Kallt som tusan. Hoppas ni haft ett gott slut, nu ser vi fram mot 2024! 

Hej därute Ja nu va det väääldigt länge sedan jag skrev något men vet ni vad,,, Mats blev så trött på mitt arga tjat om en dator som vägrade fungera som jag ville så han den underbare mannen gick och köpte en ny åt mig men... När allt skulle läggas över från den gamla så blev alla mappar med bilder ett enda stort virrvarr så nu håller jag på att sortera typ 5000 st foton och videos, gissa om jag känner mig förtvivlad å inte gör det lättare när jag inte fattar ett skit om datorer så jag får fortsätta kämpa mig fram i den mån jag har tid sååå inga nya bilder den här gången heller

Hundfronten ja... 
Lille "Harry" som jag kallar den lille goa hanen som "va kvar" sist jag skrev är fortfarande kvar och nu är han snart 4 månader. Jag får skylla mig själv då jag inte haft ut honom på någon annons, alltså, han är så otroligt snygg och har ett helt underbart temperament och jag är så frustrerad att jag inte kan ha honom kvar hos mig och bruka honom i avel men han är släkt med alla mina tikar så det funkar inte. Ibland tänker jag att kanske ska han få bo kvar och ta alla tester och sen låta honom gå i avel för andras tikar.... Jag funderar och funderar, han är ju så himla perfekt! 

Så har Molly fått två små valpar, en tik och en hane båda b/t. 
Jag har velat ha en tik ur förra kullen och fastnade så för lilla Ronja men då hon saknade en tå och i mitt tycke för liten (toy) så fick hon flytta. Nu önskade jag av hela mitt hjärta att det skulle bli en vältecknad tik igen, och det blev det!!! Vilken lycka! 
De är 6 veckor idag och en sak är säkert, aldrig mer att jag släpper en valp under 10 veckor, speciellt inte de här små, de är små speciellt tiken, ve och fasa om hon också blir toy, äh hon får stanna ändå isf för hon är 5 generationen i stamledet. 
Nu letar jag bara efter att kunna köpa in en hane till, b/t såklart. Någon som har tips? 

Här har det varit kallt kallt kallt - 24* inte kallt som norra Sverige haft det men detta räckte gott å väl. Ingen av hundarna ville vara ute mer än på tomten och göra sina behov ja det skulle väl vara sanktisarna som fått göra en rajd ute på fälten men det är ju mycket snö också så det har inte varit långa turer. 
De har ju till och med lovat plusgrader om ngn dag, jättekonstigt, just nu har vi -14*.

Ni skulle se Kira (surtanten) och hennes son Rocky vad de leker och härjar, både ute och inne. Hon är ju med Mats hela tiden men ibland släpper vi ihop dem, pudlarna avskyr hon jättetråkigt. 

Det är lite roligt detta när man släpper ihop samma raser de har liksom "samma språk" med varandra, läser av varandra på samma sätt. Rocky har ju roligt med sanktisarna men det är en annan sorts lek på nått vis, svårt att förklara. 

Nej snart är det dax att ladda telefonen ser jag, det verkar ta en del kraft av batteriet att skriva från den. 
Äntligen tog jag mig tid att skriva några rader, får väl fortsätta här tills jag får ordning på den där datorn,,, pust! 

Ha det gott alla och ha en god fortsättning på år 2024!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-