Jisses... snart ska de flytta :(

Rossi och Tanja mamma och pappa till Tamira och Tazza dock inte deras valp mellan dem utan Tillys men som pappa till Tillys valpar "kanske" han talar om det, vem vet? Nää då så är det inte de busade för fullt och där låg han lille Tizmo :)

Nu, igår var de 8 veckor och nu börjar det krypa utmed ryggraden - snart börjar de flytta, ve och fasa :( I stundens hetta när man inte gör annat än torkar bajs och kiss och matar så känns det som man bara inte orkar mer (speciellt då Beahs kull är två veckor yngre) men Nu när de blivit så tydliga personligheter och att Beahs kull är med de andra valparna och springer så bara njuter jag till fullo och då ska de flytta !!! Ja jag är Lika löjlig Varje gång det närmar sig flytt :o
Nästa fredag (fredag idag) så är det besiktning, chip, och vaccination på de första gängen, 7 valpar och redan då hämtas en del av de små sen är det spridda skurar framöver, olika datum för hämtning och ombesiktningar, mest är det ju lilla Tamira "Mimmi" som flyttar till Finland för där ska det fixas pass och speciell avmaskning och det måste ju göras 24 timmars avresa hos veterinär, hon hämtas  om tre veckor. Lilla lilla pluttan så liten hon är - men tjock och rund för hon verkligen älskar mat! Hon blir Garanterat toy. Hoppas att hon i Finland kan ge bra och fina valpar, vilket jag tror :)
Syrran Tazza är lite större men inte så jättestor för även hon är Väldigt glad i mat, de är runda som bollar men liten dvärg blir hon.

Tillys gäng. Hahaha... vilka klunsar ja alla utom lilla Tipzie "Inez" hon är också pytteliten men något större i kroppen än Mimmi.
Resten av gänget är enorma dock är en kille, Tizmo lite mindre men de andra är så stora så sådana klunsar har jag aldrig haft förut. Runt 2,5 kg redan och det säger en del, stora dvärgar och bland de ligger Sanza som jag ska spara. Grejen är ju att jag gillar lite massa på pudlar så jag är nu i slutänden glad att hon blir kvar.
Alltså att välja mellan söta lilla Tipzie "Inez" och henne var så svårt så jag bad helt enkel de som var intresserade att välja den tik de ville ha, mitt velande avgjort! Båda är jättesnygga och precis vad jag ville ha men jag var glad ändå att de valde Inez (som hon ska heta) för jag måste ju tänka med hjärnan när det gäller avel inte hjärtat då hon är så sockersöt.

Nu är de stora valparna med i skogen och ute på ängarna bland alla maskrosor, vilket är som en djungel för dem. Skogsdungen vi har är perfekt för små valpisar att utforska, lukter, grenar, stockar, kottar och framför allt - pinnar! De drar och sliter för att få med det de hittar och jag lovar det ger mig många skratt :)

Även Beahs valpar är med ute och springer på gräsmattan, helst vill de vara med de större valparna hela tiden men ibland måste jag stänga in dem en stund så de får lugn och ro, de är 6 v. på söndag.

Alltså vad ska jag göra... De stora valparna tuttar Tilly än hon har ju fem men fått två i bonus då Tanja lagt av, de äter ju och så men det där tuttsuget är allt så gott.
Beah har ju som vanligt grädde i sina spenar så de valparna föredrar ju nästan Bara Beahs tuttar. Jag håller bort Beah från dem så de inte ska tutta så de blir hungriga och vill äta fast föda men det är med nöd och näppe de får nåt i sig.
Ger Beah mindre mat och så är hon med i skogen varje dag vilket brukar få dem att sina men inte Beah, hon går där och pysslar med sina små. Jaja det blir snart ändring - hoppas jag!

Fattar inte hur det kan vara så förbaskat varmt varje dag +27*, helt sjukt !!! Gissa om jag längtar efter svalare väder för Jag är Inte glad åt värmen. Har aldrig gillat värme och kommer aldrig att göra det heller. Promenader med Kira och bernisarna blir på morgonen (efter allt röj med valparna) och oftast åker jag så de får bada. Daisy är en riktig badkruka men Dennis går i och som ni förstår så är Kira en riktig fisk i vattnet - älskar att bada!
På dagarna ligger de under buskarna nerbäddade i groparna de fixat.

Nu märks det att Daisy börjar bli gammal, 10 år i år. Orken är inte densamma meeen hon får då sina ryck ibland och Det är positivt så lågan hålls upp om hennes framtid :)

Nej nu är klockan 21.30 och kanske jag skulle ta ett glas vin och umgås med min man litegrann :) Skönt i uterummet nu på kvällen.

Galleriet är uppdaterat - äntligen, men jag har raderat så mycket bilder så en del gamla har kikat fram men kameran går glödhet så det kommer mer, var så säkra.

Trevlig helg på er alla fina därute, snart är jag tillbaka.
Kram på er!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-