Tanjas små valpisar är här!

Hejsvejs alla fina!

Nu har Tanjas valpar kommit precis på Alla Hjärtans Dag :)
Igår eftermiddag så kikade två b/t hanar och en svart tik fram! Vilken lycka !!!

Hon visade mig att hon ville gå in i valprummet så jag släppte allt och skyndade mig med in och 20 minuter senare var en valp född sen tog det inte lång stund förrän nästa kom... på tre timmar var allt klart och hon låg i sin rena bädd och njöt av sina små, de var små... Den minsta lille hanen vägde bara 84 gr, tiken 121 gr och den stora hanen vägde 150 gr. Den lilla lilla killen är sååå pytteliten, aldrig haft en så liten valp men idag har de gått upp litegrann, inte mycket men några gram iaf.
Tiken och en hane är tingade så en fin hane finns kvar.
Många är ni som vill ha valpar och jag lovade skriva här så hör nu av er ni som är intresserade.

På fredag väntas Tilly föda. Hon är tjock så vi får se om det blir fyra eller fem. Det här är så spännande och vilken kick det ger att få vara med när de föder, helt fantastiskt!

Nu har Daisy varit till veterinären och hon fick jättemycket beröm för att hon är så pigg och fräsch, enda är ju hennes leder men nu har vi fått smärtstillande och det ska hon äta i resten av hennes liv. Min underbara goa Daisy!

Vet ni, Santza började klia sig och när jag badat alla så gick jag igenom dem allihop och fick syn på att Santza hade nått vitt, som mjäll, runt öronkanten. Jag googlade hejvilt vad detta kunde vara och det som stämde bäst in var RÄVSKABB! Ve och fasa nu skulle ju alla hundar få det då det är så smittsamt. Jag tryckte på Frontline i hopp om att det skulle ta den men ringde veterinären så hon fick ta prov. Inget syntes på skrapprovet, kanske Frontlinen tagit bort skiten? Nja sa veterinären det funkar inte på rävskabb!Hur som haver vi fick tabletter att ta ut och att jag skulle ha stenkoll på de andra, alltså jag va helt knäckt 14 hundar... jag såg hur tusenlappar drog iväg.
Ingen började klia sig mer än normalt och alla hundarna har gått under min lupp men ingen skabb. Vi klarar oss nog :) Vad jag inte kan förstå är varför just hon  fått det isf, är ju jättekonstigt då alla hundarna är på samma ställen.
Har jag nu riktig tur så är kapitlet rävskabb avslutat.

Nu ska jag ta ut Tanja en sväng så hon får göra sina behov (och så måste jag ju sitta och beundra juvelerna en stund).

Det är lite uppdatering i galleriet. Än är det ju inte så mycket att fota på de små men en bild ligger där iaf.

Trevlig fortsatt helg :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-