Kira parad :)

Hej allihop :)
Tänk idag är det första advent! Minns i somras när man sa "om 6 månader kommer jultomten" inte sjutton kunde man ana att tiden skulle gå så fort...

Kira är nu parad med en vacker svart hane som kallas Bobby! Nu håller vi tummarna att det ploppar ut några små labbevalpar om två månader :)
Då det ligger både brunt och gult i linjerna på bådas sida så kan Kira få även de färgerna, detta är spännande.

Här har 6 stycken tikar löpt samtidigt så gissa om jag haft två helt rabiata hanar! Det har faktiskt varit synd om dem då hela luften luktat "godsaker" för dem men nu är det slut för Kira var sist på tur.

Idag har vi gjort "leta" ute i skogen och på gärdena. Först springer jag runt och slänger pyttesmå bitar av falukorv (va det just idag) sen släpper jag ut alla hundarna och säger "leta", wow säger jag bara så duktiga de är med sina nosar. De där benen går som trummpinnar och nosarna arbetar förbrilt men nu är de helt slut, jag hör bara snarkningar... Själv sitter jag här med en filt runt fötterna för det är iskallt ute (borde nog skaffa mig sockor eller kanske till och med investera i nya kängor ;)

Alla hundarna mår bra, ja jag måste ju bara få säga det för här brukar det hända både det ena och det andra men nu är det lugnt och fridfullt.

Mats och jag har köpt ett hus till, ett renoveringsobjekt som ligger 7 mil bort, lååångt ute på landet. Ja och varför har vi det undrar ni nog nu för vi bor ju redan på landet. Jag och hundarna älskar att vara där, labbarna är kvar hemma hos Mats när jag är där för annars blir det för trångt för det är ett "pyttehus". Under hösten har Mats och hans son varit där och fixat staket för hundarna så nu kan vi vara där, med vi menar jag jag och hundarna för Mats vill vara här hemma för han är inte den där skogsmullen som jag är.
Det är Ett problem och det är att vargarna har sitt revir där, nu är det tack o lov så att reviren är stora så de kan ju vara nån/några mil bort men det drar lite i nackhåren när vi traskar där i skogen. Innan de sköt av några förra året så var de 10 stycken som strök omkring men nu är de lite färre. De tillhör ju faunan men hoppas de gillar älg och rådjur (finns det massor av) mer än mina hundar.

Alltså Mats och jag är lite knäppa för jag har ju tänkt tanken några gånger att jag skulle sälja Tuva men nu sist när jag fick en förfrågan så var det Mats som drog i nödbromsen "hon ska inte säljas till nån för då köper jag henne" sagt och gjort, nu är hon hans hund. Nu får Han träna henne och jag slipper mitt dåliga samvete (gör man ju inte men jag kan säga till honom att, nu behöver hon det eller det ... ;)

Jag har inte lagt in några nya bilder i galleriet denna gång jag skriver för det hinner jag inte men nästa gång lovar jag.

Ha en fortsatt trevlig advent alla fina! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-