Allt går att sälja idag men bli inte lurade, vänta istället

ÄNTLIGEN löper tikarna så jag kan skriva igen!
Jag ville vänta så jag hade nått lite roligt att skriva om.

Så är det, både Sussi (med Tino) är parad och Beah med Bieber.
Sista parningsdagen för Beah och Bieber var idag och mellan Sussi och Tino så var sista dagen i förrgår så nu blir det två kullar samtidigt. Det är så bra när det är så nära för då kan Alla valparna leka tillsammans, perfekt!

Ni nya som läser detta och söker valp så kan jag säga att alla är tingade.
Det är nu bra över 400 st som sökt valpar och jag kan inte ta emot fler!!!
Jag är så ledsen för alla som inte finner en liten parvel men ni får hålla ut, tiderna kommer att förändras. Jag ber er bara, köp inga blandisar bara för att det är Pudel i dem. En del hävdar att "jamen då är de allergivänliga" det är Helt fel! Likaså är de inte hälsotestade! Har hört många som tror att säger säljaren att de är registrerade så är det i Jordbruksverket, inte Skk., lurendrejeri! 
Vi uppfödare har stora kostnader i vår uppfödning  men idag kan tydligen vem som helst kalla sig "uppfödare" och så kör de blandningar kors och tvärs och säljer dem för det dubbla priset än vad vi seriösa uppfödare gör. Jo då jag vet att det är brist på valpar med stamtavla men vänta hellre. Snart är (förhoppningsvis) coronan över och då går alla tillbaka till jobbet, vem tar hand om hunden? Jag tror det kommer bli många valpar/unghundar/hundar till salu då och priserna kommer rasa. Denna boomen har vi nu senast sett vad gäller chihuahua som var så populära ett tag.
Jag tror inte att denna rusch som är nu kommer att gynna någon i slutänden, tyvärr.

Så till nått helt annat.
Jag har bestämt mig för att lätta på vikten lite (läs mycket). Jag kör nu en diet som funkar för mig och faktisk så har jag gått ner 8 kg på 6 veckor, jag är stolt och ger mig en "klapp på axeln" ;) Detta har nu medfört att hundarna verkligen får motion. Dryga milen om dagen blir det och det är så himla skönt. Jag är så glad för jag har inte haft sådär vansinnigt ont av artrosen utan utan bara njutit i dessa sköna vårdagar, ja idag njuter jag inte - det snöar och är runt nollan :( I förrgår va det +17 grader och t-shirt och idag detta, brrr ... så täckjackan åkte fram igen men värmen skulle ju komma tillbaka så, nu håller vi hoppet uppe :)

Så har vi ju lillprinsen "Bamse" (heter Mevas Tiffe i stamtavlan).
Alltså den killen är stor, riktigt stor. Tänkte nog att han skulle tunna ut Lite nu när han springer och härjar så men icke då, han ökar. Idag är han 7 v. och vågen visade 1,7 kg och så mycket har nog ingen valp vägt när de varit leveransklara vid 9 v. Jag tror att han blir ok sen när han växer upp och flyttar till sin nya matte och husse i Lindesberg för den här lille Bamsen ska nämligen bli en agility hund. Han kommer få två "brorsor" varav den ena tävlar men de blir äldre så nu ska Bamse också bli en stjärna (förhoppningsvis) och ta över stafettpinnen så småningom :)

Jag har alltid kört med tidningar när jag tränat valpar att bli rumsrena men denna gång så köpte jag konstgräs, toppenbra! Det känns ju som gräs så så fort vi kommer ut så sätter han sig och gör sina behov. Ja okej det är inte gräs här direkt utan mest mossa och naturen har ju inte kommit ner till marken än så något grönt har kommit fram än men ni förstår vad jag menar. Bara att dela mattan och sen in i duschen för tvätt och tork så är den redo för ny toalett sen. Ett tips bara!

Lite nya bilder i galleriet. Jag har sagt det förrut och säger det igen, det är synd att jag inte kan lägga upp små videosnuttar på hemsidan för oj så roligt det varit att jag få visa er. Det blir mest att jag filmar så bilder blir det tyvärr lite sparsamt med men ni får hålla till godo :)

Nu blev det sådär långt igen men det var roligt att skriva idag, ingen stress att hundarna ska ha det eller det för nu ligger alla och sover så gott överallt.

På återseende alla goa läsare och nu hoppas vi på en fin vår!
Kram till er!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-