Tuva är under träning för att inte dra när vi går fler. Jaja det löser sig nog.

Herregud så långt detta blev men jag kände att jag vill delge er vad som händer här - kennelliv!

Pudlarna är helt konfunderade för här har de börjat "sova natten" och här sitter jag och pillrar med tangenterna.
Så...
God natt alla fina läsare!

obs. Galleriet är uppdaterat men där är enbart valpar valpar valpar :)

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-