Vad är detta? Beah har valpat!

Jaha ... så va de tio !!!

Beah har igår 15/4 fött tre valpar, pappa är Rossi!
Ja jisses vad ska jag säga...???

Två veckor efter att Tanja blivit parad så började Beah bli "skendräktig", fick alla symtom på att vara dräktig så jag beställde tid för ultraljud men två dagar innan vi skulle dit så åkte magen in och tuttarna blev som vanligt. Skönt tänkte jag för det var ju till hösten hon skulle bli parad.
Hon hade ingen mage, inga svullna juver men då Tilly och Tanja födde sina valpar så sa det" Poff", magen svällde och juvren fylldes. Jaja hon tror väl att hon också ska föda var min tanke för det fanns inte en chans att hon kunnat bli dräktig.
Så sitter Mats och jag i köket och Mats har Beah i knät "Jag tyckte jag kände en spark" sa Mats, "sluta skojja om detta mer nu för hon är INTE dräktig"! "Kom och känn här jag vet att det är sparkar". Jag gick dit och kände - men va fasen Är hon Dräktig??? Jag blev helt kall, detta var ju omöjligt.
När vi sitter där och funderar på hur detta gått till så säger Mats att det var ju EN gång som Rossi följde med mig in när jag hade med mig alla pudlarna när jag skottade snö, minns du inte det?
Jamen då slår det mig, jag hade ju släppt ut Rossi i inhägnaden vid altanen och han hade hoppat över staketet pga all snö. Hur hade de hunnit sitta ihop då?
Jaja Beah är ju inte den som kniper kan jag ju säga, klart det måste varit då, konstigt för hon var ju i slutlöp då. Ja vad ska jag säga, återigen? Snacka om att "bli tagen på sängen".
Men herregud då skulle hon ju valpa snart. In i hundrummet och fixar till en akutbädd åt henne. Tre tikar med valpar och sängen som jag sov i, hur sjutton skulle vi få plats?
Hon födde sina tre små sockergryn igår (natt/morgon), en riktig Guldklimp (hane) och två B/T (en tik och en hane).
Beah mådde inte så bra i sitt utrymme så idag har jag gjort om Allt därinne. Tilly och Tanjas valpar börjar röra mer på sig (19 dgr idag) så snart är deras hage hela rummet så nu är det "valpsäkrat" och Beah har ett stort utrymme till sig och sina valpar sen när de börjar röra på sig - Allt går !!!
I Törne bor alltså nu 21 st. hundar/valpar...Pust!
Att jag inte skrivit det här tidigare beror dels på att jag levt i chock och att jag vet att de blir tingade direkt jag skriver här, vilket är jättebra :)

Det är en svart tik och en svart hane som inte är tingade ur Tillys kull. En svart tik ska jag spara själv, vilken av dem vet jag inte än.
Hundantalet ökar och ökar i kenneln för jag ska även försöka finna en lämplig b/t hane till. Äh ni vet 8 eller 10 pudlar vad spelar det för roll ;)

Alltså vilka tjocka valpar Tanja har, ja Tilly också men de kommer att bli lite större och så är de fem om tuttarna, Tanjas valpar har ju det stora nöjet att välja vilka tuttar det sprutar mest ur så de äter och sover och blir tjockare och tjockare!
Alla valpar börjar höra nu iaf. för är jag därinne och gör något så rör de sig direkt, snart är de på benen :)

Till helgen är det utställning som jag har anmält Kira till och som jag sett fram emot ett halvår nu, och vad händer jo hon LÖPER! Hon är så loj och inte alls den pigga "tokiga" Kira som hon brukar vara. Alltså jag lägger ner... orkar inte mer just nu det är bara för mycket, det blir ingen utställning och så föder ju denna Beah sina valpar också och allt detta fixar inte Mats. Aaaahhhh så töligt !!!

Har skickat efter tester på Kira för ärftliga sjukdomar som de kan ha och Kiras mamma är inte testad så jag måste kolla innan hon paras inför hösten. Hane till henne har jag kikat runt efter och nu funnit en brun hane i Stockholm och som inte bär på gula anlag. Kiras mamma bär på gult (gul morfar) men pappa bara helt svart i leden och parar jag med en brun eller svart hane som bär på en gul gen så blir färgen på valparna "blaskig" och det vill vi iiinte ha men ojojoj så svårt att finna en sån hane, det verkar paras med gult lite överallt.
Detta var kanske lite överkurs men jag tror ni fattar lite vad jag menar iaf.

Nu har jag suttit här längre än vad min tid räcker till så bilder kommer nästa gång i galleriet men efter förra gången jag skrev har några tillkommit.

Ha det så gott alla goa människor som läser mina rader.
Syns snart igen!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-