Kira Godkänd Viltspårhund!

Först vill jag skryta med att jag har... Världens Bästa Hund !!! Hon klarade anlagsprovet i Viltspår :)
Nu ska vi kämpa oss vidare i öppen klass och klarar hon det tre gånger så blir hon Viltspår Champion, tänk er det ni :)))
Vi hade i år satsat på att klara anlagsprovet (ja ni vet) nu är det gjort och nästa år så ska vi fixa championatet! 
Domaren tyckte att hon var så spårsäker så vi kunde gott och väl göra ett öppen spår redan nu men... så är det ju återigen den där matten som känner att hon själv måste kunna mer - Kira kan men inte jag!

Nu, så konstigt... pust å stön.
Vi var ju på kurs Kira och jag som ni minns och Mats passade löptikarna. Nu är det dock så att han fixade INTE detta korrekt - det vet jag NU !!!

Jag tyckte Beah hade blivit tjock så jag sa till Mats att nu måste det hållas igen på maten. Stackarn fick jättelite mat men så satt jag här för några dagar sen och masserade hennes (ännu) tjocka mage och kände att - va fasen, tuttarna har ju blivit stora !!! Då slog mig tanken, är hon dräktig??? Jag konfronterade Mats och han sa helt lugnt att "alla hade varit isolerade från varandra, det var bara en dag då jag var i garaget som jag sen fick se att Beah och Zicco gick tillsammans men det var ingen fara för tikskyddet satt ju på som det skulle". Va fan är karl dum eller??? 
Jaha, nu sitter jag här med en tik som är en månad för ung för att bli dräktig. Guuud jag lovar er, jag blir vansinnig! Allt är ju för sent för abortspruta så det är bara att bita i det sura äpplet och konstatera att, Beah och Zicco ska bli föräldrar! Jag som har planerat Allt så bra för till vintern skulle hon paras med Rossi så det blir b/t valpar och alla har åldern inne. Jaja de blir nog svarta (om nu inte Zicco har b/t lång, långt bak i stamtavlan).

Ja å så inte nog med det mina vänner ahhh Tanja är dräktig med ROSSI. Alltså ärligt jag är helt knäckt.
Tanja har ju klart visat att hon är inte det minsta intresserad av hanar - må så vara tills lilla "haggan" blev kär i Rossi...
Allt var lugnt när jag satt där och drack mitt kaffe i lugnan ro, helt plötsligt hör jag ett jäkla skri, in i köket och där satt de fast de små "jäklarna". Självklart blev jag glad - hon tog emot en hane men va faan han är ju bara nio (nu tio) månader!!! Vad skulle jag nu göra??? Den Mycket svårflörtade damen gillade tydligen "lammkött", abortspruta eller ej? Neej jag vågade helt enkelt inte, det finns risker...
Hon har nu en pytteliten mage och beräknas föda runt den 24/9, tuttarna har blivit förstorade så nu är jag 100% säker på att det bor små pyren därinne som säkerligen blir b/t.
Man ska ju inte gissa (tar inte ultraljud eller röntgen) men jag tror att Tanja får två stycken och Beah tre eller fyra.
Tanja kan få både dvärg och toy men så mycket toy som ligger i linjerna så gissar jag på toy. Beah får helt klart dvärg.

Ja ni mina vänner, inte lätt att vara uppfödare kan jag lova, allt kan hända och nu hände det Mig :(  Vet så många uppfödare som råkat ut för värre men för Mig är allt konstigt.

Som avslutning så måste jag ju berätta om min underbara Daisy. Hon har ju haft ont i sin vänstra höftled och jag har medicinerat med allsköns mediciner men inget har hjälpt. Så tog medicinerna slut (beställningen kom inte i tid) och tro det eller ej, damen rör sig obehindrat! Jo hon kan bli stel efter promenaderna men när hon är lös så springer hon omkring hur som helst utan svårigheter. Hon har nu fått följa med på lite längre promenader och hon är så himla Lycklig :) Jag har tänkt nu att det är bättre att hon är glad och lycklig och får Rimadyl om jag ser att hon får ont efteråt än att begränsa hennes rörelsefrihet i bara koppel och kortare promenader. Hon är nio år nu och har rätt att leva sitt liv, jag vet att medellivslängden är kort på berner men är hon lycklig så kanske hon lever många år till :)

Ah det är fredagskväll och här sitter jag... Tur att Mats kör buss så jag inte behöver ha dåligt samvete, de enda jag har dåligt samvete för är hundarna som Älskar att ligga på mig/runt mig i soffan framför teven.
Bäst att jag gör dem till viljes :)

Trevlig Helg alla !!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv