Santza och Tanja parade. Välkommen Ina!

Ja nu skrev jag ju i förra inlägget att det händer grejer - ännu mer denna gång!
Jag måste ju börja med att säga Hej till er alla följare :)

Överraskningen... Lilla Ina har flyttat till oss! En härlig, nu 10 v., valp av rasen Sankt Bernhard!
Jaja jag vet vad ni tänker, "nu har hon fått värmeslag". Nej faktiskt så är det inte jag som kom med förslaget för det var min käre make, ja ni läste rätt.
Dennis har nu blivit så ensam sen mamma Daisy försvann, visst han har labbarna men det är ju stort temperaments skillnad mellan de raserna, han hänger ju inte med i deras spring och bus. En kompis måste ju Han ha också. Vi grunnade, eller Jag grunnade på vad för ras som passade honom bäst, en berner till var uteslutet och då sa Mats, ska vi ha en så stor hund till så ska vi ha en bernhard. Jag trodde jag satte kaffet i vrångstrupen, ville han ha en sån, han som tyckte min New Foundland dregglade mycket... ok nu hade han bestämt (ingen var ju gladare än jag). Nu drog mitt maniska igång klart vi skulle ha valp och det Nu. Kollade runt och fann en fantastisk uppfödare nere i Mörrun, längst ner i Blekinge. Kenneln heter Kiibumbies och innehas av Anita Åkesson.
Lilla Ina var då bara 4 veckor så väntan har känts lång.
Nu bor hon alltså här och kommer förgylla allas vardag, det gör hon redan kan jag säga med den klumpigheten hon har, tex snubblar på sina egna fötter :) Nu ska det också bli spännande att se henne växa för det går Fort... som vuxen kommer hon väga mellan 65-80 kg och runt 70-80 cm hög.

Beahs små valpar växer så det knakar ena riktiga tjockisar är det men Beah har som vanligt grädde i tuttarna ;) Nu är de 3 v. och står på vingliga ben. De är så enormt vackra, fina b/t teckningar och den aprikosa har en ljuvlig färg. Två flyttar till Stockholm och en till Jönköping.

På tal om valpar. Tanja är dräktig med Rossi det tror jag absolut för är det nån som kan bli dräktig så är det Tanja. Hon har nu fyllt 5 år så det blir hennes sista kull sen ska hon kastreras. Valpningen blir i slutet av juli och leverans i slutet av september.

Dräktig ja, hm. Det här med Santza och Bieber blir intressant uppföljning.
Bieber han försökte och försökte men se den killen är absolut inte pricksäker. Jag vill ha valpar efter dem för vid förra löpet så kunde han inte fixa det heller. Jag bestämde att nu får det bli insemination. Sagt och gjort. Vi åkte till Evidensia och de gjorde ett progprov för är det nån som är säker här så är det Rossi och han ville definitivt ha henne så det borde visa runt 40 men det visade bara 17 alltså två dagar tidigare till höglöp. Detta var en fredag så naturligtvis så körde det ihop sig. Då vet på Evidensia som gör insemination inte jobbade så åkte vi till Ulvsby smådjursklinik. 
De försökte på igång Bieber men han visade knappt intresse för Santza i detta kliniska undersökningsrum så vi gick ut och då kom det Liiite spermier. Det va pigga små rackare men skulle det kunna bli något av detta lilla? Jag tog risken och hon inseminirades. 
Det är konstigt för igår söndag så skulle hon ju vara i höglöp men ingen hane brydde sig om henne så jag undrar allt om prog provet visade rätt, har jag nu tur att hon var i hölöp ändå på fredagen så kan det ju ha lyckats. Den som väntar får se... ;)

Rossi då, ska han flytta? Jo Ziccos nya matte hade en väninna som pratat om Pudel i flera år men aldrig kommit till skott. Jag tittade på Rossi, hm det vore ju gott för både honom, mig och tikarna om den lille hingsten kunde flytta en stund (fler löptikar inväntas). Han är nu på prov och går det bra för både honom och barnbarnet som är allergisk mot hundar så blir han utlämnad på foder för jag vill ha honom till Sussi sen.
Ja det blev lite mycket på samma gång här men det är ju typiskt Törne ;) Bara alla har det bra så är jag nöjd.

Nu är det så varmt ute att både jag och hundarna mår pyton. De tycker det är jätteskönt att ligga här inne i svalkan. De ligger, i skrivandets stund på golvet och utspridda i Deras dubbelsäng och njuter, Ina har tryckt sig under sängen, kanske svalast där.

Gå nu in i galleriet så ser ni lite nya bilder, speciellt på valparna och Ina :)

Hoppas ni njuter av värmen, ni som gillar det ni andra likt mig, drick vatten med is i och sätt er vid nån fläkt som blåser lite "kyliga" vindar.

Kram kram till er alla :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-