Nu är Beah-gänget här :)

Nu är första gänget födda :)

För två dagar sedan, den 16 september så föddes Mevas Benjo, Benson och Benise, alla är svarta.

Klockan 8.45 så började Beah få lite krystvärkar men de  gav med sig efter en halvtimme. Vi gick ut och gick runt på baksidan huset, hon kissade men var orolig. Vi gick in igen och hon lade sig i sin biabädd (valplåda) på rygg. Jag satt nog en timme och masserade hennes hårda mage av sammandragningar. Så känner jag att attans det ligger två som vill ner samtidigt, inte bra tänkte jag då det var samma med Lisa första gången och det blev kejsarsnitt. Jag försökte "trycka upp" den ene lite och så började hon krysta igen, kanske fem gånger och plopp så kom Benjo, en "stor" tjockis på 193 gr. Han hade verkligen mage så han hade gottat sig rejält därinne och var först inte det minsta intresserad av att tutta. Jodå tjoff med tutten in i munnen på honom för det hade Jag bestämt, så han fann sig till ro till slut och bättrade på sin redan runda mage. Beah började krysta igen och ut kom en liten plutt, Benson! Han vägde bara 158 gr men det märketes också att han var hungrig för det första han gjorde var att kravla sig bort till mamma för att hugga tag i en tutte (den killen är som en sugpropp än;). Här gick det undan för ett tu tre så var Benise född. Hon var "normal" för hon vägde mitt emellan killarna, 169 gr.
Jag fattar inte hur allt kunde gå så fort och Beah tog dem till sig precis som hon gjort detta tidigare. Alltså vilken tik !!! Ska faktiskt bli lite spännande att se pälsen sen om de verkligen är Helt svarta för nu som nyfödda är det jättesvårt att se.
Gänget är som sagt två dagar idag, de går upp i vikt som de ska ja Benjo har acclimatiserat sig lite till de övriga och sugproppen, ja han ökar mest :)
De är så små och söta och så luktar de så gott, jaa faktiskt.
En liten "pling" säger att jag Kanske borde spara tiken för parar jag henne sen med Rossi som är b/t så är ju chansen stor att det blir b/t valpar - hoppas Mats inte läser detta för då blir han totalt knäckt på mig, jajaja lite hemliga tankar måste man ju få ha ;)

Nu väntar jag in Tanja. Magen är så stor på den lilla pluttan men jag gissar på två valpar ändå. Som förstföderskor så får de ju oftast tidigare, Beah fick på dygn 60 och de ska gå 63. Det är ju så pirrigt nu för om jag ser tillbaka på Ziva så fick hon Alltid på dygn 57 och Tanja är idag på dygn 58. Låst skulle jag vilja säga att jag är om dagens läge.
Igår var alla hundarna med på gärdet och sprang runt som tokar och käkade fågelbajs från flyttfåglarna - urk! Vi, eller rättare sagt Jag gick nog 2-3 km medans hundarna sprang säkert 8 km, mmm det var ju mumma överallt!!! Tanja bar jag efter en km ungefär och attans så tunga de blir armarna skakade på slutet.
Så fort Tanja fått så återkommer jag!

Nu ska jag gå in i hundrummet (där även jag sover med Beah och Tanja) och se om jag kan slita bort Beah från valparna ett tag för faktisk, hon behöver göra både a och b  även om hon själv vägrar inse det!

Kram på er alla, syns nog snart igen :)

(ursäkta lite suddig bild men vill inte trycka blixten i ögonen på Beah)

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar