Så vart det Påsk och...

Nu är två av valparna tingade, det är lillpluttan Lixi och den andra pluttan Lizti. Den lugna Lixi kommer att flytta till Kristinehamn och den "tuffa" bruden Lizti flyttar till Malung:) Kvar är alltså den lille busiga Lion och "coola" Lila.
Lila fortsätter växa rejält och blir bestämt dvärg men de andra pyttarna, jaa det är svårt att säga men antingen toy eller små dvärgar. Skulle jag gissa enligt tidigare viktkurvor på kullar så skulle de definitivt bli toyar men... det finns aldrig garantier!
Käre värld, de är 6 veckor och om drygt en vecka så ska jag göra första besiktningen, ofattbart! Nu undrar ni säkert varför jag gör två besiktningar men det beror på att jag en gång hade en valp som blev ua vid 8 v. besiktningen men drygt en månad senare visade det att han stod på "tå" med ena bakbenet. Han röntgades och det visade sig att knäskålen var missbildad - Hur kan en veterinär missa sånt??? Efter det är jag jätterädd att det ska vara något fel på valparna, köparna vill ju ha friska valpar och definitivt jag som uppfödare så nu garderar jag mig till tänderna, allt ska vara perfekt !!!
I morgon ska trollen få bada. Alltså jag kommer inte se skillnad på dem med all den fluffpäls de får så det blir nog en liten prick nagellack på dem:)

Som ni ser på bilden så har jag en liten "dammsugare" på besök ibland härinne. Snuskisen käkar gärna upp det som ploppar ut där bak på valpisarna, supertypiskt labbar som äter Allt, ja då menar jag Allt! Ziva är en jäkel på att fånga möss på ängen och igår var en sån dag, hon kom till mig med den (vill ju visa vad hon kan:) och direkt hon lagt ner den, vem tror ni va där och tog den - jo Kira! "Snuskhunden" hann att mosa den rejält innan jag plockade ut den ur munnen på henne, jag lovar det blev ingen snosepuss på ett tag av henne...urk.

Idag är det Påskdagen och då ska man väl unna sig och ta det lite lugnt, eller? Näädå här var det upp som en tupp och det som mötte mig var ingen trevlig syn. Kira, jag måste erkänna, är helt rabiat ibland. Nu hade hon fått tag på tapeten i hallen och dragit bort nästan en hel våd, inte nog med det en stolsdyna från köket låg i partiklar på vardagsrumsgolvet. Jamen hallå hur mycket vadd kan de knö in i en dyna (?) här låg det Överallt! Bara att städa och se glad ut, eller glad och glad "leendet" var spikrakt och hårt spänt kan jag säga.
Dagen var tilltänkt ett besök på Svenska Spaniel och Retriver Klubbens utställning för att avnjuta vackra Labradorer men det kunde jag glömma, nu skulle den rabiata tjejen ut och få jobba istället. Åkte till skogen och la ett hejdundrande viltspår (blodspår) som gick både i snö och riktiga snår. Hon kämpade rejält med nosen kan jag lova men till slut (halvt utmattad) fann hon klöven. Efter två timmar i skogen så var hon faktiskt Nästan trött ja iaf så trött att efter bus med hundarna somna gott i sin fåtölj.
Men det var ju det där med utställningen. Efter lunch så sa jag till gubben (Mats) att nää vi åker och tittar, kanske det håller på än. Vi drog iväg till Forshaga men när vi kom dit så var besvikelsen stor - det var slut! Jaja Kira fick vad hon behövde så jag skakade det av mig, för hon går först. Jag såg väl nån labbe och konstaterade direkt att, herregud så liten Kira är!!! Ska bli mycket spännande den 6 maj när Vi ska dit på utställning, antingen åker hon ut direkt eller så ser de den vackra feminina Kira som Jag ser (vadå partisk :o)

Just nu så är hela pudelgänget här inne och busar med valparna och Rossi är den som mest busar - och även delar kissetidningarna i småbitar och äter upp deras mat, hm!

Nej nu är klockan 22.00 snart och jag känner mig faktiskt lite mör så jag ska gå och slänga ner mig i soffan framför teven en stund. Undrar om det hänt nåt i Världen? Bäst att kolla in nyheterna för jag jag lever bara i en hundvärld men jag lovar, det är allt bra gött det också! :)

Ha nu en fortsatt Glad Påsk mina vänner så syns vi snart igen :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-