2018

Äntligen !!!
Hejsan alla goa läsare och valpköpare Förlåt att jag inte skrivit tidigare, det är många som hört av sig och saknar mina rader, men NU är jag här igen :)

Otroligt mycket har hänt sen sist som ni säkert förstår.
Först och främst så vill jag presentera lille godingen Bieber. Det är han som får stoltsera som bild denna gång :)
Mats och jag drog ner till Göteborg, sov över där och sen vidare med färjan till Fredrikshamn där goa Ada (Greenhills Sensation) mötte upp med lille Bieber. Han såg precis så ut som jag föreställt mig honom via bilder jag fått av Ada, Sååå underbar !!!
Han har ett kanonpsyke!!! :) Han kom in i gänget här direkt och naturligtvis så var valparna roligast men även Santza och MYsan. Alltså de härjar runt som bara den och nu när vi fått snö så fortsätter naturligtvis "det vilda" där. 
Hoppas Hoppas Hoppas han håller måttet som avelshund :)

Nu har alla valparna flyttat hem till sina härliga hussar och mattar, ja inte riktigt alla för lille Tino är kvar men han blir nog kvar och kanske jag sätter ut honom på foder om det dyker upp någon på nära håll. Han är så otroligt vacker, trevlig och stabil så jag tror på honom också till avel och jag tror definitivt att han har b/t genen.

Så är Kira parad med fästmannen Polo, också en svart labbe. Så i mitten av februari så hoppas jag det ploppar ut några små labbevalpar :) vi får väl se men spännande är det.

Herregud vilken stressig höst det varit, jag lovar detta med valpar och 15 hundar är ingen dans på rosor, snacka om heltidsjobb. Jag tror ingen egentligen förstår så mycket man lägger ner sin själ i detta men en som nu blivit varse det är Maria som passade hundarna när vi hämtade Bieber. Hon hade med sin dator så hon skulle "få tiden att gå" hahaha nja om jag säger såhär - hon var helt slut när vi kom hem, och datorn den stod där den stod, orörd!
Jag är mycket glad att ha en sån vän som Maria för vilken annan skulle vilja ge sig in i detta men det blev "onda ögat" när jag som hastigast frågade om hon kunde ta ett pass till på två dagar till sommaren... Hennes tanke förstår jag hahaha ;)

Allt som har med elekronik att göra har lagt av. Jag har tagit jättemånga fina bilder som jag tänkt lägga upp här men se telefonen la av totalt, inte en enda bild kan jag få ur fanskapet, jaha då fick jag igång en annan gammal telefon men se den kunde inte ta bilder överhuvudtaget :/  Nu har jag köpt en ny mobil som ska ha det jag söker ang bilder men ser ni på sjutton sim-kortet passade inte till den - vadå typiskt !!! Får ett nytt kort, förhoppningsvis innan jul, å så får man börja från början med den. Alltså man är ju helt handikappad utan mobil (som funkar) ruskigt att det blivit så egentligen.

Alla människor därute har fått in julen så fint här hann jag väl slänga upp stakarna sen inget mer, förrän igår då åkte gardinerna upp och lite stämning infann sig. Jag har inte hunnit någonting men lovade mig själv att när sista valpen åker Då är det dags.
Alltså det är bara 6 dgr kvar till julafton men redan på lördag kommer alla barnbarnen och då vet jag några som kommer att bli klappade och gosade med :)

Hoppas era voffsar också får mycket klappar, eller kanske julklappar ;)
Ni får alla ha en riktigt

                                      GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Kram Kram Kram....


 

Läs hela inlägget »

Nu är det bara lille Tino kvar (bilden)!

Jag har sååån lust att spara den här goa grabben !!! Nej jag vet... Jag kan inte alltid spara någon ur kullarna men dels så tror jag bestämt att han har b/t genen i sig, vore perfekt för mig att avla vidare på men men!
Han behöver, som jag ser nu, komma till någon som vill jobba aktivt med honom för mer nyfiken och framåt valp får man leta efter. Han och Tira var de första att upptäcka huset likaså att ta steget från trappan "ut i vida världen", läs trädgården ;) 
Nu är Tino utsatt på Skk idag. Jag brukar alltid sälja valparna via min hemsida men nu var det inte någon som nappade så nu blir han offentlig!

Nu är gänget 6 v.  nybadade, blåsta och trimmade för andra gången, borstar och klipper klor och stå på trimbordet är en självklarhet att träna dem på.
Nu sist var Tindra så otroligt sur på mig, när hon stått ut med allt jag gjort men henne så kom den här mäniskan på att det skulle fotas också nä se då var hon inte med på noterna längre, vilket ni kan se i galleriet :)

Åhh nu väntar jag med spänning på att åka till Danmark och hämta lille Bieber den första december :)
Måste ju ärligt säga att det ska bli underbart att vara ensam med Mats i två dagar utan alla hundar, ja ni vet jag går här dag ut och dag in (vilket jag trivs med) men nu blir det lite spännande ;)
Jag är så otroligt glad att jag har Maria här som ställer upp och tar hand om allt i två dagar, nu är ju hon van att vara här och vet våra rutiner men nu får hon ta hand om valparna också inget lätt jobb kan jag säga för dagarna räcker knappt till med allt som ska göras med dessa fyrfotingar. Med valparna och hennes två pudlar så blir det 20 st hundar här hemma !!! Tjänster och gentjänster (hade hennes Golden här i en månad) det är så vi hundmänniskor lever :)

Nu tassar smågänget runt om mig, sliter tidningar och sådär ni vet...hm!
Bäst jag lägger av här och släpper ut den i hela huset en stund för nu har de sovit och då blir de små benen fulla med spring :)

Galleriet uppdaterat litegrann så gå in och se skönheterna :)
På återseende alla goa därute :)
 

Läs hela inlägget »
På bilden är det lilla Tindra (som hon heter i stamtavlan). Hon är 4 v. där och nytrimmad - så söt så!

I morgon är gänget 5 v. käre värld vart tar tiden vägen???
Som ni förstår så har det ju hänt mycket sen jag skrev sist.

Nu har jag öppnat upp från valpbädden så de senaste dagarna har de hela rummet att busa i. Först gjorde jag en liten hage som de kunde vara i så de lärde sig att orientera lite men nu minsann så är det fullt ös på dem, de näst intill börjar springa lite nu, biter i leksaker och bär runt dem och för att inte tala om vilka gaddar det kommit så nu "jagar" de mina händer för att bita. Jag brukar ligga på golvet med dem och vadå att de anfaller, håret och näsan ligger då risigt till och naturligtvis så kravlar de på mig och över mig - jag älskar den här tiden!
Så har de fått börja äta färskfoder. Tilly blev skitsur på mig och ville knappt dia dem längre (bara en dutt då och då) men nu är det illa med henne för så fort som jag går in i rummet och har mat med till dem så springer hon före och alla valparna tuttar sig mätta så ingen vill ha mer mat, Tilly må ha grädde därinne för gänget är runda :) Tror dock att viktkurvan snart lugnar ner sig eftersom de rör sig så mycket nu så det ska bli spännande att se i morgon på 5 v. dagen vad vågen visar.

Tino (med aprikosa öronen) blev ju tingad av familjen i Trosa men när de var här så tyckte jag, och de att Tior (tjockisen) skulle passa dem bättre för han är mycket lugnare. Numer heter han "Tasse" så nu blir det slut kallat "Tjockisen" av mig ;)
Härom dagen så var det en mor och dotter här från Kristinehamn och tittade på valparna och de föll för Tino men vi avvaktar lite så de verkligen får tänka igenom sitt beslut om att skaffa valp just nu.
Igår var Tiras husse och matte från Varberg här och snosade på sin lilla goding :)
Det är så roligt när man träffar köparna och allt bara känns Rätt! Jag har ju det kravet att köparna måste komma och hälsa på sin lilla valp så De tycker allt känns rätt med valpen, och mig + att jag får den rätta känslan för dem. Alla mina valpar jag sålt genom åren har fått så bra hem, de hör av sig och skickar bilder vilket jag uppskattar jättemycket :)

Tänk att det inte är någon som hört av sig ang en vit vacker tik eller för den delen också hane då de vita är så otroligt vackra. Grejen verkar vara att alla tror att all smuts syns direkt men det är ju bra och lätt att bara skölja av de små tassarna/benen en svart blir ju lika smutsig men det syns inte så väl men då drar de istället in allt på golvet, i soffor osv, nu är ju pudlar en ras som är väldigt rensliga av sig över lag (omjag jämför med mina stora hundar som hela tiden drar in leriga tassar så golvet ständigt är grått av torkad lera :(

Så lite personligt men som i slutänden berör hundarna.
Har väl alltid haft en lite orolig mage men det sista året har varit för jäkligt. Gick till slut till läkare och han trodde att jag nog fått tumörer i tjocktarmen, in till centralsjukhuset där de körde upp en kamera i tarmen (spännande att se faktiskt för inne i sig själv vet man ju inte hur det ser ut) tur som var ingen cancer, fler prov togs och det visar sig att jag har svår IBS, vilket i sin tur påverkar hundarna då jag har svårt att ta långpromenader efter lunch.
Jaha det var det.
Så har jag av och till haft ont i ett knä men smärttålig som jag är så har jag bitit ihop och gått med hundarna på en-mila promenader varje dag ändå men så svällde knät upp så mycket att jag inte fick på mig byxorna, åter till läkaren som tömde ur ca en halv liter ledvätska. "Du måste till röntgen och reumatologen". Jaha sagt och gjort där de konstaterade att jag har en förslitnings artros och en början även i andra knät fast mindre. Och vet ni.... Jag får Inte gå i skogen eller i kuperad teräng, inte i upp och nerförs backar, slut på mina långa promenader och till råga på allt så säger han att jag ska gå med krycka !!! VA, JAG ??? Hallå det kan de glömma vad skulle det vara för liv för mig och hundarna? Skogen är ju mitt "andningshål" och hundarnas frihet! Skulle Jag gå på slätt underlag, det är ju på vägar nää vet ni vad då har jag hellre ont och de får tömma knät flera gånger och jag har ju fått en massa piller för lederna och smärtstillande, det blir  bra det!
Lugn lugn det är inte slut där.
När jag varit till läkaren och till reumatologen så såg de mina händer, ja de är svullna och röda med fullt av sprickor och ömsning av skinn hela tiden men så har jag haft det i perioder men nu har det varat så länge trots att jag har mjukgörande och cortison - då säger de att det ser ut som psoriasis och att jag måste till hudläkare. Nej nej nej nu får det va bra med elände detta tar vi längre fram, jag har mina handskar när jag tar i de stora hundarna, pudlarna går bättre, så detta löser sig.
Njaaa ibland blir det lite mycket!
Så nu fick jag klaga lite.
Hundarna och jag kom hem från skogen för en stund sen, går på traktorväg och bara 5-6 km så jag har bättrat mig lite huvudsaken att mina älsklingar får sitt :)

Nu är klockan över 15-tiden och de stora doggarna går snart igenom ytterdörren för de bara SKA ha mat vid 14.30-15.00 såå det är väl bäst jag ger mig!

Nyklippta valpisar ligger nu i galleriet, se vilka sötnosar de fick :)
Kram på er!
 
Läs hela inlägget »

Kolla läget alltså, nu minsann börjar det röra sig i valpbädden :)

På bilden är det Mevas Tior, den stora "tjockisen", ja jag kallar honom så för han väger 250 gr mer än den minsta lille "Loki". Han blir stor antingen stor dvärg eller möjligen liten mellan. Det är han och Mevas Tindra (vita tiken) som inte är tingade än. Lille Mevas Tino (andra vita godingen) ska flytta till Trosa och kallas "Rossi" som sin pappa :)
Det är så roligt när de blir tingade tidigt så de får följa sin "egna" lilla valp via bilder och lite info. och bor de nära så får de komma så mycket de vill :)
Jag skriver ju även en dagbok som följer valpen där de också sen kan läsa om utvecklingen lite mer specifikt.

Märker nu hur de sakta formar sig, Tior han sover Alltid på rygg, är mest vaken av dem och börjar bli väldigt gosig för sitter jag där vid dem så vill han upp en stund och snosa lite och när jag lägger ner honom ja då ska han upp igen :)
"Rossi" är så otroligt charmig med sina aprikosa öron, nästan lite synd att det försvinner för det är så gulligt !!! Han vill också gärna komma upp en stund.. Ingen ide' att jag skriver så för Alla vill komma upp och och gissa - det vill jag också!
Lilla Tindra är så mysig, hon älskar när jag smeker henne på magen, hon somnar så gott i mina armar. Hon är så vacker min lilla "Isbjörnsprinsessa"! Hon är helt kritvit sååå fin !!!Hon kan fortsätta sova även om de andra trampar på henne. Så lugn och go!
"Loki" är den som rör sig mest, han gillar att gå runt i bädden så han tränar nog för fullt inför framtidens utmaningar = mycket bus tror jag (änså länge ska väl tilläggas för alla ändrar ju karaktär med tiden). Han är så totalt kolsvart, jättefin! Tror nog han kommer att hamna runt toy måttet.
Sist men inte minst den härliga "Tira". Hon är lite mer åt det där hållet att äta och sova är dagens fröjd mer än så behöver man väl inte göra, eller;) Hon utmärker sig lite extra så hon har lite vitt längst ut på ena baktassen, det brukar ju försvinna men hon har både svarta och vita klor där, första gången jag sett faktiskt. Sen har hon ju sin vita strimma på bröstet, ja hon är så söt !!!

Alla pudlarna har nu fått komma in i rummet. Ziva är ju den, som vanligt, vill ta åt sig "mammarollen", hon verkligen Älskar valpar! Tilly och Zicco är ju halvsyskon och Ziva är mamma till Zicco så här är det rena släktkalaset :)

Snart så tar valparna mer och mer tid av mig så jag passar på att åka till skogen och gå långa promenader och njuta av hösten med min andra älsklingar. Tilly har fått följa med en gång, lite mindre tur för jag vill ju inte att mjölken ska sina än.  
Jag har testat att ge valparna lite vom och nötfärs men glöm det, bara mjölkbaren som gäller!

Ja som vanligt numer så är det bara valparna som kommer på pränt men jag lovar er att Alla andra i Mevas gänget mår superbra - och glad är jag :)

Lite mer bilder kommer snart men tyvärr så har jag filmat mest men ska skärpa mig!

Allt Gott till er alla!

Läs hela inlägget »

Hejåhopp nu är Mevas gänget tillbaka :)

Alltså kolla vilken skillnad på storlek sen förra gången jag skrev!
Igår var de 14 dgr och så hade de två svarta öppnat sina ögon, idag alla vita.
Det fyller mitt hjärta med så stor kärlek när man kan se dem ända in i själen för det är så jag känner, då först blir de en egen liten individ - Underbart !!!
Det är lite svårt att sitta så här precis bredvid valpbädden utan att slänga en blick på dem då och då, och så blir jag ju så distraherad ;) Svårt läge eller hur...?

En av de vita killarna är jättestor för han väger ca 200 gr. mer än den lilla svarta hanen och 100 gr. mer än den näst största. Undrar vart detta slutar, en jättestor dvärg eller möjligtvis en liten mellan Pudel. Santza var ju störst i den förra kullen och jag lovar hon är rejäl, hon har inte slutat växa än så blir en Stor dvärg och då ska ni veta att hon var mycket mindre vid 14 dgr.

I stamtavlan så kommer den lilla svarta hanen heta Tiloo men husse och matte har sagt att han ska kallas Loki, han flyttar till Karlstad. Den svarta tiken heter Tira och det fick köparna själva bestämma för hon ska även kallas Tira, flyttar till Varberg där hon får en Pudelkompis :)
Den vita stora tjockisen heter Tior, den andra hanen Tino och den vita tiken Tindra.
Ni vet att som vanligt så döper jag valparna efter mammans tilltalsnamn och den här goa mamman är ju Tilly som börjar på Ti... Det är svårt detta med namn, jag brukar ju vilja ha en liten twist på stavningen men denna gång fick det bli enkla namn - ide' torka kan man säga.

Åh käre värld nu ligger alla valpisarna på rygg med den tjocka, nymatade magen utfläkt på sidorna, de ser ut som små bollar :) De drömmer så det spritter i de små kropparna. Undrar vad en sån liten valp kan drömma om?
 
Nu har Stina, en väninnas Golden åkt hem efter att hon varit här i nästan en månad. Hon har fått springa lös på ängarna och i skogen tillsammans med mina andra stora luffsar, något hon aldig tidigare fått gjort i sitt 7-åriga liv. Det har varit roligt att ha henne här och hon och Kira har busat hejvilt, inte kan man tro att hon är sju år, och Daisy faktiskt 10 år för hon beter sig som en unghund när hon sätter den sidan till :)
Allting är så härligt nu för det bara flyter på och hösten har varit/är ju helt fantastisk så det har blivit mååånga och lååånga skogspromenader :) Bästa årstiden på hela året enligt mitt tycke. 

Höll ju på att glömma berätta om min lille Bieber, b/t killen i Danmark!
Han är så fantastiskt fin med ett maskulint fint ansikte. Mats och jag drar till Danmark den sista november och hämtar honom den första december - gissa om jag längtar !!! Jaja jag vet att jag är lite knäpp när det gäller hundar men de är mitt LIV - Love it!

Nu ni mina vänner ska jag dyka ner i valpbädden och snooosa, avundsjuka eller?;)

För de som är lite nyfikna på valparna så har jag uppdaterat galleriet.

Trevlig kväll alla goa hundälskare!



 

Läs hela inlägget »

Fem små hjärtan födda i Kenneln igår.
De två svarta är tik och hane och de vita är två hanar och en tik :)

Jag måste säga att Tilly är sagolik som avelstik (och annars också Naturligtvis). Hon hade värkar hela natten mot tisdag och hade sååå ont men vid 07.30 började hon krysta och vid 8.50 var den svarta lilla tiken född sen gick det undan för kl 10.20 så var alla fem ute.
Efter att den svarta tiken föddes kom den svarta hanen och döm om min förvåning när det sen föddes en Vit och sen två till !!! I förra kullen var jag säker på att alla skulle bli vita med tanke på linjerna men alla blev svarta så saken var klar det skulle ju bara bli svarta valpar denna gång också... Där ser man hur det kan bli :)
Just nu ligger hon här bredvid mig och alla fem små pyttisar ligger och tuttar så gott på henne och hon är sååå stolt :) Älskar henne !!!

Jag kommer att återkomma, var så säkra men ville bara tala om hur det gick ifall att ni var nyfikna ;)

Kram på er alla fina!

Läs hela inlägget »

Tre dagar kvar... Hon är så tjock så hon sprängs nog snart lilla gumman min.
Hon vill gärna följa med mig in hit i sovrummet och lägga sig i sin valpbädd och hon vet att det är nära nu så spänningen ligger på topp i Törne. 
Mats ska ner i Europa och köra buss nu i 12 dgr, lite typiskt men Maria som brukar vara här och hälsa på (bor i Lidköping) vill gärna vara med under förlossningen så hon får "hälla ställningen" här med de andra hundarna om hon föder på dagen för de måste ju få gå ut och få mat och det är ju lite svårt när jag sitter här under förlossningen. Jag är henne evigt tacksam!

Marias Stina (Golden Retriver) har nu bott hos oss i 4 v. dels för att de först var på semester och sen tyckte jag att hon kunde vara kvar här tills hon nu kommer hit. Gissa om hon trivs här, får springa lös i skogen och på gärdena vilket hon aldrig tidigare gjort i sitt sju-åriga liv. Älskar den där hunden!

Så ska det den 1/12 flytta in en liten hanvalp här (b/t), en Pudel naturligtvis :)
Han heter Bieber och vi ska hämta honom i Danmark. Han kommer att vara 16 v. när han flyttar hit pga rabies vaccinationen och så får han ett eget litet EU pass också :) Han är så fin dock har har inte så mycket teckning men de han har är skarpa och fina sååå Förhoppningsvis så blir det en till avelshane här men det är Lång väg dit för allt måste ju vara okej först också men gissa om jag längtar !!!
Tillys valpar blir färdiga för leverans sista helgen i november så det blir tajt om tid och kanske blir det så att någon valp blir kvar lite längre då det inte alltid passar köparna att hämta precis vid leveransdatum (brukar vara så :)

Jag återkommer om några dagar så berättar jag hur allting gått och vad det blir för kön osv. så mina vänner Håll Till Godo :)



 

Läs hela inlägget »

Lilla MYsans första "tott" :)
Än är inte håret så långt att allt kommer med meen det är en början. Jag är väl ärligt talat inte sådär Jätteförtjust i att sätta upp "luggen" för jag tycker de får ett *argt* utseende men testa måste vi ju.

Så kan jag gladerligt berätta att Tilly Är dräktig och valparna planeras komma runt 3-5 oktober. Vi tog ett ultraljud och det visade klart 4 st men ev låg en liten parvel till där men det var lite svårt att se.
Tilly mår så gott när hon är dräktig, har inte mått illa och äter som sjutton, sen blir hon ju väldigt gosig också ni vet sådär lite extra "mattig" :)
Förra gången var hon ju rund som en badboll och det blir nog så nu också för hon har redan fått en rejäl mage, nu går dagarna fort....

Alltså denna varma sommar och över till denna underbara höst har varit en enda lång jäkla plåga. I sommras orkade man inte gå ut ordentligt med hundarna för det var för varmt och så påbörjas Äntligen denna fantastiska höst och vad händer då, Joo jag får artros i ett knä och orkade knappt stå upp, knät svällde upp och blev dubbelt så stort. Nu äntligen är det tömt på nästan en halv liter ledvätska och cortison insprutat så NU ni kan jag gå igen - Jippiii !!! Vi är i skogen långa stunder varje dag och verkligen njuuuter, som jag och hundarna väntat på detta :)))

Då Daisy nu haft så korta promenader så har hon blivit som en ny hund, glad, sprallig som en unghund och gör rejäla rajder i skogen. Det får bli lite lugnare för henne framgent men just nu så älskar hon sin rörelse :)

Igår tog sig Dennis, Daisy och Kira ett härligt höstdopp under skogspromenaden, deras glädje (speciellt Kira och Dennis) när de rusar ut i vattnet är fantastiskt härligt att se, än är det inte så kallt så det hinns nog med några till hoppas jag.

Tänk lilla MYsan hänger med på allt när alla pudlarna och jag drar till skogs, Santza är ju större så henne är jag inte förvånad över men det där lilla yrvädret, att hon bara orkar hålla igång som hon gör...
Tyvärr så har både Santza och MYsan lärt sig av de andra att det går att skälla när man är glad ibland undrar jag om de skäller bara för.. att de kan och älskar höra sig själva, bustroll!

I december så åker jag till Danmark och hämtar min lille Bieber. Han har inte så starka tan teckningar än men de som finns är skarpa så det ska bli jättespännande att se hur det utvecklar sig och - hur Han utvecklar sig.
Han kommer att vara drygt 12 veckor innan han kommer hit för han måste rabiesvaccineras och det görs inte innan den åldern men det är tur för Mina valpar bör ju flytta först, allt på samma gång hejåhå sååå typiskt mig :0

Igår kom en väninnas hund hit, en Golden som jag ska passa åt dem i 12 dagar då de är på semester. Hon älskar att vara här då Maria ofta åker hit och hälsar på (hon bor i Lidköping). Vi blev bekanta då hon köpte två pudel valpar av mig och på den vägen är det. Stina (som hunden heter) bor i ett villaområde och när hon kommer hit så blir hon alldeles till sig för här vet hon att det är skogen som gäller. Jag går med alla 4 klunsarna samtidigt i koppel också på promenaderna så det är inga problem.
Oj vilket liv det blev nu.... Bäst jag slutar!

Kram till er alla, och fortsatt trevlig helg :)

Obs. några nya bilder i galleriet för de som är nyfikna på hundarna ;)

 

Läs hela inlägget »

Daisy i havreåkern!
Ja i vanliga fall när säden ska slås så syns inte hundarna, bara ett litet huvud.
Jag har följt böndernas kamp i och med att vi bor med åkern nästan bakom huset.
När vi gått där så ser man hur jorden bildat stora sprickor av torkan. Jaja havren och säden kom in, dock jordig men halmen är det sämre med - det blev nästan ingen. Det brukar väl ligga runt 100 rullar men i år knappt hälften.
Att jag tölar så om säden är för att jag lider med djuren, hur mycket mat får de i vinter, hur många hästar och kor kommer inte att gå till slakt denna vinter. För guds skull mina vänner, köp Svenskt kött!!!

