Tilly och Tanja har fått valpar!

NU har valparna kommit !!!

Idag är både Tillys och Tanjas valpar fem dagar! Ja de fick på samma dag, ojojoj säger jag bara...
På kvällen den 28/3 började Tilly krysta och klockan 00.40 på skärtorsdagen var den första valpen ute! Gissa om jag blev paff när det kom Svarta valpar jag som var helsäker på att de skulle bli vita. Ut krystades fem stycken, tre hanar och två tiklar :) Hon var superduktig !!!
När Tilly höll på att få ut sin sista valp så började Tanja krysta - Shit tänkte jag hur ska detta bli ??? Ropade på Mats och han kom lite smått skärrad och nyvaken in i rummet. "Nu får du hjälpa till om det går snabbt för Tanja". Jisses så nervös han var för detta hade han aldrig varit med om tidigare.
Precis när allt var klart och nybäddat hos Tilly så var det bara att hoppa över till nästa valpbädd (har dem i samma rum).
Ingen direkt panik med Tanja för det tog ca 20 minuter till innan första valpen kikade fram, en liten tik :) Sen blev det trögt, tiden gick och nästan en timme senare kom valp nr två också en liten tik. Jag visste att det bara skulle vara två för magen var inte lika stor som förra gången, så allt gjordes rent och snyggt även i den bädden. De var så fina med sin tan teckningar!
Valparna och mammorna fick vila och vara ifred en stund sen fick de lite mat för det tar på krafterna att föda små valpisar :)


Efter minst 10 muggar kaffe den kvällen/natten/morgonen så kände jag vad trött jag va, tre timmars sömn på två dygn började göra sig till känna men man får en sån adrenalinkick av sånt här så det gick inte att koppla av och sova. De andra pudlarna var överlyckliga när jag, åtminstone lade mig på soffan och vilade en stund. Alla var på mig och det skulle tjusas och gosas hejvilt - mattes små troll :)
Alla hade ju undrat vart jag varit i över två dygn... Tack och lov var det ju Påskhelg så Mats var ledig och servade mig med mat och allt med hundarna, älskade gubben min!

Två av Tillys hanar var tingade i förväg och en tik ska jag spara, killarna hamnar här i Karlstad :)
Även Tanjas två valpar var tingade i förväg, ena tiken till Karlstad och en till Helsingfors i Finland.
Två valpar (svarta) otingade, en tik och en hane ur Tillys kull!

Fortsättning följer som ni förstår :)

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-