Tanja-valpisar födda :)

Tanjas små valpar födda igår 21/9 :)

Oj så små, pyttar faktiskt! Det blev två hanar och en tik, alla Black and Tan. Först kom Tango 141 gr. sen kom Tansia 110 gr och sist Tazzio 140 gr. Så liten som Tansia är har jag aldrig genom åren haft tidigare, tror att alla blir toy.

Det gick rätt fort från första krystningen tills Tango kom men Tanja var inte ett dugg intresserad, hon var mest knäckt över vad som hänt för hon ville bara göra sig ren själv. Hon hade ont pluttan min och fattade ingenting, så kom Tansia och det blev detsamma där - inget intresse. Nu började jag bli lite orolig för tänk om hon skulle stöta dem ifrån sig! Jag hade ju Beah som jag kunde stoppa dem till om det knep men se på sjutton det kom en till efter ca 20 minuter, måste erkänna att jag hade Inte räknat med tre i den lilla kroppen. Tazzio var så glupsk så han drog sig iväg till tutten så fort han kom ut, ja jag han inte ens få av navelsträngen. Alla tre började tutta så fort de kom ut, inga problem där inte.
När Tanja gjort sig ren och jag valparna torra så bytte jag allt så det blev torrt och gott åt dem. Det första Tanja gjorde ser ni på bilden, hon la sig ner helt utmattad medans de små sög tag i varsin tutte, nu var det lugnt i bädden :) Jag andades ut, ännu en lyckad valpning i kenneln :)

Allt har gått jättebra, Beah är ju nyfiken förstås då det piper till hos Tanja ibland men hon vet vad det är och vad som gäller. Halva rummet är uppdelat i två insynsskyddade "valphagar" så de två mammorna ska få vara ifred och jag ligger i sängen med ett öra som parabol om något skulle vara ovanligt på natten.

Jag måste ju säga att det är ett jädra schå att få allt att funka, det är mattider i omgångar hela dagarna sen ska ju inte bara de vuxna hundarna ha sina promenader, neej mammorna ska ju ut en liten sväng och kissa också och röra sig liiite (så livmodern drar ihop sig som den ska). Jag tar dem var för sig men det kissas sen hoppar de på mig och ska in igen till valparna.

Beahs valpar är riktigt stora, på dygn fyra (6 idag) så hade de redan dubblat sin vikt, hon må ha grädde i juvren ;)
De äter och sover och när de nu sover så tycker Beah ibland att det är lite långtråkigt så jag får sitta därinne och pyssla med henne, ibland kommer hon till och med ut till de andra hundarna och gör ett varv, sen in igen.

Nu kommer en härlig tid framöver, jag Älskar små valpar, att få se dem växa upp och till slut bli en del i familjen/flocken :) Det tråkiga är ju att de måste flytta sen men jag brukar finna bra hem och det fixar jag den här gången också :)

Jag kommer att uppdatera er här i dagboken så är ni nyfikna på vad som händer så är ni välkomna att kika in.

Ha nu alla en trevlig fredagskväll! Själv ska jag boka mig framför teven - det är ju Idol !!!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-