De där jäkla svinen !

Nu ska det visst bli ljusare sägs det men mörkret ligger tungt över Värmland kan jag lova. Förhoppningsvis har ni det bättre:) Gänget och jag har det bra ändå men promenaderna förpassas oftast till förmiddagarna och hinner jag inte så blir det direkt efter lunch.
Idag så tog jag bernisarna och drog till skogs på fm, tänkte att det är väl bäst att hinna innan regnet öser ner idag igen. Vi tog bilen och drog iväg till vår "gamla" skog. Då jag kom fram satt det en stor skylt med Varning för Vildsvin. Jag är faktiskt riktigt rädd för dem det skall erkännas. Jag bet ihop och traskade iväg ändå brrr... När vi gått en bit så står en jägare utmed stigen och såklart undrade jag om det hänt något? Nej men skogen har occuperats av vildsvin, säger han och det måste skjutas av lite. Jag frågar undrande om det farligt att fortsätta men han trodde nog att det skulle gå bra. Helt plötsligt får hundarna vädring på något. Nosen på Daisy lämnade inte stigen och Dennis han vädrade åt vänster. Nu kom ilningarna i kroppen och jag kände hur adrenalinet pumpade till. Gissa om blicken var fästad i marken, för titta vågade jag ju inte. Med hög röst (för att evntuellt skrämma de jäkla svinen) så sa jag till hundarna att "nu går vi tillbaka till bilen". Uh så otäckt det va! Jag lugnade mig när jag såg jägaren igen och talade om för honom att han stod på helt fel ställe då hundarna varit som tokiga längre bort. Han bara skrattade åt mig när jag snabbt kilade vidare till bilen. Har väl aldrig varit så skönt att sätta sig bakom ratten som då, jag lovar!

Så har Kira fått vara med till skogen för första gången tillsammans med pudlarna. Hon var lite småkinkig i bilen men väl framme så blev vilddjuret som knasig. Hon sprang fram och tillbaka, luktade på allt och naturligtvis så lade hon benen på ryggen och drog järnet bortöver med pudlarna. Hon är så duktig på att komma så fort jag ropar - än så länge för snart kommer "tonårs problemen" :/ Så märks det ju så väl att hon är en vattenhund för det stora diket blev väl "undersökt", hm.
Vi tränar nu lite smått med "fot", eller "gå fint" som jag säger och det har hon lätt snappat upp. Spår leker vi fram än. Jag lägger ut hundkulor i en bana på gården och hon ger sig Inte förrän hon tagit allt. Regnar det inte i morgon så ska jag sätta på spårlinan som jag införskaffade idag och lägga ett lätt spår i skogsdungen bakom huset. Jätteroligt att jobba med en så framåt och positiv hund, dessutom matglad ;)

Nosework tänkte jag ju börja med med pudlarna. Tyvärr blev kursen som jag och Tilly skulle gå på inställd men jag har fått tag på eucalyptusolja som jag ska testa, men borde kanske testa med godis först. Jag kan inget om detta men skam den som ger sig.

Tanja är helt klart på bättringsvägen. Vi var och tog bort stygnen för 14 dgr sedan och veterinären tyckte också att allt såg fint ut, även om hon då hoppade mycket på tre ben. Nu gör hon inte det längre så hon har fått börja följa med de andra busarna lite nu. Hon busar ju inte och springer runt den där damen men hon har fått fria tyglar att hoppa med dem när hon vill. Det har faktiskt varit enkelt att hålla henne lugn då hon sällan lämnar min sida trots att jag aldrig har koppel på henne. När Kira fick premiär i skogen så fick hon det också :) Tyvärr så har hon gått ner i vikt, från 3,2 till 2,8 kg det låter kanske inte så mycket men på en sån här liten fröken så märks det direkt.

Åh jag måste berätta. Ziccos och Jackies ena tikvalp har varit på en inofficiell utställning och himmel vilken kanonfint omdömme, Allt var superbra !!! Jag är sååå stolt :) Vore roligt om hon fick fortsätta men det får framtiden utvisa. Jag menar det är ju inte alla som vill gå i den Stora ringen - jag är en av dem och det skäms jag faktiskt över :( Brorsan "Cirrus" till lilla Saba som hon kallas, håller på med spår och det går superbra för dem. Har inte haft kontakt med lilla Miras" matte på ett tag så jag vet inte om hon också håller på med något, kanske hon är som mig eller Maria, som köpte systrarna till Tilly, "Grållan" och "Hanna" (Charlie/Lisa) de får gå/springa där och njuta av livet hahaha... Nejdå Tilly tränas lite i nosarbete och hon är också tränad att gå löst utan koppel bredvid mig, likaså Beah. Ok alla hundarna är duktiga när de är lösa men "valparna" har jag drillat lite extra, det är bara när vi går på vägen som alla hålls kopplade.

Jag fattar inte att de ska bli så långt när jag skriver, borde ju egentligen sätta regel att skriva lite varje vecka men hundarna ÄR ett heltidsjobb, det är bara så så tiden räcker inte till så bra alla gånger. Ska försöka bättra mig!

Ha det så gött nu och så håller vi tummarna för lite vitt och minusgrader :)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln