Välkommen Rossi !!!

Nu ni mina vänner händer det grejer i kenneln igen :)

Först och främst vill jag välkomna lilla Rossi till oss!
Det är en liten Black and Tan kille som nu är fyra månader. Alltså som jag har letat, både i Europa och Ryssland och så finner jag denna lille kille i Sverige!!!
Alla b/t är ju i princip släkt och jag ville ha lite nytt blod i aveln. Han är född av solida (enfärgade) föräldrar, mamman vit och pappan svart. Att det föddes b/t blev en stor överraskning hos uppfödaren men då det är gener som gör just flerfärgat så var det ingen som visste eftersom det ligger Lååångt bak i linjerna.
Då mamman är vit och vad jag kan luska mig bakåt i stamtavlorna så finns där Bara vitt så genen måste följt med hur långt bak som helst. Pappan har aprikos i linjerna längre bak och där Kan det dyka upp b/t gener men detta kunde ingen ana.
Då mamman är vit så är den blekande vilket i sin tur gjort att Rossi är creme i sin tan-teckning istället för röd. Parar jag med till exempel Beah som är väldigt skarpt röd så kan det bli svart/röd men det kan även bli svart/creme.
Eftersom hans mamma är vit så kan jag även använda honom till Tilly och få vita valpar. Ja det här ska bli spännande men det är ju 1-2 år in i framtiden. Sen gäller det ju att de blir friska och bra psykiskt också.
För att berätta lite om Rossis personlighet. Han är "tjock" som en liten klump (var det när han kom) och med en fantastisk självkänsla. Han följer med överallt, ska vi gå långt ja då flyttar han in innanför min jacka en stund. Han är så lugn så man märker honom knappt, ska vi gosa lite så lägger han sig tillrätta i famnen och somnar direkt. Alltså han är Kanon !!! jag är överlycklig över denna lille kille :) Sitt namn fick han efter Moto GP föraren Valentino Rossi, min favorit inom racing ;)
Kira är helt fantastisk med honom, hon ömmar och är så rädd om honom och det kunde jag aldrig tro men Kira slutar aldrig förvåna mig! Idag var vi på lydnadskurs igen och hon är så otroligt duktig men... tonårstrotsar ibland men det får man ha överseende med just nu, för det går ju över - om några månader (pust)!

Nu har vi Stor Spänning i Törne för nu räknas dagarna ner för Lisa. Från det datum då Jag först såg dem paras så "ska" hon ha nästa helg men hon har rejäla förvärkar redan men det har hon haft tidigare gånger också. Hela tiden ska hon vara runt mig. Jag och Lisa sover nu ensamna i sängkammaren för nu är valplådan fixad så nu när jag sitter här så ligger hon i sin bädd bredvid mig. De andra hundarna får inte komma in här längre nu så de står utanför dörröppningen (avdelad med kompostgaller) och piper hela tiden, speciellt Ziva för hon är ju "mattes tjej" + att hon vet vad som är på gång.
Det är så spännande för denna gång vid 3 veckor så kände jag inga fosterblåsor, som jag tidigare gjort på tikarna så nu får jag luska lite genom att försöka känna hur många foster det är och det är jättesvårt för känner jag två så kan det ligga någon bakom. Jag gissar på två trots allt men jag hoppas det är fler för ju färre de är ju större blir de och Lisa har fått stora valpar förut. Hoppas hon fixar det bara!
Jag lovar att skriva direkt när hon fått så ni kan stilla nyfikenheten lite ;)
Håll nu tummarna att allt går bra!

Jag har uppdaterat galleriet så gå in och kika på mina godingar vettja. Fler bilder på Rossi också.

Nu ska jag sätta mig i soffan och smeka lilla Lisas mage, jag ser på hennes blickar att hon längtar efter det :)
Trevlig Helg!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-