Nu är de här...!!!

Hejsan go vänner :)

Mycket har hänt som ni nog förstår då det känns som det var evigheter jag var här inne.
Först måste jag berätta att även Elsa nu är friröntgad Hd/Ed, jippiiii :)

Så har vi ju fått tillökning , ett gäng små Pudelvalpar.
Sussi fick 6 stycken, två tikar och 4 hanar som alla är b/t. Idag är de 3 veckor.
Beah fick 4 hanar en var dock dödfödd och en annan fick syrebrist och dog några dagar senare. De två som är kvar är hanar och är b/t. De blir tre veckor på lördag (onsdag idag).

Sussis valpar är nu så stora att de är uppe och knatar runt och så har de fått hörsel för så fort jag kommer till dem så piper de och letar runt efter mig (sitter ofta hos dem). De diar för fullt och har så runda goa magar så jag ids inte att börja ge dem smakportioner än.
Beahs valpar skulle jag vilja säga är tjocka, helt runda men så är de ju bara två och har tillgång till 6 st tuttar.  
Sussi äter och äter och det behöver hon då det är så många valpar så även hon har börjat bli lite rund. Beah är lite kinkigare med maten men den bruden är så rund ändå och har ju bara två valpar så det skulle inte göra ett dugg om hon lättade på vikten litegrann.

Eventuellt är två hanar otingade.

Jag förstår inte, som jag säger varje sommar, vart har tiden tagit vägen det går ju så fort, redan augusti!
Jag har varit mycket i stugan i sommar då jag och mitt ena  fantastiska barnbarn varit där och målat den. Hundarna har såklart varit med men då det varit så varmt så har det inte sträckt sig till några längre promenader, sanktisarna lider verkligen i värmen och då speciellt Ina, hon har mest legat framför ac:n.
Det har varit mycket fästingar som satt sig fast på Elsa och hon fick stora utslag som sen varade så henne fick jag raka ner under halsen och ge Bravecto. Nu är den pälsen på väg tillbaka men så började hon fälla sin päls så hon ser ut som en korthårig Sankt Bernhard alltså inte nog med det,,, jag har ju en svarting som heter Rocky den lille spjuvern älskar Elsas svans så den tar han tag i och drar, Elsa bryr sig inte, så nu är hon nästan hårlös på den också, alltså... hon ser Hemsk ut finns nog ingen som skulle tro att hon var en riktigt långhårig sanktis :( Problemet är ju också att jag tänkt para henne i höst nu när hon löper men det vette sjutton om jag vågar åka med henne till en fästman som hon ser ut, dels skulle jag skämmas för hanhundsägaren och hanen då, attans han skulle nog verkligen undra vad som kommer och "ormar" upp sig för honom. Ja vi får se om jag vågar :0

Rocky hur har han utvecklats? Jodå killen är full av liv men tack godegud att han inte är så vild som Kira och Tuva var, nej han är - än så länge - supercool kille trots att han snart börjar komma in i "slyngelåldern" (nu 6 mån). Han lyssnar direkt på vad jag säger men det märks att han har labbens energi för springa kan han :)
Hans framtår pekar väldigt mycket inåt nu så hoppas hoppas han inte får några men av det men det ser lurigt ut. Hans vänstra bakben som absolut inte ville hänga med när han var liten är något ostabilare än det högra, som han lägger mest tyngd på, Ja vi får se hur det går med min lille "maskot" men vi hoppas på många fina år tillsammans.

Pudelgänget då ja de bara njuter av tillvaron, de är ju så superenkla att ha, de följer med på allt, är superlydiga och ständigt glada :) 
Tino Tror att han leder flocken för han vaktar mest men se rang herren är Bieber till och med över Elsa och Rocky, Ina är den där coola hunden som bara lyfter lite på överläppen så försvinner alla, ingen rör henne.

Det har varit mycket "gå i koppel" men då vi badar så får de vara lösa och gissa om de älskar det,,, ja inte pudlarna då förstås för man Kan ju bli blöt om tassarna, Tino är väl den som försiktigt kan gå ut en liten bit om jag slänger en pinne, skillnad var det när jag hade Ziva och Lisa för de bara kastade sig ut för att simma.

Gud var jag kan sakna alla hundar som lämnat kenneln. Ibland plågar jag mig själv med att titta på bilder på dem och tårarna rinner :( Fasen alltså det är tufft att ha kennel och många hundar för det händer alltid något, negativt som positivt.
Jag har ibland varit "nere" och tänkt att jag slutar med detta men så får man njuta av kärleken från alla och för att inte prata om den underbara valptiden - mammakänslorna rusar!!!

Idag hinner jag inte lägga in några bilder men ska göra det så fort som möjligt, jag kände idag bara att jag Måste skriva till er för det är så många som hör av sig och undrar varför jag inte skrivit - men nu har jag varit här :)

Tusen miljoner kramar till er därute och var rädda om er :)


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-