Ja detta handlade ju inte om hundarna förstås men mitt hjärta ligger hos alla djur, utom fästingarna. I början av sommaren så fanns de små jäklarna i massor sen torkade de förhoppningsvis ut - trodde jag, för nu har det regnat en dag å se på sjutton de överlevde så nu plockar vi för "fullt" igen. Pudlarna har inget skydd, inte bernisarna heller (men de får bara på huvudet) men Kira har bärnstenshalsband, vilket jag glömt sätta på i två dagar så idag plockade jag två små rackare, pudlarna får nästan aldrig fästingar ändå trots att de är oskyddade.

Så har jag haft selibert besök av Zagha, Mevas Tanzia. Hon är nu snart året och ojojoj så roligt det var att se henne i "vuxen" ålder, wow vilken skönhet (ni kan se henne i galleriet), det är Tanja och Rossis valp. Tänk att de gjorde mig den äran att åka ända från Edsbyn och hit till Karlstad över en dag, underbara köpare :)

Det är så fantastiskt att jag får så mycket beröm av alla köpare att "valparna" har så fantastiskt psyke och det är ju det som är mitt mål, stabila trygga valpar! Jag har ju själv bevis för det då mina två småskruttar härjar runt överallt utan rädslor och ett enormt självförtroende :)

Idag fick Santza och MYsan följa med till skogen för första gången och wow vilken fart och lycka det var! De har ju varit med och badat, kan säga att MYsan är en riktig badkruka medan Santza är precis tvärtom, ut i vattnet tjohoo! De är ju även med på åkrarna och springer och där går det undan :) MYsan är ju så liten men hon har då energi för två.
Vägde brudarna, håll i er för de är tjocka, vikten på Santza 3,9 kg och lille pluttan 2,8 kg. Santza är nu lika stor som de vuxna pudlarna, vad ska det bli av henne....

Daisy har ju varit seg och stel, Hallååå nu minsann har hon bevisat motsatsen för herre min je vad hon springer, ja det är säkert det är hon som drar iväg över åkrarna så de andra hinner knappt med och hon visar knappt stelhet överhuvudtaget efteråt, jag gissar på att det är värmen som gjort hennes leder mjuka och följsamma.
Kan ju bara lite hastigast säga att vad man kallar tomt existerar inte här för här har vi stora hålor överallt som de grävt upp för att skydda sig mot värmen, tro inte att jag är djurplågare för de vill Själva hellre vara ute.
Gissa om både hundarna och jag älskar att luften är svalare nu!

Tilly är parad med Rossi och valpar väntas i början av oktober. Tro inte jag är knäpp nu men jag lovar er Aldrig mer vill jag ha tre tikar med valpar samtidigt något mer. Beah och Tanja får valpar på vår/sommaren och Tilly på hösten framledes. Ärligheten ska fram... det var skitjobbigt med tre kullar samtidigt, aldrig mer! Så nu får Santza småsyskon framöver :) Får se om de också blir svarta men det tror jag för oj vilken fin svärta Santza har.

Runt den 20 de augusti föds valparna i Danmark och det är jättespännande om där finns en liten hane till oss (b/t), om inte så kanske det blir uppe i Narvik, Norge.

Jag blir tokigt ni ser fortfarande "valpprat"...

Nu ger jag mig för denna gång och på återseende! (obs. glöm inte kolla galleriet)
Kram alla!

Läs hela inlägget »

Nytt gäng i kenneln! 
Nej jag bara skojar inte nytt men fler!

Santza och Lilla My blir kvar!
Jag visste ju inte hur jag skulle göra med Mevas Betzie, "Lilla My" men ni som känner mig vet ju hur jag är - klart att hon ska stanna!

Som ni kanske minns så hade jag "tingat" en ännu ofödd hane men se det kom ingen hane för det blev tre tikar, lite snopet...hm!
Sååå nu kör vi vidare, nu har jag tingat, än en gång, en ofödd hane i Danmark så vi får väl se hur det går :)

Ursäkta mitt ordval men va "faan" är det här för väder! Det är runt 30* varmt VARJE dag !!! Två dygns regn sen mitten på april. Skördarna blir förstörda, inget återbete för djuren för allt har torkat bort, stor stor brist på hö så det kommer bli mass-slakt i vinter pga av matbrist, för att inte tala om alla Bränder som härjar fritt runt om i Sverige :( Jag tycker faktiskt det här är riktigt skrämmande. Vart är regnet ???

Hundarna får sig ett dopp i sjön minst 3 ggr i veckan. Nu sist var både Santza och Lilla My med. Santza bara hoppade rätt ut i vattnet och när hon kände att det var varmt så tillbringade hon mycket tid i plurret kan jag säga. Lilla My, som mestadels kallas MYsan, var lite mer försiktig om tassarna och jodå jag har att några riktiga badkrukor typ Beah och Tanja de skulle aldrig nedvärdera sig och bli blöta varken här eller där.
Härom dagen när Dennis, Daisy och Kira skulle bada så bara sprang Dennis ner i vattnet - före Kira t.om Jag tror han var ordentligt överhettad.
De är ju så knäppa de där stora för de SKA ligga ute, ja Dennis kan stanna inne en stund men inte de andra två. De har grävt enorma hålor under buskarna som de ligger i och Kira ställer sig i sin pool och svalkar tassarna ibland, det är ju under trampdynorna och genom munnen de svettas. Asfalten är ju glödhet så där går inte att gå, eller rättare sagt jag går knappt alls med dem nu för att det är så varmt de får springa av sig på gärdena på kvällen när det blir svalare. Personligen Hatar jag verkligen värmen och faktiskt även pudlarna för de är ute och gör sina behov sen lägger de sig i skuggan vid dörren och vill in igen.

Till nåt helt annat.
Nu är sista valpen Mevas Benjoz "Benji" hämtad. han var kvar här fyra veckor längre pga att familjen var på semester och jag säger bara det... Uhh så jobbigt det var när han åkte..:(
Jag är så glad, som alltid, att valparna får så bra hem det är bara så att det kan inte bli bättre än så här :)

Så har vi busen Nero (Mevas Tin-Tin) som har varit på "semester" hos oss en vecka. Ojojoj vad Santza och han har busat (syskon), det har gått i ett så han sover nog i flera dagar nu när han kommit hem :) Det var jätteskoj att ha honom här och det blir fler gånger framöver :)
Tazza har varit och hälsat på och snart kommer Zagha med husse och matte (Zagha är ur Tanjas förra kull). Är så himla roligt att träffa valparna igen :)

Jag är så glad att Santza och MYsan är här, jag ääälskar valpar men herregud så stor och tjock Santza är, 3 1/2 månad och vägde 3,7 kg, den tjejen blir stor bara hon inte går över till Mellan men men bara att acceptera isf.

Nej nu har jag suttit här en stund så nu ska pudlisarna och jag gå ut och svettas lite igen, pust!
Lite nya foton i galleriet om nån vill kika.

Försök nu alla lida ut värmen, snart snart Måste det bli regn!
Kram och nospussar alla goa därute :)

 

Läs hela inlägget »

Nu har de små börjat flytta en efter en. Det känns bra att alla inte flyttat/flyttar samtidigt för det är sååå jobbigt att skiljas från dem. Alla är ju små personligheter och det är ju nu de är som roligast och lättast att ha att göra med.

På bilden är det Mevas Betzie, Beahs valp, och jag har så svårt att bestämma mig om hon ska få stanna eller inte. 
Det fanns köpare men pga olika omständigheter så är hon nu alltså kvar. Det drar starkt i mig att behålla henne och hon kallas här Lilla My men nu sparar jag ju Tillys valp Tiami som nu heter Sanza och så har jag tingat en (ännu ofödd) hane med b/t gener. Kan jag ha 11 st. pudlar... Jo det är ju klart jag kan 8 eller 11 vad spelar det för roll? Sååå Kanske blir hon kvar ändå... Hjälp jag vet inte....

Alla valparna är besiktigade vid 9 veckor (tidigast jag lämnar ut dem) sen hämtas de ju i etapper så det blir en del ombesiktningar.
En liten goding, Mevas Benjoz, kallas Benji blir kvar till 14 juli hur svårt ska inte det bli när han flyttar !!!
I fredags var de här och hämtade Tanjas Tamira, kallad Mimmi och Det va tufft kan jag lova för hon bor numer i Finland så henne kommer jag nog aldrig mer att se men hennes matte och jag har jättebra kontakt så hon skickar bilder hela tiden och säger att hon är en helt otrolig valp - men det visste jag ju ;)

Alltså nu hade det inte regnat förrän i början på april och värmen har slagit rekord i mannaminne Men...Igår regnade det för första gången så jag tog med mig bernisarna och Kira på en två timmars promenad i spöregn gissa om det var härligt, det bästa som hänt på hela sommaren, kan ju tillägga att jag verkligen avskyr värme. Idag regnar det också och jag hoppas det håller i sig ett tag för stackars bönder, och oss andra för som det verkar just nu är det ju katastrof med skördarna och då ni stiger nog priserna upp på säden.

