Fullt ös - medvetslös ;)

Men käre värld vad gängen växer!
På bilden är det Tin-Tin (Åh gode tid - tror jag!!!) Som är nytrimmad på nos och tassar, 4 v.

Nu får ni ha överseende för nu har jag Bara satt in valpbilder i galleriet. 
Om ni vore här så skulle ni bli lite avundsjuka på mig Men samtidigt lite frustrerade på valpisar, jag lovar!

Dygnets timmar är allt för korta, ja för mig i alla fall.
Upp vid 7.30 släppa ut de stora hundarna och ut på gärdena med pudlarna = morgonpinkeriet. In och slänga i sig en kopp kaffe så jag kvickar till. In till de små busarna och med Tilly, Tanja och Beah för alla ska ha mat. Göra rent och byta tidningar + gosa då förstås, Kira och bernisarna ska ut på minst en timmes promenad, hem och fixa lunch sen ut med pudlarna så de får härja av sig,  Mat tajm för doggarna igen, även de stora. In och busa med valparna... kaffe (måste ju fylla på energin:) Har jag tur så hinner jag in i duschen en sväng. Valparna, hur busiga som helst (är där minst 1- 1,5 timmar), städar och pysslar med dem. Vid den här tiden är kl runt 19.00. försöker umgår med min man en timme sen ska ju alla busar + morsor ha mat igen, sätter mig ner i soffan och tänker att kanske jag kopplar av en stund... mmm en timme sen är det nattpinken och alla ska ha sin nattagodis. Runt 10.30 - 23  kan jag äääntligen pusta ut och sängen väntar vid 00.00 - 01.30, alltså tro mig det är INTE lätt att att vara uppfödare!!! Sen måste ju alla goa köpare få komma och snosa också, och det gillar jag ;) 

Mammorna får mat tre gånger om dagen så mjölken hålls igång och att de inte tunnar ur (men det är ju knas att säga på det här stället;)
Tanjas och Beahs valpar är nu 4,5 v. och gillar att käka egen gegga, för det är precis vad det är - tinat blötfoder.
Till att börja med fick de nötfärs men det var bara några dagar för sen nja... Jag köpte puppy Vom och Hundemat och serverade gänget så fint utanför deras "hage" på golvet, det var ju bara det att mammorna hade ju inte hunnit sluka i sig sitt, vips så fanns sju valpar i deras matskålar och ja... puppyn ratades!
Tänk det är detsamma varje gång jag har valpar, de gillar inte puppyn nänä vuxenmat är myyycket godare!
Nu får de hälften/hälften men jag ska gå över till vuxenfodret snart bara de är klippska nog att slicka äggula (enda som fattas i vuxenfodret).

De är nu 4,5 veckor resp två veckor. Då Tilly och Tanjas valpar föddes samma dag så får de vara på golvet och busa tillsammans - jag lovar att det går högljutt till för ojojoj de gaddarna är Sylvassa och så biter de varandra.
Tanjas valpar, Tazza och Tamira (Mimmi) - måste tillägga att då Tanjas namn börjar på Ta så får namnen börja på detsamma i stamtavlan för då vet jag vilken valp som tillhör vem i framtiden - har en ganska stor hage, likaså Beahs men Tillys gäng som är fem valpar har nu fått tillgång till hela rummet men har sina bäddar där de "bodde förrut". Jisses det kryllar av dem när man kommer in för naturligtvis så hör de dirkekt när jag öppnar dörren. Jaa även Tanjas valpar piper att jag ska ta upp dem...pust!
Tack o lov så är Beahs valpar tysta än så länge....

Beahs valpar är nu 16 dgr och igår så fick tiken upp ögonen, den aprikosa hanen glipar lite än men sömntutan Berix han gillar nog läget att ta det lilla lugna.
Beahs valpar ska i stamtavlan heta Mevas Benjoz, Berix och Betzie.
Tanjas valpar, Tamira och Tazza och till sist Tillys valpar, Timon, Tin-Tin, Tizmo, Tiami och pluttan Tipzie.
Kan bara säga, det är stooor viktskillnad i kullarna. Alla är riktiga knubbisar (tjocka) men bara i Tillys kull skiljer det nästan 500 gr - dä ni!

Alla utom en tik ur Tillys kull är tingade, och fort gick det...
Jag ska ju spara en tik ur den kullen och valet har varit supersvårt så det får bli den tiken som valde mig, Tipzie (kommer att kallas Sanza). Skulle vilja spara båda, för jag tror verkligen på båda två, de kommer bli kanonfina!
Det är så roligt för fyra valpar inkl min kommer att hamna här i Karlstad så vi kan träffas och jag får följa dem, sen får de ju vara här om det nalkas semester osv. Toppenroligt !!!

Herregud det är bara valpar, valpar, valpar....
Snälla ha överseende med mig - jag lever i den världen nu ;)
Kram på er! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-