Valpar valpar valpar... :)

Benjo 5 v. på bilden!
Ojojoj så fort tiden går det känns nästan som jag hela tiden måste springa ifatt den!
Jamen såhär ser mina dagar ut, vaknar vi ca 7.30, ut med hundarna, dricka kaffe sen kommer de underbara 2 timmarna hos valparna. De kommer nu ut på täcket på golvet, ja de stannar ju inte där då förstås för det ska ju springas runt i hela rummet... men så lägger jag mig på täcket en stund och busar med dem, de biter (Beahs valpar 5 v.), klänger, drar mig i håret och så ska de pussas hela tiden mmm så gött, ja Tanjas valpar (4,5 v.) är nu inte bättre de men de har inte fått gaddarna så vassa än men det kommer för de känns därinne fast de har inte växt ut än. Så ska deras "hagar" göras rena, tidningar ska bytas (gör sina behov där), fylla på fräsch vatten och små puppykulor. Efter att de sprungit runt benen på mig så skyndar jag mig ut i köket och hämtar deras blötfoder. Ner på golvet igen och duka upp det goda sen ska jag ligga där en stund till för de bara Måste få busa med mig en gång till efter ca 1,5 - 2 timmar så är de trötta och då läggs de in i bädden igen. Beahs små svartingar är ju lite äldre och protesterar lite för de älskar att vara ute på golvet. Sen, om jag hinner så drar jag på tur med alla de andra hundarna till skogs (där de inte jagar) eller så nyttjar vi ängarna så långt det går för snart plöjer de väl upp allt. Lunch, sen in till valparna igen och kollar om de är hungriga. Beahs valpar är sällan hungriga för hon verkar ha grädde i tuttarna !!! Kanske jag kan sitta ner en liten stund med en kaffekopp, sen ut med hundarna igen. Vid 14. 30 är det pudlarnas tur att käka för dagen (de får dock lite kulor på morgonen), vid 15.00 och jag säger verkligen vid 15.00 för då ska de stora ha mat och nåde mig om jag så drar tio minuter över för då demolerar de ytterdörren (om den nu kan bli värre ;). Ut med hundarna igen. försöker sen kolla in mail - och naturligtvis fb och blocket (letar stor Suv så jag tar mig överallt i skogen). 17.00 kaffe med gubben och lite tjöt ;) Valparna ska ut och springa igen... , ut med hundarna och nu jädrans vill jag ha ro en stund - om det går! Sen teven, hundarna ska ut vid 22.00 sen lite nattagodis och vi säger "God natt" och alla går in i hundrummet och lägger sig i sin bädd. ÄNTLIGEN frid och ro i huset... Lägger mig dötrött vid 01.00. I möra är en ny dag !!!

De har nu blivit små personligheter. Beahs valpar, Benjo är den lite lugnare men när det gäller att komma ut på täcket då är han värst på att klättra på "staketet" och föra väsen tills han kommer ner och Benson är den som alltid vill röra på benen full fart och allt ska upptäckas, Benise (Mimmi) kan man säga är lite mitt emellan nja kanske lite lugnare eller...
Tanjas gäng är solklart. Tansia (som ska heta Zagha) är totalt sjövild, det är heela tiden nåt på gång och det är hon som har ett jädra humör för hon skäller och morrar åt de andra så fort det behagar henne. Tango är inte långt efter men han skäller inte verkar mer ha en ängels tålamod men det är full fräs på honom kan jag lova. Lille Tazzio (ska heta Svante) är lugnet själv, han kan sätta sig där och titta på de andra när de springer omkring men så får han nått busfnatt och hänger på en stund sen kan han sitta där igen och kanske ge nåt skall. Han är även den som är gosigast, älskar att sova i min famn.

Benise stannar hos mig tills jag gör gen test för att se om hon bär på b/t genen gör hon det blir hon kvar annars ska även hon säljas. Jag kan inte göra testet förän hon slutat dia för annars kan hon få med sig Beahs gen genom mjölken.
Benjo och Benson är fortfarande till salu.
Tansia ska sen flytta till Edsbyn och lille Tazzio till Varberg. Tango är fortfarande till salu. Alltså vore han tik så skulle jag inte tveka att behålla honom för gud så härlig han är :)
Alltså jag är ju förtjust i alla och som vanligt så tänker jag "kan jag behålla den eller den" pust vad det här är svårt men det är klart när man väl fått dem tingade så är det ju så roligt att skicka bilder och videos till köparna så de hela tiden får följa sin valp och man får så god kontakt :)

Beahs gäng blir helt klart dvärg, synd bara att det står mellan i stamtavlan men det är för att föräldrarna inte är slutmätta på utställning utan det går på den som sist var registrerad som mätt. Måtten bestäms sen av den föräldern som är högst.
Tanjas gäng, ja där tror jag faktiskt att Benise och Tazzio blir toy (men det Kan ju ändras) och Tango blir dvärg. Mycket toy i den stamtavlan.

Nää nu får jag ge mig med valpprat!

Kira har jag nu röntgat Hd/Ed status på men inte fått resultatet än men röntgensköterskan (som hållt på i 30 år) sa att jag inte behövde vara det minsta orolig för det såg kanon ut på plåtarna men man vet ju aldrig sååå håll tummarna!!!
Vad som hänt med Daisy är ett mysterium. Hon den halta damen är längre inte ett dugg halt och när vi går över gärdena så springer hon minst 4-6 km utan uppehåll, inte ens Dennis och Kira hänger på hela tiden - fantastiskt! Jag lurar lite på om det är spondylos i ryggen som har gjort henne så halt och att det nu växt ihop så hon inte har någon smärta just nu, jag vet ju tyvärr att det kommer tillbaka men nu vill jag låta henne njuta av friheten :)

Pudlarna är badade och trimmade. Gubben tyckte synd om mig då jag får så ont i min redan skadade rygg så han har beställt ett hundbadkar till mig - Vilken underbar man jag har :)

Galleriet är nu uppdaterat med bilder - äntligen!
Titta och njut!
Kram till er alla :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-