Nu börjar Daisy tackla av ganska mycket på promenaderna så vi går ganska sakta när hon är med. Hon börjar bli "gammal" min lilla tant, ja gammal för att vara Berner Sennen alltså. När vi är i skogen så går hon bakom mig hela tiden och de andra luffsarna cirkulerar runt mig, alla lösa - jajaja jag vet att man inte ska ha hundar lösa nu men de har Aldrig stuckit iväg, jo när hösten kommer och det har skördats då springer de som galningar över fälten så vi får väl se till hösten hur mycket Daisy orkar.

Nu börjar snart Ziccos kem kastration gå ur kroppen så då blir det dax att knippsa kulorna. Han har varit så lugn och gemytlig som kastrat så helt klart ska han kastreras. Nu blir det inga fler valpar efter honom men hellre det än att ha en matvägrande "kåtbock" i huset som håller på att krypa ur sitt eget skin när tikarna löper.

Ska åka med Ziva till veterinären också för något har hänt med hennes ena framben. Trampar hon snett eller gör en snabb vändning i högervarv så skriker hon till och vägrar gå på benet förrän jag först tagit upp henne och kramat om henne. Detta hände för några veckor sedan och jag tänkte att hon sträckt sig men nu vrider sig benet lite när hon får ont, måste kolla detta så det inte är något allvarligt, det händer ju inte så ofta men det händer.

Galleriet är uppdaterat så kika gärna in där.
Alltså jag tar ju hur mycket bilder som helst med mobilen men när de kommer upp på dataskärmen så ser jag ju hur suddiga en del blir, mer än hälften raderas sen ska ett litet urplock hit också, ja ni vet hur det är...

Ha det gott alla vänner för nu ska valpisarna ut och kissa och få mat.
På återseende :)

Läs hela inlägget »

Rossi och Tanja mamma och pappa till Tamira och Tazza dock inte deras valp mellan dem utan Tillys men som pappa till Tillys valpar "kanske" han talar om det, vem vet? Nää då så är det inte de busade för fullt och där låg han lille Tizmo :)

Nu, igår var de 8 veckor och nu börjar det krypa utmed ryggraden - snart börjar de flytta, ve och fasa :( I stundens hetta när man inte gör annat än torkar bajs och kiss och matar så känns det som man bara inte orkar mer (speciellt då Beahs kull är två veckor yngre) men Nu när de blivit så tydliga personligheter och att Beahs kull är med de andra valparna och springer så bara njuter jag till fullo och då ska de flytta !!! Ja jag är Lika löjlig Varje gång det närmar sig flytt :o
Nästa fredag (fredag idag) så är det besiktning, chip, och vaccination på de första gängen, 7 valpar och redan då hämtas en del av de små sen är det spridda skurar framöver, olika datum för hämtning och ombesiktningar, mest är det ju lilla Tamira "Mimmi" som flyttar till Finland för där ska det fixas pass och speciell avmaskning och det måste ju göras 24 timmars avresa hos veterinär, hon hämtas  om tre veckor. Lilla lilla pluttan så liten hon är - men tjock och rund för hon verkligen älskar mat! Hon blir Garanterat toy. Hoppas att hon i Finland kan ge bra och fina valpar, vilket jag tror :)
Syrran Tazza är lite större men inte så jättestor för även hon är Väldigt glad i mat, de är runda som bollar men liten dvärg blir hon.

Tillys gäng. Hahaha... vilka klunsar ja alla utom lilla Tipzie "Inez" hon är också pytteliten men något större i kroppen än Mimmi.
Resten av gänget är enorma dock är en kille, Tizmo lite mindre men de andra är så stora så sådana klunsar har jag aldrig haft förut. Runt 2,5 kg redan och det säger en del, stora dvärgar och bland de ligger Sanza som jag ska spara. Grejen är ju att jag gillar lite massa på pudlar så jag är nu i slutänden glad att hon blir kvar.
Alltså att välja mellan söta lilla Tipzie "Inez" och henne var så svårt så jag bad helt enkel de som var intresserade att välja den tik de ville ha, mitt velande avgjort! Båda är jättesnygga och precis vad jag ville ha men jag var glad ändå att de valde Inez (som hon ska heta) för jag måste ju tänka med hjärnan när det gäller avel inte hjärtat då hon är så sockersöt.

Nu är de stora valparna med i skogen och ute på ängarna bland alla maskrosor, vilket är som en djungel för dem. Skogsdungen vi har är perfekt för små valpisar att utforska, lukter, grenar, stockar, kottar och framför allt - pinnar! De drar och sliter för att få med det de hittar och jag lovar det ger mig många skratt :)

Även Beahs valpar är med ute och springer på gräsmattan, helst vill de vara med de större valparna hela tiden men ibland måste jag stänga in dem en stund så de får lugn och ro, de är 6 v. på söndag.

Alltså vad ska jag göra... De stora valparna tuttar Tilly än hon har ju fem men fått två i bonus då Tanja lagt av, de äter ju och så men det där tuttsuget är allt så gott.
Beah har ju som vanligt grädde i sina spenar så de valparna föredrar ju nästan Bara Beahs tuttar. Jag håller bort Beah från dem så de inte ska tutta så de blir hungriga och vill äta fast föda men det är med nöd och näppe de får nåt i sig.
Ger Beah mindre mat och så är hon med i skogen varje dag vilket brukar få dem att sina men inte Beah, hon går där och pysslar med sina små. Jaja det blir snart ändring - hoppas jag!

Fattar inte hur det kan vara så förbaskat varmt varje dag +27*, helt sjukt !!! Gissa om jag längtar efter svalare väder för Jag är Inte glad åt värmen. Har aldrig gillat värme och kommer aldrig att göra det heller. Promenader med Kira och bernisarna blir på morgonen (efter allt röj med valparna) och oftast åker jag så de får bada. Daisy är en riktig badkruka men Dennis går i och som ni förstår så är Kira en riktig fisk i vattnet - älskar att bada!
På dagarna ligger de under buskarna nerbäddade i groparna de fixat.

Nu märks det att Daisy börjar bli gammal, 10 år i år. Orken är inte densamma meeen hon får då sina ryck ibland och Det är positivt så lågan hålls upp om hennes framtid :)

Nej nu är klockan 21.30 och kanske jag skulle ta ett glas vin och umgås med min man litegrann :) Skönt i uterummet nu på kvällen.

Galleriet är uppdaterat - äntligen, men jag har raderat så mycket bilder så en del gamla har kikat fram men kameran går glödhet så det kommer mer, var så säkra.

Trevlig helg på er alla fina därute, snart är jag tillbaka.
Kram på er!

 

Läs hela inlägget »

Den här kaxiga lilla Tazza får representera dagen bild, för kaxiga det är de minsann :)

Jisses vilket gäng det är...
Tanja och Tillys valpar är nu 6 veckor och allt går så fooort !!! Om tre veckor ska de ju flytta, ja de flesta av dem iaf för några blir kvar lite längre såhär i semestertider, juni månad.
Beahs valpar flyttar ju om 5 veckor så jag blir ju inte utan valpar direkt och en valp blir jag aldrig av med för hon ska bo hos mig :)

Jag har ju velat fram och tillbaka vem av tikarna ur Tillys kull jag skulle spara, bestämt var ju Tipzie den lilla tjejen men så ångrade jag mig, Tiami får det bli och sådär har jag hållt på. Så var det en mamma och dotter som var här ifrån norra Värmland och ville ha en tik och då jag såg att båda tikarna skulle bli lika bra så sa jag "Välj vem ni vill ha" och så valde de lillpluttan Tipzie. ÄNTLIGEN !!! Nu var det bestämt åh gud så skönt!
Det är så fantastiskt att 6 stycken valpar av 10, (inkl Beahs)  stannar här i Värmland - vilka träffar vi kan ha, jippiiii :)
Det är ju lite roligt för i förra kullen som Beah fick så var det ju också ett par från Karlstad som köpte en tik och hon "Luna" och hon har gjort så stort intryck att ryktet spridigt sig att alla ville ha valpar här ifrån mig och det känns ju toppenroligt att de tycker om mina hundar :)
Ingen av Beahs kull stannar här. Alla Tillys valpar och en av Tanjas valpar (den andra av Tanjas valpar ska till Finland) blir det.
Jag är så glad att det är så entusiastiska köpare för de kommer och besöker sina små godingar lite då och då, jag skickar iof lite lockbete med bilder och videos till dem så de blir extra sugna ;)

Beahs valpar är nu 4 veckor och börjar röra sig ordentligt nu och de älskar när de får vara med de "stora" valparna men det gäller ju att vara med för "the big" är lite burdusa ibland.

