Gen-testerna klara!

Hej å åter hej :)
Äntligen tillbaka och det känns skönt men det har varit sorg och sjukdomar på varandra så lite tufft har det varit men nu är vi "på banan" igen.

Gen-tester, ja vad sjutton testar man då undrar ni kanske, jo jag har testat färg för Santza och Tino och båda är bärare av Black and Tan (b/t) så parar jag men en b/t så kan de ge b/t valpar - jippiii !!! Det har ju varit mitt mål att få fram nya linjer så nu får vi se vad framtiden utvisar för jag har ju en bra unghundsgrupp som är på tillväxt :)
Tino har täckhår som är creme men är aprikos under och möjligt är väl att aprikos färgen kommer fram mer när jag trimmar honom igen.

Jisses amalia till helgen är det utställning, usch! Vi har än så länge bara tränat en gång men det blir som det blir jag vill ha henne bedömd som vuxen det är allt. Jag förväntar mig max "very good" som hon fick sist (på 1-års dagen), tjejen är liten men det skulle naturligtvis sitta fint med ett "exellent" :)

Kira hade sin bästis Bamse här på besök i helgen och de sprang över gärdena (där man har uppsyn så inga Rådjur är i närheten) och Naturligtvis så fann denna underbara svarta, nybadade Bälsklingen ett dike att bada i, både hon och Bamse såg ut som lerhögar :((( Ja jag kan ju inte tvätta pälsen igen för nybadade labbar på utställning ska man ju inte ha så hon torkas och torkas flera gånger om dagen med en blöt handduk - skithund- men roligt hade de!

Så har Kira och jag varit ute och viltspårat några gånger och hon verkligen Ääälskar det, och duktig är hon :)
Om det ändå inte vore för...

...min jäkla artros så skulle vi vara ute och spåra jättemycket.
Jag har bett att återigen få kortison insprutat i mitt knä men nu va det stopp, för många gånger på ett år sa läkaren. Jag kämpar i artrosskolan och tränar hemma men inte sjutton blir jag bättre, det tar tid säger de men jag har inte tid !!! Min tid och rörlighet är ett måste för att må bra. Nu går jag max 5-6 km om dagen istället för en mil och då jag tränar riktigt hårt orkar jag knappt röra mig alls ja då drar vi (hundarna och jag) till fälten där de kan springa fritt runt om mig.
Äh nu får jag ge mig att klaga men jag måste inse att efter allt hårt slit fysiskt i livet så tar kroppen stryk. Alltid stora självsprickor i händerna, eksem, löst brosk i axelleden, IBS, trasig rygg och så artros på det - skit! Meeen vilket gnäll av mig......

Alla hundarna mår bra.
Tanja är lite knepig för denna gång i dräktigheten har hon inte samma symtom som tidigare, undrar om hon verkligen Är dräktig? Det är ju en månad kvar så det är bara att avvakta och se. Håller tummarna, gör det ni också :)

I början på sommaren ska en liten b/t tik flytta in i flocken (om allt går som det är tänkt). Henne ska jag inportera. Så det bli riktigt spännande.

Galleriet är uppdaterat om ni vill se.
Lovar återkomma snart, måste ju tala om hur utställningen gått ;)

Kram på er alla!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-