Nu har lakritstrollen kommit :)

Nu är de här !!!
6 stycken valpar "såg dagens ljus" den 2/9, det blev 3 tikar och 3 hanar :)

Som jag har väntat...men skulle egentligen väntat några dagar till (hon fick dem på dygn 59).
Hon hade det jobbigt min lilla snutta. Hon höll på att krysta i flera, flera timmar innan jag ansåg att det här funkar inte så vi åkte in akut till djursjukhuset och där fick hon till slut sin första valp, då det var lite knöligt att få ut den så väntade vi tills valp nr 2 kom ut, sen åkte vi hem. Hemma i lugn och ro så kom fyra valpar till men...vart är den 7de? Hon kämpade och kämpade men allt ståhej hade tagit så mycket på krafterna så vi åkte in akut igen. Jag förstod att den skulle vara förlorad då det dragit ut på tiden, och det blev även konstaterat vid ett ultraljud. Det blev ett kejsarsnitt till slut för Kira var helt färdig. Jag säger bara det, ojojoj vilken tur att hon hade så bra grundkondition annars kanske det slutat värre.
Till hjälp och vid min sida hade jag Lena, Enzos matte och tack gode gud att det finns så underbara människor! 
Vi trodde ju att allt skulle bli så "enkelt", inte tre dygn, men hon fanns där! 
Hon va ju såklart  nyfiken på att bli "farmor" och det blev hon till 6 st stora kraftiga valpar runt 400 gr.

Idag är de 3 dagar. De äter och äter och vikten ökar bra. Kira är en fantastisk mamma! Hon går så försiktigt när hon ska ner i valplådan, livrädd att trampa på eller lägga sig på dem, stort hjärta till min älskade Kira!

Jag hör av mig med fler rader men som ni nog förstår så är det "häcken full" men uppdatera, lovar jag :)
Tyvärr hinner jag inte lägga in några nya bilder i galleriet denna gång - det kommer....

Kram på er alla!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-