Nää det blir bara valptjöt på mig...

Det är så extremt varmt på dagarna så med bernisarna och Kira åker jag till vattnet varje dag så de får svalka sig, alltså vem orkar vara ute i det här? Nu på eftermiddagen var det 46* i solen - sjukt - jag Hatar verkligen värmen likaså hundarna så turerna med alla inkl pudlarna blir på morgonen/fm. Kira och bernisarna ligger i svalkan under buskarna ute och pudlarna följer så gärna med in igen när den här matten får värmeslag.

Det är extremt mycket fästingar i år har jag märkt. Kira klarar sig för hon har sitt bärnstenshalsband men bernisarna får jag plocka en hel del på, faktiskt även på pudlarna. När jag har "mammorna" inne och de ligger i min säng på natten så känns det som det kryper överallt, äckliga djur undrar vad de gör för nytta?

Nää nu blev det långt igen...
Ska sätta in bilder i galleriet men iiinte idag för nu smälter jag snart (om det nu vore så väl, kilomässigt alltså ;)

Kram till er!


 

Läs hela inlägget »

Men käre värld vad gängen växer!
På bilden är det Tin-Tin (Åh gode tid - tror jag!!!) Som är nytrimmad på nos och tassar, 4 v.

Nu får ni ha överseende för nu har jag Bara satt in valpbilder i galleriet. 
Om ni vore här så skulle ni bli lite avundsjuka på mig Men samtidigt lite frustrerade på valpisar, jag lovar!

Dygnets timmar är allt för korta, ja för mig i alla fall.
Upp vid 7.30 släppa ut de stora hundarna och ut på gärdena med pudlarna = morgonpinkeriet. In och slänga i sig en kopp kaffe så jag kvickar till. In till de små busarna och med Tilly, Tanja och Beah för alla ska ha mat. Göra rent och byta tidningar + gosa då förstås, Kira och bernisarna ska ut på minst en timmes promenad, hem och fixa lunch sen ut med pudlarna så de får härja av sig,  Mat tajm för doggarna igen, även de stora. In och busa med valparna... kaffe (måste ju fylla på energin:) Har jag tur så hinner jag in i duschen en sväng. Valparna, hur busiga som helst (är där minst 1- 1,5 timmar), städar och pysslar med dem. Vid den här tiden är kl runt 19.00. försöker umgår med min man en timme sen ska ju alla busar + morsor ha mat igen, sätter mig ner i soffan och tänker att kanske jag kopplar av en stund... mmm en timme sen är det nattpinken och alla ska ha sin nattagodis. Runt 10.30 - 23  kan jag äääntligen pusta ut och sängen väntar vid 00.00 - 01.30, alltså tro mig det är INTE lätt att att vara uppfödare!!! Sen måste ju alla goa köpare få komma och snosa också, och det gillar jag ;) 

Mammorna får mat tre gånger om dagen så mjölken hålls igång och att de inte tunnar ur (men det är ju knas att säga på det här stället;)
Tanjas och Beahs valpar är nu 4,5 v. och gillar att käka egen gegga, för det är precis vad det är - tinat blötfoder.
Till att börja med fick de nötfärs men det var bara några dagar för sen nja... Jag köpte puppy Vom och Hundemat och serverade gänget så fint utanför deras "hage" på golvet, det var ju bara det att mammorna hade ju inte hunnit sluka i sig sitt, vips så fanns sju valpar i deras matskålar och ja... puppyn ratades!
Tänk det är detsamma varje gång jag har valpar, de gillar inte puppyn nänä vuxenmat är myyycket godare!
Nu får de hälften/hälften men jag ska gå över till vuxenfodret snart bara de är klippska nog att slicka äggula (enda som fattas i vuxenfodret).

De är nu 4,5 veckor resp två veckor. Då Tilly och Tanjas valpar föddes samma dag så får de vara på golvet och busa tillsammans - jag lovar att det går högljutt till för ojojoj de gaddarna är Sylvassa och så biter de varandra.
Tanjas valpar, Tazza och Tamira (Mimmi) - måste tillägga att då Tanjas namn börjar på Ta så får namnen börja på detsamma i stamtavlan för då vet jag vilken valp som tillhör vem i framtiden - har en ganska stor hage, likaså Beahs men Tillys gäng som är fem valpar har nu fått tillgång till hela rummet men har sina bäddar där de "bodde förrut". Jisses det kryllar av dem när man kommer in för naturligtvis så hör de dirkekt när jag öppnar dörren. Jaa även Tanjas valpar piper att jag ska ta upp dem...pust!
Tack o lov så är Beahs valpar tysta än så länge....

Beahs valpar är nu 16 dgr och igår så fick tiken upp ögonen, den aprikosa hanen glipar lite än men sömntutan Berix han gillar nog läget att ta det lilla lugna.
Beahs valpar ska i stamtavlan heta Mevas Benjoz, Berix och Betzie.
Tanjas valpar, Tamira och Tazza och till sist Tillys valpar, Timon, Tin-Tin, Tizmo, Tiami och pluttan Tipzie.
Kan bara säga, det är stooor viktskillnad i kullarna. Alla är riktiga knubbisar (tjocka) men bara i Tillys kull skiljer det nästan 500 gr - dä ni!

Alla utom en tik ur Tillys kull är tingade, och fort gick det...
Jag ska ju spara en tik ur den kullen och valet har varit supersvårt så det får bli den tiken som valde mig, Tipzie (kommer att kallas Sanza). Skulle vilja spara båda, för jag tror verkligen på båda två, de kommer bli kanonfina!
Det är så roligt för fyra valpar inkl min kommer att hamna här i Karlstad så vi kan träffas och jag får följa dem, sen får de ju vara här om det nalkas semester osv. Toppenroligt !!!

Herregud det är bara valpar, valpar, valpar....
Snälla ha överseende med mig - jag lever i den världen nu ;)
Kram på er!



 

Läs hela inlägget »

Jaha ... så va de tio !!!

Beah har igår 15/4 fött tre valpar, pappa är Rossi!
Ja jisses vad ska jag säga...???

Två veckor efter att Tanja blivit parad så började Beah bli "skendräktig", fick alla symtom på att vara dräktig så jag beställde tid för ultraljud men två dagar innan vi skulle dit så åkte magen in och tuttarna blev som vanligt. Skönt tänkte jag för det var ju till hösten hon skulle bli parad.
Hon hade ingen mage, inga svullna juver men då Tilly och Tanja födde sina valpar så sa det" Poff", magen svällde och juvren fylldes. Jaja hon tror väl att hon också ska föda var min tanke för det fanns inte en chans att hon kunnat bli dräktig.
Så sitter Mats och jag i köket och Mats har Beah i knät "Jag tyckte jag kände en spark" sa Mats, "sluta skojja om detta mer nu för hon är INTE dräktig"! "Kom och känn här jag vet att det är sparkar". Jag gick dit och kände - men va fasen Är hon Dräktig??? Jag blev helt kall, detta var ju omöjligt.
När vi sitter där och funderar på hur detta gått till så säger Mats att det var ju EN gång som Rossi följde med mig in när jag hade med mig alla pudlarna när jag skottade snö, minns du inte det?
Jamen då slår det mig, jag hade ju släppt ut Rossi i inhägnaden vid altanen och han hade hoppat över staketet pga all snö. Hur hade de hunnit sitta ihop då?
Jaja Beah är ju inte den som kniper kan jag ju säga, klart det måste varit då, konstigt för hon var ju i slutlöp då. Ja vad ska jag säga, återigen? Snacka om att "bli tagen på sängen".
Men herregud då skulle hon ju valpa snart. In i hundrummet och fixar till en akutbädd åt henne. Tre tikar med valpar och sängen som jag sov i, hur sjutton skulle vi få plats?
Hon födde sina tre små sockergryn igår (natt/morgon), en riktig Guldklimp (hane) och två B/T (en tik och en hane).
Beah mådde inte så bra i sitt utrymme så idag har jag gjort om Allt därinne. Tilly och Tanjas valpar börjar röra mer på sig (19 dgr idag) så snart är deras hage hela rummet så nu är det "valpsäkrat" och Beah har ett stort utrymme till sig och sina valpar sen när de börjar röra på sig - Allt går !!!
I Törne bor alltså nu 21 st. hundar/valpar...Pust!
Att jag inte skrivit det här tidigare beror dels på att jag levt i chock och att jag vet att de blir tingade direkt jag skriver här, vilket är jättebra :)

