ÄNTLIGEN tillbaka vid datorn! Bra och dåliga händelser än så länge på detta år.

Sådär ja nu är jag åter vid datorn - Tack o lov!
Det där med bilder är lite si och så men jag börjar få lite ordning. Galleriet ser ju inte så roligt ut men nu jädrans är jag på G igen.

Som ni kanske minns så sparade jag en tik ur Molly och Biebers kull, min lilla Vicky. Så glad och fylld av kärlek sprang hon omkring här på golvet, och busade i snön. Jag hade stora planer för den lilla tjejen men...så hände det som inte får hända :( Lilla Vicky var med om ett trauma som skadade hennes lilla huvud så hårt att hon fick en mycket svår hjärnskada. Jag satt här med henne i min famn hela natten, inte en veterinär tillgänglig. Direkt på morgonen åkte jag in till djursjukhuset men det fanns inget att göra så hon avlivades :((( Det är inte  ofta jag blir ledsen och gråter men denna gång var jag otröstlig, min älskade lilla tjej fanns inte mer.
Detta hände i mars och än idag hör jag hennes små tassar springande utmed golvet och hennes bjäffsande när hon busade med de andra hundarna. Ja det går inte att föreställa sig hur fruktansvärt detta var. Tror faktiskt att jag aldrig mer får en så speciell valp som henne. Vila i frid min lilla Vicky!

Den här sommaren har jag tagit "valpfritt", vilket jag inte varit på 11 år. Jag ska nu bara njuta med de hundar jag har och lägga all tid i värlen på dem.
Det har varit många promenader (läs spring) i skogen och utmed ängarna och vi myser när vi är i Tallhem (mitt lilla hus i Nysäter). Jag hade bestämt att vi skulle vara där konstant i sommar men som det sett ut hitills så har det varit ett pendlande mellan ställena, jag menar Mats vill ju ut och åka hoj också och då har vi varit här i Törne då Kira inte kan vara själv och huset i Tallhem (stället heter Tallhem) är för litet för att skärma av mellan henne och pudlarna (som hon absolut inte gillar) så jag har inget annat val än att ta med gänget och åka hem.

Kira ja,,, Som sagt skit har det varit och nu ännu mer. Kira har småhaltat lite efter promenader sen i vintras men har bara blivit värre och värre så jag bokade tid hos veterinären, dels för hältan men också för att ta ett ämneomsättnings prov, hon är enort tjock trots bantningsfoder från veterinären och INGET annat har vi bjudit på så nått är fel. Så detta ben, höger bak, hon klämdes och kändes igenom och sen togs röntgen. Hon har kraftiga pålagringar i knät och ett ledband som håller på att gå av, tror sjutton att hon bara legat och sovit det har ju naturligtvis gjort jätteont men nu har hon fått smärtstillande och är som en ny hund igen. Hon vill sååå gärna med på promenader (men får inte) och hon äter maten som hon ska göra (kunde rynka på näsan tidigare) med andra ord hur pigg och  glad som helst. Hon är nu med alla de stora hundarna och det går jättebra inte alls några sura miner, hon är för tjock för att busa runt (tack o lov när hon nu ska vila).
I mitten av Juli ska vi tillbaka för ny röntgen men veterinären sa att om hon inte går ner i vikt så kan de inte operera henne så då är enda vägen avlivning om det blivit värre i benet. Håll nu tummarna att detta går bra. Mats är helt knäckt för det är ju "hans" hund och som är vid hans sida hela tiden!

Nej detta var mycket tråkigheter så nu tar vi något roligt.
På tisdag flyttar en b/t flicka in hos oss. Hon är 2 1/2 år och kommer från Danmark.
Jag fick en förfrågan och kunde bara inte säga nej, enda nackdelen är väl att hon blir helt skogstokig på körande bilar så där får jag nått att jobba på men ska i övrigt vara lugn och trygg sen är det ju så att vi bor på landet både här och i Tallhem och allt är väl inhägnat. Något måste ha hänt men å andra sidan så kan de få för sig saker. Hade en Berner sennen som va så men henne tog Mats med sig på rally och efter det var allt borta, inte ett uns till att försöka jaga bilar. Kanske jag skulle ta med henne på sånt också nästa gång ;)
Den här lilla damen heter idag Tikka men det tycker jag låter lite hårt så hon ska nog kallas Kickan hos oss, låter ju lite lika.
Tanken är ju att hon ska gå i avel här framöver men jag vill verkligen kolla hennes psyke först, bara det bästa ska det avlas på. Hon är utställd med "very good" och det är ju helt okej men det kroppsliga är inte det viktigaste för mig, de Måste vara friska och med ett stabilt temperament.
Fortsättning följer....

Hoppas ni alla haft en fin vår och en "börja-på-sommar".
Vi syns snart igen :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-