Snart vååår - eller ???

Hej hej mina goa läsare :)
Nu njuter jag och hundarna, snö, lite kallt på natten och Strålande varm sol hela dagarna! Detta får mig att se framåt mot riktig vår :)

Se framåt ja, den där lilla Molly har fortfarande inte kommit i löp och nu är det snart dags för Kajsa också för första gången och som vanligt med tikarna så samkör de, denna gång är det dock bara dessa två för övriga gänget har redan gjort sitt. Bara att vänta...

Beah är nu ute på prov till ett äldre par som vill ha henne själv känner jag stor sorg i hjärtat men nu har hon det toppenbra och får all uppmärksamhet och gos som hon vill ha. Här drog hon sig undan så fort mitt knä blev fullt av pudlar tog jag upp henne så stannade hon bara en liten stund sen hoppade hon ner och gick och lade sig för sig själv, det gjorde ont att se henne så och hon har blivit mer avskild på senaste tiden.
Jag hoppas hon trivs där, vilket jag vet att hon gör det enda som var läskigt var gårdens höns ;) katterna struntar hon i.

För övrigt har inget speciellt hänt faktiskt - äntligen lite lugn och ro vad gäller skador och sjukdomar.

Hundarna och jag har varit mycket i "Tallhem" , Nysäter, då jag och dotterns familj varit där och målat taket i matrummet och vardagsrummet, från mörk furu till vitt. Uh det är mycket att göra där men till slut så blir det nog bra.
Dock har jag sett en varg! Jag, Elsa, Ina och Rocky var ute på promenad och ute på gärdet får jag syn på något stort som sprang som en hund, äh tänkte jag jag ser nog fel så kom grannen som bor en bit bort och jag frågar vad han trodde att det var och mycket riktigt så är det en varg som springer omkring runt gårdarna - usch, inga hundar lösa numer ja det får man ju ändå inte ha nu efter 1 mars men jag brukar ha det ändå då de är så lydiga när vi går på gärdena och de får härja fritt men Nu blir det inget mer spring på ett tag de får härja runt i trädgården bland granar, tallar och kuperad terräng inom inhägnad.
Här i Törne finns ingen varg iaf, tror jag, aldrig hört om det men de har 5000 kvm att härja runt på här så de klarar sig men jag vill ju att de ska få "springa av sig" lite.

Ina har inte haft något mer EP anfall så medicinen fungerar - jippiiii :) däremot så ska hon löpa snart (även Elsa) och nu är hon lite av en "surkärring" speciellt mot Elsa som hela tiden ska va mellan "barken och trädet", så fort jag tar i Ina så kommer hon och igår fick avbryta ett ev slagsmål, eller kanske inte just slagsmål (?) men Ina, surisen, ställde upp sig mot Elsa och Elsa svarade med en morrning (trots att svansen gick som en propeller) mmm... Typiskt tikar innan löp!

Rocky är en rolig prick :)
Han har aldrig någonsin skällt men i morse fick har labbefnatt mot Bieber, Bieber stod bara där och undrade vad han höll på med då Rocky gjorde allt för att få igång honom - då skällde han! Jag blev jättepaff och jag undrar om inte han själv tyckte det var lite konstigt, bara han nu inte tycker detta var häftigt och börjar som Ina direkt hon kommer ut för då ska det skällas och vaktas, även om det inte finns nåt att skälla på.
Jag undrar om de kan komunisera med andra okända hundar genom skall?
I Tallhem så är det två hundar som svarar om Ina, eller Elsa ger ett skall sen står de där, ger skall, lyssnar på de andras skall sen skäller de tillbaka och sådär håller de på. De bor ca en kilometer bort, på andra sidan av ett stort gärde, och har aldrig nosat på varandra, jag ska klura lite mer på detta, måhända att någon av er har ett svar?

Jag hade inget att skriva om, vad sjutton ska jag skriva tänkte jag när jag lagt in lite bilder här, titta hur det blev... lååångt som tusan igen.

Nu hoppas vi att det inte blir någon mer snö, eller om jag säger ännu mer, tyvärr så spår inte SMHI snöfritt men vi får fortsätta njuta av de fantastiskt underbara dagar vi haft och hoppas lite till framledes - förtrösta inte för snart är det riktig Vååår :)

Kramar till er alla!!!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-