Det är en svart tik och en svart hane som inte är tingade ur Tillys kull. En svart tik ska jag spara själv, vilken av dem vet jag inte än.
Hundantalet ökar och ökar i kenneln för jag ska även försöka finna en lämplig b/t hane till. Äh ni vet 8 eller 10 pudlar vad spelar det för roll ;)

Alltså vilka tjocka valpar Tanja har, ja Tilly också men de kommer att bli lite större och så är de fem om tuttarna, Tanjas valpar har ju det stora nöjet att välja vilka tuttar det sprutar mest ur så de äter och sover och blir tjockare och tjockare!
Alla valpar börjar höra nu iaf. för är jag därinne och gör något så rör de sig direkt, snart är de på benen :)

Till helgen är det utställning som jag har anmält Kira till och som jag sett fram emot ett halvår nu, och vad händer jo hon LÖPER! Hon är så loj och inte alls den pigga "tokiga" Kira som hon brukar vara. Alltså jag lägger ner... orkar inte mer just nu det är bara för mycket, det blir ingen utställning och så föder ju denna Beah sina valpar också och allt detta fixar inte Mats. Aaaahhhh så töligt !!!

Har skickat efter tester på Kira för ärftliga sjukdomar som de kan ha och Kiras mamma är inte testad så jag måste kolla innan hon paras inför hösten. Hane till henne har jag kikat runt efter och nu funnit en brun hane i Stockholm och som inte bär på gula anlag. Kiras mamma bär på gult (gul morfar) men pappa bara helt svart i leden och parar jag med en brun eller svart hane som bär på en gul gen så blir färgen på valparna "blaskig" och det vill vi iiinte ha men ojojoj så svårt att finna en sån hane, det verkar paras med gult lite överallt.
Detta var kanske lite överkurs men jag tror ni fattar lite vad jag menar iaf.

Nu har jag suttit här längre än vad min tid räcker till så bilder kommer nästa gång i galleriet men efter förra gången jag skrev har några tillkommit.

Ha det så gott alla goa människor som läser mina rader.
Syns snart igen!
 

Läs hela inlägget »

NU har valparna kommit !!!

Idag är både Tillys och Tanjas valpar fem dagar! Ja de fick på samma dag, ojojoj säger jag bara...
På kvällen den 28/3 började Tilly krysta och klockan 00.40 på skärtorsdagen var den första valpen ute! Gissa om jag blev paff när det kom Svarta valpar jag som var helsäker på att de skulle bli vita. Ut krystades fem stycken, tre hanar och två tiklar :) Hon var superduktig !!!
När Tilly höll på att få ut sin sista valp så började Tanja krysta - Shit tänkte jag hur ska detta bli ??? Ropade på Mats och han kom lite smått skärrad och nyvaken in i rummet. "Nu får du hjälpa till om det går snabbt för Tanja". Jisses så nervös han var för detta hade han aldrig varit med om tidigare.
Precis när allt var klart och nybäddat hos Tilly så var det bara att hoppa över till nästa valpbädd (har dem i samma rum).
Ingen direkt panik med Tanja för det tog ca 20 minuter till innan första valpen kikade fram, en liten tik :) Sen blev det trögt, tiden gick och nästan en timme senare kom valp nr två också en liten tik. Jag visste att det bara skulle vara två för magen var inte lika stor som förra gången, så allt gjordes rent och snyggt även i den bädden. De var så fina med sin tan teckningar!
Valparna och mammorna fick vila och vara ifred en stund sen fick de lite mat för det tar på krafterna att föda små valpisar :)


Efter minst 10 muggar kaffe den kvällen/natten/morgonen så kände jag vad trött jag va, tre timmars sömn på två dygn började göra sig till känna men man får en sån adrenalinkick av sånt här så det gick inte att koppla av och sova. De andra pudlarna var överlyckliga när jag, åtminstone lade mig på soffan och vilade en stund. Alla var på mig och det skulle tjusas och gosas hejvilt - mattes små troll :)
Alla hade ju undrat vart jag varit i över två dygn... Tack och lov var det ju Påskhelg så Mats var ledig och servade mig med mat och allt med hundarna, älskade gubben min!

Två av Tillys hanar var tingade i förväg och en tik ska jag spara, killarna hamnar här i Karlstad :)
Även Tanjas två valpar var tingade i förväg, ena tiken till Karlstad och en till Helsingfors i Finland.
Två valpar (svarta) otingade, en tik och en hane ur Tillys kull!

Fortsättning följer som ni förstår :)

 

Läs hela inlägget »
Alltså Hallååå....

Tilly är rolig hon. Här har hon inte visat den minsta antydan på dräktighet, inte heller har hon och Rossi suttit ihop men - HON ÄR DRÄKTIG !!! Alltså räkte det med att han körde ett litet "juck" så small det till!
Tilly är ju lite "övergödd" och på sista tiden har hon varit helt manisk på mat. Jag bestämde att nu jädrans får Charlie och hon bantas, ingen inverkan då magen började hänga lite. Nu blev jag liiite misstänksam. Tid beställdes för ultraljud i måndags och Mats bara skrattade åt mig och sa att hon var fet och att jag skulle få skämmas, hm... Så fram till idag (fredag) så växte hon rejält om magen och nu var jag säker. Veterinären skrattade lite åt mig och frågade om jag verkligen var osäker på dräktighet när han såg henne, "skämskudden" kom fram kan jag säga :o
Jodå där inne såg vi tre valpar men han trodde nog att det var fler och undrade om jag ville ta en röntgen (hon är runt dygn 40). Nej det ville jag inte för det är ju det som är spänningen med valpningen!
Så nu har jag en liten rulta här - som faktiskt ska få äta :)
Gud så spännande det här blir !!!

Tanjas mage däremot är inte speciellt stor, gissar på max två valpar men det är ju typiskt då jag har "utsett" tre köpare.
Tilly har två intresenter på sina valpar, än så länge. Jag har ju tagit bort från hemsidan att hon skulle vara dräktig men nu står det rätt så kanske någon hör av sig :)

Eftersom det bara är en och en halv vecka kvar tills Tanja ska valpa så har jag idag gjort iordning valprummet. Tilly och Tanja får därmed sova hos mig därinne, medan de andra pudlarna är superlyckliga som får ha hela dubbelsängen och gotta sig i. Förra gången det var valpar så sov de ju här och var supersura för att de skulle flytta tillbaka in i "hundrummet". Japp så är det.

Ville bara tala om detta för er! Lycklig är jag !!!

Trevlig helg :)


 
Läs hela inlägget »

Hejåhå... Mycket snö i vinter och dessa Underbara dagar får man njuta av solen och friheten i skogen, Dennis får med det representera dagens bild :)

Jaa ni det har faktiskt inte hänt så mycket här i Törne sedan sist, förutom då att - Tanja Är dräktig! Utsatt datum är 29/3, ja jag vet, det är SNART !!!
Det blev aldrig någon hängning med Tilli, inte för att de inte ville men ibland vill det sig inte, så kan det vara. Vi får se hur det blir i höst, då ska Beah paras iaf. och den bruden är het på gröten minsann så då kan jag i stort sett garantera att det blir B/T valpar igen.
Ska bli intressant att se hur många Tanja får. Jag har känt två fosterblåsor men det gjorde jag förra gången också och det blev tre så nu stiger spänningen :) En tik är tingad till Finland, en hane till Karlstad och förhoppningsvis så dyker en liten tik till upp som då också ska till Karlstad.
Det har varit ett enormt tryck av köpare. En uppfödarkollega i norra Sverige fick sju B/T valpar igår, det är Vitterklippens Kennel, troligtvis blir det stora dvärgar eller mellan pudlar. Ja vi får hjälpas åt helt enkelt.
Tanjas syster Jamma är dräktig också och hon beräknas valpa den 1/4 så det Kan ju faktiskt bli på samma dag, lite häftigt :)

Usch det är dax att trimma de små liven till pudlar igen men då det nu är minusgrader och nordanvindar så fryser de väl ihjäl (jaja jag har täcken men... ah lat som jag är (?) så är det skönt att bara släppa ut dem). Hoppas det mojnar så rycker åtminstodne Ziccos päls, han ser ut som ett får faktiskt men det ser "busigt" ut :)

Kira och jag har varit ute och åkt tåg för andra gången. Alltså jag älskar den där hunden, sååå cool bara låg där bredvid mig. Vi åkte ner till Vänersborg till mitt barnbarn (och hund) som vi skulle passa ett par dagar. Naturligtvis så blev jag sjuk andra dagen så tågresan hem var iiiinte rolig kan jag säga men Kira hon bara låg vid mina fötter trots att små ungar trampade henne på svansen och tågvagnen var Full med folk.
En sak som blivit tråkig med henne är att hon börjar avsky småhundar, ja möjligtvis så har mina egna haft en del med i spelet för de verkligen älskar att reta upp henne.
Igår tog jag henne ensam på "samhällsträning" och vi mötte en kvinna med helt rabiata småhundar och för första gången såg jag hela hennes ragg på ryggen stå rakt upp och hon försökte gå ur "gå fint" greppet (kallar Fot så) jag morrade åt henne och hon ställde sig genast rätt igen men någon km. bort så störtade det två småhundar mot ett stacket även de rabiata och raggen kom, hm detta är Inte bra !!! Nu blir det mer "samhällsträning" framöver för någon ragg vill jag inte se mer!

Bernisarna, dessa lugna härliga vännerna "hjärta". 
När vi är i skogen så är de alltid lösa och det spelar ingen roll för Daisy hon går bakom mig hela tiden och Dennis gör en liten lov på typ 10-20 meter sen kommer han tillbaka, Kira bruden den damen har mer spring i benen men hon drar aldrig iväg utom synhåll och så fort jag ropar så kommer hon (likaså pudlarna). Känner mig lyckligt lottad med så härliga hundar.
Numer så tar jag alltid de stora för sig och pudlarna för sig (jäkla spring i skogen kan jag lova, inte konstigt att gammeltanten Eva är stel både här och där när kvällen kommer ;)
Daisy får ju känning av sin högerhöft när vi gått för långt men jag Kan ju bara INTE låta henne vara ensam hemma när jag går med de andra för då skulle hon nog deppa ihop tror jag, tur att det finns smärtlindring hemma.
Nej hundarna ska ha ett värdigt liv, leva fritt som en hund ska få göra. Den dagen det inte finns mer att göra så får de somna in i stillhet. Vi har några år kvar dit (får jag innerligt hoppas).

Kira och jag börjar lägga in en högre växel nu för i april är en mycket avgörande utställning för henne, hon bara Måste få ett Exellent. Det är hemskt men jag matar upp henne så hon ska se lite tyngre ut än vad hon är för domarna gillar ju bara dessa tunga labbar :( Får hon inte exellent så är det ju omöjligt att till sommaren finna en hane till henne (hanhundsägarna kräver det). Tycker att det, rent ut sagt är för jäv..igt att hundarna måste se feta ut, varför inte premiera en smäcker och välbyggd kropp full av muskler i stället? Ja vi får väl se men vi håller tummarna att det ska gå vägen.

Jaha som ni ni läste i början så jag hade ju inte så mycket att skriva om men se de där tangenterna studsar upp och ner hela tiden...

Lite nya bilder i galleriet att kika på kanske?

Kram till er alla !!!

Läs hela inlägget »

Käre värld så mycket snö vi har!!! Det var flera år sedan vi hade mer än typ 5-10 cm nu är det nästan bortåt 40 cm. Dennis, Daisy och Kira hänger med mig till skogen (eller rättare sagt, jag hänger med dem) och pulsar i snön och jag lovar, det är skitjobbigt! Vad gäller pudlarna så har det mest varit att jag busat med dem på gårdsplanen där det är plogat. Ja vintern har både för- och nackdelar, det är ju så fräscht med allt det vita :)

Jag har ju glömt att tala om Kiras röntgen- och ögonresultat. Hon är ua både på höfter (hd) och armbågar (ed) och även på ögonen, jippiii !!! Så nu ska vi börja kika lite efter hane till i sommar/höst löpet.
Först är tanken att vi ska kämpa oss till viltspår championatet och Eventuellt få exellent på utställning. Har ju fått kritiken förut att hon har bra propotioner osv men att hon är "för liten" runt om men vi får väl se hur det går fram i vår för nu har jag gett henne mer mat så hon Ser större ut. Det är ju attans att de ska se "tjocka" ut på utställning men det blir lite bantning efter det.

Dennis levervärden är bra nu och ingen har en aning om varför de rusade i höjden. Vi ska testa honom igen sen fram i vår bara för att hålla koll.
Han har ont bak ibland. När han nu sprungit i snön eller vi gått långpromenader så får han ont och jag gissar ju på att det sitter i ryggen. Jag begärde ju röntgen sist vi var inne för koll av levern och det visade sig att han har början till spondylos - ve och fasa! Ja ni som följt mig genom åren vet hur det blivit med mina Chow Chows, tre har fått avlivats på grund av det. Nu har han bara början så det kan ju gå långsamt och att han svarar på medicin vid skoven, men det kan också gå fort, så det ska jag verkligen hålla koll på.

Jag sitter ju nu vid datorn och pudlisarna ligger i sängen och sover men det är En som hörs - Charlie! Jisses vad den hunden kan snarka! Ibland när vi sitter i soffan och kollar teven så snarkar han så högt att vi måste höja ljudet för att höra något, eller väcka honom men det vill man ju inte när han sussar så sött :)

Så börjar snart löptiden, hejåhå... Faktum är att jag parar om Tanja nu igen. Ja jag vet det är heeelt emot mina principer men hon är ju så pigg och fräsch så det fixar hon galant (vore skillnad om det vore en äldre tik). Man får ju para två gånger på ett år men sen ska de vila ett år. Jag har alltid tagit en kull om året och bara tre kullar på samma tik. Nu är jag nästan dumförklarad för att jag gör så. Jag har nu i alla fall beslutat att det får bli så EN gång så att Tanja framledes bara får vårvalpar. Det är många som vill ha b/t så en kull på våren och en (Beah) på hösten, det räcker.
Tilly ska ju paras nu för första gången så vi får väl se hur det går. Jag ser att hon snart drar igång för hon fjäskar och fjantar sig så med Rossi och han nosar och känner av läget varje dag ;)

Nu kör jag även laget runt vad gäller tandsten. Tanja och Zicco har varit iväg, det var inte så mycket men jag vill ta det innan det Blir mycket. Till veckan ska Ziva dit men där tror jag nog att nån tand måste dras för hon har slagit bort en tand och jag gissar att det kan vara någon mer som är lös. Hon har nästan inge tandsten men hon bör kollas igenom, sen är det Lisas och Beahs tur. Det är konstigt detta för Varje gång tikarna fått valpar så får de tandsten. Frågade veterinären om det och hon sa att hon hört det tidigare men rätt ovanligt. Ziva har aldrig haft tandsten fast hon nu blir 8 år, inte Charlie heller.  Attans vad det kostar men här får det bli så för att borsta på alla det blir knepigt det. När jag gjorde ett års kontrollen på Kira så tyckte veterinären att hon borde vara med i reklam för vita tänder, de är kritvita! Jaja nog tjatat om tänder.

Alltså hur kan jag sova i detta rum, det är ju svinkallt här! Har varit och satt på mig en extra tröja för att klara detta skrivande men det är klart jag sover ju gott när jag kryper ner under ett varmt täcke, borde kanske ha alla pudlar hos mig för DE ger värme kan jag lova. När jag sitter i soffan så ska Alla pudlar sitta hos mig och det blir sååå varmt men så är de ju som Får i pälsen ;)

Jag hoppas ni alla har haft en god början på 2018! 2017 var ett bra år med hundarna så jag hoppas det blir detsamma i år :)

Ha det gott alla där ute !!!


 

Läs hela inlägget »

 







Här skriver jag om alla "konstigheter" som händer i Kenneln, både bra och ibland dåliga, precis som det är att ha hundar. Möjligtvis kanske ni känner igen er ;)