Nu har det hänt - Äntligen!

Hejåhå så fort sommaren går när man har fullt upp - och så in i bombens varmt hela tiden också! Alltså detta är Inte njutningsbart, både hundarna och jag lider. Enda som är bra med denna "eländiga" sol är att man inte behöver klippa gräset så ofta ;)
Nog tölat om det!

Kira har åkt tåg för första gången i sitt unga liv. Vi åkte från Grums ner till Vänersborg där dotter Malin med familj bor. Hon klev på tåget "bara sådär" och så lade hon sig vid mina fötter och sov hela resan ner, sanslöst, jag som trodde hon skulle få världens panik men icke hon är som Vanligt kolugn :) Jag skulle ner och passa mitt lilla barnbarn på 3 år. Kira som aldrig träffat så små barn brydde sig inte ett dugg, hon låg där på golvet med Caspian bredvid sig och la sin tass på honom och somnade så gott. Detta vilda busfrö vände på en hand och var så mjuk och fin med honom och när vi var ute och gick så tog han Kiras koppel och hon lunkade så snällt bredvid honom. Jag slutar aldrig förvånas över denna hund!

Sen hade vi ju då den där utställningen den 9/7 (på Kiras födelsedag). Det var Labradorklubbens 40-års jubileum, på Kolsnäs i Sunne. Domare var Shuan Wiliamson, England.
Nu, helt seriöst, ska jag erkänna att jag var inte det minsta nervös (jag som brukar vara som ett asplöv). Jag visste redan att jag hade den finaste hunden och jag visste att hon är liten för att vara labbe. Att hon var liten fick vi skriftligt på. Hon fick "Very Good" !!! Kritiken löd - "Jag skulle föredra henne större "all over" Jaja det visste vi ju som sagt men för övrigt var det fin kritik "välkroppad med bra muskler, bra rörelser, bra vinklar, vackert huvud, underbara ögon, en mycket trevlig hund!" Ja Kira skötte sig perfekt (fast vi kunde kanske tränat lite mer på att "stå" rätt) och hon var så LUGN !!! Efteråt så gick vi bort till vårt tält där vår käre husse, tillika fotograf  hade satt sig tillrätta. Kira fick ett smaskigt ben och lade sig bredvid Mats fötter på sin filt. Jag rusade iväg för att se hur det skulle gå för Kiras "fästman", joodå han fick Exellent! Gud så roligt! Jag trodde faktiskt inte det när han var i ringen för han stod inte still en enda sekund men se den killen är snygg, och det såg domaren :)
Jag har ju inte sett sådär jättemånga labbar på utställning tidigare och jag måste nog ärligt säga att jag blev lite förvånad av den typ av labbe de ville ha och som premierades. Stora Tunga labbar, inte riktigt vad jag hade förväntat mig, jag menar labben är ju en jakthund (fågel/vilt) som ska röra sig lätt och då trodde jag faktiskt att de skulle vara Liiite smäckrare, inte som jaktlabben men... ja ni fattar! Det var MYCKET av läckra godbitar som ögonen fastnade på !!!
Trötta och mycket glada åkte vi hem :)

Så nu i helgen som var 14, 15, 16/7 så kom då den efterlängtade vilt- och sök kursen :) Både Kira och jag var förväntansfulla för självklart fattade hon att något var på gång när matte lastade bilen full av grejer (vi skulle sova i en husvagn).
Kira hade efter utställningen kommit i löp och var nu väääldigt intressant för en av "killarna" men det var kursledarens hund så Magnus (Bergström) tog bort honom ibland så Kira kunde vara med och busa med alla andra labbar när vi var på tomten. 
Första dagen (fredag) så hade vi teori om lukter och spår. Vi var ett glatt gäng så det pratades på av alla om upplevelser vi haft, vad vi kört fast på osv. Efter middagen vid 19-snåret så åkte de andra hem och Kira och jag installerade oss i husvagnen. Det tog ändå 45 minuter att köra hem och sedan tillbaka till 9.30 näää det var en "matte-Kira-helg" så vi tog oss friheten att njuta lite extra :) Men jag måste erkänna att jag kände mig liiite taskig mot Mats som själv fick kämpa med tre löptikar och två "tokiga" hanar ;) Han "sa" att allt gått bra, så jag får tro honom.
Lördagen inleddes med lydnadspass i "vardag och träning" och efter lunch apporteringsövningar, allt under ledning av Cecilia Lind som tävlar apportering på elitnivå. Vi fick även förkovra oss lite i nosework där tanken var att de skulle lära sig känna av kantarell lukt. Några av hundarna fattade galoppen och nosade reda på kantarellerna som var utplacerade på planen. Kan ju bara inflika då att Kira lär då aaaldrig bli någon kantarellhund, hon nosade lite sen gick hon och lade sig och stensov mitt ute på planen, noll intresse hahahaha... kan väl tilläggas att det var totalt stekhett ute, inget som Kira gillar (om man nu ska säga ngn ursäkt ;) Sökträningen stod Magnus för. 
När alla åkt hem för kvällen följe jag med Magnus och Elisabeth (hans sambo, tillika kock) och lade viltspår inför söndagen, mitt eget fick jag "synd nog" inte se.
Söndag morgon och regnet vräker ner. Jippii tyckte jag men inte de andra. Viltspårdomare Jan-Eric kom på fm och informerade om alla konstens regler. Jätteintressant! Sen gick vi då ut och skulle ta spåren. Jag må säga att jag var rätt självsäker för Kira har Aldrig missat ett spår. De flesta fixade det galant och sist var vi. Kira missar Totalt!!! Vad händer? Hon tog inte blodspåret, hon följe ett annat vilt som precis gått där. Åja vi gjorde återtag och hon tog klöven men vilken besvikelse... Kände mig helt knäckt, vad hände, här, nu??? Alla konstaterade sedan att det berodde på hennes löp, det var ju första gången hon löpte och spår kunde vara lååångt borta i hennes hjärna. Jan-Erik berättade att de tävlar inte ens löptikar för de kan vara så loja. Liten tröst :)
På eftermiddagen blev det utlärning om karta och kompass och kunde snabbt ta beslutet att det var bra mycket enklare att fixa en bra GPS app i mobilen. Jamen alltså hallå, jag matte och uträkningar, det är tvärstopp i kontoret :/
Som avslutning bjöds det på "Soldat-mat", sånt som militärerna får med sig ut i övning. Jättehäftigt, man tar en blötmat (jag tog ris o kyckling) som ligger i en påse, stoppar bara ner den i en annan påse (special) med lite vatten, väntar 10 minuter och vips så var maten färdigkokad. Faktiskt riktigt gott! Det ska jag definitivt köpa hem ifall man drar till skogs och blir hungrig!
Summa sumarum. Jätterolig kurs! Vi ska få en fortsättnings kurs frampå - och då VET jag att inte Kira löper!!!

I morgon sätter jag in nya bilder i galleriet. Nu är klockan 21.05 och det är fredags kväll, borde kanske umgås med gubben. I möra drar han iväg med hojen igen så vi går i omgångar här. Ska bli roligt för i morgon kommer en kvinna, Angelika och hennes man hit för att kika på pudelgänget jag har, alltid roligt med besök :)

Kära vänner, ha det Gott och Trevlig Helg !!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv